Derdim çoktur hangisi ne yanayim

Yani yazacak çok şey var tabi ama ben yene susayım bario_O

Eşinizin size çok yüklenmediğini falan düşünmüyorum bal gibide ezdiriyor sizi siz o kadar iş yaparken görmüyormu yada anlatmıyor musunuz eve gelince hamile halinizi bırakın normal şartlarda bile sizemi kaldı o kadar iş yapmak yazık valla o karnınızdaki sabi ye yazık doktora gitmek için bile babasını arayan bir adamdan ne koca olur ne baba nacizhane tavsiyem bir an evvel kurtulun o evden ve o koca müsvettesinden.
Dediğim gibi onun yanında yapamıyorlar bilhassa ayinvalidem laf söylediklerinde cevabını veriyor bana pek kalmıyor iş konusuna gelince hamileleigimde ev temizliğine yardım ettiği olmuştur doktora gitmek için izin istemedi araba istedi gece olduğu için

Önce siz dik duracaksınız. Hele bundan sonra sadece kendiniz de değil çocuğunuz için de dik durmak zorundasınız. Ezdirmeyin kendinizi lütfen!! Eşiniz sizi küçümsediğinde yada sizi ezip hemen sonra konuyu saptırdığında tavrınızı koyun ve asla taviz vermeyin!! İlk fırsatta ayrı bir eve çıkın bu konuda kararlı davranın.
Kolay hayırlı güzel bir doğum dilerim size:))
Allah razı olsun yargılamadan yol gösteren biri oldu bende bu şekilde yapmaya çalışıyorum.

Dediğim gibi onun yanında yapamıyorlar bilhassa ayinvalidem laf söylediklerinde cevabını veriyor bana pek kalmıyor iş konusuna gelince hamileleigimde ev temizliğine yardım ettiği olmuştur doktora gitmek için izin istemedi araba istedi gece olduğu için

Ne diyeyim size o zaman eşini ikna edip ayrı eve çıkacaksın k.valdeyle birlikte oturmicaksın
birde ne olursa olsun siz doğumu yaklaşmış birisisiniz her an hastaneye gitmeniz gerekebilir araba için arayabilir ama hadi karın numara yapıyor yat uyu işe gideceksin diyen bir babaya verecek cevabı olmalı eşinin
anlattığınızdan anladığım eşiniz pasif ailesine laf geçiremeyen ve onlara muhtac biri çok zor işiniz çok

iyide babası azarlayınca ne yaptı kalkıp sizi taksiyle hastaneye götürdü mü ?
yoksa yatıp uyudu mu ?
Uyudu ben gece oturdum ağladım yarı kalktım koltukta yattım yarı salonda yarı odada yerde yattım bi ara yatağa yattım eşim iyi ama bazen yaptıklarına anlam vermiyorum

Ne diyeyim size o zaman eşini ikna edip ayrı eve çıkacaksın k.valdeyle birlikte oturmicaksın
birde ne olursa olsun siz doğumu yaklaşmış birisisiniz her an hastaneye gitmeniz gerekebilir araba için arayabilir ama hadi karın numara yapıyor yat uyu işe gideceksin diyen bir babaya verecek cevabı olmalı eşinin
anlattığınızdan anladığım eşiniz pasif ailesine laf geçiremeyen ve onlara muhtac biri çok zor işiniz çok
Aslında hem dediğiniz gibi biri hem değil ailesine karşı konusabiliyo kavga edebiliyo koruyabiliyo ama bazen de yarım birakiyo yapiyo gibi yapmiyo yaptığına anlam vermiyorum

Uyudu ben gece oturdum ağladım yarı kalktım koltukta yattım yarı salonda yarı odada yerde yattım bi ara yatağa yattım eşim iyi ama bazen yaptıklarına anlam vermiyorum

bunu diyorum işte..
seni iki tatlı sözle oyalayıp duruyor..
evleri ayırın bir an önce..
ve sizde doğum yapana kadar elinizi birşeye sürmeyin..
bu kadar fedakarlık yapmanızı gerektirecek kişiler yok karşınızda..
kimse sizi düşünmüyorsa siz kendinizi düşünün..

