• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim bu ülkede insan canının kıymetsiz olması.

B
Siz hiç hayatinizda baska bir ülkeyi gördünüzmü? Hangi ülkeleri gezdiniz? Merak ettim gerçekten. Ben baska ülkede yasiyorum ve kisin burada yollari daima tuzluyorlar, hava durumuna göre önlemlerini aliyorlar. Böyle bir durum yine çiksa, asla vatandaslarini 22 saat sogukta birakmazlardi, biliyorlar, böyle birsey yapasalar politikacilar, itfaiye felan hepsi islerinden olurlardi.

Burda mesela yazin yolda kaza oldugunda yada bir sorun oldugunda ve insanlar beklemek zorunda kaldiginde hemen ekipler geliyor, yolda bekleyen insanlara soguk su felan veriyorlar. Yani burda insan canina evet bu kadar önem veriyorlar. Yani size bir tavsiye, bilmeden konusmayin canim :KK14:
bende avrupada yasiyorum canim, sende bilmeden konusmasan iyi edersin. Turkiyede yolda kalanlara yer bile ayarlamis olabildiginde, nerde gorulmus bu? Burda kimse onlem fln almiyo, kar yagdinda trafik felc oluyo ve herkes yokda kaliyo

B

bende avrupada yasiyorum canim, sende bilmeden konusmasan iyi edersin. Turkiyede yolda kalanlara yer bile ayarlamis olabildiginde, nerde gorulmus bu? Burda kimse onlem fln almiyo, kar yagdinda trafik felc oluyo ve herkes yokda kaliyo
Ben butun avrupayi gezdim bunuda belirtim

Arkadas yilbasi icin oldugunu belirtmis, ne mecburiyeti var? Is icin yolda kalanlar napsin? Sizin tek derdiniz devleti kotulemek, hic biseyden haberiniz yok. Turkiyeye ne kadar kar yagdi, bunlar cok normal, onlem almak birazda vatandasin gorevi. Herseyden boyle siyrilamazsiniz, birazda kendinizde arayin sucu. Ben yurtdisinda yasiyorum. Buraya iki sene once azcik kar yagdi. Trafik felc oldu. Kimse hic biyere gidemedi, devlet hic bisey yapamadi, herkes yolda kaldi. Kimse sizin gibi ulkesini kotulemedi. Yapilabilcekler yapilmistir. O kadar yol bi anda acilamaz... Bilip bilmeden konusmayin, biraz etrafiniza bakin

"yapılabilecekler yapılmıştır"
siz "mıştır" diye umarak konuşuyorsunuz
Ben ise orada olan biri olarak konuşuyorum.

Birimizinki ummayla yapılmış yorum diğerimizinki gözle görülmüş gerçek.

Yapılabilecek olan yapılıyor olsaydı eğer bu işe özel kurumlar, esnaf odaları değil belediye el atardı.
Üstelik de mesai saatlerini beklememizi emir buyurmazlardı!

B

Valla mı nerdeymiş o yolda kalanlar için yer* bir adres versenizz de nasiplensek ya biz de.
Hani kurdun tilkinin arasında 2dakika kara işeyeceğim diye totomuz donmazdı...

Ah canimm kiyamamm çok geçmiş olsun :KK43:

Siz hiç hayatinizda baska bir ülkeyi gördünüzmü? Hangi ülkeleri gezdiniz? Merak ettim gerçekten. Ben baska ülkede yasiyorum ve kisin burada yollari daima tuzluyorlar, hava durumuna göre önlemlerini aliyorlar. Böyle bir durum yine çiksa, asla vatandaslarini 22 saat sogukta birakmazlardi, biliyorlar, böyle birsey yapasalar politikacilar, itfaiye felan hepsi islerinden olurlardi.

Burda mesela yazin yolda kaza oldugunda yada bir sorun oldugunda ve insanlar beklemek zorunda kaldiginde hemen ekipler geliyor, yolda bekleyen insanlara soguk su felan veriyorlar. Yani burda insan canina evet bu kadar önem veriyorlar. Yani size bir tavsiye, bilmeden konusmayin canim :KK14:

ben çok üzüldüm ya hadi biz artık geçtik yoldan ama
henüz karşı gidişte bursadan saat 1de kalkmış 27 saattir orada olanlar vardı
son keklerimizi onlarla paylaştık
ve daha bugün saat 5 civarı açılmış yollar
kucağında bebeği olan vardı
neden helikopter falan yollamıyorlar yazık onları almaya
biz yetişkiniz hadi de arabada da küçük çocuk vardı

B

Iyide önlemi vatandas almak zorunda degil, devlet almak zorunda. Devlet seferleri iptal edebilir mesela. Insanlara disariya gitmemsin diye, haberlerde mesaj verebilir, yani kar yagisi bu kadar vahim ise.

