• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim öğrencim,8 yaş

Mutlu2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2019
2.639
1.738
133
Merhabalar.
8 yaşında öğrencim üçüncü kez öğretmen değişikliği ile bana geldi.
Geldiği her sınıfta ciddi problemle olmuş ve aile pskiyatriye yönlendirilmesine rağmen götürmemiş.
Öğretmenler ile zıtlaşmış.İdare ve rehberlik kararları ile sınıf değişikliği iki kere gerçekleşti.
Sıra bana geldi.
Yani çocuğu sıraya koymuş idare bence.
Her dönem bir sınıfa gidecek çocuk.
Tercih etmeyeceğimiz bir sistem olmasına rağmen çocuk bana gelince anladım.
İlaç kullanmaya başladı bu arada mecburen ama sorunlar azalsa da devam ediyor.

En basit rahatsız edici özellikleri:
Dediği olmazsa sistematik ve gürültülü sesler çıkarıyor.Islık çalma,sıraya nasıl yapıyor bilmiyorum ama melodili vurma,sırayı kaldırıp indirme.
Sınıfı şişeyle sulama.
Arkadaşı sorusuna cevap vermezse çocuğun defterini yırtıp atıyor ve eşyalarını kırıyor.Aşırı güçlğ.
Çağırdığımda gelmiyor ve sıraların üstüne çıkıyor.Sınıfta kovalamaca oynuyoruz,
Göz teması kurmuyor ve sürekli gülümsüyor.

Okuyor ama yazmıyor.
Defalarca anlatmama rağmen en kolay yönergeyi bile yerine getiremiyor.

En ağır problemi:
Arkadaşlarını ciddi anlamda darp ediyor ama ilaçla azaldı.
Suyuna gidiyorum,gitmezsem yine darp edeceğine eminim.

Veliyi ilaca zor ikna ettik.Rapor çıkart diyemiyoruz.O yüzden teşhisi göremiyorum.

Psikolog,psikiyatr arkadaşlar ya da bu durumdan anlayanlar yorum yazabilir mi?

Merak ettigim ilac aldigina gore doktora gitmisler. Doktor bir tani teshis vermemis mi? 8 yasinda yazamamasi cok normal gelmedi bana. Tabi doktor daha iyi bilir. Ozel egitime gecse daha faydali olur sanki.

Merak ettigim ilac aldigina gore doktora gitmisler. Doktor bir tani teshis vermemis mi? 8 yasinda yazamamasi cok normal gelmedi bana. Tabi doktor daha iyi bilir. Ozel egitime gecse daha faydali olur sanki.
İkinci sınıf öğrencisi,kalem bile tutamıyor.
Yaşıtları tahtaya yazılanları defterine zamanında geçiriyor.Okunabilir bir şekilde yazıyor.

Doktora gittiler ama ,teşhis koymadı,iki tane ilaç verdi ,dedi.

Arkadaşlarını darp etmesi söz konusuyken aile neden reddediyor yani neden zorla ikna edildi bu önemli sonuçta akran zorbalığı söz konusu

Merhabalar.
Geldiği her sınıfta ciddi problemle olmuş ve aile pskiyatriye yönlendirilmesine rağmen götürmemiş.
Öğretmenler ile zıtlaşmış.İdare ve rehberlik kararları ile sınıf değişikliği iki kere gerçekleşti.
Sıra bana geldi.

Dediği olmazsa sistematik ve gürültülü sesler çıkarıyor.Islık çalma,sıraya nasıl yapıyor bilmiyorum ama melodili vurma,sırayı kaldırıp indirme.
Sınıfı şişeyle sulama.
Arkadaşı sorusuna cevap vermezse çocuğun defterini yırtıp atıyor ve eşyalarını kırıyor.Aşırı güçlğ.

Okuyor ama yazmıyor.

En ağır problemi:

Veliyi ilaca zor ikna ettik.Rapor çıkart diyemiyoruz.O yüzden teşhisi göremiyorum.

Valla su postu okudugumda benim icim “arkadaslarini ciddi anlamda darp ediyor” dediginiz yerde yandi. Anasinin babasinin ebeveynlik yapmadigi cocuklarin zorlugunu cicek gibi cocuklar cekiyor. Evlatlarimizi okula darp edilsin diye gondermiyoruz biz. Akademik kaliteyi falan gectim, cocuklar zorbalanmasa, fiziksel siddete ugramasa yeter diye bakiyorum olaya artik.

Arkadaşlarını darp etmesi söz konusuyken aile neden reddediyor yani neden zorla ikna edildi bu önemli sonuçta akran zorbalığı söz konusu
Yönetmeliğe göre bir yaptırım yok.
Son yaptırım sosyal hizmetleri aramak ama onlar da yetersiz kalıyor.Gidip geliyorlar,uyarıyorlar.Başka hiç bir şey olmuyor.
Daha ağır versiyonu geçen sene yaşandı.
Problemli çocuk sınıfında arkadaşının saçını kökünden kopardı.
Bütün veliler gerekeni yapmasına rağmen sorunlu veli hepsini şikayet etti.Gerekçesi ise çocuğunun eğitim hakkının elinden alınmasıymış.
Sosyal hizmetler devreye girmiş ama bir sonuç alınamamış.
Maalesef milli eğitim sistemi böyle.
Biz yönlendirme yaparız,talep ederiz.Gerisi velide.

