Depresyon ve kendine bakma sorunsalı

Kendin için yap, başkası için değil. Her gün aynada o yüzü sen görüyorsun. Bedenin taşıyor seni her yere. Kendine saygı duy. Taran, giyin süslen. Bunu sadece şimdi ve gençken değil yaşlanınca da yap. Ambalajına iyi bakıp ödüllendir ki o da sana iyi davranıp iç dünyanı güzelleştirmene destek olsun.

Bir süre iyi hissettiriyor.Ben ofise gidiyorum devamlı ama etrafinda kendini beğendirmek için uğraştığın biri olmayınca amaçsız gibi geliyor.Dönütler alıyorsun çevreden ama bir yere kadar mutlu ediyor.Geçen iş arkadaşım sen gittikçe güzelleşiyorsun dedi.Ama gidiyor en güzel yaşlar neye yarar.

Bu bende de var işe giderken makyaj yapmıyorum mesela. Arkadaşımla,sevgilimle buluşunca yaparım diyorum biraz da malzemelerim bitsin istemiyorum tabi. Her şey çok pahalı

Ben de evden çalışıyorum daha geçen gün alışveriş yaptım yine. Hayatımda da kimse yok. Birileri görsün diye almıyorum, kendim için alıyorum. Ofise gidecek olsam resmi giyinmem gerekir ve bu sıcakta artık aşırı sıkıcı geliyor. Ama evin içinde çamaşır suyu olmuş tişörtle de gezmem, öyle çalışmam mesela. Koca gün yalnızım kimse görmüyor. Ama saçımı yine de tararım elbette. Hoş kokularım var onları sürerim. Geçen oje sürdüm ki sürmekte zorlanıyorum ama sırf kendim istediğim için sürdüm ve ellerime baktıkça hoşuma gitti. Ben tipimle ya da kıyafetimle alakalı hiçbir şeyi başkası için yapmam, sadece iç çamaşırı alışverişi bu sıralar içimden gelmiyor yalnız olduğum için ay çok fazla donum var napiiim donlar olmuş kaç para, var birkaç seksi bişey çekmecede hayat sağolsun lazım etmiyor bu aralar haa sadece evdeyken asla makyaj yapmam malum kimyasal yani, saatlerce neden yüzümde kalsın ki. Zararlı. Ne kadar sürsem o kadar iyi.

Ayrıca benim gibi evden çalışanlara en önemli tavsiyem, sakın yatakta ya da koltukta falan çalışmayın. Bi çalışma alanı yaratın ve molalarınızda çıkın oradan. Ben mesela odama kocaman bi ofis masası aldım, ofis koltuğu aldım. Hep oradan çalışırım. Ev müsait olsa sadece masa, koltuk ve kitaplık olan çalışma odası yapardım da boşta öyle bi oda yok Molalarımda mutlaka küçük balkona çıkarım, kahvemi sigaramı orada içerim. O sahiden moladır ve 10 dk bile olsa çok iyi gelir. Yapın bunu.

Karşı komşuyu sevmiyorum.

Karşı komşuyu sevmiyorum.
Böyle her şeye bahane bulduğun sürece az yaşarsın sen, benden söylemesi.

Bak bu akşam annem evde olmayacak. Ben sevinçten havaya uçtum tabii. Markete koşup bira alıcam, yanına da cips falan ıvır zıvır. Hava sıcak, içeride duramıyorum. Ev parka bakıyor, park çok gürültülü sevmiyorum ama ağaçlarına, yeşiline can kurban. Çıkıcam balkona, keyif yapıcam. Yiyeceğim, içeceğim. Tek başıma. Bak kimse yok, olmasın da zaten. Napiiim hayattan zevk alsam da ömrüm dolana kadar bu dünyadayım, almasam da. Ben de almaya çalışıyorum çoğu zaman. Bak eski konularıma, son aylarda buluşmadığım adam kalmadı. Olmadı, sevmedim, istemedim yalnızım. Geçen yaz gönlüm kaydı birine, gitti kendini boynuzlayan ex'iyle barıştı. İyi boynuzlar dedim, baktım yoluma, beni çok üzmesine rağmen çoktan sildim hayatımdan. Zamanında uzaktaki bir arkadaşıma sormuştum, hayatında biri var mı diye. Hayatımda ben varım demişti, çok hoşuma gitmişti bu cevap.

