• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim kuduz aşısı

Benim kızımı hamile kedi ısırdı sokak kedisi. Aşı yaptırdım 3 doz doktor 4.doza eger ki takip edin vs vs gerek görürseniz yapalim dedi.
Kedi ortadan kayboldu neyse aradan 7 yil gecti 2 gun once bir hasta sorunca aklıma geldi la 4 yaptirmamistik demi diye burda da okuyunca gülümsedim.
3 dozmus eskiden diye biliyorum.. zaten çokta ağır bir Aşı
ilk dozdan sonra akşam ateşi çıktı hafif oğlumun. 3.dozdan sonra da vücudunda döküntü oldu, ertesi gün oldu. tesadüf olduğunu düşünmüyorum. o yüzden 4.dozu yaptırmasam mı tereddütüne düştüm yoksa prosedür neyse o der geçerdim. yaptırırdım.

ilk dozdan sonra akşam ateşi çıktı hafif oğlumun. 3.dozdan sonra da vücudunda döküntü oldu, ertesi gün oldu. tesadüf olduğunu düşünmüyorum. o yüzden 4.dozu yaptırmasam mı tereddütüne düştüm yoksa prosedür neyse o der geçerdim. yaptırırdım.
Ben ise girerken tetanoz asisi oldum akşamına bas donmem mide bulantısı başladı. Geçer geçer dedim 2.aya gircem vertigo oldum geçmedi. Çare de bulamadilar.

bir arkadaş da ısrarla yavru kedi kuduz olmaz boşuna yaptırmışsın diyor. ama sağlık bakanlığında prosedür bu şekilde, kedi köpek, yavru kedi vs ayırt etmiyorlar. kedi yok ortada dersem de kesin yapacaklar 4.dozu.
E söylemeyin. 3 doz olmuş zaten ne kadar risk olabilir? O aşılar kedi tırmığından daha çok zarar veriyor çocuğa.

bizde hiç bunları sorgulamadılar, tırmaladığı yere bakıp aşı yapalım kanatmış dedi çizik için. tırmaladı mı ısırdı mı vs sormadılar. standart prosedür uygulanıyor da aşı da 3.dozdan sonra ağır geldi oğluma. ilkinden sonra da hafif ateşi çıktı hatta.

Tırmaladıysa sadece pek ihtimal yok

Der tabi de insiyatif alan doktor pek kalmadı ne demek istediğim tam anlaşılmadı mı :)
Ancak uzun zamandır tanıdığın özel muayenehanesi olan yaşı da ileri özgüveni yüksekse der.
Devlet hastanesinde de diyorlar. Sadece bu konuda değil çoğu konuda doktorların demez dediği çoğu şeyi diyorlar.

tam olarak son cümle yüzünden ikilemdeyim işte. ama ihtimal milyonda bir bile olsa kuduz yani, rahat olamıyorum :(
Kedi tırmığından kuduz bulaşmaz. Buna rağmen zaten 3 doz yaptırmışsınız. Tamam artık, daha fazla endişe etmenin anlamı yok.

Acile giderseniz net o aşıyı yaparlar. Kendiniz bir karar verin. Yaptıracağım derseniz aşı sonrasinda döküntü olduğunu söyleyin. Önden alerji için bir serum igne vs yapılıp sonrasında aşı yapılıp bir süre hastanede takip edilebilir alerji gelişip gelişmeyeceği.
Ben kendim benzer durumdan 4 doz oldum. Çocuğum olsa ona da içim rahat etmez yaptırırdım.

