• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim´le tanistirayim sizi...

ben 21 yaşındayım ve benim de hiç sevgilim olmadı. ilerde olursa da sevgilimin geçmişini kurcalamaz bugüne bakarım. sonuçta o benim kıymetimi bildikten sonra geçmişteki tecrübeleriyle yargılamak anlamsız olur. ayrıca sen onu kendinle niye kıyaslıyorsun ki? o erkek.

Yorumunuzu okurken taktir ettim ta ki sonunu okuyunca ''yok artık'' diyene kadar !

Hala sizin gibi düşünenler var mı ? O erkek canım ne olacak '' çapkın olmanaya adam mı denir ? '' Neyse çok şey söylenir fakat konu bu değil ama görünce dayanamadım...

...

Bu konuda bile denklik önemlidir.. Hatta fazlasıyla önemlidir.. Lakin birisini geçmişiyle yargılamak doğru değil..Evet biz hanımların çoğu bunu yapıyor fakat yapıtığımız yanlış.. Eğer kişi bu geçmişi silmişsse ve ders almışşsa kendince bu konuyu unutmak şart..

Çünkü eğer bu şekilde onu yargılamaya devam ederseniz geriye dönüşü an meselesidir..

Yaşınız küçükken başlamışsınız ve büyüdükçe sorgulayıcı özelliğiniz boy gösteriyor..Enine boyuna düşünün sonra devam edin..Hayatı hem kendinize hem ona zehr etmeyin.

Canım Benim Sen bu konuyu kadar Kafana Takmışsın ki artık içinde Hastalıklı Bir duruma Dönüştürmüşsün Farkında Değilsin Bu durum Nişanlınıda kendin den uzaklaştırmana Neden OLacak Bırak Geleceği Geçmişi Süründürme Ruhunu Bu Uğrda Bu ralarda Bu günü bu anı Yaşa Kendini vere Vere Yaşa Ve şu durumun Azönce Okudum demişsin Ya sarılmak geliyor sarılmıyorum nasılsa Önceden Çok Sarılmıştır Öpmek geliyor Öpmüyorum Nasılsa Öncden Çookk Öpmüştür Kızma Ama Buna Çok güldüm O sarılmalar sana olan sarılmalar değildi ki yada Öpüşmeler senle Olan sadğer Öpüşmeler değildiki Bu neye Benziyor Sofrada Tadığını Bildiğin bir yemek var ve O yemeği sen yapmışsın Nişanlınada Diyorsun ki Sen bu Yeöeğin tadını biliyorsun yemesende olur Oysaki Senin Elinden yediği gibi Olmayacak Senin Yaptığın Yemekle tadını bildiği yemek Bir Olabilirmi O zevki O mutluluğu Verebilirmi Bu ASLA mümkün olamaz Çünkü o sana Aşık Sana hayran Senin Elinden Zehir Olsa ona Şerbet Gelir Sende ki fark AŞK Sevgi İnsanları bağlaayan budur gerisi Yalandır Temizlik miş Saflıkmış Yaşanmışlıkmış Hepsi Yalan Olur Bırak onu bunu Yaşa Sonuna Kadar Dibine Kadar Beraberliğini Ve nişanlını Bir Kez daha kendine Aşık Et Bağla Defalarca Kendine Hayran Bıraktır Sen Böyle Bir kadın OL Farklı İSEN EĞER...

Ben kendi adıma fikrimi belirtmek isterim ki, herkesin yalayıp yuttugu bir adamla yuva kurmam ben. bu kadar kati.

Ben de böyle bir erkekle evlenmeyi ve böyle bir erkeği çocuklarımın babası yapmayı aklıma, kalbime ve vicdanıma sığdıramazdım. Eğer bir de birilerinin canını yakmışsa bu ilerde çocuklarımızdan ya da bizden herhangi bir şekilde çıkar mı diye de düşünmeden edemezdim. Hem de böyle biriyle bir şeyler paylaşmak çok hoşuma gitmezdi açıkçası. Ayrıca birden noluyor da sihirli değnek mi değiyor bu erkeklere böyle geniş bir yaşamdan 360 derece dönüyorlar. İlerde ilk zamanların aşkı ve heyecanı bittiğinde yine aynı hayat tarzıan dönmeyeceğinin garantisi var mı? Büyük bir risk bana göre.

