derdim panik atak

happy__

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2015
2.028
858
İlk defa liseye başladığım yılda ailemle bir tartışmamız sonucu yaşamıştım bu atağı ve 3 yıl boyunca yakınıma uğramadı. Üniversiteye başladığımda yeniden ortaya çıktılar ve çok sıklaştı. Uzun süredir bu krizler yakınıma uğramıyordu ama yaklaşık 1 haftadır sürekli nefes alamayacakmışım her an bilincim gidecekmiş gibi geliyordu. Son iki gündür de krizler başladı. Nefes alamıyorum, ellerim ve ayaklarım uyuşuyor ve çok acıyor kımıldatamıyorum kasılıp kalıyorlar. En sonunda da boğazım tahriş oluyor galiba, kusma geliyor. Kontrol edemiyorum her seferinde sakin olacağımı söylüyorum kendime, poşete nefes alıp veriyorum ama geçmiyor. Korkuyorum nasıl düzelecek bu. Kriz esnasında çoğunlukla yanımda biri olmuyor, açıkçası kimsenin görmesini de istemiyorum küçük düşürücü geliyor ama yalnız olmak korkumu daha çok artırıyor. İş yoğunluğundan dolayı izin alamıyorum şu sıralar ve sürekli aklımda bu var, nasıl kurtulurum bu illetten, kendi kendime çözebilir miyim ? Aynı şeyleri yaşayanınız var mı ?

Panik atak gibi gelmedi anlattiklarin çünkü panik atak öyle iki üç yılda bir iki kere olmaz, tabi bir de öncesi vardır. Esimden biliyorum üç yıldır panik atak rahatsızlığı yaşıyor. Öncesinde depresif bir hali vardı sonradan panik atağa döndü. Hergün doktora gidiyorduk, neredeyse gitmedigimiz bölüm kalmadi en sonunda bir yakımımızın tavsiyesiyle gittiğimiz doktor ileri panik atak teşhisi koydu. Yesil reçeteleri ilaçlar kullandı iki yıl boyunca. Bir yıldır dozajlar düştü ama devam ediyor kullanmaya. Yani bence yaşadığın panik atak değil, bir doktora görün derim

İlk defa liseye başladığım yılda ailemle bir tartışmamız sonucu yaşamıştım bu atağı ve 3 yıl boyunca yakınıma uğramadı. Üniversiteye başladığımda yeniden ortaya çıktılar ve çok sıklaştı. Uzun süredir bu krizler yakınıma uğramıyordu ama yaklaşık 1 haftadır sürekli nefes alamayacakmışım her an bilincim gidecekmiş gibi geliyordu. Son iki gündür de krizler başladı. Nefes alamıyorum, ellerim ve ayaklarım uyuşuyor ve çok acıyor kımıldatamıyorum kasılıp kalıyorlar. En sonunda da boğazım tahriş oluyor galiba, kusma geliyor. Kontrol edemiyorum her seferinde sakin olacağımı söylüyorum kendime, poşete nefes alıp veriyorum ama geçmiyor. Korkuyorum nasıl düzelecek bu. Kriz esnasında çoğunlukla yanımda biri olmuyor, açıkçası kimsenin görmesini de istemiyorum küçük düşürücü geliyor ama yalnız olmak korkumu daha çok artırıyor. İş yoğunluğundan dolayı izin alamıyorum şu sıralar ve sürekli aklımda bu var, nasıl kurtulurum bu illetten, kendi kendime çözebilir miyim ? Aynı şeyleri yaşayanınız var mı ?

Aynı şeyi benDe taşıyorum bilinçli ol araştır sen izin vermezsen sana bir şey yapamayacağını anla

Panik atak gibi gelmedi anlattiklarin çünkü panik atak öyle iki üç yılda bir iki kere olmaz, tabi bir de öncesi vardır. Esimden biliyorum üç yıldır panik atak rahatsızlığı yaşıyor. Öncesinde depresif bir hali vardı sonradan panik atağa döndü. Hergün doktora gidiyorduk, neredeyse gitmedigimiz bölüm kalmadi en sonunda bir yakımımızın tavsiyesiyle gittiğimiz doktor ileri panik atak teşhisi koydu. Yesil reçeteleri ilaçlar kullandı iki yıl boyunca. Bir yıldır dozajlar düştü ama devam ediyor kullanmaya. Yani bence yaşadığın panik atak değil, bir doktora görün derim
Panik atak bazı dönemlerde yoğunlaşabiliyor, yendim diyen insanlarda yeniden tekrar edebiliyor yani her daim onunla yaşanmıyor. Eşinizin durumu daha ağırmış sanırım, çok geçmiş olsun. Bir de benim iki üç yılda bir olmuyor sadece ilk defa lisede başıma gelmişti ben onun ne olduğunu bilmiyordum o zamanlar. Daha sonra üniversitede bir başladı ve ardı arkası kesilmedi. Son dönemlerde yaşamadım yaklaşık bir 4-5 aydır iyiydim ve yine başladı. Anlayacağınız uzun süredir bununla yaşıyorum ve sosyal hayatımı inanılmaz derecede etkiliyor. Bazen her şeyi boşveriyorum bunun yüzünden, neredeyse finallere girmeyip okulumu uzatacaktım zamanında. İzin alabildiğimde doktora görüneceğim ama şu sıralar pek mümkün değil gibi :KK43: Teşekkürler yorumunuz için

