• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim öğrencim,8 yaş

Bir tane ogretmen tanidigim vardi,esi de ozel egitim ogretmeni. Hepsi icin demiyorum ama bazi cocuklar, ozel egitime gitmesi gerekirken normal sinifta egitim goruyorlar .bazilari da yatili tedavi gormesi gerekirken ozel egitim de . Yani oyle seyler anlatti ki sok oldum.
Simdi bu ogrenci baska cocuklara zarar vermese , her seyini hos gorebilirim. Zarar verdigi zaman direkt ozel egitim olmali.
Ailenin duyarsiz olmasi da cabasi.
Sinifimizda kaynastirma ogrencileri oldu. Sinifta serbest gezdigi vs. Ama hic zarar verme durumu olmadi. Hakikaten cocuklarda destek oldular.

Yani bu sartlarda diyebilecegim tek sey Allah kolaylik versin
“Dürtüsel bozukluk “ diye bir problem var ve adı gibi basit bir problem değil.
Pek çok kez kaynaştırma öğrencim oldu.
İnanın dürtüsel çocuklardan çektiğim kadar kimseden çekmedim .

Ya çocukta bi sıkıntı var ( otizm zeka geriliği vs) ya da ailesinden şiddet baskı görüyor.Evde aşırı maruz kalıp tepki veremediği için hırsını aile dışındaki bireylerden çıkarıyor.Kesinlikle tedavisi şart.Maalesef bu tip aileri ikna etmek o kadar zor ki.Kendi çocuklarına göstermediği sabrı , alakayı öğretmeninden beklerler.Kötü bi şey duyunca asla da kabul etmezler
Aileyi tanıma fırsatım olmadı.
Ama üçüncü sınıf değişikliğinde artık zoruna gitmiş olmalı ki ilaca başladı.
İki haftadır sakin ama bazı flashbackleri var,o anlarda hepimiz yandık.
İtaat etmek zorunda kalıyorum.
Şu an efendi konumunda .

burda anlattıklarınızın çoğu tipik otistik gibi ses çıkarmaları tekrarlayan ritimler göz teması kurmaması sürekli gülümsemesi ama otizmde bilinçli şiddet olmaz die Biliorum çünkü arkadaşımın oğlu hiç zarar vermıyor kimseye . Çocukta davranış bozukluğu da var kuralların farkında ama uygulamıyormuş mesela yada istediğim olmazsa işte ses yaparım rahatsız ederim gibisinden
Sadece sondaki yönergeleri anlamayıp uygulamıyor olması zeka geriliği belirtisi olabilir anlamadıgı ıcın uygulamuyorsa zihinsel sorun var demektir ama bilerek yapmıyorsa 🙁 , bu çocukta davranış bozukluğu da var çok karmaşık okurken bida bida şaşırdım kaldım eğer bunların hıc bırı yoksa aile de sıkıntı var demektir bu çocuk evde büyük bir baskı altında olabilir ki tüm öfkesini bu sekılde dışarıya yansıtıyordur napacagını şaşırıyordur okuyup yazmıyor olması da dehb akla getiriyor ciddi bir profesyonel yardım alıp çocuğu görmeli doktor
İşte çok karışık.
Göz teması yok ve her şeye gülümsüyor.
Ses tonu vurgusuz.
O yüzden otizm olabilir mi diye düşündüm.
Evet bilinçli şiddet var gibi.
Dediğini yapılmazsa saldırıyor.
Ama tekrarlayan hareketleri çalışsanız siz yapamazsınız,o kadar profesyonel .Bu da otizmi düşündürdü.
Algısal gerilik de olabilir.
Ya da aile çocuğu bozdu,tamamen dürtüsel ve davranış bozukluğu da olabilirZ

İşte çok karışık.
Göz teması yok ve her şeye gülümsüyor.
Ses tonu vurgusuz.
O yüzden otizm olabilir mi diye düşündüm.
Evet bilinçli şiddet var gibi.
Dediğini yapılmazsa saldırıyor.
Ama tekrarlayan hareketleri çalışsanız siz yapamazsınız,o kadar profesyonel .Bu da otizmi düşündürdü.
Algısal gerilik de olabilir.
Ya da aile çocuğu bozdu,tamamen dürtüsel ve davranış bozukluğu da olabilirZ
Çocuğa itaaat etmeyin sınıftaki dıger çocukları kaşla göz arasında zarara uğratmasın rehber öğretmen çağırsın ailesini kesin ve net bir dille aileyle tekrar görüşsün . Olmuyorsa diğer tüm velileri toplantı yapın söyleyin çocuklarınızı darp ediyor die en azından bilinçli aileler belki çocuklarının sınıfını değiştirmek ister bu çocuğa hıc bısey yapılmıyorsa

Çocuğa itaaat etmeyin sınıftaki dıger çocukları kaşla göz arasında zarara uğratmasın rehber öğretmen çağırsın ailesini kesin ve net bir dille aileyle tekrar görüşsün . Olmuyorsa diğer tüm velileri toplantı yapın söyleyin çocuklarınızı darp ediyor die en azından bilinçli aileler belki çocuklarının sınıfını değiştirmek ister bu çocuğa hıc bısey yapılmıyorsa
Bugün görüştüm rehberlik ve idareyle.Aile çağırılacak.

Teşhisi çocuk gelişimi uzmanının koyması gerek diye düşünüyorum. Psikiyatri ile birlikte ilerleyebilirler. Özel eğitime uygun bir çocuk gibi görünüyor. Tüm sınıfın okul başarısını etkiliyor durumu. Çok üzücü.

Bugün görüştüm rehberlik ve idareyle.Aile çağırılacak.
Ailelere darp söz konusu olduğunda söyleyin ve o gün içinde darp raporu aldırın böyle arsız aileler lafla sözle yola gelmez. Kimsede çocuğunu okula dayak yesin diye yollamıyor. İşi emniyete götürün, ilaç tedavi sosyal hizmet neyse devreye girmek zorunda kalsın. Ciddi zararlardan bahsediyorsunuz yarın öbür gün bir şey olur okul olarakta sıkıntı yaşarsınız.

Back
X