Valla su postu okudugumda benim icim “arkadaslarini ciddi anlamda darp ediyor” dediginiz yerde yandi. Anasinin babasinin ebeveynlik yapmadigi cocuklarin zorlugunu cicek gibi cocuklar cekiyor. Evlatlarimizi okula darp edilsin diye gondermiyoruz biz. Akademik kaliteyi falan gectim, cocuklar zorbalanmasa, fiziksel siddete ugramasa yeter diye bakiyorum olaya artik.
O çocuklar da bizim evlatlarımız ama tedavi olmaları lazım işte.
Ruh sağlığı uzmanına götürün deyince kendimi küfür ediyormuşum gibi hissediyorum.
Aşırı tepkililer.

Merhabalar.
Sıra bana geldi.

Sınıfı şişeyle sulama.

Okuyor ama yazmıyor.

En ağır problemi:

Sanki özel eğitim okuluna geçse daha iyi olur gibi

O çocuklar da bizim evlatlarımız ama tedavi olmaları lazım işte.
Ruh sağlığı uzmanına götürün deyince kendimi küfür ediyormuşum gibi hissediyorum.
Aşırı tepkililer.
Sizin kadar empatik bakamiyorum. O cocuklar da bizim evlatlarimiz diyemiyorum, masum bir cocuk dayak yiyip o cocuklar yuzunden okuldan soguyorsa, o cocugun ailesi “acaba bgn eve saglam gelecek mi” diye dusunerek isine gucune odaklanamiyorsa daha net cozumler gerekli. Su durumda anlamiyorum “o cocuklar da bizim cocuklarimiz” empatinizi. Dayak yiyenler sizin cocugunuz degil mi? Su an yasadigim yerde eger bir cocuk baska bir cocuga vurduysa mudure cikiyor ailesi cagiriliyor. 3 defa bu durumun tekrarlanmasi halinde okuldan atiliyor. Valla okadar memnunumki. Kafam rahat. Cocuklardan da daha atilan olmadi yani, burda cocuklara daha bebekken ogretiliyor baskasina istemedigi bir temasta bulunmamasi gerektigi. Hic de tolerans yok bu konuda.

Yönetmeliğe göre bir yaptırım yok.
Son yaptırım sosyal hizmetleri aramak ama onlar da yetersiz kalıyor.Gidip geliyorlar,uyarıyorlar.Başka hiç bir şey olmuyor.
Daha ağır versiyonu geçen sene yaşandı.
Problemli çocuk sınıfında arkadaşının saçını kökünden kopardı.
Bütün veliler gerekeni yapmasına rağmen sorunlu veli hepsini şikayet etti.Gerekçesi ise çocuğunun eğitim hakkının elinden alınmasıymış.
Sosyal hizmetler devreye girmiş ama bir sonuç alınamamış.
Maalesef milli eğitim sistemi böyle.
Biz yönlendirme yaparız,talep ederiz.Gerisi velide.
diğer darp edilen çocukların ailelerinin bu konuda düşüncesi farklıdır ama çocukları okuldan soğuyacak sonuçta

Sizin kadar empatik bakamiyorum. O cocuklar da bizim evlatlarimiz diyemiyorum, masum bir cocuk dayak yiyip o cocuklar yuzunden okuldan soguyorsa, o cocugun ailesi “acaba bgn eve saglam gelecek mi” diye dusunerek isine gucune odaklanamiyorsa daha net cozumler gerekli. Su durumda anlamiyorum “o cocuklar da bizim cocuklarimiz” empatinizi. Dayak yiyenler sizin cocugunuz degil mi? Su an yasadigim yerde eger bir cocuk baska bir cocuga vurduysa mudure cikiyor ailesi cagiriliyor. 3 defa bu durumun tekrarlanmasi halinde okuldan atiliyor. Valla okadar memnunumki. Kafam rahat. Cocuklardan da daha atilan olmadi yani, burda cocuklara daha bebekken ogretiliyor baskasina istemedigi bir temasta bulunmamasi gerektigi. Hic de tolerans yok bu konuda.
Tedavi olmaları şart .
Tedavi olurlarsa kazanılır.
Tedavi olmazlarsa haberlerde ,gündemde görebileceğimiz insanlardan birileri olur.
Ben taviz vermiyorum,bu konuda çok katıyım zaten ama yönetmeliğe göre elimiz kolumuz bağlı.

diğer darp edilen çocukların ailelerinin bu konuda düşüncesi farklıdır ama çocukları okuldan soğuyacak sonuçta
Bana yeni geldi ve ilaç kullanmaya başladı ama diğer sınıf velileri imza toplamışlar,idareye ve milli eğitime gitmişler.
Sonuç çıkmamış.
En iyi sonuç sınıf değişikliği.
İdare toplantı yaptı.Bu çocuğun sınıfı her sene değişecekmiş.
Başka çözüm yolu yokmuş.

