• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Depresyon

Siz hangi durumları yaşadınız?

• Ankete Katılan
    56
Allah kolaylık versin size de.
Herhangi bir doktora gittiniz mi? İlaç tedavisine başladınız mı?
Bunlar önemli şeyler, ihmal etmemeniz gerekir.

Öncelikle bir doktor ile adım atmaya başlayın derim, eğer henüz doktora gitmediyseniz.
Vereceği ilaç tedavisine göre ilerlemeniz gerekir.
İlaçlar başlangıçta insanı aptal gibi yapıyor, demeden edemeyeceğim.
Sanki sağlıklı düşünemiyormuşsun gibi, mantıklı kararlar alamıyormuşsun gibi geliyor.
Ancak 1-2 hafta içerisinde bünye adapte oluyor ilaca.
Daha sonrasında fonksiyonlar normale dönüyor ve daha rahat oluyor insan.
İçindeki kaygılardan kurtuluyor, durduk yere kafasında oluşan gereksiz takıntılardan da kurtuluyor.
Bir nevi rahatlama sağlıyor.

Ama doktor tedavisi çok önemli...
Tabi tedavi oluyorum beş aydır ilaç kullanıyorum ama iyi olamadım tam olarak yaşama karşı isteksizlik anlamsızlık boşluk hissi devam ediyor :KK43: siz de yaşadınız galiba bu rahatsızlığı ne kadar süre ilaç kullandınız

Tabi tedavi oluyorum beş aydır ilaç kullanıyorum ama iyi olamadım tam olarak yaşama karşı isteksizlik anlamsızlık boşluk hissi devam ediyor :KK43: siz de yaşadınız galiba bu rahatsızlığı ne kadar süre ilaç kullandınız
Benim daha yeni diyebilirim, ancak ben annemden talimliyim.
Annem benim ciddi derecede rahatsızlıklar geçirdiği için konuya gayet aşinayım.

Tedavi süreniz çok uzun değil, peki doktorunuz ne diyor ki bu konuda?
5 ay kısa süre sayılır.
Kontrollere sık gider misiniz?

hayatımın kontrolleri elimde değil..
benim hissim tam anlamıyla bu..
günlük hayatımdan kesitler anlatsam hak verirsiniz..

kendimce, söylenen sözlere anlamlar yükleyip içimde büyütmemeye,
canımı sıkan şeyi anında ifade etmeye karar verdim.

benim hatam, kalp kırmamak için kırılmak..
karşımdakini mutlu etmek için kendimden vazgeçmek..
evliliği
"kadının fedakar olduğu erkeğin konforunun düşünüldüğü, kadının geri planda kalması gerektiği"bir kurum gibi algılamak..
tam da ona göre geleneksel biçilmiş role bürünmeye çalışmak.
anneliği de bu kalıplar içinde adeta cenderede yaşamak..
"odasını ayıramadıysan, kural koyamayan annesin!
tuvaletini erken öğretemediysen, yemek yediremiyorsan kötü annesin!"

hayatımın kontrolü bende olmayınca, yaptığım ettiğim şeylerden zevk alamaz hale geldim.
çocuklarımın cıvıltısından bile..

kendimiz için yaşamalıyız önce..
hayatımızın kontrolünü ele almalıyız.

Benim daha yeni diyebilirim, ancak ben annemden talimliyim.
Annem benim ciddi derecede rahatsızlıklar geçirdiği için konuya gayet aşinayım.

Tedavi süreniz çok uzun değil, peki doktorunuz ne diyor ki bu konuda?
5 ay kısa süre sayılır.
Kontrollere sık gider misiniz?
Benimde annem yillardir hasta benimde hayatim onun ilaçlari ve hastaligiyla geçti.ve dedigin gibi dogru ilaci buldugunda butun kaygi ve endişelerden kurtuluyorsun.ama uykuya eğilim halsizlik artiyor gibi sanki ilaç icerken.sendede öyle oluyormu.bitkinlik uyuma isteği

Benimde annem yillardir hasta benimde hayatim onun ilaçlari ve hastaligiyla geçti.ve dedigin gibi dogru ilaci buldugunda butun kaygi ve endişelerden kurtuluyorsun.ama uykuya eğilim halsizlik artiyor gibi sanki ilaç icerken.sendede öyle oluyormu.bitkinlik uyuma isteği
Annenizinde mi depresyon rahatsızlığı var

Bende depresyon yaşıyorum ama doktora gitmeye cesaretim yok...hep mutsuz hep halsiz ağlamaklı eşimle nezaman kahkaha attigimi hatirlamiyorum küçük bir çocuğun var ve enerjim yok...çalışmıyorum oturdugum yerde çevrem yok mide sorunları bukadar sıkıntının icinde eksik olmuyor ve tabi düşük şeker problemide var.. Rabbime bin şükür tabiki ama çok mutsuzum esin çok çok iyi benimle ilgilenir ama sorun benin beynimde sanırım hiçbir şeyden mutlu olamıyorum eski hayatimi eski beni çok özlüyorum bazen herşeyi bırakıp gitmek istiyorum bana önereceginiz birşey varmı

Bende depresyon yaşıyorum ama doktora gitmeye cesaretim yok...hep mutsuz hep halsiz ağlamaklı eşimle nezaman kahkaha attigimi hatirlamiyorum küçük bir çocuğun var ve enerjim yok...çalışmıyorum oturdugum yerde çevrem yok mide sorunları bukadar sıkıntının icinde eksik olmuyor ve tabi düşük şeker problemide var.. Rabbime bin şükür tabiki ama çok mutsuzum esin çok çok iyi benimle ilgilenir ama sorun benin beynimde sanırım hiçbir şeyden mutlu olamıyorum eski hayatimi eski beni çok özlüyorum bazen herşeyi bırakıp gitmek istiyorum bana önereceginiz birşey varmı
Benimde oturdugum yerde çevrem yok küçük çocugum var ve düşük şeker bendede var.depresyon ilaçlarimi yillardir düzenli kullaniyorum ben.doktora gitmenizi tavsiye ederim

Benimde oturdugum yerde çevrem yok küçük çocugum var ve düşük şeker bendede var.depresyon ilaçlarimi yillardir düzenli kullaniyorum ben.doktora gitmenizi tavsiye ederim
3 sene önce gitmiştim kötü bir olay yaşanmıştı psikiyatris panik atak dedi ve ilaç verdi kullandığımin 2.günü acillik oldum yani aşırı carpinti ve nefes almada zorlandim içmedim dahada

Depresyonu yenmenin en kolay yolu kötü hislerle mücadeleyi kesmektir.
Su an kötü hissediyorsunuz örneğin; bununla savaşmayı bırakın bunu kabul edin.
Insanlar her zaman iyi hissetmek zorunda değil, üzüntü de kırgınlığa bezginlikte güzel hisler gibi hayatın bir rengi
Kötü hissetmemeliyim direncinizi kaldırırsanız çok daha rahat bu süreci atlatırsınız .
Sevgiler

Ben ikinci çocuk dusunuyorum ama sırf bu hisler yüzünden cesaret edemiyorum kalabalık ortamlara girmek istiyorum kurs spor gibi belki ıyi gelir diyorum

Back
X