Hepsini geçtim, diyelim ki o yollarda tüm vatandaslarin yaptigi yalnis, eh bu demek degil ki yolda sogukta kalmanin hak oldugunu. Devlet hemen aninda devreye geçmesi lazimdi ve just'un anlattigina göre böyle birsey yoktu. Insanlar orada sogukta, korku ile kaldi. Just resmen ölecegini düsünmüs, bu nasil bir korkudur tahmin bile edemem.

Ve anladigim kadari ile, devlet hemen devreye geçseyde 22 degil, 2 saat sürerdi. Devlet hiç birsey yapmadigi için durum böyle oldu.

Geçmiş olsun..
Ardıma bakmadan kaçıp gidesim geliyor çoğu zaman. Tespitine sonuna kadar katılıyorum; burada insan canının hiç kıymeti yok.

Ah Just, çoook geçmis olsun. Korku filmi gibiymis resmen. Aranizda bir bakan, bir milletvekili olsaydi bir gör bakalim nasil jet hiziyla o yollar açilirdi. Ama siz nesinizki, sadece bir vatandas, ne öneminiz var ki.. :KK14:

Arkadas yilbasi icin oldugunu belirtmis, ne mecburiyeti var? Is icin yolda kalanlar napsin? Sizin tek derdiniz devleti kotulemek, hic biseyden haberiniz yok. Turkiyeye ne kadar kar yagdi, bunlar cok normal, onlem almak birazda vatandasin gorevi. Herseyden boyle siyrilamazsiniz, birazda kendinizde arayin sucu. Ben yurtdisinda yasiyorum. Buraya iki sene once azcik kar yagdi. Trafik felc oldu. Kimse hic biyere gidemedi, devlet hic bisey yapamadi, herkes yolda kaldi. Kimse sizin gibi ulkesini kotulemedi. Yapilabilcekler yapilmistir. O kadar yol bi anda acilamaz... Bilip bilmeden konusmayin, biraz etrafiniza bakin

Yapılabilecekler yapılmıştırdan nasıl emin oldunuz acaba?Ayrıca hangi ülkedesiniz bilmiyorum ama orada bir problem olduğunda onu da şikayet edebilirsiniz zaten.Orada olunca güzel burada olunca tü kaka demiyor kimse.Sadece sorun her sene aynı şeylerin sil baştan ülkemizde yaşanması.

Ayrıca şunu da belirteyim ; baştakileri , yetkilileri vs. beğenmemekle devleti beğenmemek farklı şeylerdir.Aradaki ayrımı yapıp ondan sonra bu sözde vatanseverliğinizi konuşturun bence.Problemler üstü örtülerek değil sorgulanarak , tepki verilerek çözülür.Siz hiç bir şeye bir tepki göstermezseniz kötü olanı değiştirmez hiç kimse.Bu da sandığınız gibi ''devleti korumak'' değil , ülkeye zarar vermektir.

Iyide önlemi vatandas almak zorunda degil, devlet almak zorunda. Devlet seferleri iptal edebilir mesela. Insanlara disariya gitmemsin diye, haberlerde mesaj verebilir, yani kar yagisi bu kadar vahim ise.

Hepsini geçtim, diyelim ki o yollarda tüm vatandaslarin yaptigi yalnis, eh bu demek degil ki yolda sogukta kalmanin hak oldugunu. Devlet hemen aninda devreye geçmesi lazimdi ve just'un anlattigina göre böyle birsey yoktu. Insanlar orada sogukta, korku ile kaldi. Just resmen ölecegini düsünmüs, bu nasil bir korkudur tahmin bile edemem.