Oğlumu yavru kedi eşofmanının üstünden tırmaladı. Bayağı çizilmişti çok şaşırdık hatta eşofmanın üstünden bunu yapabilmesine ama kanattığı için kuduz aşısı yaptırdım. Prosedür şu şekildeymiş, 3 doz standart uygulanıyor. 4. Doz hayvanın durumuna bağlıymış. Hayvan iyiyse son doz yapılmıyor, hastaysa veya kayıpsa akılda soru işareti kalmaması için 4.doz da yapılıyor. Oğlum 3 doz aşı oldu. Yavru kedi oturduğumuz sitede bakılıyordu yalnız bir kaç gün önce sahiplenmişler ve nerde olduğunu bilen yok kaç gündür soruyorum bir bilgiye ulaşamadım. Sorun şu ki oğlum çok alerjik bir bünyeye sahip ve 3.doz kuduz aşısını olduktan sonra vücudunda döküntüler oluştu, kaşıntı yaptı. Şu an biraz hafifledi alerjik şurubunu içince. Hayvan iyiyse boşuna son dozu yaptırmak istemiyorum ama bir bilgi alamadım. Öte yandan kedi besleyen yakınlarım yavru kediden kuduz bulaşma ihtimali yok boşuna bi doz daha çocuğa aşı yaptırma diyorlar. Hastaneye gittiğimde hayvan ortada yok desem yavru mavru dinlemez aşıyı yaparlar ama oğluma ağır gelir mi , gene döküntü veya daha kötü bir şey olursa diye endişeleniyorum. Özellikle sağlıkçı varsa aranızda fikir verirse sevinirim. Çocuk Dr muz bile aşıyı yaptırdğınız hastanedeki hekim değerlendirsin dedi .
Kuduz o kadar korkunç bir hastalık ki, devası yok, asla risk almazdım ve 4.aşıyı yaptırırdım. Burada kediden bulaşma olasılığı çok düşük diye yaptırma diyenleri görüyorum ve şok oluyorum, nasıl bir çocuğun hayatıyla ilgili bir konuda bu kadar rahat böyle bir şey diyebiliyorlar. Olasılık düşük demek, hala bir olasılık var demektir.

Oğlumu yavru kedi eşofmanının üstünden tırmaladı. Bayağı çizilmişti çok şaşırdık hatta eşofmanın üstünden bunu yapabilmesine ama kanattığı için kuduz aşısı yaptırdım. Prosedür şu şekildeymiş, 3 doz standart uygulanıyor. 4. Doz hayvanın durumuna bağlıymış. Hayvan iyiyse son doz yapılmıyor, hastaysa veya kayıpsa akılda soru işareti kalmaması için 4.doz da yapılıyor. Oğlum 3 doz aşı oldu. Yavru kedi oturduğumuz sitede bakılıyordu yalnız bir kaç gün önce sahiplenmişler ve nerde olduğunu bilen yok kaç gündür soruyorum bir bilgiye ulaşamadım. Sorun şu ki oğlum çok alerjik bir bünyeye sahip ve 3.doz kuduz aşısını olduktan sonra vücudunda döküntüler oluştu, kaşıntı yaptı. Şu an biraz hafifledi alerjik şurubunu içince. Hayvan iyiyse boşuna son dozu yaptırmak istemiyorum ama bir bilgi alamadım. Öte yandan kedi besleyen yakınlarım yavru kediden kuduz bulaşma ihtimali yok boşuna bi doz daha çocuğa aşı yaptırma diyorlar. Hastaneye gittiğimde hayvan ortada yok desem yavru mavru dinlemez aşıyı yaparlar ama oğluma ağır gelir mi , gene döküntü veya daha kötü bir şey olursa diye endişeleniyorum. Özellikle sağlıkçı varsa aranızda fikir verirse sevinirim. Çocuk Dr muz bile aşıyı yaptırdğınız hastanedeki hekim değerlendirsin dedi .
Geçmiş olsun ben pediatristim bu verdiğin bilgilerle tüm dozları tamamlamanı önerir muhtemelen aşı şemasını başlatan doktor.

Maalesef size allerji ya da anafilaksi gelişmez diyemem. Bu risk her ilaçta ve her dozda vardır.

Olası bir anafilaksi ya da ciddi allerjik reaksiyon için de aşıdan sonra en az 2 saat gözlemde kalmalısınız.

Geçmiş olsun ben pediatristim bu verdiğin bilgilerle tüm dozları tamamlamanı önerir muhtemelen aşı şemasını başlatan doktor.

Maalesef size allerji ya da anafilaksi gelişmez diyemem. Bu risk her ilaçta ve her dozda vardır.

Olası bir anafilaksi ya da ciddi allerjik reaksiyon için de aşıdan sonra en az 2 saat gözlemde kalmalısınız.
Siz ne önerirsiniz peki, yaptırsın mı yaptırmasın mı

Back
X