derdim buyuk bosanıyoruz...

Bu adama o kadar çok müsamaha göstermişsisn ki,artık adamın senden alacak bir şeyi kalmamış ve özbenliğine gözünü dikmiş..

Bazen fazla iyi olmak karşı tarafa ağır gelir,sömürür durur,ama bundan mutluda olmaz aslında..örneğin benim 2.5 yaşında bir kızım var,ananesinin ona sonsuz bir müsamahası vardır.Bütün gün benim sözümden çıkmayan disipline itiraz etmeyen kızım akşam anane eve geldiği zaman bir canavara dönüşüp acaba ondan ne alabilirim daha fazla diye acayip isteklerde bulunup bağırıyor tepiniyor,onu kendi odasına hapsetmeye çalışıyor,ama bir o kadarda mutsuz ve agresif oluyor aslında.Ben ananeden daha disiplinli olduğum ve isteklerinin çoğunu yerine getirmediğim halde daha mutlu..Çünkü onda yapılması ve yapılmaması gerekenler arasında bir fark oluşturduğum için,mutluluk ve mutsuzluk kavramları arasında da bir farkındalığı oluyor.yani insanlar bazen karşısındakinden sınırlarını bildirmesini istiyor..Eşin senin gerçek sınırlarını görmedikçe ne o ne sen mutlu olamazsınız.O na BEN DE VARIM,SINIRLARIM VAR mesajını iletirsen varlığınla yokluğun arasında bir fark oluşturabilirsen,sınırlarına yaklaştığında gerçek anlamda cıs diyebilirsen aranızda bir denge o zaman kurulur ancak..

inan sabrını takdir etsemde bana bile ağır geldi,biraz özbenliğine sahip çıkıp karşındakine kızgınlık duymanı istedim.Senle barışmasını dilemek yerine,hatasını ıanlayıp özür dilemesini dilemeni tercih ederdim..Herşey ölçüsünde makbuldür.lütfen sevginin ve duygularının hayatını yönetmesine izin verme..annene edilen hakaretin sebebi,hakarettin kendisinden daha ağır aslında..Neden bu ilişkiyi sırtında taşıyasın ki,yük taşımak için mi,mutlu olmak için mi evlisin?Onun annesi değilsin EŞİSİN.Kaldı ki annesi bile bu kaprise bi HOOP ne oluyoruz derdi eminim..

kimse kimseye İYİ YOLCULUKLAR demek zorunda değil..

kaldı ki bu yüzden şerefsiz sözünü haketsin..

pes...

bu evlilik bu ilişki şimdi barış sağlanmış dahi olsa (içeriğine bakmak lazım) alttan alan taraf siz olduğunuz müddetçe,kendinizi çğnettiğiniz müddetçe,bu denge yoksunluğundan dolayı er-geç yıpranıp,cılkı çıkıp bitmeye mahkum..tek tarafla asla yürümez

ewt ben bu kadar sısırdım bılıyorum..ılk basta hakaret etmedı ben bıde bole haksızlıkta yapamam huyumdr herseyı ıyıce anlatcam..ılk basta sadece sıldım dedı ama bence buda cok kırıcıydı..uzuldum dese kırıldım dese benım acklamamıda dınlese buyumzdı belkı.bende sıldım dıyınce acklamaya calıstım sus dedı snrlendı ya 5 yasında cocukmusm gbı bana sus demesı konusmama ızın vermemesı gururumu kırıyo ne bu ya dıyp konstm bende snra ıcerı gttım.snra serefsz dedı anneme banada dedı snra ben koptum dedım bız bıseylerı buyutmuyorz ondan serefsızız dedm snrasıda olay sen annenle bız olmssun daha benle olamamıssına geldı buyudu buydu.. en cok koyanda dedgm gbı annem benı bu gnler ıcın mı bu yasa getrdı cok sevdm cok ıstedm evlenmek ben.bılıyorum ayrılsak oda mutsz olcak dayanamıcak ama olse ozlemınden gerıde donmez asla bende donemem bıtcek gıtcek bu kadr cok severken sırf dengez hareketlerı yzunden

Canım Ltf açılsa şa farkına varmalısın ki seven ınsan asla eşinin davrandığı gibi davranmaz ve ınsan bana bu evliliği sonlandırıp kendını topladıktan ve tekrar asıl sen olduktan sonra sevılmeye layık yepyenı bır kişiyi alabılırsın yaşantına.. Ltf ,, ısterım kı bu duygusallık halinden sıyrılacak, mantık süzgecinden görmeye başla olanları.. Aksı takdırde çok daha zor günler kapıda.. Sen hangısını hak ediyorsun.. Rıca edıyorum bunu sor kendıne..

