• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim nargile...

Herkese cevaplarindan dolayi tesekkur ederim.telefondan girdigim icin tek tek yazamiyorum.
Benim durumumda olan kimse varmdr acaba yani esi nargile bagmlusi olan.hayatini nasil etkiliyor?
Bana diyoki evlendikten sonra boyle fazla icmem ama inanmiyorum artik resmen bagimlisi oldu.cok canim sikiliyor ya.gunde uc defa nargile yapipictigi oluyor.mesela bugun:((

benimki de bana evlenince sigarayı bırakacağım demişti.:52:

Benim eşim de sigara içmiyor ama nargile içiyor.

Ve bir arkadaş demiş üşenmeden hazırlıyorsa içer diye.

Aynen öyle.

Ocak falan batıyor, o kadar laf yapıyorum bana mısın demiyor. :50:

Benim tek avantajım evde asla izin vermiyorum, balkona da kışın çıkamıyor, senede 3-4 ay idare ederim yani.

Son düzenleme:
Aynı problemi ben de yaşıyorum evlendikten sonra bırakır mı diye düşünmeyin bence çünkü öyle bişey pek de mümkün olmuyor tecrübeyle sabit evlendiğimden beri daha sık içmeye başladı

Sigara kokusuna tahammülüm bile yok migrenim olduğundan dolayı. Nargile bağımlılık derecesinde severdim. Baş ağrılarımı tetiklediği için azalttım çok nadiren içiyorum. O açıdan bir şey diyemiyorum çok gerçekten keyif ayrı bir keyif.
Migrenim olmasa herhalde eve alıp hergün hazırlardım. Bırakması için ikna edemeyebilirsiniz üzgünüm. Konuyu takipteyim. Benimde nişanlım sigara bağımlısı evde sigara içirmememe rağmen her seferinde bahçeye çıkıyor üstelik. Sarma tütün sigaralardan içtiği halde acaba sağlığına zararı olur mu diye endişeleniyorum. Bugün çok içtin yeter deyince inadıma sanki daha çok içiyor gibi hissediyorum. O açıdan baskı yapmayın lütfen kendisini rahat hissetsin.
Sadece sağlığı için endişeniz olduğunu anlatın

Aynı problemi ben de yaşıyorum evlendikten sonra bırakır mı diye düşünmeyin bence çünkü öyle bişey pek de mümkün olmuyor tecrübeyle sabit evlendiğimden beri daha sık içmeye başladı
Ah bacim ah
Okurken keske daha once arastirsaymissim.
Bende nisanliyken ayni derdim vardi sayfayi acan kisinin yazdiklarinin altina imzami atarim, ayni seyleri yasadim.
Ve evlenince azaltir sandim ama icten ice inanmiyodum ama soz verdi ve o cok duzgun bi insan bu yuzden inandim ve evlendim.
5 aydir evleyim yine her gece gidiyo.
Bi is arkadasim ben evlilik surecindeyken demisti ki "evlenince gecer dedigin hic bisey gecmicek hatta daha kotu olcak" diye cok etkilenmistim ama nafile yinede evlendim.
Ha evliligim guzel gidiyo ama tek sorun nargile. Gidene kadar mutsuz huysuz gittiktzn sonra asiri neseli ve uyulu keyifli. Bagimlilik degildir de nedir. Yazan diger arkadaslara katilmiyorum.
Adamin iki elde kanda olsa bile gidiyo nargilesini icmeye, yorgunluktan ölse bile.
Gozu bisey gormuyo.
Cok kavgalar ettik cok. Ama katiliyorum arkadaslaea hic bir ise yaramiyo. Daha beter bile oldu diyemicem zaten 4 senedir her gece gidiyomus.
Benim bi cozumum yok. Psikolog doktor gelio aklima ama birakmak istemiyo bagimli degilim sadece su hayattaki tek keyfim diyo (ki yalan oyle bi sey yok allaha sukur guzel bi yasantimiz var) yani o orayi tek keyfi kendine ayirdigi vakit olarak goruyo.
Bende durumlar boyle arkadaslar.
Bu foruma sirf bunu yazmak icin giris yaptim acikcasi iyi geldi sanki yalniz olmadigimi gormek.

Iyi aksamlar bizde esimle ayni durumu yaşadık esim 7 sene gunde 1 veya 2 paket sigara icen bi kisiydi bende dugun olmadan bi kaç ay once birakmasini soyledim zorda olsa birakti çünkü benim sigara kokusundan nefesim daraliyordu rahatsiz oluyodum sonra bizim düğün oldu haftasonlari dışarı ciktigimizda cafede nargile iciyordu sorun olmuyordu o sekil fakat sonradan eve almak istedi arada yakarim diye aldi da fakat almaz olaydi her aksam isten geldiginde yakti icti haftasonlari gunde 2 kere yakip iciyordu ilklerde karismadim fakat sonradan nefes alirken zorlanmaya basladi tartıştık 2gunde bi yak ama her gün olmaz zararli 7 sene bide sigara ictin simdide nargileye sardin çok iciyosun diye bnimki bağımlılık degil keyfi için uğraşıyorum dedi bana kızdı atti nargileyi 1 ay felan oluyo tekrar basladi nargile alicam canim istiyo demeye bende naparsam yap karismiyorum artik sana dedim. Vala canim boşver sende çünkü ne dersen de anlamiyolar...

Nargile dedin beni benden aldın.
Çok üzgünüm ama bıraktırmaya uğraşırsan aranız bozulabilir. Kendimden biliyorum , ben de bağımlıyım her gün içerim.
Nargile olmayan bir cafeye gittiğim çok nadirdir yemek yer kalkarım.
Alkolden sonra yemekten sonra önce fark etmiyor hep nargileyi neli içsem diye düşünüyorum.
Ve evleneceğim insanın bunu kabullenmesini beklerim bu benim hayat tarzım , sigara içmiyorum nargile bağımlısıyım.
Demem o ki zararlarından falan bahsetmeniz onu yolundan çevirmez bırakın içsin nargile güzeldir keyiflidir mis gibidir.
Bak yine canım çekti şimdi :D

Back
X