• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim´le tanistirayim sizi...

Aaa bu arada ufak tefek kuruntular kıskançlıklar herkeste olabilir normaldir.Benim eşimin benden önce sadece 1 kız arkadaşı olmuş ve çok sevdiğini ayrılınca günlerce kendine gelemediği duymuştum.Benim de eşim ilk erkek hayatımda.Elbette içten içe kıskandım hatta face fotoğraflarına bile baktım kadınız ve bazı dürtülerimize engel olamıyoruz:1:Haa bunu eşime kesinikle dile getirmedim onu çok seviyorum ve onun da beni çok sevdiğini biliyorum.İlerisi ne gösterir kimse bilmez tabii ne yuvalar dağılıyor ama bugün mutluysan ve herşey güzel gidiyorsa sadece Allah tan ilerini hayır etmesi için dua edebilirz

Erkeğin ilk sevgilisi olduğunda cinselliğe doymamış olur aldatır yada tam tersi çok sevgilisi olduğunda gözü dışarda olur aldatır diyenleri hayretler içerisinde okudum arkadaşlar.Bu erkeklerin kullanım kılavuzu var bizmi bilmiyoruz neye göre karar veriyorsunuz hangi sebepler itiyor sizi böyle düşünceye.Bir çok bayanla ilişkiye girmiş ama aşk peşinde koşan erkekte tanıyorum ilk sevgilisi olup çok mutlu olduğunu söylediği halde gözü hala dışarda olanda tanıyorum.Her birey bay yada bayan farklı kişiliklere sahiptir tümden gelim yada tüme varım nasıl yapabiliyorsunuz.Nasıl inandırabiliyorsunuz kendinizi düşüncenizin doğruluğuna.
Konu sahibi arkadaşa söyleyebileceğimse bırak geçmişi,geleceği bile düşünme aldatırmı mutlu edermiyim etmezmiyim.Bu düşüncelerle ne kendini yor nede nişanlını.Anını yaşa onunla olduğun her anın hakkını ver yeter.Evlendiğinizde mutlu edemeyeceğinimi düşünüyorsun (olabilir hangi ilişkinin garantisi var edeceğine dair) edemezsen beraber aşarsınız bu sorunu,nişanlının daha önce çok kızla beraber olmasından mı rahatsızsın ilk olsan ne değişecekti onu daha mı çok sevecektin.Nişanlın sana karşı dürüst olmayı seçmiş senin olmanı istediği bu yolda ilerde bir pürüz çıksın aklın karışsın istememiş senin ondan vazgeçebilme ihtimalini göze alıp herşeyi anlatmış seninle olabilmek sana güzel bir gelecek sunmak için herşeyi silmiş atmış senden de beklediği sadece ana odaklanman ve sevgini göstermen.Çok sevdiğini söylüyorsun bu senin için çok zor olmasa gerek.Mutluluklar dilerim.

Son düzenleme:
beni anlatıyorsun sanki (: . seviyoruz seviliyoruz gerisi de boş . Her şeye doymuşlar işte beklentileri yok :) çok şanslıyız çook:):7:

Çok farklı yorumlar yapılmış hepsini tam okuyamadım ama lütfen genelleme yapmayalım hiçbir konuda.Geçmişi gayet düzgün olan bir insanda evlendikten sorna daha önce yapamadıklarını ve o heyecanı yaşamak isteyebilir ya da tam tersi.Benim 2 örnek var çevremde geçmişinde tabiri caizse çok ceviz kırmış ama ikisi de çok iyi bir koca ve baba tabii bunda anadolu şehrinde yaşamış olmanın ve toplumun basksı da etken olabilir.Kimse nişanlınızı tanımıyor ve yargılamak da çok doğru değil.Size güven verdi mi o önemli diyeceğim ama bu konuyu açıyorsanız tam bir güven sağlamamış.Bu konuda sizin değerlendirmeniz çok önemli,yok hala şüphelerim var kendime hakim olamıyorum diyorsanız başlamadan bitirin derim.İlerde en ufacık şeylerden kıskançlık yapacaksınız haklı ya da haksız olarak ve hayatı kendinize de ona da zehir edeceksiniz ki forumda çok örnekleri var.Ya da herşeye sünger çekip onunla hayatın tadını çıkarın belki çok daha güzel olacak herşey.

