Derdim kedimin küçüklüğü

Allah Allah bazilarinin kediside 6 aylikken bile 2.500 kilo demek bizimkilerin yapısı böyle. Peyniri yogurdu arada bende veriyorumda dedim ya 6 aylik kediler 2.500 kilo olunca bizimki neredeyse 1 yasina gircek 3 kilo az gibi gelmişti. Sağolun.
Hiç üzülmeyin, kedinizin sağlığı ve keyfi yerindeyse kilosunu dert etmenize gerek yok, kedilerin bazı cinsleri çok kilolu görünmüyor, benim 2 erkek kedim vardı, aynı anneden aynı gün doğdular, biri duman rengi biri siyah beyazdı, duman tam bir tombikti, siyah beyaz olansa sıska, anneleri ikisini de emzirdi, sonrasında bizde güzel baktık ama cinsleri farklı olduğundan kiloları farklıydı.
Çoğunlukla uzun bacaklı, uzun yüzlü kedicikler zayıf oluyor, sizinki de o tür kedilerden olabilir.
Ki 3 kilo 1 yaşındaki bir kedi için gayet iyi.

Hiç üzülmeyin, kedinizin sağlığı ve keyfi yerindeyse kilosunu dert etmenize gerek yok, kedilerin bazı cinsleri çok kilolu görünmüyor, benim 2 erkek kedim vardı, aynı anneden aynı gün doğdular, biri duman rengi biri siyah beyazdı, duman tam bir tombikti, siyah beyaz olansa sıska, anneleri ikisini de emzirdi, sonrasında bizde güzel baktık ama cinsleri farklı olduğundan kiloları farklıydı.
Çoğunlukla uzun bacaklı, uzun yüzlü kedicikler zayıf oluyor, sizinki de o tür kedilerden olabilir.
Ki 3 kilo 1 yaşındaki bir kedi için gayet iyi.

Dogru ölçtuysem on bacaktan omuzuna yuksekligi 23-24 cm gibi birşey. Haklisiniz ben diger kedilerle kiyaslayip durdum daha kucuk kediler neden daha iri diye ama çokta doğru değilmiş bu kiyaslama. Tesekkurler

Cins bir kedi değil sokak kedisi geçen sene sahiplendim. Hangi mamayı kullanıyorsunuz? Ben proplan tavuklu pirincliyi kullaniyorum.
Cins demek istemedim
Yapısı öyledir yani:)
Bir de dişiler daha minik oluyor
Bilmiyorım ki annem veterinerden alıyor mamasını ben hiç almadım

Dogru ölçtuysem on bacaktan omuzuna yuksekligi 23-24 cm gibi birşey. Haklisiniz ben diger kedilerle kiyaslayip durdum daha kucuk kediler neden daha iri diye ama çokta doğru değilmiş bu kiyaslama. Tesekkurler
Hiç kıyaslayıp dert etmeyin kendinize, hayvanlarda bizler gibi, kimi kilolu, kimi zayıf, kimi uzun kimi kısa, yapıları cinsleriyle alakalı bir durum bu.
Allah razı olsun gayet güzel bakıyormuşsunuz, kedinizde mutlu, kilosuna takılmayın, o benim siyah beyaz kedim beşo gibi olacak demek ki.
Fotoğrafını koyacağım kedimde zayıftı, büyüdü koca abi oldu hala zayıftır cinsi öyle çünkü.
image.webp

Hiç kıyaslayıp dert etmeyin kendinize, hayvanlarda bizler gibi, kimi kilolu, kimi zayıf, kimi uzun kimi kısa, yapıları cinsleriyle alakalı bir durum bu.
Allah razı olsun gayet güzel bakıyormuşsunuz, kedinizde mutlu, kilosuna takılmayın, o benim siyah beyaz kedim beşo gibi olacak demek ki.
Fotoğrafını koyacağım kedimde zayıftı, büyüdü koca abi oldu hala zayıftır cinsi öyle çünkü.
Eki Görüntüle 1821073

