• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim bu ülkede insan canının kıymetsiz olması.

Geçmiş olsun Just...
Bir de atışmalar olmuş burda... Objektif bakabilmeyi bir türlü başaramamaktan olsa gerek.
Yurtdışında yaşayan insanların bu genel yargısını duymuşluğum var ( Türkiyedekiler başları ağrısa şikayet ediyorlar, illa kötüleyecekler ülkeyi, yargısı) bazen hakikaten nerde bu yetkililer dedirtmeyecek konular da olmuyor değil.
Ama böyle bir konuda bunu söylemek ne derece doğru, sırf dışardan bakıp yarım yamalak bilgi ile insanlara cahil bile denmiş. Yalnız Just, senin fransızca bilmen de kapak olmuş bu arada:))
Sistem düzgün işlerse problemler de bu safhaya gelmez. Avrupada herşey mükemmel mi hayır ama oturmuş sistemleri ve işleyişleri var. Fark bu.
Yurtdışında yaşayıp da tatillerde en fazla 5-6 hafta yaşadıkları Türkiye için vatanım da vatanım, cennet cennet diye aşırı bir savunmacılık yapanlar var, halbuki daha tatilleri esnasında aralarında bu da Türkiyede şöyle diye burun kıvırırlar. Türkiyede yaşamışlıkları yoktur ama kraldan çok kralcılık yaparlar. %95 'i hayatta Türkiyede yaşayamaz ve adapte olamaz. Ama Türkiyede yaşayanlara akıl vermekten ve yargılamaktan geri durmazlar...

Geçmiş olsun Just...
Bir de atışmalar olmuş burda... Objektif bakabilmeyi bir türlü başaramamaktan olsa gerek.
Yurtdışında yaşayan insanların bu genel yargısını duymuşluğum var ( Türkiyedekiler başları ağrısa şikayet ediyorlar, illa kötüleyecekler ülkeyi, yargısı) bazen hakikaten nerde bu yetkililer dedirtmeyecek konular da olmuyor değil.
Ama böyle bir konuda bunu söylemek ne derece doğru, sırf dışardan bakıp yarım yamalak bilgi ile insanlara cahil bile denmiş. Yalnız Just, senin fransızca bilmen de kapak olmuş bu arada:))
Sistem düzgün işlerse problemler de bu safhaya gelmez. Avrupada herşey mükemmel mi hayır ama oturmuş sistemleri ve işleyişleri var. Fark bu.
Yurtdışında yaşayıp da tatillerde en fazla 5-6 hafta yaşadıkları Türkiye için vatanım da vatanım, cennet cennet diye aşırı bir savunmacılık yapanlar var, halbuki daha tatilleri esnasında aralarında bu da Türkiyede şöyle diye burun kıvırırlar. Türkiyede yaşamışlıkları yoktur ama kraldan çok kralcılık yaparlar. %95 'i hayatta Türkiyede yaşayamaz ve adapte olamaz. Ama Türkiyede yaşayanlara akıl vermekten ve yargılamaktan geri durmazlar...
kısaca hay ağzına sağlık diyeceğim
geçende bize almanyadan bir komşu gelmişte adam buradaki asgari ücretin gayet geçinilebilir olduğu olabilecek en yüksek maaşın bu olduğuyla ilgili bizle öyle tartışıyor ki
babam sonunda dayanamadı
- madem asgari ücret bu kadar iyi ordaki insanlar bu kadar kötü ordakilerle uğraşacağına gel ben sana buradan asgari ücretli iş bulayım dedi
tabii adamdan çıt yok
genelde böyle yapıyorlar ama

kısaca hay ağzına sağlık diyeceğim
geçende bize almanyadan bir komşu gelmişte adam buradaki asgari ücretin gayet geçinilebilir olduğu olabilecek en yüksek maaşın bu olduğuyla ilgili bizle öyle tartışıyor ki
babam sonunda dayanamadı
- madem asgari ücret bu kadar iyi ordaki insanlar bu kadar kötü ordakilerle uğraşacağına gel ben sana buradan asgari ücretli iş bulayım dedi
tabii adamdan çıt yok
genelde böyle yapıyorlar ama
Dönseler dahi ilişiklerini tamamen kesmeden gittilerse muhakkak yurtdışına tekrar geliyorlar:))
Daha çok muhabbetin olsa daha neler duyarsın oooo:)))

Geçmiş olsun Just...
Böyle düsünmenıze üzüldüm

Böyle düsünmenıze üzüldüm
Ben de böyle düşünmek istemezdim ama ben tecrübelerimden, gördüklerimden yola çıkarak yazdım. Şimdi okuyunca çok genelleme yapmışım. Benim gözlemlediğim desem daha doğru olurmuş.

Çok ön yargılı degılmısınız
Ben de iki ülke arasında sıkışıp kalmışlardanım, ön yargılı olmak değildi amacım. Şimdi dönsem ben de tam olarak kabul görmem heralde, ne oralısın ne buralı durumu. Yaşadığım ülkeyi vatan olarak mı görüyorum hayır ama Türkiyede de senelerdir yaşamıyorum, o yaşanmışlıkların içerisinde değilim. Haberlerden gördüğümüz bir ülke var ya da akrabalardan tanıdıklardan duyduklarımız. Bu yüzden Türkiyede yaşayanların böyle bir konuda bile yargılanmasına ve cahil denmesine dayanamadım açıkçası. Ben o hakkı kendimde görmüyorum ve yaşamadığım ülkemdeki insanlara uzaktan atıp tutmuyorum sadece.