bana güven saglamak icin elinden geleni yapiyor, hakkini yemeyim. ama iste icimdeki kurt yokmu, o ne derse desin, onun dediginin tersini anliyor. Izin versem, ikide bir pürüz cikarmasam cok mutlu edicek. cevremdeki herkez, arkadaslarim ailem, sen nankörsün diyor bazen ama nankörlük degil, ilerisi icin korkuyorum, yani kadin kadinayiz surda, benim isteklerim olucak, heveslerim olucak, yani ben ilk onu öptüm ve o anda karnimdaki kelebekler kolbasti oynuyordu, ama o bunu hissettimi aceba? Anlatabiliyormuyum derdimi? Ben ilk gecemi yasicam, heycan yapcam, ama o? :40::63:

Erkeğin ilk sevgilisi olduğunda cinselliğe doymamış olur aldatır yada tam tersi çok sevgilisi olduğunda gözü dışarda olur aldatır diyenleri hayretler içerisinde okudum arkadaşlar.Bu erkeklerin kullanım kılavuzu var bizmi bilmiyoruz neye göre karar veriyorsunuz hangi sebepler itiyor sizi böyle düşünceye.Bir çok bayanla ilişkiye girmiş ama aşk peşinde koşan erkekte tanıyorum ilk sevgilisi olup çok mutlu olduğunu söylediği halde gözü hala dışarda olanda tanıyorum.Her birey bay yada bayan farklı kişiliklere sahiptir tümden gelim yada tüme varım nasıl yapabiliyorsunuz.Nasıl inandırabiliyorsunuz kendinizi düşüncenizin doğruluğuna.
Konu sahibi arkadaşa söyleyebileceğimse bırak geçmişi,geleceği bile düşünme aldatırmı mutlu edermiyim etmezmiyim.Bu düşüncelerle ne kendini yor nede nişanlını.Anını yaşa onunla olduğun her anın hakkını ver yeter.Evlendiğinizde mutlu edemeyeceğinimi düşünüyorsun (olabilir hangi ilişkinin garantisi var edeceğine dair) edemezsen beraber aşarsınız bu sorunu,nişanlının daha önce çok kızla beraber olmasından mı rahatsızsın ilk olsan ne değişecekti onu daha mı çok sevecektin.Nişanlın sana karşı dürüst olmayı seçmiş senin olmanı istediği bu yolda ilerde bir pürüz çıksın aklın karışsın istememiş senin ondan vazgeçebilme ihtimalini göze alıp herşeyi anlatmış seninle olabilmek sana güzel bir gelecek sunmak için herşeyi silmiş atmış senden de beklediği sadece ana odaklanman ve sevgini göstermen.Çok sevdiğini söylüyorsun bu senin için çok zor olmasa gerek.Mutluluklar dilerim.

dürüstlügü benide etkiledi, hic kimse olmadi desede ruhum duymazdi, sonucta yani sevgili oldugu kizlar degilmis, yani onlarda bunu cok umursadiklarini sanmiyorum....bu kesinlikle bi arti yalan söylese ben gec ögrensem buraya kadar gelmezdik...

Hani derler ya,kadin kadinin en büyük düsmanidir diye,ne kadarda dogruymus.Söyle bazi yorumlara baktimda,hemcinslerimizi nasilda "eglenilecek" ve "evlenilecek" kadin diye ayirabiliyoruz,bence erkekleri hic suclamayalim cünkü kadinlar ülkemizde ezilip horgörülüyorsa,sadece bir et parcasina göre degerlendirilebiliyorsa bunun en büyük sorumlulari sanirim yine bizleriz.Belki o "eglendigi" kizlardan biri onu gercekten sevdi,ona deger verdi,ayrildiktan sonra günlerce agladi,üzüldü,belkide intihar etti,nerden bilebilirizki?"O kadar kizla gezmis tozmus,sonunda beni secmis" deyip havalar girmemize hic gerek yok...umarim böyle düsünenlerin kizlari bir gün o "eglenilecek kadin" kategorisine girmez....

