Depresyondayım galiba

Bir Eylul Aksami

Nirvana
Pro Üye
3 Şubat 2018
6.700
25.529
548
28
Uzun zamandır kendimi çok yorgun hissediyorum. Ama bu pandemi dönemiyle ve mezun olup işe başlamamla daha da arttı. Stajyer olduğum için düşük bir maaşla (çok zor geçiniyorum) çalışıp sabahtan akşama kadar işle meşgulüm. Ailem çok aşırı baskıcıdır o yüzden bu baskıdan kurtulmak kendi ayaklarımın üzerinde durmak için tek eve çıktım. İşten gelip ev işleri yapıp dinleniyorum biraz sonra gün bitiyor hemen. Sabahları gene aynı durum...

Yetmezmiş gibi ölüm sayılarından ve ekonominin durumundan da bunaldım.

Artık insanlarla sohbet etmek içimden gelmiyor kimseye laf anlatasım gelmiyor. Sadece beni kendi halime bıraksınlar istiyorum. Üniversitedeyken bizim üniversitenin ücretsiz psikoloğu vardı ona gidiyodum özgüven problemim için. Şimdi psikoloğa gidecek param da yok. Bu böyle nereye kadar gidecek bilmiyorum hayat çok karanlık geliyor bana. Geceleri uykumdan uyanıyorum sonra karanlığı görünce içime bir sıkıntı oturuyor geri uyuyorum. Gün içinde de aklımda hep gelecek kaygısı var.

Bir erkek arkadaşım var hayatta beni en iyi anlayan beni gerçekten tek mutlu eden o sanırım. Ailede huzursuz bir ortamda büyüdüm ben, hem zaten çok yargıladılar eleştirdiler beni bütün hayatım boyunca. Hem de akrabalardan komşulardan hep uzak durup kendileri gibi beni de asosyalliğe sürüklediler. Pandemiden önce üniversite sosyal etkinliklere gidiyodum iyi geliyodu bana. Şimdi ise inanılmaz asosyalim ve dahası artık sosyalleşmek içimden bile gelmiyor iş arkadaşlarımın da çoğunu aramızdaki statü farkından dolayı sevemiyorum ne de olsa bana iş veren/ üstüm konumundalar ben stajyer olduğum için.

Durumum bu. Kısacası tükendim ve ne yapacağımı bilemiyorum.

Son düzenleme:
Şükret bence

Gram derdin yok çünkü. Sadece öğrenciliğin rahatlığından sonra iş hayatı zor gelmiş. Bu da normal. Olsun artık o kadar da bir zahmet
etrafta covid var ölüm sayılarından bile bunaldım bu virüsün ortasında azıcık para kazanabilmek için günde kaç aktarma ile işe gidiyorum. Gerçekten komik geldi bu yorumunuz şükretmek falan. Derdim gayet var ayrıca ailede sevgisiz bir ortamda büyüdüm akrabalarım hiç olmadı diyorum paragrafı anlamadınız sanırım.

etrafta covid var ölüm sayılarından bile bunaldım bu virüsün ortasında azıcık para kazanabilmek için günde kaç aktarma ile işe gidiyorum. Gerçekten komik geldi bu yorumunuz şükretmek falan. Derdim gayet var ayrıca ailede sevgisiz bir ortamda büyüdüm akrabalarım hiç olmadı diyorum paragrafı anlamadınız sanırım.
Sadece bu sorunları sen mi yaşıyorsun ? Bir sen mi yalnızsın ? Covid bir tek seni mi tehdit ediyor.

İnsanların ailesi öldü, işten çıkarıldılar, çocuklarının eğitim hayatı mahvoldu, bir sürü kredi ile ortada kaldılar.

Sana çalışma hayatı evde iş yapmak zor gelmiş. Yapacak bişey yok milyarlarca insan aynı şeyi yapıyor. Hepsi depresyonda olmadığına göre sende sorun var

Sadece bu sorunları sen mi yaşıyorsun ? Bir sen mi yalnızsın ? Covid bir tek seni mi tehdit ediyor.

İnsanların ailesi öldü, işten çıkarıldılar, çocuklarının eğitim hayatı mahvoldu, bir sürü kredi ile ortada kaldılar.

Sana çalışma hayatı evde iş yapmak zor gelmiş. Yapacak bişey yok milyarlarca insan aynı şeyi yapıyor. Hepsi depresyonda olmadığına göre sende sorun var
Aynen bu mantıkla dünyada psikiyatri/psikolog branşlarına hiç ihtiyaç yok o zaman. Bravo bilimi katlettin şu an👏🏻 Her şeye şükredip geçebiliriz

Aynen bu mantıkla dünyada psikiyatri/psikolog branşlarına hiç ihtiyaç yok o zaman. Bravo bilimi katlettin şu an👏🏻 Her şeye şükredip geçebiliriz
Şükretme o zaman. Yaşa böyle mutsuz ve hastalıklı şekilde....

