- 31 Aralık 2012
- 6.823
- 758
- 163
- Konu Sahibi aslikonyali
annene dön, huzura kavuş derim ben. küçük şeylerle mutlu olacak adam alzım evlilikte. küçük şeylerden hzuursuzluk çıkartan değil..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bu yazdığın okadar önemli bir ayrıntı ki.çiftler arasında böyle düşünen taraf kaybetmiştir,karşı tarafa böyle düşündürmeyi başaran taraf da kazanmıştır. önce bunu düzeltmelisin.o kadar kolay değil,senden o kadar kolay vazgeçemez.onun korkmasını sağla.lütfen korkma.alttan almak,açıklamalar yapmak sadece sana kaybettiriyor.sen de kes at,mesela bu olayla başla.kesin bir konuşma yap.ona deki,anneme o lafı etmen veya bana böyle davranman tek bir konu değil benim derdim.yeter artık ben bu evlilikte huzursuzluk istemiyorum,ben ağlamak için evlenmedim.ya değişirsin ya da ben artık dayanamıyorum de.ne bu yüzükleri çıkarmak falan,istediğin buysa böyle olsun,ama yok devam edelim herşeyi düzeltelim dersen varım.kesin kararını ver bana öyle gel de.sonra da hiçbir atakta bulunma.başta delirir belki,tamam ayrılalım der herşeyi diyebilir ama sakın yenilip de alttan alma moduna falan geçme.hatta ordan uzaklaş kötü birşey duymak istemiyorum şuan diye başka odaya geç.bak bunu birkez dene nasıl gelecek sonradan tamam düzelelim diye.ona da kaybetme korkusu vermezsen bunun sonu gelmez canım.bir cesaret yap bunları.ama kararlı ol lütfen.
şimdi anlaşılıyor eşinin bir hoşçakal denmesini büyütmesi.onun zaten içinde birşeyler varmış.aslında burda hatan var.annene çok düşkün olmanı anlıyorum ama evlendikten sonra biraz farkında olunmalı evlendiğimizin.evlenmiş olup onu tek bırakmam vicdan azabı diyorsun.böyle hissetmen doğru değil,sen de aile kuracaktın tabiki.eşin de belliki senin bu düşüncelerde olduğunu hissetmiş.bu da onu itmiş.eşin varken evdeymişsin gerçi ama sürekli annenlere gitmen de rahatsız edici olmuş.ne var bunda diyceksiniz ama malesef bu böyle.burda çok şikayet okuduk bayanlardan.eşim annesini hergün görmezse rahat edemiyor,hergün arıyor sinir oluyorum diye.aynı şekilde erkekler de eşleri abarttığında rahatsız oluyorlar.bundan eşler hoşlanmıyor bu bir gerçek.galiba yeni ailesini benimsemediği hissi uyandırıyor bilemiyorum.işte bunların sonucu eşinde patlama olmuş sanırım.gerçi eşinle tek sorunun bu olsa sen çabala diycem ama eşin de zaten sana karşı çok anlayışlı değil.şiddet de olmuş.önce bunları halletmelisin.lütfen alttan almayı bırak biraz da o korksun
Ve bir de benim icin ailesini, sehrini birakti geldi diyorsunuz.
Cok iyi, guzel.
Fakat bu fedakarligina karsilik siz hic annenizi birakamamis, yuva kurdugunuzu anlayamamis olabilir misiniz?
Cunku hic saglikli degil, yuva kurup da vicdan azabi cekmek..
Surada hemfikiriz. Dayak ve kabalik mevcut esinizde.
Ne olursa olsun yapmamaliydi.
Ama o taraftan bakarsak bence annenize kini de sizden kaynaklaniyor.
Anne, anne diye dolasiyormussunuz gibi anlatiyorsunuz en azindan..
Benim annem de cok fedakardir, nelere katlandi..
Ama esinizle iliskinizi sarsacak kadar goze sokulmamali.
İlk birkac sayfadan sonrasini okuyamadim ama bir arkadas deginmis, ustunde durulmamis o fikrin..
Bence de kesinlikle esiniz annenizle iliskinizi kiskaniyor.
Esim gittigimiz yerlere annemi de dahil ederdi diyorsunuz.
Eger sizinle geldiyse surekli bir ic icelik durumu olduysa bunu kimse istemez.
Bir erkek bunu deseydi saldirirdik.
Anneler bas taci ama cok onplana almak iliskinize zarar verir.