kadın olarak şunu düşünmek gerekmez mi, ben onu seviyorum herşeyi alttan alıyorum dayak yiyorum hakaretler işitiyorum, ama adamda tık yok o zaman adam sevmiyo, her lafı yutmanın adı aşk mı oldu yaa, belki değişir yok geç olgunlaşır bilmem me, geçin bunları, bi adam yaptığının yanlış olduğunu düşünmüyosa neden değişsin ki,ömür biter insanlar değişmez, bu işin altından başka şeyler çıkacak, bi damat vay kaynanam bana niye iyi yolculuklar demedi diye işi boşanmaya kadar getirmez bunu paravan yapmış

Sen annenin avukatlığını yapmamışsın, o annene saygısızlık etmiş.
Annenin arayıp sormamasına içerlemesi, üzülmesi, kırılması ayrı,
ona hakaret etmesi apayrı...

Sizin haksız çıkmanız mümkün değil. Onu haklı bulmayın sakın.
İstediği kadar konuşsun.

Sizin ona düşkünlüğünüzü, ona duygularınızı bilip resmen üzerinize
oynuyor.

Eşiniz annenizi sevmeyebilir, görüşmeyebilir ama saygısızlık edemez.
Hele ki sizin anneniz gibi cefakar birine... Haddini bilmeli.

her lafı söyleriz birbirimize hatta ailelerimize sonra geri sarılır yatarız aynı yatağa öyle çok seviyoruz birbirimizi :16:

nasıl yani :53:

şaka yaptığının düşünerek beğendim msjını ama şaka yapıyorsun değil mi canım?

böyle sevgi,böyle hayat mı olur ya:26:

evet baya yıprtaıcı...bu kadar seneye ragmen bu kadar bırbırmızı tanımamaza ragmen ..o kadar mutsuzumkı.hep benı sucluyosun dıyo.aslında hep o benı sucluyo farkında degıl.cunku ben hep ellerımden gelenı yaptım ben hep bızım ıcın savastım yerı geldı sustum kı o uzulmesın o huzursuz olmasın dıye ama neden boyle oluyo bılemıyorum nerde hata yapıyorum.alttan almasam boşanır öyle inattır.ama pısmanda olur sevıyo bılıyorum ama kızgınken bana kopek dıyo serefsız dıyo senı sevmıyorum lanet olsun evlendıgımız gune bıle dıyıyo malesef sonrada cok pısman oluyo:(

bu yazdığın okadar önemli bir ayrıntı ki.çiftler arasında böyle düşünen taraf kaybetmiştir,karşı tarafa böyle düşündürmeyi başaran taraf da kazanmıştır. önce bunu düzeltmelisin.o kadar kolay değil,senden o kadar kolay vazgeçemez.onun korkmasını sağla.lütfen korkma.alttan almak,açıklamalar yapmak sadece sana kaybettiriyor.sen de kes at,mesela bu olayla başla.kesin bir konuşma yap.ona deki,anneme o lafı etmen veya bana böyle davranman tek bir konu değil benim derdim.yeter artık ben bu evlilikte huzursuzluk istemiyorum,ben ağlamak için evlenmedim.ya değişirsin ya da ben artık dayanamıyorum de.ne bu yüzükleri çıkarmak falan,istediğin buysa böyle olsun,ama yok devam edelim herşeyi düzeltelim dersen varım.kesin kararını ver bana öyle gel de.sonra da hiçbir atakta bulunma.başta delirir belki,tamam ayrılalım der herşeyi diyebilir ama sakın yenilip de alttan alma moduna falan geçme.hatta ordan uzaklaş kötü birşey duymak istemiyorum şuan diye başka odaya geç.bak bunu birkez dene nasıl gelecek sonradan tamam düzelelim diye.ona da kaybetme korkusu vermezsen bunun sonu gelmez canım.bir cesaret yap bunları.ama kararlı ol lütfen.

bende aynı seyı dusunuyorum yenıden koca bulmak falan degıl umrumda olan kotu bı tecrubeden sonra hıc kolay olmaz ıstememde zatn..o bana dıyorkı sana guvenmıyorum sen kımınle bız olacagını bılmıyorsun annenle bızsın hala evlılıgı anlayamamıssın evlılık anneden vazmıgecmek..benım esımın ıste oldugu benım evde oldugum zamanlarımı annemle gevırıyorum hep hatamı? ama ne temzlıgmı ne yemegımı ne camasrmı eksık etmıyorum o gunlerde hem ıslerımı yapıp btıncede annemle gorusuyorum cnkı bı tek bn varım onun hayatnda evlenmıs olmam baska evde onu tk bırakmam bıle vcdan azabı bnm ıcın..basta buda sorun olmustu hp gıdıosun falan dedı aynı semtteyz bıde uzagada gtmyrm o gelmeden evde oluyrm herseyımı hzrlıyorum onu bklıyorum dusunun yanı ama yaranamadım bı ara sonra konustuk astık bu durumu sımdıde bunu taktı sankı acık arıyormus gbı gelıyo bazen.ALLAH m kafayı yıcem ben dusunmekten ya