Bende bir konu acardim derdim bu ülkede (yurtdisinda yasadigim ülkede) insan caninin kiymetsiz olmasi diye..
ve neler neler yazardim.. agziniz acik okurdunuz.
Basiniza gelen hersey yüzünden toptan ülke suclaniyor devlet suclaniyor.
Böyle konular okuyunca sinirleniyorum. Cunku baska bir ülkede olsaniz size ordada birseyler batardi illa.
Hersey dörtdörtlük olmuyor. Sizin övdügünüz avrupa sistemide tikir tikir islemiyor..
Ayrica benim türkiyede yasamisligim da var tatil haricinde.
Aslinda söylencek cok cook sey var ama kim ne isterse onu düsünsün valla.
Türkiye cok kötüyse terk edin ülkeyi madem.
Ben mesela öyle yapacam ..bu ülkeyi terk edip türkiyeye yerlesecegim.
Iyisiyle kötüsüyle türkiye bin basar avrupayi. :KK14:

Bende bir konu acardim derdim bu ülkede (yurtdisinda yasadigim ülkede) insan caninin kiymetsiz olmasi diye..
Böyle konular okuyunca sinirleniyorum. Cunku baska bir ülkede olsaniz size ordada birseyler batardi illa.
Hersey dörtdörtlük olmuyor. Sizin övdügünüz avrupa sistemide tikir tikir islemiyor..
Ne kadar bir süre yaşadığınızı merak etmedim desem yalan olur.
O iyisiyle kötüsüyle bin basar sözünü Türkiyeye dönüp uzun süre yaşadıktan sonra burda konu açıp tekrarlarsanız başka bir pencereden bakmaya çalışırım ben de...

Ne güzel kendi deneyimlerinizden bahsetmişsiniz.

Yalnız bazı evrensel değerler var. Bu evrensel değerlerin ülkelerdeki uygulanışını ölçen sistemler var. Bilimsel araştırmalar var. Sayılar var.

Hepsi de Türkiye'nin mevcut durumunu gösteriyor. Tahmin etmiyor, gösteriyor.

Bu sayıları alıp ne yapmayı önerirsiniz?

Ülkemizin genel olarak yerleşmiş kültürü de insan hayatına değer vermiyor zaten, bırakın devleti. Genel anlayış ''Olmuşsa olmuştur, yapacak bir şey yok.'' mesela sosyal hayatta da.

Bunları inkar etmek nasıl mümkün olabiliyor gerçekten anlayamıyorum.

Kim insan hakları açısından Türkiye'yi Avrupa ile kıyaslayabilir ki? Kim yapabilir bunu yani?

Konu sahibi neden banlanmış anlamadım :KK64:
Kendisine "cahil" diyen kişiye bile o kadar düzgün cevap vermiş ki ben şahsen şaşırdım bu denli sakin kalabilmesine.. Neyse vardır mutlaka bizim bilmediğimiz geçerli bir deneni..

Çok geçmiş olsun bu arada ama bir dahakine ölmediğiniz müddetçe böyle "mızmızlanmayın", şükretmeyi de unutmayın lütfen:)

Ne kadar bir süre yaşadığınızı merak etmedim desem yalan olur.
O iyisiyle kötüsüyle bin basar sözünü Türkiyeye dönüp uzun süre yaşadıktan sonra burda konu açıp tekrarlarsanız başka bir pencereden bakmaya çalışırım ben de...

Ne güzel kendi deneyimlerinizden bahsetmişsiniz.

Yalnız bazı evrensel değerler var. Bu evrensel değerlerin ülkelerdeki uygulanışını ölçen sistemler var. Bilimsel araştırmalar var. Sayılar var.

Hepsi de Türkiye'nin mevcut durumunu gösteriyor. Tahmin etmiyor, gösteriyor.

Bu sayıları alıp ne yapmayı önerirsiniz?

Ülkemizin genel olarak yerleşmiş kültürü de insan hayatına değer vermiyor zaten, bırakın devleti. Genel anlayış ''Olmuşsa olmuştur, yapacak bir şey yok.'' mesela sosyal hayatta da.

Bunları inkar etmek nasıl mümkün olabiliyor gerçekten anlayamıyorum.

Kim insan hakları açısından Türkiye'yi Avrupa ile kıyaslayabilir ki? Kim yapabilir bunu yani?

Tatil haricindeki yasami görmek icin yeterince yasadim.

Insan haklari nedir ki? Bir kac paragraf.. isteyenler kapali kapilar ardinda insan haklarini yok sayabiliyor..
Bu her ülkede böyle dir.

Bir yorumda birisi türkiye 3.dünya yazmis. Bu dogru degil.
Avrupa sandiginiz gibi sen sakrak cennet misali ülkeler degil maalesef..

Back
X