Üzüldüm,gercektende üzüldüm bu duruma,"gecmis gecmiste kalir,mutluluguna bak" seklinde akil verenler,yada "temiz erkek bulmak imkansiz,ilk ve son olamazsin" seklinde konusanlar...erkeklerin her zaman bir özürleri veya bahaneleri vardir derler ya,bu konuda erkeklerin islerini kolaylastiran yine biz kadinlar degilmiyiz?Gecenlerde sedefonur adli arkadasimizin erkek arkadasiyla tanisma hikayesini okudum,bir yanlis anlasilmadan dolayi iki sene boyunca ayri kalmalarina ragmen sevgilisi kimseyle cikmamis,hep kendisini sevmis.Olmaz olmaz demeyin arkadaslar,böyle düsündügümüz sürece erkekler yaptiklarini elinin kiri olarak görmeye devam ederler....neyse,biraz fazla ders vermis gibi bir görüntü cizdim ama benim karsi oldugum tek sey bu toplumdaki cifte standard,yoksa kimin kiminle ne sekilde eglenip evlendigi beni alakadar etmez.

Konu sahibi arkadasa gelince: icinde bulundugun durumu cözebilmen icin kendine sadece su soruyu sor:"Ben ilerde esimin yüzüne gecmisini vuracakmiyim,kavga ettigimizde onu yaralamak icin gecmisiyle yüzlestirecekmiyim"....ben hep su sekilde düsünmüsümdür:senin erkek arkadasin gibi capkin biriyle evlenmis olsam-senin gibi cok sevdim diyelim-kavgayi birak atiyorum kiyafetime karisma gibi en ufak bir meselede bile "sen bana bu dünyada ahlak dersi verecek en son insansin" derim.Ha sonradan belki pisman olurum ama laf agizdan bir kere cikar,kalp bir kere kirilir.Eger sende böyle takintili olacaksan bu ise hic baslama derim,hayati ikinizede zehir etmeye hakkin yok diye düsünüyorum.
Ama erkek arkadasininda olumlu yönlerini görmedim degil,dürüstmüs,herseyi anlatmis...bu cok önemli mesela.Yada son sayfada okudum,basta senin masum oldugunu bilmiyor olmasina ragmen seni kabul etmis...yani cok cicek koklarim,hepsinden bal alirim ama evlenecegim kiz el degmemis olcak seklinde düsünmemesi olumlu bir nokta.Düsün tasin,eger gecmisine bir cizgi cekebileceksen-ki böyle bir izlenim birakmadin bende-evlen derim cünkü gördügüm kadariyla sen onu oda seni cok seviyor.Ama sunuda unutmaki severken hersey güzeldir,ilerde evlendikten sonra iliskiniz monotonlastiginda(foruma yeni gelmissin,bircok arkadas eslerinin ilgi ve alakasizligindan sikayetci) "sen zaten benden önce cok sey yasadin,simdi böyle ilgisiz olman normal,beni sevmiyorsun" seklinde konusacaksan bu is olmaz.
Umarim yardimci olabilmisimdir,ALLAH hayirlisini nasip etsin.

ilk basta degindigin konuya cevap vermiyorum, cünki bence herkezin kendi düsüncesi, yani herkez kendini nasil rahat hissetcekse öyle düsünmeli bence...

öyle yüzüne vurmuyorum, icten ice bitiriyorum genelde. Bazi konulardada erkek gibi davraniyorum cünki onda bu hakki görmüyorum, misal gece tek basina cikmani istemiyorum dedigi zaman senden öncede ben kendime bakabiliyordum simdide bakabilirim diye asabi cevaplar veriyorum...