şimdi anlaşılıyor eşinin bir hoşçakal denmesini büyütmesi.onun zaten içinde birşeyler varmış.aslında burda hatan var.annene çok düşkün olmanı anlıyorum ama evlendikten sonra biraz farkında olunmalı evlendiğimizin.evlenmiş olup onu tek bırakmam vicdan azabı diyorsun.böyle hissetmen doğru değil,sen de aile kuracaktın tabiki.eşin de belliki senin bu düşüncelerde olduğunu hissetmiş.bu da onu itmiş.eşin varken evdeymişsin gerçi ama sürekli annenlere gitmen de rahatsız edici olmuş.ne var bunda diyceksiniz ama malesef bu böyle.burda çok şikayet okuduk bayanlardan.eşim annesini hergün görmezse rahat edemiyor,hergün arıyor sinir oluyorum diye.aynı şekilde erkekler de eşleri abarttığında rahatsız oluyorlar.bundan eşler hoşlanmıyor bu bir gerçek.galiba yeni ailesini benimsemediği hissi uyandırıyor bilemiyorum.işte bunların sonucu eşinde patlama olmuş sanırım.gerçi eşinle tek sorunun bu olsa sen çabala diycem ama eşin de zaten sana karşı çok anlayışlı değil.şiddet de olmuş.önce bunları halletmelisin.lütfen alttan almayı bırak biraz da o korksun

Son düzenleme:
nasıl yani :53:

şaka yaptığının düşünerek beğendim msjını ama şaka yapıyorsun değil mi canım?

böyle sevgi,böyle hayat mı olur ya:26:

ay kuzum benim tabiki şaka hatta kinaye
arkadaşlar inşallah düzelir barışırsınız falan yazmışlarya bu durumda insanlar nasıl barışıyo nasıl bi süreç oluyo çok merak ediyorum, eşim bana dayak atacak anneme çok ağır laflar edecek boşanıcaz dicek yüzükleri çıkartıcak ben hala bi eziklik bi karından konuşma halinde olucam, işte insanlar çeşit çeşit

Asıl konu annen değil ki.
Evet boşanmalısın çünkü dayak yediğini söylüyorsun !

kayınvalidesi iyi yolculuklar demedi diye şerefsiz oluyorsa bu adam karısına şerefisz deyince ne oluyor acaba...eşiniz ufak ayrıntılara bu kadar takılıyor olsa ağzından çıkanı kulağı duyar 2 düşünür 1 konuşur, ayrıntılara takılmak değil bu saygısızlık,

annen ile olan ilişkini bariz kıskanıyor annen ve senin onu aranıza almadığını düşünüyor ve gereksiz agresifleşiyor gibime geldi...

eşin evet öfkeli, üzerine gitmemek lazım. siz annenle mi oturyorusunuz ? bence ondan sıkılmış olabilir. sen kayınvaliden ile oturmak istemezdin belkide.
tartıştığınızdan dolayı, kötü laf söylemiş terbiyesizlik etmiş. ne olursa olsun böyle şeyler söylenmez.
eşin yolculukta annen onu aramak zorunda değil bikere. eşin bunu bahane yapıyor. erkekler hep böyledir. şimdiye kadar evet haklısın bende suç dediğini duyduk muki:

kendisini haklı çıkarıyor.

senin yapman gereken, sen onu affedersen, gel barışalım uzatmayalım dedikçe o kaçacaktır. Sen normal yemeğini yap, hiç birşey deme.
ona sıcaklık gösterme!!! inan bana bundan anlıyorlar. sen romantik, sen yardım sever, sen her birşeyi üstlenirsen, şimarıyorlar ve erkeklerin popolarını kaldırıyorsun.

mağdem sen haklı olduğunu hiç bir günahının olmadığını, eşinin psikolojik sorunları olduğunu biliyorsun.. eee ozaman daha niye alttan almak istiyorsun.
tartışma eşinle, annen bu sefer bak benim yüzümden ayrılıyorlar falan deyip üzülüyordur. Biraz kıymetini anlasın. pişman olacaktır.
kendisi tıpış tıpış gelecektir yanına.

