Bebek Beslenmesi Derdim bebegim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Sylvia Plath

Bütün dünya ölüme düşer kapattığımda gözlerimi.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
1.894
3.443
158
Hanimlar yeri burası değil biliyorum ama bu konuyu kafaya çok takıyorum ve bir çözüm yolu bulamadığım için, mecburen buraya açıyorum.

On üç buçuk aylık bir oğlum var. Bir ay öncesine kadar, en azından taneli çorbaları içiyordu. Şimdi onunda ogure ogure içiyor. Katı gıdalara gecemedim bir türlü çünkü ekmek versem minnacık lokma ağzına gelse, ağzından atıyor. Hep bulamaç mi olacak, nereye kadar sürecek bu bilmiyorum. Aç bıraktım, minik minik ağzına koydum, olmuyor. Benimde bebeğim birgün bizim gibi yemek yiyecek mi ya

7-8 aylık bi çocuk taneli iyi pişmiş yemekleri yiyebilir. Öğürür mü, öğürür. Boğulacak sanar mısınız, evet. Ama 1-2 hafta içinde alışır.

Damak zevki her dönemde aynı gıdaları kabul etmeyecek. Çorba içmiyorsa taneli yemek verin, elle tutabileceği katı büyük gıdalar verin. Çok rahatlıkla tek ve normal yemek yiyebilecek ayda.

Püre ile beslenen bebeklerde olabiliyomuş böyle. Ben oğluma blw ile başladım ek gıdayı o nedenle herşeyi katı olarak kendisi yiyo 10.5 aylık. Çözüm olarak bişey diyemeyeceğim ama üzülmeyin hangi yetişkin püre ile besleniyo elbet yer demeye geldim

Bulamaç beslendi. Pirinçli, boncuk makarnali çorbalar, ve çok ezilmiş yemekler yedi. Bulamacı da iri taneli yapıyordum. Ama artık herşeyi çok ediyorum çünkü asla yemiyor

Çorba dışında tavuk et pilav vs de yemiyor mu

Oğlum da hassastı o bulamaç daha çok mideyi zorluyor

Mesela makarna verin yesin

Parmak besin çok verdim. Eline alıyor, ısırıp küçük bir parça koparıp atıyor. Çiğnemeyi bir türlü öğrenemedi.

Elbette sert şeyleri direk vermeyin çiğneme yetisi yok çünkü şu an. Buharda haşlayarak eline verin parmak boyutunda. Salatalığı falan asla direk vermeyin eline Allah korusun onda öğürme refleksi işe yaramıyo ilk yardımda bulunmanız gerekir hiç gerek yok.

Beni oğlum da öyleydi o aylarda, sonra sonra geçti. Şu anda 15 aylık. Ama hala yemek seçer. Genelde çorba ağırlıklı falan beslenir... taneli yemediği dönem çorbalarını daha koyu yapıyordum ben, yeni yeni normal yoğunlukta yapıyorum. Hala daha taneli şeyleri çıkarttığı olur (çorbadaki kıymayı, meyveli yoğurttaki minik avokadoları elmaları vs. Salatalık havuç ısırır ısırır tükürür, hiç ama hiç yutmaz.)

Bulamaç beslendi. Pirinçli, boncuk makarnali çorbalar, ve çok ezilmiş yemekler yedi. Bulamacı da iri taneli yapıyordum. Ama artık herşeyi çok ediyorum çünkü asla yemiyor
Diş dönemlerinde oluyor maalesef bunlar benim oğlum da 15 aylık aynı pilavı bile yerdi şimdi ufacık bi tane gelsin ağzına hemen çıkarıyor ağzından çekiyorum bende sevdiği gibi veriyorum ama mesela bazen ayrı olarak taneli şeyler verince seviyor yiyor , kızımda da sevmediği yemediği zamanlar çektim bazen alışkanlık oluyor uzun süre öyle devam ediyorlar ama sonra düzene biniyor zamanla elbet taneli yiyecekler hep püre yiyecek değiller ya ben çok kasmıyorum bu konuyu o besinden vitamini alsın da katı olsun püre olsun çokda önemli değil benim için

öncelikle Allah bağışlasın.
blw yöntemini araştırın. biraz sabırlı olmanız ve temizliği çok umursamamanız gerekiyor.
ayrıca canınızı sıkmayın püre ile beslense de en çok 2-3 yaşında vazgeçiyorlar.