Aynı şeyi benDe taşıyorum bilinçli ol araştır sen izin vermezsen sana bir şey yapamayacağını anla
Elimden geldiğince araştırıyorum ama bulduğum çözümleri uygulayamadım, o an panik paniği getiriyor. Ya nefessiz kalırsam diyorum panikliyorum ve nefesim gidiyor, nefesim gidince daha çok panikliyorum ve o bi üst seviyeye geçiyor ne olacak diye panikliyorum ve en sonunda elim ayağım da gidiyor kilitlenip kalıyorum ve yalnız olduğumdan daha çok korkuyorum. Bir kaç kez bu ataklarda annem doktora götürdü sakinleştiriciyi verip yolladılar, klasik erkek arkadaş problemleri gibi görüyor insanlar sanırım (hatta sırf bu yüzden görülmek istemiyorum) ama benimki bundan kaynaklı değildi. Sen nasıl engel oluyorsun buna?

kendine kendine çözülmez panik atak için en iyi ilaç lustral

Her türlü doktora görün diyorsunuz yani.. Haftasonu özelden randevu alınabilir mi ki acaba bilemedimo_O

alınır tabikii ama agır ilaçlara gerek yok lustralle başla fayda etmezse değiştirirsin.doktoruna bu ilacı bir sor

alınır tabikii ama agır ilaçlara gerek yok lustralle başla fayda etmezse değiştirirsin.doktoruna bu ilacı bir sor
Ben ağrı kesici bile kullanmam mümkün olduğunca o yüzden ilaç olmadan ne yapılabilir onu sormayı planlıyorum. Olacaksa da en hafifi nedir çünkü ilaca alışıp hep ona muhtaç yaşamak istemiyorum. Dediğiniz ilacı da soracağım, teşekkür ederim :)

Ben ağrı kesici bile kullanmam mümkün olduğunca o yüzden ilaç olmadan ne yapılabilir onu sormayı planlıyorum. Olacaksa da en hafifi nedir çünkü ilaca alışıp hep ona muhtaç yaşamak istemiyorum. Dediğiniz ilacı da soracağım, teşekkür ederim :)

keske oluverse ama olmuyor ilaçsız olmuyor.hayat kaliteni yükseltmen için ilaç şart

keske oluverse ama olmuyor ilaçsız olmuyor.hayat kaliteni yükseltmen için ilaç şart
İnsan hiçbir şeye odaklanamıyor başka çünkü. Neyse belki bu kadar kendimi yormadan düzelecek. Korkuyorum ileride çocuk düşünürsem hamilelikte böyle bir şey olursa ne yaparım diye. Siz mi yaşadınız yoksa bir yakınınızda mı oldu?

BENDE 1 yıl lustral kullandım.
en son kalpte sorun çıkınca korkudan şak diye bırakdım.
panik atak anksiyete aklına psikolojık ne problem gelirse
şu an yaşıyorum 2 gün evvel çok ciddi atak geçirdim acile gittim
diyazem yaptılar banamısın demedi.
tekrar dr gidip kalbime sorun yapmayan ilaca başlamak istiyorum.
ilaç içerken çok iyiydim bir kez bile atak geçirmedim.
Rabbim şifanı versin iyi bir destekle bence aşabilirsin.
benimki 5 senedir kemikleşti artık.

BENDE 1 yıl lustral kullandım.
en son kalpte sorun çıkınca korkudan şak diye bırakdım.
panik atak anksiyete aklına psikolojık ne problem gelirse
şu an yaşıyorum 2 gün evvel çok ciddi atak geçirdim acile gittim
diyazem yaptılar banamısın demedi.
tekrar dr gidip kalbime sorun yapmayan ilaca başlamak istiyorum.
ilaç içerken çok iyiydim bir kez bile atak geçirmedim.
Rabbim şifanı versin iyi bir destekle bence aşabilirsin.
benimki 5 senedir kemikleşti artık.
Çok geçmiş olsun :KK43: Yaşamayan anlayamıyor gerçekten. Bunun şımarıklık gibi görülmesi de ayrıca moral bozucu. Açıkçası ben yakınımdaki kimseden bu konuda destek alamıyorum hep bir başıma göğüs germek zorundayım. Bir tek anne baba bu konuda yanında olur insanın, gerçekten anlar, ama onlar uzağımda ve üzmek istemiyorum onları da. Tam düzeni kurmuşken kalp problemi çıkması kötü olmuş çok çok üzüldüm :KK43: Umarım bir an önce düzelir durumun.