eşin evet öfkeli, üzerine gitmemek lazım. siz annenle mi oturyorusunuz ? bence ondan sıkılmış olabilir. sen kayınvaliden ile oturmak istemezdin belkide.
tartıştığınızdan dolayı, kötü laf söylemiş terbiyesizlik etmiş. ne olursa olsun böyle şeyler söylenmez.
eşin yolculukta annen onu aramak zorunda değil bikere. eşin bunu bahane yapıyor. erkekler hep böyledir. şimdiye kadar evet haklısın bende suç dediğini duyduk muki:

kendisini haklı çıkarıyor.

senin yapman gereken, sen onu affedersen, gel barışalım uzatmayalım dedikçe o kaçacaktır. Sen normal yemeğini yap, hiç birşey deme.
ona sıcaklık gösterme!!! inan bana bundan anlıyorlar. sen romantik, sen yardım sever, sen her birşeyi üstlenirsen, şimarıyorlar ve erkeklerin popolarını kaldırıyorsun.

mağdem sen haklı olduğunu hiç bir günahının olmadığını, eşinin psikolojik sorunları olduğunu biliyorsun.. eee ozaman daha niye alttan almak istiyorsun.
tartışma eşinle, annen bu sefer bak benim yüzümden ayrılıyorlar falan deyip üzülüyordur. Biraz kıymetini anlasın. pişman olacaktır.
kendisi tıpış tıpış gelecektir yanına.

psikolojisi bozuksa tedavi olsun bu kız dayak yiyip hakaret işitmek içinmi geldi dünyaya, sen yine yemeğini yap sıcak davranma bu mudur yani tavsiye,dışarda kadın çok bu kafada insan bulur yani sıcaklığıda

o kim ki benim anneme şerefsiz diyecek,yok aramamış yok mesaj çekmemiş,annem onun kankası mı,iş arkadaşımı???
ben o şerefsiz kadının kızıyım deseydin,çekip kapıyı çıksaydın,işte zamanında, annenın ona ıyı davranmasından kalkmış biyerleri kocanın..

ben annemi 20 kocaya değişmem......

burda o kadar enteresan şeyler okudum ki, bi konu oluyo kadın yüzde yüz haklı yuvan yıkılmasın erkekle inatlaşılmaz seksi giyin kırmızı ruj sür vs gibi tavsiyeler geliyo, kadın hem haklı hem geyşalık yapacak aklımı koru Yarabbim

ay kuzum benim tabiki şaka hatta kinaye
arkadaşlar inşallah düzelir barışırsınız falan yazmışlarya bu durumda insanlar nasıl barışıyo nasıl bi süreç oluyo çok merak ediyorum, eşim bana dayak atacak anneme çok ağır laflar edecek boşanıcaz dicek yüzükleri çıkartıcak ben hala bi eziklik bi karından konuşma halinde olucam, işte insanlar çeşit çeşit

ben neye üzülüyorum biliyor musun?

bir evlat dünyaya getir,gözünün içine bakarak büyüt saçının kılına zarar gelmesin diye uğraş sonra bir adam bozuntusu gelsin,evlenmek istesin ve hayatını zehir etsin yavruna..

dövsün,sövsün,o da yetmiyorsa senin anneliğine kadar dil uzatsın ve evladın hatayı hala kendin de earasın..

bu büyük bir acı aslında.bir anne olarak gerçekten çok üzüldüm bu konuya.

anne-baba off dese ona patlayan,bir sürü laf sayan bazı gençler kocasından dayak yediği halde susmayı tercih ediyor,ne garip..ve hala bu kadarcık şeyden yuva yıkılır mı canıım diyen insanlar da çok..

her evliliğin dinamiği farklıdır,kimisi bir tokatta yollarını ayırır kimisi yıllarca şiddete maruz kalır sesini çıkaramaz..Allah herkese Hayırlı eş nasıp etsin..

bir evlat dünyaya getir,gözünün içine bakarak büyüt saçının kılına zarar gelmesin diye uğraş sonra bir adam bozuntusu gelsin,evlenmek istesin ve hayatını zehir etsin yavruna..

dövsün,sövsün,o da yetmiyorsa senin anneliğine kadar dil uzatsın ve evladın hatayı hala kendin de earasın..

anne-baba off dese ona patlayan,bir sürü laf sayan bazı gençler kocasından dayak yediği halde susmayı tercih ediyor,ne garip..ve hala bu kadarcık şeyden yuva yıkılır mı canıım diyen insanlar da çok..

her evliliğin dinamiği farklıdır,kimisi bir tokatta yollarını ayırır kimisi yıllarca şiddete maruz kalır sesini çıkaramaz..Allah herkese Hayırlı eş nasıp etsin..

ben tokadın dayak sayılmayacağınıda burda okudum :53:
dayak diyince tekme tokat yumruk dalmayı anlıyolar galiba

Bu kadar güzel anlatılabilirdi, yüreğine sağlık Kadesa

Back
X