Hani derler ya,kadin kadinin en büyük düsmanidir diye,ne kadarda dogruymus.Söyle bazi yorumlara baktimda,hemcinslerimizi nasilda "eglenilecek" ve "evlenilecek" kadin diye ayirabiliyoruz,bence erkekleri hic suclamayalim cünkü kadinlar ülkemizde ezilip horgörülüyorsa,sadece bir et parcasina göre degerlendirilebiliyorsa bunun en büyük sorumlulari sanirim yine bizleriz.Belki o "eglendigi" kizlardan biri onu gercekten sevdi,ona deger verdi,ayrildiktan sonra günlerce agladi,üzüldü,belkide intihar etti,nerden bilebilirizki?"O kadar kizla gezmis tozmus,sonunda beni secmis" deyip havalar girmemize hic gerek yok...umarim böyle düsünenlerin kizlari bir gün o "eglenilecek kadin" kategorisine girmez....
Üzüldüm,gercektende üzüldüm bu duruma,"gecmis gecmiste kalir,mutluluguna bak" seklinde akil verenler,yada "temiz erkek bulmak imkansiz,ilk ve son olamazsin" seklinde konusanlar...erkeklerin her zaman bir özürleri veya bahaneleri vardir derler ya,bu konuda erkeklerin islerini kolaylastiran yine biz kadinlar degilmiyiz?Gecenlerde sedefonur adli arkadasimizin erkek arkadasiyla tanisma hikayesini okudum,bir yanlis anlasilmadan dolayi iki sene boyunca ayri kalmalarina ragmen sevgilisi kimseyle cikmamis,hep kendisini sevmis.Olmaz olmaz demeyin arkadaslar,böyle düsündügümüz sürece erkekler yaptiklarini elinin kiri olarak görmeye devam ederler....neyse,biraz fazla ders vermis gibi bir görüntü cizdim ama benim karsi oldugum tek sey bu toplumdaki cifte standard,yoksa kimin kiminle ne sekilde eglenip evlendigi beni alakadar etmez.
Konu sahibi arkadasa gelince: icinde bulundugun durumu cözebilmen icin kendine sadece su soruyu sor:"Ben ilerde esimin yüzüne gecmisini vuracakmiyim,kavga ettigimizde onu yaralamak icin gecmisiyle yüzlestirecekmiyim"....ben hep su sekilde düsünmüsümdür:senin erkek arkadasin gibi capkin biriyle evlenmis olsam-senin gibi cok sevdim diyelim-kavgayi birak atiyorum kiyafetime karisma gibi en ufak bir meselede bile "sen bana bu dünyada ahlak dersi verecek en son insansin" derim.Ha sonradan belki pisman olurum ama laf agizdan bir kere cikar,kalp bir kere kirilir.Eger sende böyle takintili olacaksan bu ise hic baslama derim,hayati ikinizede zehir etmeye hakkin yok diye düsünüyorum.
Ama erkek arkadasininda olumlu yönlerini görmedim degil,dürüstmüs,herseyi anlatmis...bu cok önemli mesela.Yada son sayfada okudum,basta senin masum oldugunu bilmiyor olmasina ragmen seni kabul etmis...yani cok cicek koklarim,hepsinden bal alirim ama evlenecegim kiz el degmemis olcak seklinde düsünmemesi olumlu bir nokta.Düsün tasin,eger gecmisine bir cizgi cekebileceksen-ki böyle bir izlenim birakmadin bende-evlen derim cünkü gördügüm kadariyla sen onu oda seni cok seviyor.Ama sunuda unutmaki severken hersey güzeldir,ilerde evlendikten sonra iliskiniz monotonlastiginda(foruma yeni gelmissin,bircok arkadas eslerinin ilgi ve alakasizligindan sikayetci) "sen zaten benden önce cok sey yasadin,simdi böyle ilgisiz olman normal,beni sevmiyorsun" seklinde konusacaksan bu is olmaz.
Umarim yardimci olabilmisimdir,ALLAH hayirlisini nasip etsin.