Kendi adıma kimseyi yargılamadım hatta o konuya hiç değinmedim bile ben

Şimdi bakın kendiniz yazdınız adam yatıp uyumuş yahu bu ne rahatlık siz eşinizi istediğiniz kadar savunun ama gerçekler ortada adam size değer vermiyor bence çocuğunada vermiyor yoksa yatıp uyuyamaz hakkınızda hayırlısı

Yapma.kendileri yapsın yaptıkları kadarıyla da yetinsinler.
Bende başkasından duymam bende öyle yaparım ama huzursuzluk oluyo bazen eşim oluyo ben elimi çekiyorum süpürgesi ite kaka çarpa curpa evde kapılar dolap kapakları küt pat olmuyo huzursuzluk oluyo bende ev işi sonuçta kavga konusu olmaz deyip sorun sıkıntı yasamayalim deyip büyümesinin istemiyorum

Dokuz aylık evliyim. Kaçarak evlendim. Geçen sene bu gün tanışmıştık tanıştıktan üç ay sonra evlendik . Sorunsuz gün geçmiyor her allahım günü sessiz sessiz gizli gizli ağlamaktan bıktım usandım kocamın hizmetkarı gibi hissediyorum kendimi 8 aylıkta hamileyim hamileligim boyunca hiç hamile gibi davranmadim kalktım hizmet ettim hiç yerimde durmadım hali da yıkadım cam da sildim koltuk kanepe me var ne yok kaldırıp temizledim ilk üç ayında işe gidip geldim çalıştım. Hatta son onbeş gündür evde tadilat vardı harc ta kardim sıva da yardımda ettim badana yapıldı önce de sonra da temizlik yaptım. Hani normal adam dahi yapmaz bazı yaptiklarimi bunlara rağmen midemde kalksa yemek pisirdim. Hiç bi zaman işten kaçmadım şu son iki üç gündür çok kötü oldum midem karnım kasiklarimdan ölüyorum iki gün önce doktora gittim iki cm açılman var dedi ama suyum gelmedi bi de sancim yoktu bi de bebeğim ters dönmüş sezaryenle doğum olabilir dedi oturamıyorum yatamiyorum bu akşam halsizlestim alttan beni sıkan bi ağrı gibi boğucu bi ağrı vardi. Eşime anlattım bi de korktum bebeğin kordonu dolanır mi falan diye o da babasını arayıp araba sordu doktora gitmek için babası da karın yalandan yere şey yapıp ta sana neden rahat ettirmiyo yat uyu sen yarın işe gidicen dedi . Bu sadece bu akşam olan bi örnek eşimin hayatında hizmetçi gibiyim oğullarının yemeğini yapicam üstünü giydiricem altına yatıcam gönlünü eglendiricem. Sinirlenince sınırını benden çıkartacak ağzımı acmicam kirilmicam darilmicam bi şey istemicem kocamsa konunun farkında da işine geliyor gibi söylediğim de ya bi şey yâpicaksin zor geliyorsa yapma diyo ya da hizmetçi m değilsin gibi şeyler söylüyor ama istemem yan cebime koy hesabı söylüyor tek sorun bu da değil kaynanalar bir oturuyoruz hayat burnumdan geliyor eşim sabret afarkindayim demekten başka bir şey demiyor sesimi cikartmiyorum ama bitik durumdayım hiç arkadaşım kimsem yok dertlesebilecegim bende buraya yazıp az da olsa içimi dökmek rahatlamak istemdim

Kendine acimiyorsan karnindaki bebege aci burda hepimiz can atiyoruz bebegimiz olsun diye Allah size vermis ne guzel bi emanettir esinizi dinlemeyin güclü dur ezdirme kndini peki ailenle görüşüyrmsun ?

Peki neden birlikte oturuyorsunuz maddi açıdan ise sizde çalışırsınız bebek biraz büyüyünce allah aşkına yapmayın bunu kendinize sizin canınız yokmu neden bu kaadar hakarete maruz kalıyorsunuz yapmayın iş güç azcık tavrınızı koyun hamileyim ben farkındamısınız deyin nolcak kavga cıkarsada cıksın oğullarıyla senin canından daha mı önemli

bunu diyorum işte..
seni iki tatlı sözle oyalayıp duruyor..
evleri ayırın bir an önce..
ve sizde doğum yapana kadar elinizi birşeye sürmeyin..
bu kadar fedakarlık yapmanızı gerektirecek kişiler yok karşınızda..
kimse sizi düşünmüyorsa siz kendinizi düşünün..
Bazen bende sizin gibi düşünüyorum ben yüzüme gül ekmegimi al bi insanım dir ama ne yapayım iste