İnsan hiçbir şeye odaklanamıyor başka çünkü. Neyse belki bu kadar kendimi yormadan düzelecek. Korkuyorum ileride çocuk düşünürsem hamilelikte böyle bir şey olursa ne yaparım diye. Siz mi yaşadınız yoksa bir yakınınızda mı oldu?

bu çok yaygın bir durumdur.bir fikri olmayan nerdeyse yoktur.çocuktan önce bu hastalıktan kurtulmalısın

Çok geçmiş olsun :KK43: Yaşamayan anlayamıyor gerçekten. Bunun şımarıklık gibi görülmesi de ayrıca moral bozucu. Açıkçası ben yakınımdaki kimseden bu konuda destek alamıyorum hep bir başıma göğüs germek zorundayım. Bir tek anne baba bu konuda yanında olur insanın, gerçekten anlar, ama onlar uzağımda ve üzmek istemiyorum onları da. Tam düzeni kurmuşken kalp problemi çıkması kötü olmuş çok çok üzüldüm :KK43: Umarım bir an önce düzelir durumun.

ÇOK SAOL CANIM ŞİFA ALLAHTAN.
imtihan dünyası hepimizin sınavı derdi ayrı.
Çok kafana takma ölümlü dünyayaı bazı şeyleri içinde büyütme.
Akışına bırak.Sakin olmaya çalış hep güzel düşün güzel olsun.
misal ben yıllarca kalpte sorun var var var diye diye derdi çağırdım.
bişeyim yok iyiyim de.
rabbim bu hastalığı azılı düşmanıma vermesin

seboşum ilaca devammı ?

ben kestim ama yine başıycam sanırım durumum çok kötü

canım kesme başla yarımla başla.ben uzun süredir kullanmıyorum canım ama 2 yıl kullandım.çok memnundum ama maalesef lustral kullanırken dünyanın anasını satıyorum her yönden.out of kontrol durumları oluyor .ayrıca migren için solgar 5 htp kullanıyorum o da iyi geliyor gevşetiyor.şimdilik sorun yok.araba kullanırken bile çok sakinim milleti çıldırtıyor olabilirim.

ÇOK SAOL CANIM ŞİFA ALLAHTAN.
imtihan dünyası hepimizin sınavı derdi ayrı.
Çok kafana takma ölümlü dünyayaı bazı şeyleri içinde büyütme.
Akışına bırak.Sakin olmaya çalış hep güzel düşün güzel olsun.
misal ben yıllarca kalpte sorun var var var diye diye derdi çağırdım.
bişeyim yok iyiyim de.
rabbim bu hastalığı azılı düşmanıma vermesin
Yapı olarak en ufak şeyleri bile kafama takarım. Neden öyle dediler, neden böyle yaptım, neden o üzüldü bu böyle oldu gibi gibi. Biraz rahat olmak lazım gerçekten. Çok kötü olduğumda diyorum benim de sınavım bu demek ki, daha beterlerini özellikle aileme vermesin ben çekerim bunu. Ne büyük sınavlar var dışarıda. Ama o an geliyor ki hiçbir şeyi böyle düşünemiyorum. Bir an önce sağlığına kavuşursun umarım :KK43:

canım kesme başla yarımla başla.ben uzun süredir kullanmıyorum canım ama 2 yıl kullandım.çok memnundum ama maalesef lustral kullanırken dünyanın anasını satıyorum her yönden.out of kontrol durumları oluyor .ayrıca migren için solgar 5 htp kullanıyorum o da iyi geliyor gevşetiyor.şimdilik sorun yok.araba kullanırken bile çok sakinim milleti çıldırtıyor olabilirim.
O kadar etkili mi gerçekten ya. İyice şaşkın ördek olucaz desene :KK48:

bende iyiyimdim canım iyileştim dedim kestim ama hata ettim sanırım

Yapı olarak en ufak şeyleri bile kafama takarım. Neden öyle dediler, neden böyle yaptım, neden o üzüldü bu böyle oldu gibi gibi. Biraz rahat olmak lazım gerçekten. Çok kötü olduğumda diyorum benim de sınavım bu demek ki, daha beterlerini özellikle aileme vermesin ben çekerim bunu. Ne büyük sınavlar var dışarıda. Ama o an geliyor ki hiçbir şeyi böyle düşünemiyorum. Bir an önce sağlığına kavuşursun umarım :KK43:
canım rabbim sanada şafi ismiyle şifa versin.
Direniyorum ayakta kalmak zorundayım.
Ama inan çok zor.
Bu hastalıklar zaten merhametli insanlara gelirmiş.
Siz hiç etrafta zalim olupta hasta olan ( ruhsal ) gördünüzmü diyorlar.

X