• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim oğlum..

lütfen çocugunuzu saatlerce tv basında bırakmayın!!! anne ogul birlikte aktiviteler yapın oyunlar oynayın internette bununla ilgili bi dolu video ve aktivite var araştırın. hava soguk çıkamıyorsanız eğer bahane olmamalı arkadaşı filan yoksa da ailecek kaliteli eğlenceli vakit geçirin

Renkleri bilmem ama bütün gün tv izleyen çocuğun psikolojisi kalmaz diye düşünüyorum ben bile koca insan 2 saat fazla bakayım sinir yapıyor bende ki o daha bir çocuk şiddete eğilimi bence TV yüzünden ... Havanın güzel olduğu günler bence parka götürün bol bol enerji atsın
Evet canım bazı arkadaşlar yanlış anladı benim anlatmak istediğimi.soğuktan kastım yağmurlu günlerdi kaldiki kar yağdığında bile oynasın diye dışarı cikarmisligim vardır.

Allah korusun ya bir film vardı rengini gordum diyordu hasta bir adam katil miydi neydi kırmızı görürse sevmiyordu o kişiyi tehlikeli olarak algiliyordu lütfen iyi bir hekime gidiniz sanırım pedegog oluyor.

Bence kreşe göndermelisiniz
Hem arkadaşları olur yaşıtlarıyla zaman geçirir hem oyunları kuralları öğrenir hemde enerjisini atar
Kesinlikle kreş diyorum

Allah korusun ya bir film vardı rengini gordum diyordu hasta bir adam katil miydi neydi kırmızı görürse sevmiyordu o kişiyi tehlikeli olarak algiliyordu lütfen iyi bir hekime gidiniz sanırım pedegog oluyor.
Hiç film izlemez ki bir iki çizgi filmi var takik onlara onların başlamasını bekliyor.

çocuğunuzun ne izlediğini takip edin. renklere benzetmekte, belli bir renge takılmasında anormal bir durum yok bence. ama sizin yaklaşımınızda sorun var gibi. çocuğunuzdan bahsederken, "huysuz bişe oldu bu" demeyin lütfen.. bu küçük şeyler o kadar önemli ki..

Bence kreşe göndermelisiniz
Hem arkadaşları olur yaşıtlarıyla zaman geçirir hem oyunları kuralları öğrenir hemde enerjisini atar
Kesinlikle kreş diyorum
Bende kreş diyorum ama maddi olarak şu anda gonderemiyorum.devlet anaokullari da almıyor kimlikte 6 ay küçük bende eylülde gondericem o yuzden

çocuğunuzun ne izlediğini takip edin. renklere benzetmekte, belli bir renge takılmasında anormal bir durum yok bence. ama sizin yaklaşımınızda sorun var gibi. çocuğunuzdan bahsederken, "huysuz bişe oldu bu" demeyin lütfen.. bu küçük şeyler o kadar önemli ki..
Bir anda değişti anlatamam.sanki karşımdaki başka bi çocuk.

Bende kreş diyorum ama maddi olarak şu anda gonderemiyorum.devlet anaokullari da almıyor kimlikte 6 ay küçük bende eylülde gondericem o yuzden
Kreşe gidene kadar parklara götürün oradaki yaşıtlarıyla oynasın hem havalarda güzel artık ısındı
Evdeyken televizyonu açmayın kapalı tutun oyuncakları serin yere oturun oynayın :)
Kurallarıda öğretin evin kurallarını mesela size vurmasının yanlış olduğunu söyleyin kızın derim taviz vermeyin o konuda
Renkler konusunda bir kaç arkadaş yazmış ama ben bir sorun göremedim hayal gücü geniş bence bu iyi birşey ileride kitap bile yazabilir
Onun yaşına uygun kitaplar alın okuyun hoşuna gidecektir

Tum gun asla tv izletmeyin, tvdeki cizgi filmler reklamlar o kadar masum degil.
İnstagramdan akademisyenanne ve oyuncuanne gibi kisileri takip ederek yeni oyun fikirleri edinin.
Cocugunuzu tv ile oyalamayin onunla ilgilenmek sizin en onemli.işiniz olmali.

Kreşe gidene kadar parklara götürün oradaki yaşıtlarıyla oynasın hem havalarda güzel artık ısındı
Evdeyken televizyonu açmayın kapalı tutun oyuncakları serin yere oturun oynayın :)
Kurallarıda öğretin evin kurallarını mesela size vurmasının yanlış olduğunu söyleyin kızın derim taviz vermeyin o konuda
Renkler konusunda bir kaç arkadaş yazmış ama ben bir sorun göremedim hayal gücü geniş bence bu iyi birşey ileride kitap bile yazabilir
Onun yaşına uygun kitaplar alın okuyun hoşuna gidecektir
Çok teşekkürler canım tavsiyelerin icin :KK16:

Eglenceli bir cocukmus ;) ne hos
Gule gule buyutun, disari da cikmissiniz oh ne guzel. Sert yorumlarimiz yuzunden siteden kacan arkadaslarimiza ornek olmali bu pozitifliginiz,tebrik ederim ;)

Eglenceli bir cocukmus :KK66: ne hos
Gule gule buyutun, disari da cikmissiniz oh ne guzel. Sert yorumlarimiz yuzunden siteden kacan arkadaslarimiza ornek olmali bu pozitifliginiz,tebrik ederim :KK66:
Ben biraz bunalimdayim sanırım..bunu oglumada bu kadar yansittigimi dusunemedim.birilerinin beni silkelemesine ihtiyacım vardı ve buraya geldim.bilincli bir anne degilim ki o yüzden geldim zaten buraya. guzel dusunceleriniz icin ayrica tesekkur ederim.

Belki sinestezi denen bir özel durumu vardır insanları cisimleri renklerle görüyor olabilir mi öyle bir arkadaşım vardı.araştırın isterseniz belkide sadece hayal gücüdür.
Benim de aklıma bu geldi. Empati diye bir kitap okumuştum orada da atıyorum mesela tüm a harflerini mavi olarak görüyordu rengi ne olursa olsun. Algı karışması gibi birşey sesleri renk olarak, renkleri koku olarak algılamak gibi. O zaman ilgimi çekmişti.

3 yaşındaki çocuk o kadar tv mi izler yazık günah onun yerine sulu boya, Hamur, yapboz mıknatıs gibi şeyler ile oynasa daha faydalı canım, tv boş şey sadece izliyor kendisi yaratmıyor

anne değilim veya bu konuda bi eğitimim de yok ama bence anormal bi durum yok. daha 3 yaşında hayal dünyası geniştir, kendince eğlenecek bi yol bulmuş.

sinirlenince vurmaması konusunda ısrarla konuşun ama.

yalnız derken, arkadaşı mı yok?
Anne degilsin ama bazi annelerden daha bilincli yazilarin oluyor cocukla ilgili konularda iyi bir anne olursun insallah bir gun.

Aynen katiliyorum huysuz yaramaz simarik lafi denilmemeli..

Back
X