• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim bu ülkede insan canının kıymetsiz olması.

Yalnız haberde ne diyor

"kamyon girişi engellendi"
"bütün megafonlardan halka duyuru yapıldı"
"yüzlerce insan acil durum merkezlerinde yaşamaya alındı"

bu kısımları okumadınız herhalde

hala neyin ispatındasınız
benim bulunduğum yol şehir içi değildi
bu şehir içi hatların bulunduğu bir haber
ek olarak da yolu tıkayan en büyük etkenler tır ve kamyonlardı
ayrıca acil durum merkezine falan almadı bizi kimse
aksine mesai saatini beklememiz emir olundu

ek: fransızca bilmeyen birine denk gelseydiniz yutturabilirdiniz sanırım :)

K

karin bu kadar yagicagini haberlerde ben gormustum. Ne kadar onlem alinirsa alinsin, bizim millet boyle tatil gorunce yollarda, ister kar yagsin ister firtina kopsun. Size simdi bi haber gostericem baska ulkelerde noldunu goruceksiniz

Aslında haklısın benim akrabalarımdan yurtdışında yaşayanlar var. Anlattıkları şeyleri ağzım açık dinliyorum. Fakat hangi ülke olursa olsun, mahsur kalan insanlar hatalı da olsa kurtarılmak için mesai saatini bekleyin denilemez. Bu kadar vicdansız, merhametsiz bir millet değiliz biz.

Cok gecmis olsun canim .

Begenmediginiz ulke de niye yasiyorsunuz o zaman ?cok begendiginiz Turkiye de neden yasamiyorsunuz ?

yok yok yukarıdaki yorumumu oku
öyle fransızca haber atıp nasılsa anlamazlar diye ummakla olmuyor o işler :D

Öyle beleşten link atıp anlamazlar nasılsa diye kanıtmış gibi göstermek kolay

Biraz daha dene istersen

Baştan uyarayım

italyanca, fransızca ve ingilizcem var, çat pat rusca anlarım, ispanyolca da benziyor italyancaya istersen bunlar dışında dilden bir haber bul :KK14:

Yalnız haberde ne diyor

"kamyon girişi engellendi"
"bütün megafonlardan halka duyuru yapıldı"
"yüzlerce insan acil durum merkezlerinde yaşamaya alındı"

bu kısımları okumadınız herhalde

hala neyin ispatındasınız
benim bulunduğum yol şehir içi değildi
bu şehir içi hatların bulunduğu bir haber
ek olarak da yolu tıkayan en büyük etkenler tır ve kamyonlardı
ayrıca acil durum merkezine falan almadı bizi kimse
aksine mesai saatini beklememiz emir olundu

ek: fransızca bilmeyen birine denk gelseydiniz yutturabilirdiniz sanırım :)

Ayrica devlet eyaletlere anladigim kadari ile emir vermis, yolda kalan insanlar okullara felan götürülsün diye, yardim ediliyor.

Biz zaten avrupada yolda kalmak imkansiz demiyoruz ki. Mesela daha önce örnek vermistim, yazin insanlar trafikte kalinca hemen devlet tarafindan ekip kurulur ve insanlara su dagitilir ve diger taraftan yolun açilmasini saglanmaya çalisir.

Arkadas resmen anlamiyor, hangi ülkede 112 mesgul oluyor? Polis yardim etmiyor? Orada insanlar, yada o minicik bebek ölseydi? O durumda insanlarin suçu degil,yüzde yüz devletin suçu!!

Az önce haberlerde izledim.Taksiler kardan görünmüyodu gerçekten...burayı ne kadar sevsem de başka bi ülkede yaşasam dediğim çok olmuştur.

Mesajinizi okuyunca cok uzuldum, hele hamile kadinlari, ufacik cocuklari, yasli ve hastalari dusununce icim karardi... Felaket, cok gecmis olsun. Turkiye'de standart.

Yalniz, Fransa'da yasayan yorumcu adina utandim. Ben de bir kac yil once buraya tasindim, insan oldugumu anladim. Sosyal hizmetlerin bu kadar cok oldugu bir ulkeyi Turkiye ile kiyaslamak nankorluktur. Ben bu kis grip oldum mesela. Gece nefesim daraldi, hop, bir telefon, doktor ayagima geldi. Evet, evime tam tesekullu dr geldi, muayenemi yatagimda yapti, ignemi vurdu, guleryuzle iyilesmemi diledi ve gitti. Ve ben bu doktora bir kurus odemedim, devlet %70ini, isyerimden sigortam %30unu odedi. Devlet ill geldigimde beni dil kursuna koydu, bir kurus istemeden. Bana is bulmam icin ozel birini adadilar, on seans cv duzelttik, internetten birlikte is aradik. Bu ulkenin yasasini ogrenmem icin kursa gonderdiler, ogle yemegini yedirip gonderdiler. Cocuk dogurursan hastane bedava, her ay maas bagliyor, cocuguna bedava kres sagliyor. Paran, isin yoksa para veriyor, bedavaya yakin kiraya ev veriyor. Bunlar Turkiye'de yok. Bu ulkenin vatandasi niye sikayet etsin, nankor mu? Kar yagarsa da yollari temizlerler, ha Fransizlar agir is yapar ama isi yaparken de polisi, itfayesi battaniye dagitir, yol kenarinda ambulans hazir bekler. Normali budur.
Cok uzattim ama bu yasadigin olay cidden korkunc ve avrupa'da da oyle normal denmesine cildiriyorum. Degil. Burada yasayip ayni ayni diyorsan nankorluk edersin. Turkiye iyidir iyiii digerek bir sey degismez. Biz buralara geldik sefa icinde olmasa da insan gibi yasayabiliyoruz. Cok isterim ki geride kalan insanimiz da bu sekilde yasayabilsin. Avrupa'da sorun cok, ama insana saygi konusunda ogrenecek cok seyimiz var.