Bir çok kızın dokunduğu, öptüğü, cinsel anlamda herşeyi, tüm zevkleri yaşadığı bir erkekle sevgili kalmayı midem kaldırmazdı sanırım. Nasıl ki erkekler böyle düşünüyor ilk olmak istiyorlar, bende öyle düşünüyorum.
Tek gecelik birliktelik yaşayabilen erkeğin karakteri yoktur bana göre. Vicdanı, dini, kişiliği kısacası tüm ahlaki değerleri eksiktir. Böyle bir adamı ne çocuklarımın babası yaparım, ne evimin erkeği.
Nede aileme damat diye tanıştırmak isterim. Doymak vs. bunlar sadece yapılan kötü eylemi biraz olsun güzel göstermek için uydurulan yalanlardır. Buna inanan kadınlarda var gerçi, hatta buna sevinen.
Huylu huyundan vazgeçmez. Ne kadar doyarsan doy diğer öğüne kadar mutlaka acıkırsın.

Canım Benim Sen bu konuyu kadar Kafana Takmışsın ki artık içinde Hastalıklı Bir duruma Dönüştürmüşsün Farkında Değilsin Bu durum Nişanlınıda kendin den uzaklaştırmana Neden OLacak Bırak Geleceği Geçmişi Süründürme Ruhunu Bu Uğrda Bu ralarda Bu günü bu anı Yaşa Kendini vere Vere Yaşa Ve şu durumun Azönce Okudum demişsin Ya sarılmak geliyor sarılmıyorum nasılsa Önceden Çok Sarılmıştır Öpmek geliyor Öpmüyorum Nasılsa Öncden Çookk Öpmüştür Kızma Ama Buna Çok güldüm O sarılmalar sana olan sarılmalar değildi ki yada Öpüşmeler senle Olan sadğer Öpüşmeler değildiki Bu neye Benziyor Sofrada Tadığını Bildiğin bir yemek var ve O yemeği sen yapmışsın Nişanlınada Diyorsun ki Sen bu Yeöeğin tadını biliyorsun yemesende olur Oysaki Senin Elinden yediği gibi Olmayacak Senin Yaptığın Yemekle tadını bildiği yemek Bir Olabilirmi O zevki O mutluluğu Verebilirmi Bu ASLA mümkün olamaz Çünkü o sana Aşık Sana hayran Senin Elinden Zehir Olsa ona Şerbet Gelir Sende ki fark AŞK Sevgi İnsanları bağlaayan budur gerisi Yalandır Temizlik miş Saflıkmış Yaşanmışlıkmış Hepsi Yalan Olur Bırak onu bunu Yaşa Sonuna Kadar Dibine Kadar Beraberliğini Ve nişanlını Bir Kez daha kendine Aşık Et Bağla Defalarca Kendine Hayran Bıraktır Sen Böyle Bir kadın OL Farklı İSEN EĞER...

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:
baska birsey demiyorum, haklisin bence...

ve diger yorumlar icin yani kötü yönde olanlar, bende sizin gibi düsünüyordum, taa ki asik olana kadar! Yani saun bu forumu acmamin nedenide o ask mi mantikmi yillarin sorusu yine? Migdem kaldirmaz diye düsünürdüm ama öylede bi kaldiriyorki. Mademki dini yönden bakiyoruz, bende bide su düsünceyi savunun biriyim: Belki "pis" dedigimiz bi insani islama davet etmekte güzel birseydir, tekrar onu "temiz" bi hayata cekmekte bi marifettir, ona güzelligi ögretmek dinimizi ögretmekte bi marifettir belkide...

oncelikle foruma hosgeldiniz :8:
4 yildir bu adamin gecmisini unutamadiniz mi?

bana kalirsa sevdikten sonra gecmisin onemi yok...
sizin de gecmisinizde bir takim birliktellikleriniz olabilirdi, erkek arkadasinizin cok ciddi bir iliskisi olmasaydi ''ben tertemizim el degmemis lekesizim, sen kirlisin gecmisin karmasik'' deseydi dogru olur muydu bu?
bence cok yanlis dusunuyorsunuz...

temizlik kavramini insanin gecmisindeki iliskileriyle degil kalbi ile bagdastirmak gerek.
iyi bir insan mi degil mi diye yani...

Son düzenleme:
Ben kendi adıma fikrimi belirtmek isterim ki, herkesin yalayıp yuttugu bir adamla yuva kurmam ben. bu kadar kati.