Senin mutsuz olmanla benim bir sorunum yok ki... Biraz sonra kahvaltı edip bir termos kahve alıp bacaklarım olduğu için şükredip bisikletim ve kulaklığımla günün tadını çıkaracağım ben. Sen istediğin kadar depresyona girebilirsin o arada... :KK31:

Senin mutsuz olmanla benim bir sorunum yok ki... Biraz sonra kahvaltı edip bir termos kahve alıp bacaklarım olduğu için şükredip bisikletim ve kulaklığımla günün tadını çıkaracağım ben. Sen istediğin kadar depresyona girebilirsin o arada...

Senin mutsuz olmanla benim bir sorunum yok ki... Biraz sonra kahvaltı edip bir termos kahve alıp bacaklarım olduğu için şükredip bisikletim ve kulaklığımla günün tadını çıkaracağım ben. Sen istediğin kadar depresyona girebilirsin o arada... :KK31:
Tamam inandık en mutlu sensin aşırı mutlusun 😂 o yüzden kadınlar kulübünün bir derdim var kısmında aktif üyesin aynen inandık mutlu olduğuna. Yaşıyosun bu hayatı

Tamam inandık en mutlu sensin aşırı mutlusun 😂 o yüzden kadınlar kulübünün bir derdim var kısmında aktif üyesin aynen inandık mutlu olduğuna. Yaşıyosun bu hayatı
Cidden yaşıyorum. Darısı başına demek isterdim de şükretneden zor biraz.

Ayrıca bdv de derdim olduğu için değilde belki de gerçekten zor zamanlar geçiren insanların yanında olabilir miyim diye giriyorumdur. Bunu normal hayatımda da çok yaparım. Dertsiz insanlara değil derdi olan insanlara yaklaşırım ki belki bir nebze faydam dokunur

her insan bazı dönemlerde bunalıma girebilir bu çok normal bir şey mesela bisiklete binmek gibi bir şey hayat..Bir süre sonra bisikletin zincirlerinde yavaşlama olur ya,bozulur,arızalanır..hayatımızda böyle işte bazı dönemlerinde yoruluruz ve tükenmiş gibi hissederiz.
O yüzden sizi mutlu edecek şeylere yönelin mesela sevgilinizle program yapın,daha sonra insan kendi kendiyle mutlu olabilmeli bence bir akşam kendinize bir kahve yapın sonra bir film açın,dizi açın keyif yapın ya da kitap okuyun..İnsan kendi kendini mutlu edebilmeli.
Ekonomi hakkında da diyeceğim tek şey Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Kendinizi sevin ve mutlu olun..Çok şükür bugünde nefes alıyoruz..Şükredecek çok şey var unutmayın

her insan bazı dönemlerde bunalıma girebilir bu çok normal bir şey mesela bisiklete binmek gibi bir şey hayat..Bir süre sonra bisikletin zincirlerinde yavaşlama olur ya,bozulur,arızalanır..hayatımızda böyle işte bazı dönemlerinde yoruluruz ve tükenmiş gibi hissederiz.
O yüzden sizi mutlu edecek şeylere yönelin mesela sevgilinizle program yapın,daha sonra insan kendi kendiyle mutlu olabilmeli bence bir akşam kendinize bir kahve yapın sonra bir film açın,dizi açın keyif yapın ya da kitap okuyun..İnsan kendi kendini mutlu edebilmeli.
Ekonomi hakkında da diyeceğim tek şey Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Kendinizi sevin ve mutlu olun..Çok şükür bugünde nefes alıyoruz..Şükredecek çok şey var unutmayın
Çok teşekkür ederim beklediğim böyle güzel bir yorum, teselliydi 🙏🏻

Çok teşekkür ederim beklediğim böyle güzel bir yorum, teselliydi 🙏🏻
bende bazen çok yoruluyorum..kendimi bazen çok asosyal hissediyorum hatta okuyorum hâlâ siz düşünün.Çoğu insan böyle yalnız değilsiniz yani.Bir de covid yüzünden herkes mecburen evinde durmak zorunda ve herkes asosyal...
Yapabileceğimiz tek şey evimizde durmak.İşe gidip gelirken tedbiri alın siz eğer nasibinde varsa kaçamazsın hastalıktan böyle düşünün.İşten sonra herkes evine dönmek zorunda asıl bu dönemde asosyal olmak çok normal.
Eve dönmeyip gezenleri görüyorsunuz hepsi bilinçsizce davranıyor ve bu çok yanlış o yüzden dert etmeyin asosyalliği en doğrusu evde kalmak 🙏🏻

Aslında depresyonda değilsin

Herkesin başlangıcı zordur tıpkı bir Doğum gibi

Sen iş hayatının ve bağımsız hayatın başlangıcındasın

Yani iki ayrı süreç iki ayrı zorluk

Bir de bunlar tüm dünya için çok zor olan bir döneme denk gelmiş bu da zorluğu katlamış böyle hissetmen normal

Staj demişsin ama yalnız ev geçindirecek stajyer maaşı veren kurum iyidir

Geçen 4000 ile İstanbul da geçirebilir miyim konusuna çoğunluk hayır demişti stajyere (alanını bilmiyorum) bu ekonomik şartlarda para veren yer çok çalıştırır

Bu günleri ileride artı hanene yazacaksın şimdi hiç bitmeyecek gibi geliyor ama birkaç toka birkaç değişik anı olarak kalacak yaşamında

Direnmeye devam, depresyon vs yok olağan bu yaşadıkların

Back
X