• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

depresyonda mıyım???

mlkfth

2013 bekle beniiii
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2012
1.265
12
158
İzmir
merhaba arkadaşlar!

ben 30 yaşındayım. 3 yıllık eevliyim henüz çocuğum yok. eşimi çok seviyorum. o da beni seviyor şükür. gözümün içine bakıyor. ne istesem yapıyor üzülmeyeyim kırılmayayım diye.tabi bazen dangozlukları da olmuyor değil her erkek kadar. ama sonuçta iyiyizdir. ama ben ne biliyim biraz tuhafım son günlerde. içimde kaybetme korkusu var. ailemi eşimi hayatımı kaybetme korkusu. uzun süredir çalışıyorum son 1,5 aydır evdeyim. yarın yeniden çalışmaya başlıyorum. ama diyorum ya bir tuhafım içimde sıkıntılar bitmiyor sabah uyandığımda büyük bir boşluk iiçimde. yaşama isteği yok. kendime güvenimi kaybettim. geziyorum içim açılsın diye alışveriş yapıyorum hatta anlık mutluluklar yaşıyorum ama ondan sonra yine kocaman bir karanlık bir boşluk. allah kabul ederse namazımı kılıyorum 1 aydır her namaz bittiğinde içimden gelen bir ağlama isteği. sürekli ağlıyorum secdede. korkularımdan kaçıyorum içimde yeşermesine izin vermediğim korkular sarıyor bir anda her yanımı. aileme çok yakınım mesela aile özlemi çekmiyourm eşimin beni sevdiğini biliyorum ben de seviyorum ama mutsuzum işte. acaba diyorum öyle çok sıkı fıkı arkadaşım yok ondan mı. öyle devamlı görüştüğüm dertleştiğim içimi döktüğüm bir sırdaşım arkadaşım yok. 1 tane vardı onunla da eşim görüşmemi istemedi davranışlarndan rahatsız oluyormuş. çok havalı ukala şımarık öyle bir insanla arkadaş olamazsın sen falan dedi. görüşmüyoruz onla da. acaba depresyonda mıyım dr a gitmelimiyim ne yapmalıyım bilmiyorum.

bunu biz bilemeyiz ki.
arkadaş eksikliği sizi boşluğa düşürmüş olabilir.
yıllarca çalışıp bir süre işsiz olmak da.
yada hayatınızdaki durağanlık da.
belki çok derinde bir nedeniniz var?

gidin, bir içinizi dökün en azından bence.

1.5 aydır evdesiniz ve kendiniz şuanda boşluktasınız.. yarın işe başlayacağınız zaman ve sonrası düzeleceksinizdir:)ve birçok arkadaş çevresi edineceksinizdir bu yüzden fazla canınızı sıkmayın..^^geçici bir durum..

Bence de geçici :) Sıkıntı yapmayın bende de bir ara olmuştu böyle boşluk duygusu sebepsiz mutsuzluk seratonin hormonun az salgılanıyor demişti doktor.Belki siz de bir doktora gidebilirsiniz

bunu biz bilemeyiz ki.
arkadaş eksikliği sizi boşluğa düşürmüş olabilir.
yıllarca çalışıp bir süre işsiz olmak da.
yada hayatınızdaki durağanlık da.
belki çok derinde bir nedeniniz var?

gidin, bir içinizi dökün en azından bence.

evet hayatım çok durağan çok monoton ama sosyal olma isteği de yok. bi şey yapmak istesem hemen düşüyor enerjim istek kalmıyor içimde
oturalım çıkmayalım diyrum eşime. asosyal oldum iyice. eve kapatıyorum kendimi ve bişeye elim uzanmıyor... iş yapamıyorum ... yemek yapamıyourm...

yani tabi burda kimse size depresyondasınız evet diyemez ama sonuçta okuyup araştıran bireyleriz ve uzman olmasakda fikir sahibiyiz.

yazdıklarınız depresyon belirtileri ama teşhis için yeterlimi orasını uzman bir doktordan öğrenirsiniz ancak.vakit kaybetmeden doktora danışın derim ben.