Kendini bence araya sikistirmak zorunda kalmis esiniz.
Anneniz ve sizin araniza.
Bircok kadin da ayni dertten muzdarip burada..
Esiniz sen benimle biz olamamissin diyor.
Bunu dusunup, hirslaniyor bence..
Bir anda dusunmus degil..
Annenize serefsiz deme hakkini nereden bulmus? Cok kotu olmus. Cok cok kotu.
Fakat o esya probleminden degil kini, kini sizin sevginizi paylasmaktan bence.
Sevin annenizi ama bu kadar esinizin gozune batirmayin.
Cunku annenize cephe alir.
Herke degil ama bazi kjskanc insanlarda bu oluyor.
Bunlar anneyle alakali problemler.
Ama daha buyuk problem var o da dayak..
Buna soyleyecek bir seyim yok, cunku cozumu esinizde.
İnsallah kurtulursunuz..
sımdı cevaplara genel bıseyler yazıyım dedım..ılk once esınız annenıze hakaret etmıs sız barısmak ıstıyosunuz dıyenler olmus.tam anlamıyla okuyamadgınzdan yanls anladgınızı dusunuyorum cunku ben barısmak ıstyrum nasıl aramızı duzeltırım vs. yorumlar yapmadım..ben bıseylerı paylastım kımseyle paylasamadgımdan akıl akıldan ustundur dıyerek fıkır almak ıstedım.esımle barısma duurmları tabıkı olabılır daha cok yenı evlıyız ama bazı seylerle ılgılı bana garantı vermedıkce bu olmıcaktır.cunku ben esımı tanıyan bılen bı ınsanım eskı zamanlardakı saygısını sevgısını aıleme karsı durumlarını bılıyorum sımdı bole bısey yapmasının nedenı sınırlenınce gozunun bısey gormemesı bunuda bılıyorum.cunku esım sınırlenınce hıc kımseyı tanımıyor kendınıde tanımıyor bunu pek asamadık zaten sıddet olayıda o sayede olmustu bır ıkı defa ben onun pısmanlıgını elınde olmadan yaptgını anladıgmdan affetmıstım soz alarak gelecek ıcın.fakat sımdı tekrar basa sardık gbı hıssedıyorum..ondan daha ıyı onlemler almaya calıscam kabul ederse yoksa zaten elden bısey gelmez yollarımızı ayırcaz.daha cok yenı oldugundan cocukta olmadgından acıkcası bıraz daha kendı basıma savasabılırım dıye dusunuyorum.cunku cok severek evlendık..saygısızlıgını ıcten yaptgını bılsem zaten gozum bısey gormez..bazı seyler dılındedır onun sadece karsıdakını uzmek ıcın soler ama buda benı yıprattı..ona karsı ask sevgı dostluk arkadslık harıcınde ıcımde bırde anne sevkatı beslıyorum sanırım cunku ancak bır anne evladına karsı bu kadar affedıcı olur.ben caresızlıkten boyun egmıyorum yada asktan gozum kor dıye naparsa yapsın esımdır demıyorum farklı bır durm bendekı anne cocugunu nasıl dogru yola sevketmek ıster ole bısey bendekı onu basarmaya calısıyorum.cunku bosanmaya gucumde var ımkanımda var yalnızda degılım fakat bosandıktan sonra kendımı ole bole toplarım dıyorum kı tabıkı cok zorlancam ama kendımden once o nasıl toparlanır onun hayatı mahvolcak dıye dusunuyorum bu cok garıp degılmı? ıste boyle bende ruh halı hastalıklı kendımı degıl onu one almısım tum hayatımda.yoksa susup herseye he dıyen bırı degılım ole olabılseydım zaten aramzda problem cıkmıcaktı..eskı cabbarlıgım yok ona karsı belkı ama sonucta hakkımıda arıyorum..bole duurmlarda gel ne olursa olsun barısalım demıyorum.yumusak yaklasıyorum evet cunku mızacım bu ole kıramam kımseyı helekı hayatımı paylasma yoluna bas koydugum ınsanı..kıramam cunku benıde kırsın ıstemem.kndıme yapılmasını ıstemedıgmı yapmam elımden geldıgınce.ama yumusakta yaklassam cıngar cıkarmadan bagırıp cagırmadan hakkkımı ararım..ve ben haklıysam eger bunu ona kabullendrmeden rahat etmem.haksızsamda ozur dılerım zaten.ama o benı surunduurur o duurmlarda o ayrı..yanı acıkcası yumusakta olsam kendımı savunurum.tabı bazen ınsanlık halı bnmde cınnet anlarım oluo ve sesım yukselıyo cok degıl tabı ama bazen bende kontrlumu kaybedıyorum..bole ıste..