öncelikle hoşgeldin bende yeni sayılırım bu site de

nişanlınla aranda suan bi ikinizle alakalı bi sorun yoksa bence b düşüncelerini sil kafandan
hiçbir şeyin garantisi yoktur unutma geçmişinde birçok sey yasaması seni tedirgin etmesin
hiç bişey yaşamamışda olsa yapacak olan her koşulda herseyi yapar
ama bak nişanlın seni hiç üzmemeş güveninide kazanmak için herşeyi yapmış

benimde bi ilişkim vardı benim içinde ilkti oda senin nişanlın gbi biçok sey yasamıştı ama beni hiç üzmedi aksine bu artı bi durum bile oldu benim için bana cok deger veriyodu bende başka tabir bulamıyorum herşeye doymuş biri olarak beni tertemiz cok faklı görüyodu ve dokunmaya kıyamıyodu bende sorun etmiştim öncesini ilk başlarda oda bana karsıma senin cıkacagını bilsem bende kendimi sana saklardım dedi sunada değineyim ya bende baskalarıyla birlikte olsaydım dediğimde de öncen beni ilgilendirmez ben seni şimdi buldum sorasına bakarım dedi tabi bu konuşmalar farklı zamanlarda gecti sonuc olarak ayrıldık biz 4 sene üstüne ama nedenler cok farklı bitirende ben oldum 2 sene gecti ama hala hayatında kimse yok ve hala ona dönmemi beklliyo hernese

yani bu durum bence bi artı herseyi yasamıs biri olraka huzur ve düzen istiyolar e sende bunu ona verebildikten sonra bu konuda bi sorun yasamazsın sanıyorum bu adam seni gercekten seviyosa ve sende onu seviyosan gecmişi düşünme

ama sunuda unutma asla tedbiri elden bırakma insanoğlu bu :10:

cok tesekkür ederim canim yorumun icin. Senin adina üzüldüm :( dedigin gibi bi yandan arti gözü doymus olmasi ama bi yandan insan korkuyor tabiki...

18 yaşında çocukken kendınden 8 yaş büyük biriyle çıkarsan ilerleyen yaşlarında bu fikrin tabıkı değişir aradan geçmiş 4 sene benım bıle 24 yaşında olmama ragmen ve nısanlımın ilk aşkım olmasında ragmen bugunkü fikrim dünküyle aynı olmuyor bazen aceleci davranmışsınız 18 yaş bir ilişki için bana göre çok küçük :68:

söylede bunu söyle...bende nisanlimada kendimede cok söyledim, belki ben suan 22 yasimda onunla tanissaydim, bende illaki birileriyle tanisip, cikicaktim, farkli kafa yapim olucakti ve belki 22 yasinda onunla tanissam cok cok daha mutlu olucaktik? ahhh bilmiyorummmmm :27::30::31::84:

Evet geçmişi rahatsız edici olabilir ama karar verecek olan sizsiniz. Onun pozitif özellikleri fazlaysa belki bu yanını hoş görebilirsiniz. Sonuçta mükemmel insan yok. Onun hali, tavrı, bakışları, tutumu vb. onun hakkında fikir verir bence. Doğal olarak karşılaştırılmak insanı rahatsız ediyor. Bu tür ilişkileri çok olunca acaba bende bir eksik bulur mu ya da benden de sıkılır mı gibi endişleriniz olabilir. Bu konuda onu uyarmanızda yarar var. Güveninizi sarsmamaya dikkat etmeli. Öte yandan bu zamana kadarki süreçte size karşı tavırlarından memnun gibisiniz. Sonuç olarak siz daha mazbut bir yaşantısı olan birine layık olduğunuzu ve öyle biriyle daha mutlu olacağınızı düşünüyorsanız durumunuzu gözden geçirin. İyi özellikleri onun negatif yanını örtüyor diyorsanız devam edin derim.