Ayy valla bu erkekler keşke bu kadar ilgisiz ve ruhsuz olmasa ama yapacak birşey yok.eskiden bem de çok takıyordum ama kendimi telkin ede ede daha iyiyim.ne yapalım diyorum yani günümüz hayatının sorunu da bu.eskiden kadınlar dedikodudan, gözönünde olmaktan sıkıntı çekermiş biz de tam tersi ilgisizlikten, kimsenin umrunda olmamaktan sıkıntı çekiyoruz.bence eskisi daha iyiymiş.dert gibi ama önemliymişsin yani toplum nezdinde.valla ben de bazen dönüt mönüt de olmuyor. Hatta acaba bu fazla mı açık oldu diye utana utana çıkıyorum.bakıyorum yine kimsenin taktığı yok. Ayy ben de depresyona gireceğim valla.beni de toplayın.kadınlığımızı ututtuk be modern dünyada.

Camlar açık çalışıyorum. İşim bitince yürüyorum. Aralarımı da tuvalette kullanıyorum. 3 tane 10 dk aram var zaten.

işin aslı insan dışarı hava atmak etkilemeke için değil kendi ruhsal sağlıgı ve özgüveni için kendisine dikkat etmeli bence. Yeterince özgüvensiz çekingen ibriyim ama birkaç aydır düzenli ağda, saç bakımı yeni kıyafetler ve manikür hobim sayesinde kimse farketmese dhil kendim bildigim için bi mutluluk özgüven oluyor gerçekten. ve bu söylediklerim depresyonla başa çıkmak için çok iyi etkenler. paspal olmanın kimseye faydası yok daha çok eve kapanıyor insan. ama kendine baktıgında evden çıkmasan bile kendini iyi hissettiriyo. gerçi bazen istisna kişilerde işe yaramayabilir ama genel olarak gerçek bir durum :)

yanlış!
şu durumda çevrendeki insanları, kendinden daha fazla önemsiyorsun.
sen kendini iyi hissetmedikçe, istersen full bakımlı ol, şık giyin, o enerjiyi karşı tarafa veremezsin.
İnsan önce kendine değer vermeli, önce kendi aynasına bakmalı, kendini görmeli..
bundan kastım şıkır şıkır tak takıştır değil. Mesela en basiti ben yeni duş aldığımda, saçım ellerim tırnaklarım vs temiz olduğunda daha iyi, dinlenmiş hissediyorum.
Bence kendinizi iyi görmeye kendinizi alıştırın. Buna alışınca zaten bir süre sonra kendiniz için 'ne kadar paspalım' diyeceksiniz.
Çocuğum var mesela, ona bile 'iyi görünmek' hoşuma gidiyor. Yüzü aydınlanıyor çocuğun enerji geçiyor sanki..

toparlanın, bir yerden başlayın. Zaten domino etkisi gibi saç, baş, tırnak kıyafet derken eliniz bunlara alışsın. Alıştırın.
kolaya kaçmayın.

Kendin için!!!

Evde kendinizi salmanız normal o konuda takıntılık yapmayın ama insanlar beğensin taktir etsin diye insan kendine bakmamalı. Kendinize olan sevgi ve saygınızı hatırlamaya çalışın

Memnun değilim kendisinden. Bırakıcam terapiyi.
Bırakmak da çözüm değil. Bazı sorunlarda gerçekten yardım almak iyi bir şeydir. Benim için öyleydi. Terapiyi bırakmayın ama terapistinizi değiştirin bence. Ben de bir psikiyatr iki terapist değiştirmiştim. en sonunda buldum doğrusunu. Kendi başıma da denemiştim ama başaramamıştım. İzmir'deyseniz Volkan beyi Volkan Öztürkü öneririm ben çok çok memnun kalmıştım. İzmir'de değilseniz bilemiyorum online yapıyor mu ulaşıp bir sorabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…