Peki neden birlikte oturuyorsunuz maddi açıdan ise sizde çalışırsınız bebek biraz büyüyünce allah aşkına yapmayın bunu kendinize sizin canınız yokmu neden bu kaadar hakarete maruz kalıyorsunuz yapmayın iş güç azcık tavrınızı koyun hamileyim ben farkındamısınız deyin nolcak kavga cıkarsada cıksın oğullarıyla senin canından daha mı önemli
Açıkçası ağızları çok pis hanı soylenmicek laf söyleniyor ben çok utanıyorum o zaman aradaki ar perdesi kalksın istemiyorum hemde bi keresinde yeter artık demiştim bıktım ben bunları çekmek zorunda değilim demiştim kavga etmiştik dört aylik hamileyim kimseye mecbur değilim demiştim eşim duvara vurup duvari indirmişti annem doveyim mi kapıya mi atayım demişti bi tarafta sen bi tarafta annem demişti bende konuş dov şov demedim demiştim dediğin gibi olmuyo ben arada kalıyorum demişti o gün ben gidiyorum ne halin varsa gör demiştim oda babasını aradı babası geldi sizin derdiniz ne dedi bende bi evde huzursuzluk nedir biliyor musun olsun olunca ne oluyo dedi desin konussun dursun demişti bende kızın olsaydı da el kapısında huzursuzluk yaşasaydı da konussun dursun ne demek anlasaydin demiştim . O da senin amacın farklı evi ayırmak istiyorsun demişti bende çekmek zorunda değilim kalkar giderim demistim o da kalk neyin var neyin yok hazırla götüreyim demişti babasi esim susmustu once ben hazirlanmaya gittim odaya ustumu giydim bi sye gerek yok nufuz cuzdanimi aldim ustumu giydim tamam hazirim dedim babasi cikti gitti esim gitme konustu niye gitmeyeyim hep aynisi tekrar edicek dedim once gitme diye konustuk anlastik sonra o adam sana cok guveniyodu dagi devirdin dedi bi yaptigi anya bi dedigi konya yani eşim hem cok iyi hemde var la yok arasında dün gece de dedim zaten keşke benimde annem babam olsaydı da sahip çıksaydı diye o da sen kimsesiz misin ben yok muyum dedi ama gel de anlat bunlar bunlar yaşanırken nerdeydin diye hep bi bahane bi şey beynim duruyo bazen

Dokuz aylık evliyim. Kaçarak evlendim. Geçen sene bu gün tanışmıştık tanıştıktan üç ay sonra evlendik . Sorunsuz gün geçmiyor her allahım günü sessiz sessiz gizli gizli ağlamaktan bıktım usandım kocamın hizmetkarı gibi hissediyorum kendimi 8 aylıkta hamileyim hamileligim boyunca hiç hamile gibi davranmadim kalktım hizmet ettim hiç yerimde durmadım hali da yıkadım cam da sildim koltuk kanepe me var ne yok kaldırıp temizledim ilk üç ayında işe gidip geldim çalıştım. Hatta son onbeş gündür evde tadilat vardı harc ta kardim sıva da yardımda ettim badana yapıldı önce de sonra da temizlik yaptım. Hani normal adam dahi yapmaz bazı yaptiklarimi bunlara rağmen midemde kalksa yemek pisirdim. Hiç bi zaman işten kaçmadım şu son iki üç gündür çok kötü oldum midem karnım kasiklarimdan ölüyorum iki gün önce doktora gittim iki cm açılman var dedi ama suyum gelmedi bi de sancim yoktu bi de bebeğim ters dönmüş sezaryenle doğum olabilir dedi oturamıyorum yatamiyorum bu akşam halsizlestim alttan beni sıkan bi ağrı gibi boğucu bi ağrı vardi. Eşime anlattım bi de korktum bebeğin kordonu dolanır mi falan diye o da babasını arayıp araba sordu doktora gitmek için babası da karın yalandan yere şey yapıp ta sana neden rahat ettirmiyo yat uyu sen yarın işe gidicen dedi . Bu sadece bu akşam olan bi örnek eşimin hayatında hizmetçi gibiyim oğullarının yemeğini yapicam üstünü giydiricem altına yatıcam gönlünü eglendiricem. Sinirlenince sınırını benden çıkartacak ağzımı acmicam kirilmicam darilmicam bi şey istemicem kocamsa konunun farkında da işine geliyor gibi söylediğim de ya bi şey yâpicaksin zor geliyorsa yapma diyo ya da hizmetçi m değilsin gibi şeyler söylüyor ama istemem yan cebime koy hesabı söylüyor tek sorun bu da değil kaynanalar bir oturuyoruz hayat burnumdan geliyor eşim sabret afarkindayim demekten başka bir şey demiyor sesimi cikartmiyorum ama bitik durumdayım hiç arkadaşım kimsem yok dertlesebilecegim bende buraya yazıp az da olsa içimi dökmek rahatlamak istemdim
Eh be guzelim daha uç ay tanidigin adamla kaçarak evlenmissin bir de ilk aydan hamile kalmissin. Bile bile lades yani. İnşallah başkaları da okur da onlara ders olur bari.