Bana yeni geldi ve ilaç kullanmaya başladı ama diğer sınıf velileri imza toplamışlar,idareye ve milli eğitime gitmişler.
Sonuç çıkmamış.
Başka çözüm yolu yokmuş.
Bu arada ilaç saldırganlığını azaltsa da tamamen ortadan kaldırmadı.
Çocukta problemler devam ediyor.
Sistematik gürültü,ıslık çalma vs.
Dediği yapılmazsa saldırganlaşma.

Tedavi olmaları şart .
Tedavi olurlarsa kazanılır.
Tedavi olmazlarsa haberlerde ,gündemde görebileceğimiz insanlardan birileri olur.
Ben taviz vermiyorum,bu konuda çok katıyım zaten ama yönetmeliğe göre elimiz kolumuz bağlı.
Aile egitimsiz cahil mi yoksa aaa bizim cocugumuzda hic sorun yok gayet normal kafasinda mi? Cunku yazdiklariniz bana zeka geriligini cagristirdi. Mental olarak dur cocucugum yapma cocugumu anlayacak kapasitede degilse siz zaten birsey yapamazsiniz anca digerlerini korumaya calisirsiniz. Ailenin ciddi aksiyon almasi lazim

Sonuç çıkmamış.
Başka çözüm yolu yokmuş.
Çok saçmaymış yav . O zaman burdan size ne desek bir sonuca ulaşmayacak .

Aile egitimsiz cahil mi yoksa aaa bizim cocugumuzda hic sorun yok gayet normal kafasinda mi? Cunku yazdiklariniz bana zeka geriligini cagristirdi. Mental olarak dur cocucugum yapma cocugumu anlayacak kapasitede degilse siz zaten birsey yapamazsiniz anca digerlerini korumaya calisirsiniz. Ailenin ciddi aksiyon almasi lazim
Eğitimsiz maalesef ama en iyi ben bilirim kafasında.Çocuğun davranışlaru onlara normal geliyor.
Siz öğretmensiniz,idare etmek zorundasınız ,demiş diğer arkadaşlara.

Ben otizm ve zeka geriliği olabileceğini düşünüyorum.Sizlerin de görüşünü merak ettim.

Merhabalar.
Sıra bana geldi.

Sınıfı şişeyle sulama.

Okuyor ama yazmıyor.

En ağır problemi:

burda anlattıklarınızın çoğu tipik otistik gibi ses çıkarmaları tekrarlayan ritimler göz teması kurmaması sürekli gülümsemesi ama otizmde bilinçli şiddet olmaz die Biliorum çünkü arkadaşımın oğlu hiç zarar vermıyor kimseye . Çocukta davranış bozukluğu da var kuralların farkında ama uygulamıyormuş mesela yada istediğim olmazsa işte ses yaparım rahatsız ederim gibisinden
Sadece sondaki yönergeleri anlamayıp uygulamıyor olması zeka geriliği belirtisi olabilir anlamadıgı ıcın uygulamuyorsa zihinsel sorun var demektir ama bilerek yapmıyorsa 🙁 , bu çocukta davranış bozukluğu da var çok karmaşık okurken bida bida şaşırdım kaldım eğer bunların hıc bırı yoksa aile de sıkıntı var demektir bu çocuk evde büyük bir baskı altında olabilir ki tüm öfkesini bu sekılde dışarıya yansıtıyordur napacagını şaşırıyordur okuyup yazmıyor olması da dehb akla getiriyor ciddi bir profesyonel yardım alıp çocuğu görmeli doktor

Merhabalar.
Sıra bana geldi.

Sınıfı şişeyle sulama.

Okuyor ama yazmıyor.

En ağır problemi:

Ya çocukta bi sıkıntı var ( otizm zeka geriliği vs) ya da ailesinden şiddet baskı görüyor.Evde aşırı maruz kalıp tepki veremediği için hırsını aile dışındaki bireylerden çıkarıyor.Kesinlikle tedavisi şart.Maalesef bu tip aileri ikna etmek o kadar zor ki.Kendi çocuklarına göstermediği sabrı , alakayı öğretmeninden beklerler.Kötü bi şey duyunca asla da kabul etmezler

Bir tane ogretmen tanidigim vardi,esi de ozel egitim ogretmeni. Hepsi icin demiyorum ama bazi cocuklar, ozel egitime gitmesi gerekirken normal sinifta egitim goruyorlar .bazilari da yatili tedavi gormesi gerekirken ozel egitim de . Yani oyle seyler anlatti ki sok oldum.
Simdi bu ogrenci baska cocuklara zarar vermese , her seyini hos gorebilirim. Zarar verdigi zaman direkt ozel egitim olmali.
Ailenin duyarsiz olmasi da cabasi.
Sinifimizda kaynastirma ogrencileri oldu. Sinifta serbest gezdigi vs. Ama hic zarar verme durumu olmadi. Hakikaten cocuklarda destek oldular.

Yani bu sartlarda diyebilecegim tek sey Allah kolaylik versin

Back
X