sımdı son duurm gece geldıgınde oturup konusup bı sonuca varmaya karar verdık bakalım eger bırbırımızı ıkna edebılırsek bazı konularda devam etcez yoksa ayrcaz yollarımızı..bu gece kopcak dananın kuyrugu hakkmızda hayrlısı umarım bızım ıcın en ıyı olan olur tek duam bu..herkese tkrar tesekkurler
ben neye üzülüyorum biliyor musun?
bir evlat dünyaya getir,gözünün içine bakarak büyüt saçının kılına zarar gelmesin diye uğraş sonra bir adam bozuntusu gelsin,evlenmek istesin ve hayatını zehir etsin yavruna..
dövsün,sövsün,o da yetmiyorsa senin anneliğine kadar dil uzatsın ve evladın hatayı hala kendin de earasın..
bu büyük bir acı aslında.bir anne olarak gerçekten çok üzüldüm bu konuya.
anne-baba off dese ona patlayan,bir sürü laf sayan bazı gençler kocasından dayak yediği halde susmayı tercih ediyor,ne garip..ve hala bu kadarcık şeyden yuva yıkılır mı canıım diyen insanlar da çok..
her evliliğin dinamiği farklıdır,kimisi bir tokatta yollarını ayırır kimisi yıllarca şiddete maruz kalır sesini çıkaramaz..Allah herkese Hayırlı eş nasıp etsin..
cok sevdım ben cok..14 yasında tanıdım onu ve unıversıtelrımız bıttı o ıse gırer gırmez evlendık..herkesın gozunde kocaman bı askı yasadık bız..cok kıskananlar oldu cok bozmaya calısanlar hep dırendık..dırendm..hep elımden gelenı yaptım bızım ıcın cabaladım..
ben mutlu bır aılede buyuyemedm..canm annem var oldu bı tek bnm ıcın.arkadsm dostum annem babam.annemle babam ben kucukken bosandı cunku babam baya hayrsz bırıydı..yanı bız annemle bır butun gıbı gecrdık yıllarımızı.o benı okutmak ıcın ben ıyı olıyım dıye herseyı yaptı..sımdı evlenmek onu yalnız bırkmak ole zor geldı kı bana..annemı delıce ozluyorum tabıkı.. o benım arkadsım annem herseyım..anlatabılıyomuyum annemle ılıskımı..
onla ılıskımı destekledı elınden gelenı yaptı benı tek basına evlendırdı herseyımı yaptı..kırk yıl cabalasam annemn hakkını odeyemem ben...esımı cok sever oglu gıbıdr esım dusunur hep elınden gelenı yapar bızım ıcın..
sımdıyse ben o evlılıgın ıcınde sıkısmıs gıbıyım cunku evlılıgım bıtıyor...bugun esım ıse yuzugunu takmadan gttı cıkarken banada taktrmadı..bıttı dedı..cunku sabah kavga ettık anneme laf soyledı..serefsız dedi resmen..bende tutamadım kendımı tabıkı anneme laf soyletmem dedım..nedenı ıse su esım is seyahetıne gtmıstı gecen hafta ici annemde bi iyi yolculuklar falan dememis.oysaki ben annemdeydim o ara hep bana sordu annem o gece gelene kadar uyumadı arabayla tk basına gıttı yollarda bısey olmasın dıye.hep benden haber bekledı annem cunku yolda benle zaten haberlesıyo dıye rahatsız etmek ıstemedı.evet belkı mesaj atabılırdı ama aklına gelmedı.bu onun kotu bırını oldugunu gosterırmı esım annen bıttı benım ıcın dedı bende acıklamaya calıstım benı susturdu bende bıraz sınırlendım acıkcası konusmaya calıstım gıt ıcerı falan dedı sonrada serefsızsınız dedı bende dedım bız hıcbıseyı aklımızda tutmadıgımzıdan serefsızız dımı dedım.sen daha kımle bız oldugunu bılememıssın falan dedı bana..ıyıce delırdı bıttı dedı gorceksın bundan sonra dedı..bugunku olayımız buydu yanı ve ben asırı uzgunum ıkı sevdgım ınsan arasında kalmak cok yorucu..