Eskiden olsa aşk olsun arada güven olsun yeterli derdim...
Ama hayır değilmiş...
Katılıyorum ayrıca feen e, nasıl ki onların kriterleri var bizlerin de olmalı...
Herkesin yanında düşüp kalkmış adamla işim olmaz benim.
Katıysa katı bunun adı, yeri gelir tekrar o hayatına bugün veya yarın er ya da geç döner.
Hiç şaşmayan gerçek bu işte: Kimse değişmez...

canım benim hep akılının fikrinin onda olmamalı sana çok zarar verir. onun yanında olmadığı her dakika şu an ne yapıyor yada telefonuna her ulaşamadığında "neden kapalı bir iş mi çeviriyor" yada meşgulse "kimle konuşuyor" vs... gibi durumlarla paranoyak etme kendini. bende baştan çok kıskanıyodum eşimi ve oda bunun farkında olduğu için bayağı bi totosu kalktı, bende dedimki canım ben ömrümü senin bana sadık olup olmadığını ıspatlamaklamı geçirecem? hayatta yapmam düşünmem gereken başka şeylerde var.En önemlisi hastalıklı paranoyak, sanki ben eksik çirkin bir kadınmışımda o beni aldatmakta haklıymış gibi ve ben en ufak bişeyde şimdi yakaladım tavrında aciz biri olma yolundaydım. bu çok hastalıklı bir durum. madem geçmişini sana anlatmış sende şimdiye kadar kabullenmiş ve en önemlisi birbirinize emek vermişsiniz ilişkinizde mutlu olmaya bakın, ve birazda kendinle ilgilen. senin illaki ufak tefek imaların oluyodur, bu imalar gün gelince onda şu fikri oluşturur " yapmadığım halde şüpheleniyosun bari yapayımda tam olsun"

İnsanlar pohpohlanmak, yaptığı yanlışta olsa desteklenmek için konu açıyor. Her türlü yanlışta aşk adı altıda güzel gösteriliyor. Aşk sözcüğü kirletiliyor. Aşıkta olsak beynimiz hala devrede olur ama bazı insanlarda bu geçerli değil ne yazık ki..

İnsanlar pohpohlanmak, yaptığı yanlışta olsa desteklenmek için konu açıyor. Her türlü yanlışta aşk adı altıda güzel gösteriliyor. Aşk sözcüğü kirletiliyor. Aşıkta olsak beynimiz hala devrede olur ama bazı insanlarda bu geçerli değil ne yazık ki..

Yorumunu cok yanlis buluyorum, yani herkez aski farkli yasar, sen daha temiz yasiyorsan, senin icin ne güzel! ama burda ben pohpohlanmak icin konu acmadim, öyle bi olaya nasil geldin anlamadim, fikir topluyorum, baskarinin düsüncesini merak ediyorum o yüzden böyle bir konu actim!! Burda derdi olan herkez ozaman ahlanmak vahlanmak icinmi aciyor? Pohpohlanmak icinmi aciyor? Bence bu hakareti ne ben nede buraya olumlu cevap yazan arkadaslar hak etti!!

hosbuldukkkk :6: cok güzel bi yermis burasi :))

sanirim haklisin, yani en basitinden, ailem beni bi cocukla tanistirmisti (klasik türk ailesi sanirim :) ) Hani cocukla görüstük kahve felan ictik ama sonuc olarak istemedim, bana göre degildi. Bunu nisanlim biliyor, hatta ailelerimizin hala görüstügünü felanda biliyor, ama sorun etmiyor, bana güveniyor. Bana cok güvenmesi benim hosuma gidiyor, bende onun kadar güvenmek istiyorum aslinda. Ama iste sanirim bizim iliskimizin nazarida bu olay, cünki cok sükür ne benim yanlisim oldu ona karsi nede onun bana karsi, ufak tefek seyler iliskinin tadi tuzu tabiki onlardan bahsetmiyorum...tesekkür ederim yorumun icin

böyle birini bulduysan sorun etme bence.

benim eski sevgilim de böyle bir insandı,benle beraberken 180 derece değişti,kıskanan sevgililerinden "beni boğuyosun " diyerek ayrılırken,ben kıskanmadığım için zorla kıskandırmaya çalıştı.erkek arkadaşlarıyla tatile gidecekti,telefonum bozulduğu için,görüşemeyiz diye gitmedi falan..

eğer sadece ilişki anlamında değil ciddi anlamda kişilik değişimi yaşadıysa bence sorun etme.benim eski sevgilim mesela geçmişte yediği haltlar için kendinden utanıyordu,"çok kızın günahını aldım,allah kızımdan ya da karımdan çıkarıcak" diyordu.

Merhaba, ben bu foruma dün gece kayit oldum, ve bugün aktif hale geldikten sonra, cok gezindim, inceledim forumu, cok hosuma gitti, böyle hemen derdimle tanismak cokta güzel gelmedi bana ama bu forumu derdime care ararken buldum.