aynen aynen o yolda iki rampada kaldık izmir-balıkesir-bursa-istanbul yoluydu
ben dayanamadım geri döndüm trenle
tren yollarında tedbirler çok sıkı alınıyor
tuzlama, temizleme işlemleri yapılıyor kimse kalmıyor tabii
aklımdan hepsi geçti inanın, özelleştirmenin etkilerini ekonomik anlamda değil her anlamda görüyoruz işte
esnaf odalarından gördüm ben geçerken, aynen saydıklarınız kurtardı bizi:KK52:
siz de mi yolda kaldınız yoksa?
Ben Balıkesir de yaşıyorum. O kurumlarda çalışan yakınlarımız var, onlardan öğrendim.. Çok şaşırdım, şaşkınlık içerisinde izledim.. Düşünsenize Balıkesir- İzmir yolu ana yol.. Birde yılbaşı üzeri ne tedbir var, ne de çalışma var. Koskoca Karayolları Müdürülüğü hiçbir şey yapamıyor.. Artık ellerinde çalışan işçi dahi yok. Kendi kurdukları küresel şirketler üzerinden çalıştırıyorlar.. Dediğim gibi vasıfsız elemanlar, işi bilen yok.. İşi öğreten yok, kara bir düzen var.. Herkes bütün yükümlüğü hep birbirlerinin üzerine atıyorlar.. Yetkili yok, sorumlu yok.. Sizin için de çok çok üzüldüm.. O yollarda kalanlar için de çok üzüldüm. Yazık günah.. Ben sizin yeriniz de olsam, yolda kalan kişilerle birlikte imza toplar ve şikayetçi olurdum.. Bence bu duruma kifayetsiz kalmayın.. Biliyorum bu ülkede hukuk adına hiç birşey kalmadı. Ama yine de şikayetçi olun..

Evet derdim tam olarak bu.

Yılbaşı için yola çıktım

Tam 22 saat kar altında kaldık. Hayatımda böyle bir travma yaşamadım ya.
Yiyeceğimiz bitti, tuvalet desen yok.
İki dağ arasında kurt mu ararsın yaban domuzu, tilki vs.
2 dk kara wc yapmaya çıkıyoruz tipi altında korka korka.

Neden kimse tahliyeye gelmedi
Mesai saati başlayınca çalışmaya başlayacaklarmış dendi
Neden kimse bizi uyarmadı.

Ağlamak istedim ya. Ne demek mesai saatini bekleyin.
Ki yiyeceği olmayan bir sürü insan vardı.
Yüzlerce insan vardı.
Bir sürü araba, kamyon, otobüs vs.
Onlarla paylaştık en son.

Ki bizim araç büyük araç, otobüs.
Bir sürü küçük araba vardı.
Kar kapatmıştı resmen üstlerini.

Başta umutluydum gelip bizi birileri kurtaracak diye ama
Akü bitmeye başladı, soğukta, aç kalınca anladım ki canın bir kıymeti yok bu ülkede.
O zaman gerçekten yaşamayabileceğimizi düşündüm.
Son derece sakindim en son özel kurumlar devreye girdi ve yol açıldı...

Belediyeden hala ses yok.
Şikayet etsen kimi kime şikayet ediyorsun?
Neden önlem almıyorsunuz
Hadi almadınız neden bu insanları kurtarmıyorsunuz

Evet sanırım bu ülkede canın bir kıymeti yok.

Şimdi haberlere bakıyorum hala yolda olanlar var
"Açlıktan bayılmak üzereyiz, bebekler var." diyorlar
Geride kalanlara üzülüyorum..