arkadaşım bence bunları düşünüp te hem kendini hem de nişanlını boşuna yıpratıyosun.en yakın örnek olarak kendimi vereyim.ben 9 aylık evliyim benim eşimde aynı senin nişanlın gibiymiş eskiden.o da bana en baştan anlattı bunları o da eski çapkınlık yaptığı arkadaşlarıyla görüşmeyi kesti.en başta tabiki bende bunları düşünmüştüm senin gibi ama 1 sene sevgili kaldık 1 sene nişanlı 9 aylık ta evliyiz ama şu ana kadar ne yalanını gördüm ne de benim güvenimi sarsacak bir hareketini.eşim zaten eskiden yaşadıklarını sadece ihtiyaç için yaşamış ciddi ilişkisi olmamış.ailesiylede ilk beni tanıştırmıştı kimseyi daha önce tanıştırmamıştı. sakın ben onun ilk dokunduğu ilk öptüğü kız değilim diye düşünme bende öyle düşünüyodum ama bana eşim demiştiki sen benim ilkimsin çünkü aşık olduğum kadınla bu duyguları ilk defa yaşıyorum önceleri sadece ihtiyaç içindi.nişanlılık dönemindede biz cinsellik yaşamadık evlenene kadar ama ufak tefek şeyler oldu tabi.o da ihtiyacını elinle giderdi. daha önce çapkın olan erkek elle doymaz diyen arkadaşlara katılmıyorum.benim eşim 4 değil ama nerdeyse 2,5 sene o şekilde giderdi ihtiyacını. bence gerçekten seviyorsa bazı şeyleri göze alır sana kavuşacağı günün hayalini kurarak. kısacası bence kafandan at bunları o senin ilkinse sende onun için öylesin emin ol çünkü nişanlın sana gerçekten aşık. aşık olmasa bence eski hayatından vazgeçemezdi.

ilk basta degindigin konuya cevap vermiyorum, cünki bence herkezin kendi düsüncesi, yani herkez kendini nasil rahat hissetcekse öyle düsünmeli bence...

öyle yüzüne vurmuyorum, icten ice bitiriyorum genelde. Bazi konulardada erkek gibi davraniyorum cünki onda bu hakki görmüyorum, misal gece tek basina cikmani istemiyorum dedigi zaman senden öncede ben kendime bakabiliyordum simdide bakabilirim diye asabi cevaplar veriyorum...

Siz bilirsiniz,umarim Yaradan bu yalnis düsüncenizin faturasini kiziniza onu erkeklerin gözünde "eglenilecek kadin" pozisyonuna sokarak kesmez....

Size ve nisanliniza mutluluklar dilerim

ben 21 yaşındayım ve benim de hiç sevgilim olmadı. ilerde olursa da sevgilimin geçmişini kurcalamaz bugüne bakarım. sonuçta o benim kıymetimi bildikten sonra geçmişteki tecrübeleriyle yargılamak anlamsız olur. ayrıca sen onu kendinle niye kıyaslıyorsun ki? o erkek.

iliskiye baslarken ne sizin ne de karsi tarafin gecmisi kimseyi baglamamali.
yasadiginiz anda size yapilan yanlislar varsa onlarla ilgilenin
yoksa gecmisi kurcalayip simdiki zamanla kiyaslamanin bi anlami yok.
ha soyle olabilir.
gecmisi de tamamen goz ardi etmeden temkinli olabilirsiniz.

iliskiye baslarken ne sizin ne de karsi tarafin gecmisi kimseyi baglamamali.
yasadiginiz anda size yapilan yanlislar varsa onlarla ilgilenin
yoksa gecmisi kurcalayip simdiki zamanla kiyaslamanin bi anlami yok.
ha soyle olabilir.
gecmisi de tamamen goz ardi etmeden temkinli olabilirsiniz.

aslında öylede insan takmadan duramıyo:(

arkadaşım bence bunları düşünüp te hem kendini hem de nişanlını boşuna yıpratıyosun.en yakın örnek olarak kendimi vereyim.ben 9 aylık evliyim benim eşimde aynı senin nişanlın gibiymiş eskiden.o da bana en baştan anlattı bunları o da eski çapkınlık yaptığı arkadaşlarıyla görüşmeyi kesti.en başta tabiki bende bunları düşünmüştüm senin gibi ama 1 sene sevgili kaldık 1 sene nişanlı 9 aylık ta evliyiz ama şu ana kadar ne yalanını gördüm ne de benim güvenimi sarsacak bir hareketini.eşim zaten eskiden yaşadıklarını sadece ihtiyaç için yaşamış ciddi ilişkisi olmamış.ailesiylede ilk beni tanıştırmıştı kimseyi daha önce tanıştırmamıştı. sakın ben onun ilk dokunduğu ilk öptüğü kız değilim diye düşünme bende öyle düşünüyodum ama bana eşim demiştiki sen benim ilkimsin çünkü aşık olduğum kadınla bu duyguları ilk defa yaşıyorum önceleri sadece ihtiyaç içindi.nişanlılık dönemindede biz cinsellik yaşamadık evlenene kadar ama ufak tefek şeyler oldu tabi.o da ihtiyacını elinle giderdi. daha önce çapkın olan erkek elle doymaz diyen arkadaşlara katılmıyorum.benim eşim 4 değil ama nerdeyse 2,5 sene o şekilde giderdi ihtiyacını. bence gerçekten seviyorsa bazı şeyleri göze alır sana kavuşacağı günün hayalini kurarak. kısacası bence kafandan at bunları o senin ilkinse sende onun için öylesin emin ol çünkü nişanlın sana gerçekten aşık. aşık olmasa bence eski hayatından vazgeçemezdi.