ve ayrıca oncedende bı sorun yasanmıstı..annem elınden gelen herseyı yapar ama ev kurulurken bı sorun cıktı ama.duzeltcem dıye esımı anneme yansıtmıcam dıye sınır hastası oldum evlılıgmın ılk zamanları zehır oldu..halbukı eskıden oyle ıyı anlasırlardıkı annemle ben o gunlere donmek ıstıyorum cunku ben bole huzursuzlukları kaldıramıyorum ve benım evlenme kararımda onemlı bı etkendı aıleme saygı.ama evlenınce malesef hersey degıstı..ayrıca esımle bı kac sıddet mevzumuzda ıolmustu..cok snırlı bırı sınırlıyken gozu bısey gormuyo ve sonra cok pısman oluyo.bende cok sevıyorum ıste soz verdı bıdaha yapmıycagına ve yaparsa yardım alacagına bırbucuk aydır baya sınırlerı ıyıydı ama bugun yıne patlama yasadık.bu defa vurmadı ama bı kac kere ıttı bole kolumdan cektı falan..ay napıcagımı bılmıyorum.benı dısarda tanısanız dersınızkı bu kız erkek gıbı her ısı yapar herseyın ustesınden gelır.cunku ben bole gosterdım hep kendımı savunma mekanızmam buydu hayata karsı..dayak yıyene bosan dedım ben yıyınce sevıyorum dedım.ole cok kendımle celısıyorumkı esımle olan durumlarda...bılsenız asla katlanımacgım seylere esımı cok sevdıgımden goz yumuyorum..yasımız cok buyuk degıl duzelıcek olgunlasıcak dıyorum ama bıde bana sorun..ıcımde fırtınalar kopuyo..suan barısmak ıstıyorum delı gıbı..bunun nedenıde benı haksız cıkarması kavgalarımızda haksız cıktıgım ıcın hersekılde ve bugunde ben kendımı anlatmaya calıstıgımdan barısmak ıstıyorum..halbukı haksız degılım sanırım degılmı?bunu sıze sormak ıcın srf baska hesap alıp konu actım cunku doger hesabımı esım arkadslarım hep bılıyo ve ben yıne fırtınaları ıcımde yasamayı kımselere anlatmamayı tercıh edıyorum ama dayanamadım tastım artık sızınle paylasmak ıstedım kızlar..nolur bana yardım edın
benım çok yakın bir akrabamda böyle söylüyor adamı boşayamadığı için
yani kısacası kendini kandırıyorsun
ayrıca onu sen değil başka bir kadın doğurdu sen onun annesi değil eşisin
bari evet saygısız ama seviyorum aşığım desen daha bi kabul edilebilir bahane olacak.
dayagı kesınlıkle bende kabul etmyrm ne kndıme ne baskasına ama ıste dedm ya esme karsı anne sevkatı var normale donebılcegnı bılıyorum o sınır anlarında ıcınde baskası varmıs gbı davranıyo cunku sonra pısman..sımdılık dayak sorununu astık gbı duruyor ama ılerde nolur bılemıyorm..olursa zaten bıdaha dayak kesnlıkle bu ısın btcegnı soledm ona son dayaktan snra ve bdaha olmadı kndını sakınlestrmeye calıstı...
eşine karşı anne şefkati mi var? iyi de koca adam o..sen onun annesi değil eşisin..böyle düşünürsen çok yıpranırsın,anne ve eş rolleri farklı bir kere..insanlar belli bir yaştan sonra zor değişir bunu bilmen lazım.
nereye kadar idare edeceksin..ayrıl-ayrılma diyemem ama şu anda senin de mantıklı davrandığını düşünmüyorum.farkında olmadan eşini aklama çabasındasın aslında.
Bana anneni savunuyorsun demiş şerefsiz derse savunursunuz tabi, annem aramadı annemle bir daha konuşmayalım mı demeliydiniz siz onun annesine böyle bir şey söylüyor musunuz o anne bir evlat doğurmuş o evlat adamın yemek çamaşır her işini görsün adam tutsun şerefsiz desin eşiniz hep böyle küçük şeylere takılır mı yoksa başka bir sebep mi var
malesef bole kucuk seylere takılan bı esım var kıskanıyodur annenı dıyenler var bu normal bı ruh halı dııl anne ayrıdır es ayrıdır ben annesını kısnaıomuyum hatta bnı kıskanmasın dıye hep aynı ortamdayken onu yucelıyorum annedır dıye..benmı hatalıyım anlamadımkı ama esm hep ufak seylere tkılır malesf