Derdi Sıkıntısı Olan Hanımlar Buyrun..

SeyyideNur11

Bir Aşktır "Ehl-i Sünnet Vel-Cemaat"
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2016
13
26
3
Esselamu Aleyküm burda yeniyim :) Forumu açar açmaz bir çok derdi sıkıntısı olan hanım abla, kardeşlerime denk geldim o yüzden benim yüreğimden geçen kelamları azıcıkta olsa sizin yüreğinize su misali serpmek için geldim. En başta her ne olursa olsun Hayrında Şerrinde Allahü Teala'dan geldiğini unutmayalım ve sanılmasın ki sadece 'Benim' derdim var hep benim başıma geliyor bir çok insanın kendine göre sıkıntısı derdi var önemli olan bu sıkıntı yahut imtihanımızdan alnımızın akıyla Rabbimizin razı olduğu şekilde çıkmak Şu Fani dünya'da selamet'e kavuşmak için sabretmeliyiz 'Sabr' herşeyin üstesinden gelir inşAllah Allah derdin ta kendisinden deva yaratır buyurmuşlar Mevlana Celaleddin-i Rumi 'Rahmetullahi Aleyh' Hazret-i Yusuf'u kuyudan çıkarıp mısıra Aziz yapan bir Rabbimiz var elhamdülillah ölümden gayrı herşeye çare vardır. Sıkıntılarımız için Allahü Teala'nın yasakladığı haram kıldığı şeylerden mutlaka uzaklaşmalıyız. Çünkü ne yaparsak yapalım Allahü Teala bizi görüyor. 5 vakit namazlarımızı ihmal etmemeliyiz ''Seyyid Abdülhakim Arvasi'' Rahmetullahi Aleyh buyuruyor ki 'Aman namaz nerde ne olursa olsun Namaz' çünkü ahirette bizim ilk sorguya çekileceğimiz şey Namazdır Beden ile dünyada kalp ile ahirette olmalıyız. Vallahi Hayat Hayaldir Asıl gaye insanların duasını almak ve Allahü Teala'nın rızasını kazanmaktır. O ne diyor bu ne diyor önemli değil, bilet nereye kesiliyor nereye kesildi Allahü Teala bizden razı mı değil mi bu önemli.. Ne olursa olsun Bütün ihtiyaçlarımız sıkıntılarımız ne varsa Allahü Tealaya tevekkül edip güvenmemiz lazım çünkü Allahü Teala kendine sığınanları mahrum etmez.. Şunu unutmayalım ki ne yaparsak yapalım iyide kötüde mutlaka bize karşılığı olarak çıkacak.. Bazı şeyler bizim gücümüze gider üzülürüz bu musibet başıma nerden geldi deriz Halbu ki bilmeyiz ki bu bizim hayırlıdır. Böyle bir şefkat böyle bir merhamet hazinesi olan Rabbimiz varken hiç kimse ümitsizliğe kapılmasın Yeter ki doğru imanla ölelim inşAllah.. içiniz mi sıkıldı güzelce abdest alın 2 rekat namaz kılın yalvarın. Rabbinin huzuruna bir çare ile giden bin çare ile döner.. Allahü Teala'ya kalpten dua edin. salavat çekin zikr çekin.. Kur'Anı Kerim TA-HA Suresi 124 ''Kim beni hatırlamaktan gafil olursa hayat onu sıkar '' bol bol zikr çekip arınmalıyız ferahlamalıyız..''BU DÜNYANIN HERŞEYİ GEÇİCİDİR. BU DÜNYANIN VARINA SEVİNMEYE DEĞMEZ, YOĞUNA ÜZÜLMEYE DEĞMEZ'' 'ALLAHÜMME YA MÜFETTİHAL EBVAH, İFTAH LENA HAYRAL BAB'' EY KAPILAR AÇAN SIKINTILARI GİDERİP FERAHLATAN ALLAH'IM BİZE HAYIRLI KAPI AÇ.'' Rabbim güzel yüreklerinizi Ferahlatsın inşAllah Allahü Teala kıldığınız tüm namazları ettiğiniz bütün duaları kabul eylesin tüm inşAllah Ramazan Bayramınız Mübarek Olsun :)

Allah razı olsun..benim gibi burda birçok kişinin bunları duymaya ihtiyacı vardı eminim...bazı şeyleri bilmeye biliyoruz ama hayata uygulamaya gelince gevşek davranıyoruz. En azından kendi adıma öyleyim. Şu ara biraz sıkıntılarım var benim de. Kk ya biraz bakayım kafamı meşgul edeyim dedim forumlara göz atarken konuyu gördüm. Manevi ilaç gibi geldi

Amin ecmain Bunları duyduğuma çokk sevindim Rabbim kalan ömrümüzü geçirdiğimiz ömürden daha hayırlı eylesin inşAllah

Allah yardımcımız olsun.Benim de belki küçük ama şeytanın bana büyüttüğü bi çok sıkıntım var :-( hakkımızda hayırlısı...

Amin. Şeytanın şerrinden vesvelerinden, Nefsten Allahü Teala'ya sığınalım inşAllah Bizi bizden iyi bilen Rabb'imiz Hakkı'mızda en hayırlısını nasip eylesin inşAllah

Konu güzel de yanlış yere açılmış.
Dini paylaşımlar burada yasak, bilginize...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…