Derdim ciddiye alınmamak

Aigerim

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2013
361
172
103
31
Daha onceki konularimda bahsettigim gibi ciddiye alinmamak, cocuk yerine konmak, sormadigim halde fikir ve nasihat verilmesinden (yasitlarim tarafindan) biktim artik.

Yasi benden kucuk olan ve buyuk de gostermeyen bircok kisiye saygi gosterilirken bana hep kucuk cocuk muamelesi yapiliyor. Konusurken sozum kesiliyor, gecistiriliyorum ya da ogut vermeye calisanlar oluyor.

Alisverise gittigimde arkadaslarima siz/hanimefendi diye hitap edilirken bana canim/tatlim/al bakalim, dene bakalim tarzinda hitap ediliyor.

Arkadaslarla muhabbet ederken mutlaka biri uyarmaya, mahcup etmeye, kucuk dusurmeye calisiyor. Tepki versem de gecistiriyor/etkilenmemis gorunmeye calisiyor.

Giyim, makyaj, arkadaslarimla iliskilerim, hitap, yemek yeme duzenime kadar kendi cocuguna davranir gibi kesin bir tavirla karismaya calisanlar oluyor.

Sicakkanli degilim, samimiyet kurmak gibi bir amacimin olmadigi kim varsa haddini asiyor. Hoslanmadigim bir davranisi belirtsem inadina yapiliyor, arada laf isittigim bile oluyor. Bende elestirilecek bir sey bulmaya calisiliyor.

Mesela eve giden merdivenin sonundayim, merdivende arkamdan gelen komsum posetlerini tasimadigim icin annemin onunde, sokakta beni azarliyor. Ki yardim istememisti, merdiven cikarken arkama bakmadigim icin gormedim bile. Cevap verince de fazla yeme, cok kilo almissin dedi. Cok sasirmistim.

Kuruntu olup olmadigini dusundum, gozlemleyen es, dost, akrabam da hakli oldugumu dusunuyor.
Sorularinizi cevaplarim, fikir istiyorum

Son düzenleme:
Alışveriş yaparken o kızların canım demesine ben de ifrit oluyorum, sinirim tepeme çıkıyor hayır büyütecek birşey de yok ama engel olamıyorum sinir olmama. ben de misliyle karşılık veriyorum sinir olduğumdan "öyle mi canım kırmızısını çıkar bana o Zaman canım " diye

Ben de yapayim bir dahakine

bir arkadaş yazmış senı ciddiye almayan insanları sende ciddiye alma, argo bir tabir var d ile başlayan aynı öyle bişey geç o tür insanlarla :) , mesela sana kilo almışsın diyen komşuna senin gözlerin bozulmuş bence doktora görün hahah diye gül

Bence de. Ciddi bir cevap verince bir de hakliysam ciddiye almamis gibi gorunmeye calisiyorlar bir de. Gecistirir gibi

Benzer durumlarla karşılaştığım oluyordu. Sebebini yaşı benden küçük olduğu halde ablacım diye hitap eden kız sayesinde keşfettim. Bir kaç hafta sonra 22 yaşımı dolduracağım ama hala ay sen 17 18 yaşında gibisiiğğnn diyenlerle muhattap oluyorum. Cidden sinir bozucu.

Tavrınızı daha net ortaya koyun. O zaman kimse size saygısızlık yapmaya kalkışamaz. Fazla çekingen durmayın. Benim lafımı kesecek insanı yerin dibine sokup çıkarırım bi güzel. Tavsiye ederim hoş oluyor

Mağazada dışarda tanımadığınız insanların konuşmaları ya giyiminizle ilgile ya yüz ifadenizle

Yumuşak güleryüzlüyseniz senli benli konuşmaya çalışabilirler

Komşu kısmını anlamadım ama hep yardım edip ogün mü etmediniz yada yıllardır tanıyoda hala çocuk olarak mı görüyo ?

öncelikle seni önemsiyorum ve cevap veriyorum

bunlar tamamen çevrendeki insanların gelişmemişliğiyle ve mesafeden bihaber oluşlarıyla ilgili. kendinde kusur arama. ha bak, şu olabilir, yaşından baya ufak gösteriyosundur, o yüzden seni çocuksu görüp ona göre davranıyo olabilirler ama bu bir gerekçe olamaz tabii. istersen 10 yaşında ol, karşındaki insan sana saygı göstermek zorunda. bu arada o satış elemanlarına diyecek sözüm yok tabii!! bazen bana da gittiğim bir mağazada tezgahtar kız sen sen diye hitap ediyor sinir oluyorum. bakacağım varsa da bırakıyorum. tamamen cahillik ve kendini bilmezlikle alakalı.

Etrafınızdaki insanlar sizin üzerinizden ego savaşı veriyor gibi

Çokta takmayın,siz taktıkça bu baskı bitmez

Aynen oyle.
Sen daha kucuksun, bana danis diyenler, sevgilin olmamali yasin kucuk, ders calis diyenler acaba benim cevre edinip, ciddi bir iliskiye baslayip daha sosyal ve mutlu olmami mi istemiyorlar? diye dusunuyorum.
Takmamaya calisiyorum acikcasi henuz basaramadim.

Yumusak gorunumlu degilim, sesim de yumusak degil. Guler yuzlu sayilmam, ancak ese dosta gulerim

Komsu da cocuklugumu bilmez, samimi degildik ve daha once hic yardim etmemistim kendisine

Bende 30 olcam nerdeyse ama yaşimi göstermediğimden aynen sizin yaşadıklarınızı yaşıyorum evliyim hatta hamileyim ama kimse evli olduğuma bile inanmıyor.
Küçük görünmek bazen güzel olsada ciddiye alınmamak kötü gerçekten. Kendim çaresini bulamadım

Tesekkur ederim

Yasimdan buyuk gosterdigimi soyleyenler oldu, hatta 30'larinda olup ciddi iliski/evlilik teklifi bile eden oldu Cok ilginc bir durumdayim, saka gibi.

Ben de yas ayrimi yapmadan herkese saygi gosteriyorum, karsilik olarak kucumsenmek hic hosuma gitmiyor.

22 yasindayim bu arada

aaa çok ufaksın:)) minik senii :)))) şaka bi yana, sana öyle davranan kendini bilmezlere sen de hiç umursamayarak muamele et. sorun gerçekten sende değil. çevrendekiler çok kendini bilmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…