Seni cok iyi anlayabiliyorum ayni seyleri bende yasadim
bende kacarak evlendim yani daha dogrusu kactim nisan taktik sonra dugun yaptik (aileminde oldugu)
hamileyken yapmadigim seyleri yaptim o yetmiyomus gibi hakaretler hakaretler ..... tek yaptigim Allaha dua etmekti inanirmisiniz Allah yardimci oldu o surecti normal bi surec gecirmeme ragmen bebegim cok saglikli dogdu bana hakaret edildiginde bile guluyodum elimde olmadan hani igne yapilmakdan vucudunuz uyusur ya demekki okadar uyusmus beynim ben guldukce guler yuzlu polyana gibi davrandikca dahada azittilar
en sonunda dayanamadim ciktim o evden
eger ailenin destegi varsa arkandaysa veya senin durumun varsa cik git ordan bi dk bekleme cunku sonucu bu olacak eninde sonunda hayatin boyunca boyle yasayamazsin cekilmez
hem kendine hem bebegine yazik etmis olursun[/QUOTE
Eh be guzelim daha uç ay tanidigin adamla kaçarak evlenmissin bir de ilk aydan hamile kalmissin. Bile bile lades yani. İnşallah başkaları da okur da onlara ders olur bari.
aynen öyle ben çekiyorum bazı şeyleri tanısın tanimasin çok bir şey farketmiyor allah kaderini güzel yazsın herkesin gerçi herkes kendi kaderini kendi belirler az çok ama bazen de bazı şeyler bizim elimizde değil ne dersek diyelim ister kader ister secim

Kavga dahi etmemem gerek yok sabah akşam ben iki tane doğurdu m şöyle yaptım ben böyleydi m seninki ne ki bi elin yağda bi elin balda zaten bunlar her gün başıma katılan laflar sanki çok imkanım varmış gibi alınan ekmeğe verilen paranın lafı oluyor kayinvalidemleyim başımızda catiniz var kira derdiniz yok bi elektirik su ödüyorsunuz herşeyin lafı yapılıyor kavga da neler derler sizce canimin kıymeti olsa bunu söylerler mi bu kadar is yaptırıp sabah akşam zehir kusarlar mi oğullarına gelince işlerine gelince kıymetli işine gelmeyince it köpek yerine e koyuyorlar onun da çok bi farkı yok

Kactigin adamin bir de cocuklari mi var?

Bu kadar kendini harap etme, yaptigin her is senin gorevin olarak uzerine yapisacak.
Kocan kac yasinda ki seni doktora goturmek icin babasina soruyor? Senin yasin kac? Ailenle baris mutlaka, iyice arkasiz bellemesinler seni.
Çocukları yok ilk defa evlendi o nerden çıktı anla,adim

Kavga dahi etmemem gerek yok sabah akşam ben iki tane doğurdu m şöyle yaptım ben böyleydi m seninki ne ki bi elin yağda bi elin balda zaten bunlar her gün başıma katılan laflar sanki çok imkanım varmış gibi alınan ekmeğe verilen paranın lafı oluyor kayinvalidemleyim başımızda catiniz var kira derdiniz yok bi elektirik su ödüyorsunuz herşeyin lafı yapılıyor kavga da neler derler sizce canimin kıymeti olsa bunu söylerler mi bu kadar is yaptırıp sabah akşam zehir kusarlar mi oğullarına gelince işlerine gelince kıymetli işine gelmeyince it köpek yerine e koyuyorlar onun da çok bi farkı yok

Offf çektim hemde derindenn ne diyeyim ki sana eşine ayrı öfkeliyim sana sahip çıkamadığı için sana ayrı öfkeliyim ama üzmek istemiyorum o insan kılığına bürünen k.valden ve ka. pederine lanetler yağdırdım nasıl bir vijdan var onlarda ne yap et ailenle paylaş bu durumu ben bir cahillik ettim affedin de ve çocuğunuda al git ailenin yanına

Back
X