Depresyona mı girdim yine?

Acaba kişisel gelişim mi okudunuz? Ben mesela biraz Freud okudum ve nevrozlu hastalardan bahsediyordu. Vay be yalnız değilmişim dedirtmişti bana. Yalnız olmadığını bilmek rahatlatıyor :)
Genelde kişisel gelişim okuyorum freud denemek isterim daha derin ve felsefik olarak tatmın edebılır sanırım

Acı çekmek , neye göre mesela melankoli duyguların bir süre sonra depresyon ve mazoşistçe olguları beraberinde getirdiği gerçeğini göz ardı etmemelisiniz ..
En güzel fiyaka gülmek naçizane :)
Acı cekmeyı sevdıgımı pek zannetmıyorum ben :)

Genelde kişisel gelişim okuyorum freud denemek isterim daha derin ve felsefik olarak tatmın edebılır sanırım
Evet çok daha derin olur. Mesela ne dediğini anlamak isterken azıcık beyniniz yanıyor, iyi geliyor :KK53:

Acı çekmek , neye göre mesela melankoli duyguların bir süre sonra depresyon ve mazoşistçe olguları beraberinde getirdiği gerçeğini göz ardı etmemelisiniz ..
En güzel fiyaka gülmek naçizane :)
Ben dünyanın salt mutlu olmamız için dizayn edilmiş bir yer olduğuna inanmıyorum. İnsan dediğimiz varlığın ömrünün büyük bir bölümü mücadele ve hüzün içinde geçiyor. Bunlar bizi dibe çekmiyor. Eğer farkedersek "insan" yapıyor.

Ben dünyanın salt mutlu olmamız için dizayn edilmiş bir yer olduğuna inanmıyorum. İnsan dediğimiz varlığın ömrünün büyük bir bölümü mücadele ve hüzün içinde geçiyor. Bunlar bizi dibe çekmiyor. Eğer farkedersek "insan" yapıyor.
Kesinlikle ancak mutlu oldugumuzda bu değerlerin varlıgını bılmıyoruz yada onemsemıyoruz ancak mutsuzken veya sorunluyken durum farklı bir hal alıyor..

Kesinlikle ancak mutlu oldugumuzda bu değerlerin varlıgını bılmıyoruz yada onemsemıyoruz ancak mutsuzken veya sorunluyken durum farklı bir hal alıyor..
Dünya'ya şöyle bir bakalım. Hangi üretim mutluluğun eseri?

Selamlar
İçimde kötü bir his var.Sebebi yok bu ara sıra olan bir şey gün içinde kış aylarında hep yaşıyorum , kilo aldım , dışarı çıkma isteğim yok , yaklaşık 5 ay önce antidepresanı bıraktım yeniden mi başlasam . Spor yap vs diyeceksiniz ancak o kadar halim yok ki mental ve fiziksel olarak .İnsanlarla görüşmek beni memnun etmiyor tam aksine kullanılıyorum hissi yaşıyorum genel olarak. Yalnız kalmak da sanırım daha çok bu girdaba sürüklüyor.yani bu depresif hale girip, kendimi bırakmaya çok meyilliyim hayatımı güzel bir şekilde devam ederken ya da atlatmısken bir şeyleri yeniden kendimi sürüklemek istemiyorum.. Arınma yönteminiz dua , mental olarak arınacağım bir şey önerirseniz memnun olurumm

İlacı kendiniz mi bıraktınız yoksa doktor kontrolünde mi?

Bence en güzeli kulaklığı takıp rastgele müzikler dinleyerek yürüyüş yapmak :)
Tabiki arkadaş ortamında bulunmak ve gezmek de çok iyi gelir :)

Bi duygu yogunlugu varsa yasama taraftariyim.. yemek yemek istiyosan ye.. yalniz kalmak istiyosan kal.. ana cok uzun surmesin kroniklesir :) sonra kendinden sklip zaten kararlar alacaksin ve uygulayacaksin., aldigin kilolari vermek isteyeceksin spor isteyeceksin.. kis aylari insani daha kolay depresif yapiyor.. ilac kullanma mumkun mertebe.. yararindan cok zarari oluyor genelde...

İlaçlara sığınmayın. Kendi kendinize yenebilirsiniz bu durumu. Evet dua okuyun bol bol. Olumlu düşünün pozitif olmaya çalışın. Bu konularla ilgili kitaplar var mesela. Onları okuyun ilgi alanınız olsun. Her şey beyinde bitiyor bunu başarabilirsiniz.

Tahmin edersiniz ki direkt bir ilaç veriyorlar genelde ve buna bağlı kalmak beni kötü hissettiriyor güçsüz.. çünkü sadece 24 yaşındayım ve ufak şeylerin bile üstesinden gelemiyorum gibi.
İlaç yanında terapi almadınız mı

Kendim bıraktım ancak o durum gecmıstı de baya uzun süre kullandım 2 seneye yakın aralıklarla

Hep yazıyorum yüne yazayım.
Antidepresanları çok ama çok hafife alıyorsunuz. Bunlar ağrı kesici değil. Ağrıyınca içerim, bunalınca bir tame atarım ağzıma olmaz.
Doktor kontrolünde kesilip doktor kontrolünde başlanır. Yoksa böyle her seferinde başa dönersiniz. 2 yıllık tedaviniz havaya gitmiş.

Back
X