benim kızım da ek gıdaya başlar başlamaz iri taneli verdim her şeyi ama son 1 2 aydır tanelileri istemiyor hatta yemek yemek istemiyor. benim ki de 14.5 aylık.dişten dolayı diş etleri acıdığı için olabileceği söyleniyor. bir de artık seçmeye başlıyorlar yemekleri bu nedenle olabilir bence. sevdiği şeylere de mi aynı tepkiyi veriyor?
bir de çok sıkıntı yapmayın bence. eminim bir çoğumuz hatta hepimiz bulamaç yemeklerle beslendik. şuan hiçbirimiz öyle beslenmiyoruz değil mi? o yüzden çok takılmayın. bence bir süreç bu ve geçecek

Aman pes edip bulamaca devam etmeyin
Ben büyük oğlumda bu hatayı yaptım 7 yaşında olmasına rağmen yemek yeme alışkanlığı bile edinemedi
Yemek eğitimine başlayacağımız zamanlarda küçük oğlum doğdu hem onun bakımı hem büyüğün döküntüleri derken neredeyse 3 yaşına kadar bulamaca devam ettik sonuç bu

Alışana kadar daha ziyade sevdiği şeyleri eline verin oturtun bir bezin üzerine döke saça yesin
Küçük oğlumda böyle yaptım ve inanın şimdi yemek yerken izleseniz tok insanı imrendirir

11 aylik ekmekte yemeli.. hatta muzu ver eline yemesi lazim.. elmAyi ver kemirsin korkma. Benim kizim 11 aylik o da corbaci degil ama makarnayi veririm agzina ikiye bolup ya da tum tum..biraz cesaret et birak ogursun alissin

3.5 aylık diye okudum. Döndüm yine aynı okudum. 3. Defada anlayabildim :)
Üzülmeyin yarı muhallebi yarı pütürlü karıştırıp verin. Yavaş yavaş katı gıdayı arttirin

13,5 aylık çocuk artık dişleri de çıktığı için bir çok besini yiyebilir.6 ay itibariyle katı gıdaya ufaktan geçiş yapılır, 8 -9 aylık çocuklar hafif pütürlü gıdaları yutabilir.
Elbette bunlar genelleme, her çocuğun gelişim hızı ve ilerlemesi kendine özgüdür.

Makarna,muz,şeftali gibi daha yumuşak ve yutması kolay besinlerle tekrar tekrar deneyin.
Mama sandalyesinde döke saça kendisinin yemesine izin verin.
Bırakın besinleri eline alsın, incelesin, zamanla ağzına götürür.

Bazı üyeler bulamaç yerse yesin 2-3 yaşında vazgeçer demiş, iyi niyetle teselli etmek için yapılmış bir yorum ama yanlış bir düşünce.
Çiğneme-yutma refleksinin gelişimi çocukların sağlıklı beslenmesi için olduğu kadar konuşma becerisi için de önemli.
Dil-konuşma terapistleri konuşma gecikmesi yaşayan çocuklarda ilk olarak beslenme öyküsünü sorarlar aileye.

Arkadaşlar cevaplarinizin hepsini okuyup, uzun bir yazı yazmıştım ama o esnada derdim var bölümüne konuyu açtığım için banlandim, yazımda çöpe gitti. Parmak besin vermeye, elinin ulaşabildiği yerlere birşeyler koymaya devam edeceğim. Yılmak yok ama umarım bebeğim en yakın zamanda çiğnemeyi öğrenir. Çok teşekkür ederim mesajlarınız için.

Öğreniyor merak etme :) sen yılma devam et. Oğlum bir süredir ekmek arası yiyor (peyniri o şekilde yiyor bir tek mesela) ama bugün ne yaptıysam yemedi. Aç aç 10.30a kadar bekledi, kalktım meyveli yoğurt yaptım bir kase. Onu yedi uyudu şimdi de. Bu ara nedense iştahsız. Dönem dönem geriye dönüşler oluyor yani, tükürüyor çıkarıyor ama sonra yiyor tekrar. Seninki de zamanla alışacak ve gerye dönüşler yapacak sık sık. Duruma göre davranmayı yavaş yavaş geliştirirsin sen de. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…