Tipe bak ya. Burnu tam yemelik :rolleyes:

Kedi konusu okudukça kaçan kızım aklıma geliyor :KK61: şimdi nerdedir kaç kilo olmuştur acaba:KK14: 6 ay geçti kaçalı yeni rüyamda gördüm birinin evine girmiş orda yaşıyormuş, ohhh ölmemiş baksana çok mutluymuş burda diye eşime gösteriyodum:KK61:

Benimki 10 aylıkken kaçtı 2.5 kilo idi o zaman. Bizim yemeklerden de beğendiği olursa yerdi, kuru mamayı pek sevmiyordu ama

Benim kedim bir bucuk yas civari 5 bucuk kilo. Vitamin falan da vermedim aynen sizin gibi kuru mama arti arada yas mama. Bence kedinin ufakligini kafaya takmayin. Insanlardaki gibi hayvanlarda da minyonu var, irisi var. Onemli olan saglikli olmasi. Bu arada bizimki oyle istahli falan da degil tamamen kendi yapisi. Ayrica ufak kedi daha tatli olur bence ya hala yavru gibi.

Yaş mama olarak ne veriyorsunuz ? Konuları gezerken gördüm sormak istedim.

Benim de 2 kedim var, 2 yaşında iki kız kardeş :KK200: 6 kiloya yaklaştılar:oha:
royal canin kısırlaştırılmış kedi maması kullanıyorum. bizim veteriner kedilere diyet yaptırmamız gerektiğini düşüyo:KK53:

Merhabalar.
Dişi bir kedim var. Neredeyse 1 yaşlarında ve sahiplendiğimde annesinden baya kücükken ayrilmis bir yavruydu. Düzgün baktığımı düşünüyorum ama sanki biraz küçük kaldı gibi geliyor doğru tarttıysak 3 kilo civarlarında. Genel olarak kuru mama ile besliyorum. Ek vitamin vs vermiyorum. Kuru mamalarda kedinin bütün ihtiyaçları var diyorlar ek olarak yaş mamada kullanıyorum. Ama vitamin vs versem mi acaba? Sanki sokaktaki kedilerin bile bazıları daha büyük gibi neden böyle oldu sizce? Şükür sağlık sorunu yok ama küçük gibi yani yetişkin kedi gibi gelmiyor.
Benim dişi kedim de öyle dişilerin kemik yapısı daha ufak oluyor bazılarında..
bende takılmıştım suratı küçücük kaldı :)
Diğer kedimin yanında minicik duruyor.. ama böyleymiş kemik yapısından kaynaklı.

Benim dişi kedim de öyle dişilerin kemik yapısı daha ufak oluyor bazılarında..
bende takılmıştım suratı küçücük kaldı :)
Diğer kedimin yanında minicik duruyor.. ama böyleymiş kemik yapısından kaynaklı.

Konu 2016dan :D Masallah 5 kilo oldu simdi bizim kiz.

:))
Aa çok sevindim bakalım benim kedişim de büyüyecek mı :))

Kisirlastirmadiysan kisirlastirdiktan bir sure sonra hizlica buyuyor. Biz kisirlastirdik, daha sonra mamayida degistirdim. Tahilsiz bir mamaya gectik. Buyudu, kilo aldi, göbişi bile oldu. :)

Kisirlastirmadiysan kisirlastirdiktan bir sure sonra hizlica buyuyor. Biz kisirlastirdik, daha sonra mamayida degistirdim. Tahilsiz bir mamaya gectik. Buyudu, kilo aldi, göbişi bile oldu. :)

Kısırlaştırdım 8 aylık filandı o zaman. 8 ay oldu kısırlaştıralı. Biraz kilo aldı o zamandan beri ama kafası hala küçücük :)
Gerçi benim böyle hoşuma gidiyor siğer kedim panter gibi hem ağır hem de kocaman :)))

Back
X