Sen nerde kaldın just?
Biz dün sabah trende kaldık 2 saatlik yol tam 7 saat sürdü
Ama trende çok sorun yaşamadık
Karayolu sabah bile kapalıydı

Oncelikle cok gecmis olsun ..3 dünya ülkesi maalesef sözle olmuo oyle .... tabiki boyle durumlarda sorumlusu devlettir ve diger gelismis ulkeleri boyle bir durumla kiyaslama istegi gercekten cok komik yanindan bile gecemez maalesef...acliktan soguktan ölen bebek ...fakirlikten intihar eden anne ...coguu maddiyat yetmezligi yuzunden ölen dar gelirli hasta vatandaslar.....vatandasini refah icinde yasadan ülkede saglik parayla olmaz fakirlikten kimse ölmez bu yüzyilda kar a mahsur kalmak hic olmaz..utanc verici ...burda ne ulke kotuleme var nede baska ulke meraki sadece gercekler.

Ne cahil insanlarsiniz, sizin sucunuz bu havada yola mecbur kalmadikca cikilmaz. Sonra devlete sucu atmal kolay. Baska ulkelerde bu durumda napiyo saniyorsunuz. Hic biseyden haberiniz cahil gelmis cahil gidiceksiniz. Tek derdiniz ulkenizi kotulemek, donup bi kendinize bakin...

Cahil demekten hiç çekinmemişsiniz.

Yalnız yaşadığınız ülkenin diline bile hakim değilsiniz. Gönderdiğiniz haber sizi yalanlıyor.

Konu sahibinin Fransızca biliyor oluşu ise inanılmaz komik olmuş, eminim okuyan herkes gülmüştür.

Herkes derken Avrupa ülkelerinde yaşayan ama dışlandığı için o ülkelere iftira atanları kastetmiyorum. Evet size iyi davranmıyorlardır muhtemelen ve evet haklılar davranmamakta. Bu o ülkenin kötü olduğunu değil, sizin bazı konularda eksik olduğunuzu gösterir.

Bu ülkede yaşayıp evet ya oralar da çok kötü aslında diye hariçten gazel okuyanları da kastetmiyorum. Avrupa ülkelerinin birçok kötü yanı olabilir ama her zaman mekanizmaları işler. Her zaman hesap sorulur. Haberlerde gördüğümüz ezbere replikleri tekrar etmek komik gözüküyor.

Ülkeyi niye kötülüyormuş konu sahibi. Kötü olan şey kötülenir. Hayatın kanunu bu.

yasadiklariniz cok uzucu gecmis olsun bundan iki yil once 2 saatlik mesafede evime 9 saatte varabilmistim trafik tikali yol kapaliydi kar yagiyordi.O gunu hatirlamak istemezken 22 saat!

just naptınız özelden birbirinize mi girdiniz? banlanmışsınız.

canım ya çok geçmiş olsun çok haklısın inşallah diğer kalanlarda kurtulur bir an önce :(

Canim geçmiş olsun.. Evet ne yazik ki bizler için ülkemde en zorudur yasamak.. İnsan olduğumuzu unutmuş durumdayiz..
Ekmek derdi, is derdi, geçim derdi, kira derdi, fatura derdi, borçlar.. Bütün ay calis didin ay sonuna para kalmasin ah birde insanlar arasında ki gelir uçurumu..
Ben mi insanım onlar mi insan diyorum çoğu kez.. Ayni odada calistigim kişiler için.. Bu sene annemi (KV) kaybettik.. Olmayacak yerde.. Minobus s..siz.. Yol parasi için annemi öldürdü, hepimizi mahvettiler kendisi disarida , adalet mi bu? Arabada ki o kadar yolcu varken hepsini indirip kaciyor şoför gidip arabanin tekerlerini yikatiyor.. Herşeyden korkar olduk. Bizler için bence en kolayidir ölmek.. İste evden cikarsin araba çarpar, kor kursunlara gelirsin, basina birşeyler düşer, asansörde ölürsun,yemekten zehirlenirsin daha neler neler bizler için asil en zorudur yasamak ülkemde ..
Bagzi değişik arkadaşlar yurtdisinda yasayip , değişik değişik cümleler kurmuşlar.. Valla biz unutmusuz ülkemde insan gibi yasamayi, insan olmayi.. Vicdanina sorsun biraz.. Ne zor şartlar altında burada babalar anneler evlat buyutuyorlar, karinlarini doyurup, eğitim giderlerini karsiliyorlar, kendilerine özel ne yapiyolar? Ailesiyle sinemaya tiyatroya gidiyor mu? Disarida kaç defa yemek yiyorlar? Evlerine kaç defa et giriyor? Ahh ahhh.. Çok üzülüyorum coookk.. İçim parcalaniyor.. Birde kalkmis hersyi devletten beklemeyin yazmis. Bastakiler kendilerini doyurmaktan fakire fukaraya 800 tl cok para ekmeğin peynirin fiyati belli demekten çekinmiyorlar..
Guzel arkadasim tekrardan geçmiş olsun. Sağ salim varmissiniz gideceğiniz yere Allahim YARDIMCImIZ olsun..

maalesef yok..oysa yurt dışında karıncaya dahi değer verilirken..türkiyede insana hiç bir şekilde değer yok..:cry:

Back
X