Çocuk Hastalıkları Derdim paraben...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

pastakolik

Guru
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2013
191
118
303
Gaziantep
Herkese iyi akşamlar...19 aylık oğlumu bugün kusma ve ishal şikayetiyle doktora götürdüm. Bazı tahliller yapmak gerektiğini söyleyince kan değerlerine de baktırmak istedim. Rotadan şüphelendi şükür çıkmadı enfeksiyon falan da yok. Fakat kan değerleri olması gerekenden oldukça düşük çıktı. Ben sağlık ocağının verdiği damlayi kullanmak istememiştim zamanında içerik ve yan etkilerden dolayı yalnız şimdi başka çıkar yol yok ve surupta iki çeşit paraben var:(. Doktor yoktu öğleden sonra eczacı da bunun rahatlıkla vücuttan atılacağını söyledi ama ben tam anlamıyla rahatladım diyemem. Var mı tavsiye veya benzer tecrübesi olan?

Benim kızımda da kansızlık var ve kan ilacını paraben vardı diye vermedim.
Eczaneye sorduğumda aynı şeyleri dediler ama ben de tatmin olamadım.

Çocuk için Kansızlık daha ciddi bir sorun diye düşünüyorum
Muhakkak öyledir bunun da farkındayım sadece daha temiz içerikli bir demir ilacı olmaz mı diyorum bir iki marka var nette ama onlar takviye mi tedavi amaçlı da kullanılıyor mu onu bilemedim. Doktor çarşamba günü tekrar gelmemi söyledi o güne kadar belki buradan da tecrübesi olan vardır dedim

Biraz araştırsanız piyasada paraben içermeyen kan ilaçlarını da bulabilirdiniz, ülkemizde ferro sanol un içersinde Yok, ben yurtdışından getirmiştim başka bir marka sadece bebeklere özel üretilen. Var yani piyasada
Çok teşekkür ederim ilginize. Nette var bazı markalar nöbetçi eczanede yoktu bunlar tedavi edici mi sadece takviye mi onu da bilmiyorum tabii. Doktorla gorusene kadar bir de buraya danışmak istedim.

Doktorumuz bize güvenle kullanabileceğimizi, vücuttan rahat atılabildiğini söylemişti. İlla parabene takılırsanız ferromixin parabensiz. Şimdiye kadar nasıl atarsınız bu detayı? Ne kadar riskli, sağlık ocağı ya da rutin muayenede doktor da uyarmadı mı? Kansızlık parabenden tehlikeli.

Ben d vitaminini de demirini de doktorumum tavsiyesiyle yurtdisindan aliyorum
Eger maddi olarak sizi zorlamayacaksa disardan alin , vermeyin saglik ocaginin dagittiklarini

Çok teşekkür ederim ilginize. Nette var bazı markalar nöbetçi eczanede yoktu bunlar tedavi edici mi sadece takviye mi onu da bilmiyorum tabii. Doktorla gorusene kadar bir de buraya danışmak istedim.
Türkiyede ferro sanolu öneriyorlar parabensiz kan ilacı olarak, d vitamini maalesef sorun, içeriği temiz değil, her iki ürünü de yurtdışından getiriyoruz d vitamini de araştırın derim ben

Ben d vitaminini de demirini de doktorumum tavsiyesiyle yurtdisindan aliyorum
Eger maddi olarak sizi zorlamayacaksa disardan alin , vermeyin saglik ocaginin dagittiklarini
Peki internet üzerinden mi yoksa tanıdık birileri aracılığıyla mi alıyorsunuz ? Ben de vermek istemeyip doğal yollarla halletmeye çalıştım ama et yemeyi de sevmeyen bir çocuk olunca sonuç bu oldu:(

Peki internet üzerinden mi yoksa tanıdık birileri aracılığıyla mi alıyorsunuz ? Ben de vermek istemeyip doğal yollarla halletmeye çalıştım ama et yemeyi de sevmeyen bir çocuk olunca sonuç bu oldu:KK43:
Doktorumun tavsiye ettigi bi insatgram hesabi var , bayan amerikada yasiyor , bebek urunleri satiyor , ben alisveris yaptim cok memnunum , bebegimin degerleri de yukseldi

Paraben olmasa benzoat koyuyorlar yanı koruyucusuz ilaç neredeyse yok gibi birşey. Ama tebrik ederim bilinçli olduğunuz icin. Çocuğum olmadığı icin yorum yapamayacağım ;)

Herkese iyi akşamlar...19 aylık oğlumu bugün kusma ve ishal şikayetiyle doktora götürdüm. Bazı tahliller yapmak gerektiğini söyleyince kan değerlerine de baktırmak istedim. Rotadan şüphelendi şükür çıkmadı enfeksiyon falan da yok. Fakat kan değerleri olması gerekenden oldukça düşük çıktı. Ben sağlık ocağının verdiği damlayi kullanmak istememiştim zamanında içerik ve yan etkilerden dolayı yalnız şimdi başka çıkar yol yok ve surupta iki çeşit paraben var:KK43:. Doktor yoktu öğleden sonra eczacı da bunun rahatlıkla vücuttan atılacağını söyledi ama ben tam anlamıyla rahatladım diyemem. Var mı tavsiye veya benzer tecrübesi olan?
Son yıllarda bi demir ilacını kullanmama ve asi yaptırmama gibi bir durum var ama çocukları koruyalım derken zarar veriyor anneler. Hastaliklar hortladi. Bu tip durumlarda artı eksi esabi yapın. Çok miktarda olmayan ve kısa sürede vücuttan atilan paraben mi yoksa uzun yıllar çekilecek kansızlık belası mi? Bu arada parabensiz bir çeşit de mevcut yurt dışında ama etkisi aynı değil.

Ben ayrıntılı kan tahlili yaptırıp, dr umun yönlendirmesiyle Demir takviyesi hiç kullanmadım.
Ama iştahlı bir çocuk olması en büyük artımdı tabi.
Arkadaşlar ilaç önermiş ben et yada Demir içeren gıdalar tüketirken yanında süt ve süt ürünleri tüketmemesine, limon yeşillik gibi c vitamini içeren besinlerle eti yemesine dikkat ediyorum.
Sizde hem ilaç hem gıdalarla toplarsınız en kısa sürede inşallah.

Back
X