Hosbuldum ilk önce :) Herkeze merhaba. :)

Ben kisaca anlatmaya calisacagim kendimce büyük derdimi. :) Benimde sorunum ASKla. Ben 18 yasindayken universteden biriyle tanistim, suan kendisi nisanlim. Belki diceksiniz derdin var neden nisanlandin diye, buna cok kisa ve net bi cevap, kendisini cok seviyorum.

Benim sorunum aklimla aslinda. Söyle aciklayim kimseyi baymadan: Ben 18 yasindayken o 26 yasindaydi, yani benden 8 yas büyüktü. Yas olarak hicbir zaman aklima takmadim. Sroun etmedim hic bir zaman. Ancak sorun ettigim sey su: Ben cok cok daha tecrübeli. En basit örnegi ile: Hayatinda benden önce bircok kadin olmus, benimse o ilk askim. Hani arkadaslarindan ve kendisindende duydugum üzere, keyfine bakan, capkin, tek gecelik heycanlar pesinde olan bi erkekmis. Bu beni baslardada ürküttü simdide korkutuyor acikcasi. Cok fazla kadinla beraber olmus, cok fazla kadin hayatina girmis. Benden önce 1 tane ciddi iliskisi olmus, oda 2 yil sürdükten sonra bitmis, anlasamamislar. Onun disinda dedigim gibi günü birlik iliskiler yasamis, fazlasiyla. Arkadaslari arasindada öyle bi lakabi varmis eskiden.

Az cok hayati buymus, kisaca anlayacaginiz capkinin önde gideni.

Sonrasinda benimle tanisti, beni cok sevdiginden hic bir süphem yok, beni tanidiktan sonra herseye tövbe ettiginide biliyorum eskiye dair. 4 Yildir beraberiz ve günahini almis olurum eger dersemki bi yanlisni gördüm. Klasik cift tartismasi oldu tabiki. Hatta benim rahatim icin, eskiye dair herkezden ayrildi, arkadas cevresini sildi, yeni arkadasliklar edindi, benim rahatsiz olmamam icin. Ben bazi konularda sinirli olmama ragmen, baska yerlerde baska kadinlarda aramadi bu zevki. Ancak herzaman kendide dedigi gibi, beni tertemiz görüyor, ve kendisini kirlenmis görüyor, acikcasi bende öyle görüyorum bazen. Iliskinin basinda beni hakediyormu diye düsünmedim degil. Feminist duygularim kabarmadi degil, hani sen 100lerce kadinla birlikte ol sonra kimseye el sürmemis bir kiz bul, ne ala memleket.

4 Yil gecti, aklin yenimi basina geldi demeyin lütfen, onu insan olarak cok seviyorum, ve suan bana yasattiklari cok güzel, gecmisi yüzünden onu yargilamam dogrumu sizce? Gecmisi yüzünden asiri kiskanclik yapiyorum ama o buna dayaniyor, herseye ragmen güvenmem icin mücadele ediyor. Hani suan icin tertemiz bi hayati var benle tanistiktan sonra.

Ancak benim aklim, beynim, kafam susmuyor. Kendimi tecrübesiz hissediyorum, ona yaklasirken, kim bilir kac kisi öptü diye yaklasiyorum. Cinsel iliskimiz yok ama düsününce nasil olucak diye, delircek gibiyim, yani ben kacinci numarayim, oysaki o benim ilkim. Cok karman corman oldu, duygularimi dile getiremedim aslinda, ama

sizce eskiden yaptigi pislikler yüzünden, gecmisi yüzünden onu yargilama hakkim varmi?

Umarim yardim edersiniz ve fikirlerinizi söylersiniz,

Sevgiler,

kara_peri :58::58::58:

sevgilimin benden önce 12 sevgilisi olmuş. bunların 1 tanesi de ciddi, aileler falan tanışma vs. üstelik bu kızların çoğuyla da ileri seviyede(!) olmuş beraberlikleri.
ama ilişkimizin başından beri aynı nişanlının yaptığı gibi dönüp de bir başkasına bakmadı. Her zaman bana sadıktı. Eskiden yaşadığı şeyler keşke olmasaydı diye düşünüyor...
ama ben de onu öyle kabul ettim.
o benim ilk ve tek sevgilim..
beni tanımadan önce yaşadığı şeylerden onu nasıl sorumlu tutarım...

Ümit Yaşar'ın bir dizesini yazayım sana..

Gözlerim gözlerimden başkasını unuttu
Sen yoksan o yokluktur, senden öncesi yoktu.

