• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Depresyonun bittiğini nasıl anlarsınız

miiniik2558

Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2017
116
104
18
29
6 aydır depresyondaydım. İç sıkılmalarım sona erdi bir yere gidince sanki ölücekmisim gibi can sıkıntısı yaşayıp eve gitme isteğim neredeyse yok etrafımdaki insanların beni anlayıp anlamadıklarını artık önemsemiyorum. ama kendimi yine de yalnız hissediyorum ders çalışırken vize haftası bile daha mutluydum sanki içimden bir şey yapmak gelmiyor, ağlıyorum, sürekli duygusalım. Siz tam olarak depresyondan çıktığınızı nasıl anladınız ? Bu normal halim mi acaba diye soruyorum kendime cevap bulamıyorum.

İlaç kullanıyor musunuz? Eğer kullanıyorsanız devam edin. Psikiyatristiniz vardır umarım. İlk gören kişinin sizi görmesi daha iyi olur. Ona bu belirtilerden bahsedin. Canınız istemese de birşeyler yapmaya çalışın. Eski hobilerinizi istemeseniz de yapabilirsiniz mesela. Bunlar sizi daha iyi hissettirecektir.

İlaç kullandıniz mi ve suan kullanıyor musunuz

"Depresyondan çıktım mı?" gibi bir sorunun aklınıza gelmesini bırakın, bir depresyon yaşadığınızı unuttuğunuzda depresyondan çıkmış olacaksınız.
Hayır ilaç kullanmadım hiç kullanmak istemedim çünkü şimdiye kadar birçok şeyin üstesinden kendim geldim biraz inancım var sanırım. Haklısınız o fikri hatırlamamak gerek.
İlaç kullanıyor musunuz? Eğer kullanıyorsanız devam edin. Psikiyatristiniz vardır umarım. İlk gören kişinin sizi görmesi daha iyi olur. Ona bu belirtilerden bahsedin. Canınız istemese de birşeyler yapmaya çalışın. Eski hobilerinizi istemeseniz de yapabilirsiniz mesela. Bunlar sizi daha iyi hissettirecektir.
Yok maalesef, ama daha önce bir doktorla konuşmuştum o antidepresan kullanmalısın demişti alsaymışım vardı belki biliyorsunuzdur sonra kendi kendime iyi oldum bir sure sonra aldatıldıgımı öğrenince uzunca bir sure depresyon yasadım sımdıyse sadece bu duygusallık lar. Eski hobilerime biraz biraz geri dönüyorum sanırım. Sagolun tavsıyelerınız için.

6 aydır depresyondaydım. İç sıkılmalarım sona erdi bir yere gidince sanki ölücekmisim gibi can sıkıntısı yaşayıp eve gitme isteğim neredeyse yok etrafımdaki insanların beni anlayıp anlamadıklarını artık önemsemiyorum. ama kendimi yine de yalnız hissediyorum ders çalışırken vize haftası bile daha mutluydum sanki içimden bir şey yapmak gelmiyor, ağlıyorum, sürekli duygusalım. Siz tam olarak depresyondan çıktığınızı nasıl anladınız ? Bu normal halim mi acaba diye soruyorum kendime cevap bulamıyorum.
6 ay çok uzun bir zaman. Belki yaşadığınız depresyon değil de melankoli olabilir mi?

İlaçtan korkmayın ihtiyaç olmasa vermezler zaten ilk ilaç p.zac veriyolar düzenli kullanınca 6-8 aya biraktiriyolar kuş gibi hafifleyip hayattan zevk almaya başlaman 20 günü bulur bitti diye bırakmak doğru değildir. Her sorunda daha ağır ilaçla devam eder ama şimdi psikiyatrist görüp ilaç verse çok daha rahat atlatirsiniz

Neden depresyondaysıb. Okuyorsun bekarsın özgürsün ailene yakınsın bunlara özenen cok insan var mutlu ol ya

Back
X