1.5 aydır evdesiniz ve kendiniz şuanda boşluktasınız.. yarın işe başlayacağınız zaman ve sonrası düzeleceksinizdir:)ve birçok arkadaş çevresi edineceksinizdir bu yüzden fazla canınızı sıkmayın..^^geçici bir durum..

çok teşekkürederim ilginize. umarım öyle olur. yoksa eridiğimi hissediyorum. çok az yiyorum mesela. sabah kahvaltımı çoookk azzzz yiyorum ondan sonra taaa akşam yiyorum o da çok az. iştah yok istek yok analayacağınız. gecende eşimle tartıştık bi konuda. aldım kağıdı kalemi intihar edeyim dedim başladım yazmaya mektubumu dedim ki ben ne yapıyorum.. diyorum ya kaybetme korkusu yiyor bitiriyor beni

çok teşekkürederim ilginize. umarım öyle olur. yoksa eridiğimi hissediyorum. çok az yiyorum mesela. sabah kahvaltımı çoookk azzzz yiyorum ondan sonra taaa akşam yiyorum o da çok az. iştah yok istek yok analayacağınız. gecende eşimle tartıştık bi konuda. aldım kağıdı kalemi intihar edeyim dedim başladım yazmaya mektubumu dedim ki ben ne yapıyorum.. diyorum ya kaybetme korkusu yiyor bitiriyor beni

mesaj tekrarııı

Son düzenleme:

Ama bunu yapmayın en ufak şeyde intiharı düşünürseniz olmz :31:

Öncelikle kendinizi mutlu eden şeyler ne ise onları yapın buda sizi rahatlatır ve sanırım eşiniz gittikten sonra yalnız kalıyorsunuz yani ( çocuğunuz yok galiba ) ve bu yalnızlıkta yanlış düşüncelere kapılıyorsunuz..kıldığınız namaz bile belkide size fazla anlam katmıyor gibi düşünüyorsunuz ve intihar mektubu yazmayı bile düşündünüzz...yarın güne yeni umutlar ve hayallerinizle mutlu başlayın inanın çok faydası olacaktır...^^bu arada yeni işiniz hayırlı olsun:)

Öncelikle kendinizi mutlu eden şeyler ne ise onları yapın buda sizi rahatlatır ve sanırım eşiniz gittikten sonra yalnız kalıyorsunuz yani ( çocuğunuz yok galiba ) ve bu yalnızlıkta yanlış düşüncelere kapılıyorsunuz..kıldığınız namaz bile belkide size fazla anlam katmıyor gibi düşünüyorsunuz ve intihar mektubu yazmayı bile düşündünüzz...yarın güne yeni umutlar ve hayallerinizle mutlu başlayın inanın çok faydası olacaktır...^^bu arada yeni işiniz hayırlı olsun:)

çok çok teşekkürler ilginize.

Herseyi kafaya takiyosunuz.bu yasadiklarinizin hepsi depresyon belirtisi.bende zamaninda yasadigim icin anlayabiliyorum sizi.vakit kaybetmeden doktora gidin derim. Eski mutlu gunlerinize tekrar donersiniz insallah.:6:

merhaba arkadaşlar ben iki yıllık evliyim bir çocuğum var.esimin beni bir akrabamızla aldattığını düşünüyorum yani o kadınla günde bir kerede olsa telde konuşuyorlar bir kac kere baktım teline 30 dk konuşmuş onunla ya bi insan ne konuşabilir bir kadınla bu kadar sonra bizim eve geldiğinde esime çok yakın davranıyor aynı odada otururken ben mutfaga falan gidince fısır fısır bişi konuşuyorlar sonra ben gelince kadın haykırıyo sonra ben bunu kadının yüzüne söyledim saçmala kuruntu yapıyorsun falan dedem o da evli iki çocuğu var esi çok iyi ama sessiz bilse bilse bile bişi yapacagını zannetmiyorum bir kaç kere esime konuyu acıyım dedim sanki ne söyleyecegimi anlamış gibi yorgunum baska zaman konusalım diyerek geçiştirdi bu aksam konuşayım diyorum ama söze nasıl baslıycam nasıl sorunsuz işin içinden cıkacagımı bilmiyorum yardım edinn....

Back
X