icime su serptin, cok rahatlatici bi yorumdu, cok tesekkür ederim canim.
Dedigim gibi aslinda bana olan ilgisi olsun, sevgisi olsun, herseyi 100de 100. Bi tek gecmisi aklimi karistiriyor ve ondanda kurtulmam gerek yavas yavas...

Canim birde bu meseye su acidan bak:Mesela, Biricik KIZIN gelipp sana Annecigim gecmisi bu kadar kirli birisi bana sadik kalabilir mi Bu adam bana layik mi? evlatlarimin babasi OLUP beni butun yasamimda terk etmeden benimle ayni evde yasar mi???Diye SORDUGUNU farz ederim CEVABIN ne OLURDU???

Canim birde bu meseye su acidan bak:Mesela, Biricik KIZIN gelipp sana Annecigim gecmisi bu kadar kirli birisi bana sadik kalabilir mi Bu adam bana layik mi? evlatlarimin babasi OLUP beni butun yasamimda terk etmeden benimle ayni evde yasar mi???Diye SORDUGUNU farz ederim CEVABIN ne OLURDU???

emin degilim..ama sanirim hayir olurdu :S :59::50::30:

bnm bu knudakı dusuncem erkek geçmişinde ne kadar şey yaşarsa o kadar doymuş olur ve bağlı olur aldatmaz. doymamıs erkeklerın gozu hep dısarda oluyo ve bıseler yasamaya calısyolar bence bukadr kötu dusunmeyın benmde sevgılım gecmısınde baya bısey yasamıs bende dusundukce takıyorum ama elınde okadr ımkan olmasına ragmen bana sadık suan 22 yasnda evı arabası parası var ıstese hergn 20 kızla yasar hayatını ama o gcmıste bazı seylerı yasayıp bıktıgı ıcın suan huzur ıstyo ve benle

inanamiyorum :)) resmen benden bahsediyomussun gibi geldi,bizim de aramizda o kadar yas var. o da benden once arkadaslari arasinda oyle capkin gibi unvanlara sahipmis, bir cok kadin gecmis hayatindan ama benim ilk sevgilim. ben de baslarda ya beni de aldatirsa, ben onun icin cok kolayim cok toyum diye dusunuyodum. ama sonradan o dusunceler gecti tamamen.daha once kac kisiyle opustu beni opse heyecanlanmaz, bana sarilsa hosuna gitmez diye hic dusunmedim, zaten hayatina giren o kadar kadinin yasatmadigi hisleri yasattigimi, keske senin gibi gecmisimde kimse olmasaydi diyodu.bizim sanssizligimiz benim ona gec kalmam, onun bana cok erken gelmesi..ama soyle dusun 26 yasina gelene kadar bilseydi karsisina onunde sonunda senin cikacagini bence o iliskileri zaten yasamazdi. seninle tanisana kadar o yastaki erkegin hicbir tecrubesi olmamasi da tuhaf olurdu, hatta ben istemezdim kendi sevgilim icin..oyle seyleri kafandan silip at, sen o kadinlarin hepsinden daha degerlisin, hatta oyle bi gecmisi olmasi seni onun gozunde daha degerli yapiyodur, kiymetini bilicektir, mutluluklar :16:

Back
X