Hani derler ya,kadin kadinin en büyük düsmanidir diye,ne kadarda dogruymus.Söyle bazi yorumlara baktimda,hemcinslerimizi nasilda "eglenilecek" ve "evlenilecek" kadin diye ayirabiliyoruz,bence erkekleri hic suclamayalim cünkü kadinlar ülkemizde ezilip horgörülüyorsa,sadece bir et parcasina göre degerlendirilebiliyorsa bunun en büyük sorumlulari sanirim yine bizleriz.Belki o "eglendigi" kizlardan biri onu gercekten sevdi,ona deger verdi,ayrildiktan sonra günlerce agladi,üzüldü,belkide intihar etti,nerden bilebilirizki?"O kadar kizla gezmis tozmus,sonunda beni secmis" deyip havalar girmemize hic gerek yok...umarim böyle düsünenlerin kizlari bir gün o "eglenilecek kadin" kategorisine girmez....

Üzüldüm,gercektende üzüldüm bu duruma,"gecmis gecmiste kalir,mutluluguna bak" seklinde akil verenler,yada "temiz erkek bulmak imkansiz,ilk ve son olamazsin" seklinde konusanlar...erkeklerin her zaman bir özürleri veya bahaneleri vardir derler ya,bu konuda erkeklerin islerini kolaylastiran yine biz kadinlar degilmiyiz?Gecenlerde sedefonur adli arkadasimizin erkek arkadasiyla tanisma hikayesini okudum,bir yanlis anlasilmadan dolayi iki sene boyunca ayri kalmalarina ragmen sevgilisi kimseyle cikmamis,hep kendisini sevmis.Olmaz olmaz demeyin arkadaslar,böyle düsündügümüz sürece erkekler yaptiklarini elinin kiri olarak görmeye devam ederler....neyse,biraz fazla ders vermis gibi bir görüntü cizdim ama benim karsi oldugum tek sey bu toplumdaki cifte standard,yoksa kimin kiminle ne sekilde eglenip evlendigi beni alakadar etmez.

Konu sahibi arkadasa gelince: icinde bulundugun durumu cözebilmen icin kendine sadece su soruyu sor:"Ben ilerde esimin yüzüne gecmisini vuracakmiyim,kavga ettigimizde onu yaralamak icin gecmisiyle yüzlestirecekmiyim"....ben hep su sekilde düsünmüsümdür:senin erkek arkadasin gibi capkin biriyle evlenmis olsam-senin gibi cok sevdim diyelim-kavgayi birak atiyorum kiyafetime karisma gibi en ufak bir meselede bile "sen bana bu dünyada ahlak dersi verecek en son insansin" derim.Ha sonradan belki pisman olurum ama laf agizdan bir kere cikar,kalp bir kere kirilir.Eger sende böyle takintili olacaksan bu ise hic baslama derim,hayati ikinizede zehir etmeye hakkin yok diye düsünüyorum.
Ama erkek arkadasininda olumlu yönlerini görmedim degil,dürüstmüs,herseyi anlatmis...bu cok önemli mesela.Yada son sayfada okudum,basta senin masum oldugunu bilmiyor olmasina ragmen seni kabul etmis...yani cok cicek koklarim,hepsinden bal alirim ama evlenecegim kiz el degmemis olcak seklinde düsünmemesi olumlu bir nokta.Düsün tasin,eger gecmisine bir cizgi cekebileceksen-ki böyle bir izlenim birakmadin bende-evlen derim cünkü gördügüm kadariyla sen onu oda seni cok seviyor.Ama sunuda unutmaki severken hersey güzeldir,ilerde evlendikten sonra iliskiniz monotonlastiginda(foruma yeni gelmissin,bircok arkadas eslerinin ilgi ve alakasizligindan sikayetci) "sen zaten benden önce cok sey yasadin,simdi böyle ilgisiz olman normal,beni sevmiyorsun" seklinde konusacaksan bu is olmaz.
Umarim yardimci olabilmisimdir,ALLAH hayirlisini nasip etsin.

Bu konuda anlatılması gereken ne varsa hepsini özetlemişsin. :46::46:

cnm adamı geçmişi ile yargılayamazsın zaten kendinde eminsin yanlışı olmadığına hem adam falmı açtı karşısına senin çıkacağınada tutsundu şeyini tööbe tööbe :1: takılma bunlara zaten nişanı da takmışsınız emin ol 4 senede yakalanırdı bi şekilde bi yanlışı olsaydı keyfini çıkar nişanlılığın geri gelmeyecek bu telaşlar bir daha :1

Back
X