Ve anladigim kadari ile, devlet hemen devreye geçseyde 22 degil, 2 saat sürerdi. Devlet hiç birsey yapmadigi için durum böyle oldu.

aynen öyle mesai saati değilmiş
155 i aradık meşgul
112 açmıyor

sonra bir polis arabası geldi
çıktım otobüsten hiç lafımı sakınmam
bağırdım uzaktan durdurdum

"abi yiyeceğimiz bitti sıkıştık suyumuz az" dedim
baktı sabahı bekleyin dedi camı kapadı gitti

ŞAKA MI BU?

ek: madem bir yerlerden polis arabası girebiliyor neden tahliye araçları girmiyor değil mi :KK14:

Son düzenleme:
Yapılabilecekler yapılmıştırdan nasıl emin oldunuz acaba?Ayrıca hangi ülkedesiniz bilmiyorum ama orada bir problem olduğunda onu da şikayet edebilirsiniz zaten.Orada olunca güzel burada olunca tü kaka demiyor kimse.Sadece sorun her sene aynı şeylerin sil baştan ülkemizde yaşanması.

Ayrıca şunu da belirteyim ; baştakileri , yetkilileri vs. beğenmemekle devleti beğenmemek farklı şeylerdir.Aradaki ayrımı yapıp ondan sonra bu sözde vatanseverliğinizi konuşturun bence.Problemler üstü örtülerek değil sorgulanarak , tepki verilerek çözülür.Siz hiç bir şeye bir tepki göstermezseniz kötü olanı değiştirmez hiç kimse.Bu da sandığınız gibi ''devleti korumak'' değil , ülkeye zarar vermektir.

yok laf ettirmeyecek ya kıymetlisine haşmetlisine laf gidiyor sanıyor o.
bu devlet kaç yıllardır kaypak bir sistemde
merak etmesin haşmetlisi gelmedi aklıma.

Hayır başka ülkelerden bize ne. Biz kendi ülkemize bakıyoruz. Hem bu kar yağdığında kimsenin bişey yapamadığı avrupa ülkesi neresi imiş onu söylesin arkadaş. Bu ülkede böyle demiş çekilmiş hiç inandırıcı değil. Ben en çok bi yasayla halledileceği halde hala yaşam odalar olmayan madende çalışanlara üzülüyorum. Ama bazıları hala ülkeyi kötülemek için böyle konuşulduğunj düşünüyor ya pes. Bi de bütün avrupa ülkelerini gezmiş miş

K

karin bu kadar yagicagini haberlerde ben gormustum. Ne kadar onlem alinirsa alinsin, bizim millet boyle tatil gorunce yollarda, ister kar yagsin ister firtina kopsun. Size simdi bi haber gostericem baska ulkelerde noldunu goruceksiniz

Bir ülkede vatandaş devletten ziyade özel kurumlara güveniyorsa bu o devletin ayıbıdır.

Hastaneye giderken bile özel doktoru, özel hastaneyi tercih ediyor insanlar...

Sorgulamak lazım.

yok laf ettirmeyecek ya kıymetlisine haşmetlisine laf gidiyor sanıyor o.
bu devlet kaç yıllardır kaypak bir sistemde
merak etmesin haşmetlisi gelmedi aklıma.

Kesinlikle öyle.Ki haşmetliyi de bizzat devlet sanıyor galiba :KK14: Neyse ki yaşadığı ülkede de mahsur kalınabiliyormuş.O zaman sorun yok yaaa güzel bi şey demek ki.

Kesinlikle öyle.Ki haşmetliyi de bizzat devlet sanıyor galiba :KK14: Neyse ki yaşadığı ülkede de mahsur kalınabiliyormuş.O zaman sorun yok yaaa güzel bi şey demek ki.

ayrıca bize ne yav avrupada insanlar yolda kalıyor diye biz de mi kalalım
hani çok ileriyiz, namusluyuz, ahlaklıyız da süt bebeğini niye karın ortasında bırakırsın değil mi
çünkü ahlaksızlık bu değil
çünkü ahlaksızlık evlilik dışı sevişmek falan, cık cık çok ayıp
:KK11:

Cok üzüldüm adiniza Just, geçmis olsun. Vallah aranizda bi bakan, bi milletvekili olsaydi gör bakalim nasil jet hizi ile yollar açilirdi. Ama siz iste zavalli vatandassiniz sadece, ne degeriniz var ki... :KK14:

Back
X