• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim sınıfım yani çalışma ortamım

Poni Bon

🦄
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
14.422
50.808
798
ilkokul anasınıfında çalışıyorum.okul 3 katlı ve bize sınıf YOK(muş)dama benzer, rutubetli kulübe anasınıfı yapılmış.idarenin bahanesi sınıf YOK.öğrenci tuvaletleri dışardaymş,öğrtmen lavabosu,tuvaletleri içeride ama.iki meslektaşız idareden en ufak birşey istesek sınıf için.onay çıkmaz YOK denir.arsız çocuk gibi olduk diğer meslektaşımla,isteyip duruyoruz, o da aynı şeyden muzdarip.tüm sınıflarda bilgisayar,projeksiyon var ben bilgisayar istiyorum olduğu halde YOK hocam veremeyizle karşılaşıyorum. çok az malzeme var, sınıfın bin lira parası var bankada ihtiyaçları söylerim bakarız diye geçiştirmelerle yine YOK(okulun bşka ihtiyaçları varmış).sınıf rutubetli yerler soğuk halı alalım sınıfa dedim,veli tamam derse para verirse alalım dediler, velilerin ekstra para vermeyeceklerini bile bile yine kocaman bir YOK. çocukların üzerinde böcekler geziyor ilaçlatalım diyorum geçiştiriliyorum.BIKTIM ARTIK.müdürü görünce gırtlağını sıkasım geliyor.velilerde de iş yok.evlendm borçlar yüzünden para da yok ki ufak tefek eksikleri alsam
:KK43::KK43:

hocam ne istiyorsanız dilekçeyle isteyin cevap yazmak zorundalar eğer olumsuz cevap gelirse ilçe milli eğitime yazın vazgeçmeyin ben il milli eğitime kadar gitmiştim ne demek sınıf uygun değil en önemlisi asıl anasınıfı çocuklar küçücük öyle pis bir ortamda nolur onlara :KK62:

hocam ne istiyorsanız dilekçeyle isteyin cevap yazmak zorundalar eğer olumsuz cevap gelirse ilçe milli eğitime yazın vazgeçmeyin ben il milli eğitime kadar gitmiştim ne demek sınıf uygun değil en önemlisi asıl anasınıfı çocuklar küçücük öyle pis bir ortamda nolur onlara :KK62:
hocam küçük bi ilçedeyim işler farklı yürüyor burada ilçe milli eğtim kılını kıpırdatmaz ildende umudum yok

o nasıl okul ya? nasıl izin verilmiş o sınıfa o şartlarda? milli eğitime şikayet edin, gerekirse o bölüm kapansın.. içim ürperdi çocukların üzerinde nasıl böcek gezer? allahım kanım dondu yahu..

ilçe milli eğitimler bi halt yapmaz herkes birbirinin açığını vsyi çok iyi bilir. küçük yerlerdeki saçma sapan durumlar. hocam kolay gelsin demekten başka aklıma bir şey gelmiyor. veliler bastırsa kaymakamlık vs belki bişeyler olur

ben size üzüldüm ya, keşke organize olsanız velilerle. mikrop kaparsınız hocam yazık.

köy okulunda olmama rağmen yok diye saydıklarınızın hepsi var çok şükür.
eğitim ödeneği ile bir kısmını halledebilirsiniz hocam başka çıkarı yok gibi

hocam küçük bi ilçedeyim işler farklı yürüyor burada ilçe milli eğtim kılını kıpırdatmaz ildende umudum yok

ben de çok küçük bir ilçede çalışıyorum ilçede toplasan 1000 kişi yoktur o kadar küçük ama bu işler öğretmene bakıyor ben atandığımda sınıfta iğrenç pislikte bir halıflex yine aynı şekilde pis kanepeler vardı çocuklar afedersiniz üzerine tuvaletini yapıyordu ıslak mendille siliniyordu artık söyleye söyleye hepsini attırdım yerleri parke yaptırdım internetten yardım siteleri araştırdım ve inanın şu an sınıfım o kadar sevimli ki kelebekli zebra stor perdeleri bile var antbakteriyel halı bile aldırdım bizim müdür sorunluydu anasınıfının paralarını harcıyordu anasınıfının parası sadece anasınıfına harcanır yönetmelikte var ben de kaymakama şikayet ettim yani imkansız diye birşey yoktur azcık çabalamak gerek

burdakiler torpilli müdür.kaymakamı geç başbakan bile bişey yapmaz.bu sistemden nefret ediyorum.

Ho
ilkokul anasınıfında çalışıyorum.okul 3 katlı ve bize sınıf YOK(muş)dama benzer, rutubetli kulübe anasınıfı yapılmış.idarenin bahanesi sınıf YOK.öğrenci tuvaletleri dışardaymş,öğrtmen lavabosu,tuvaletleri içeride ama.iki meslektaşız idareden en ufak birşey istesek sınıf için.onay çıkmaz YOK denir.arsız çocuk gibi olduk diğer meslektaşımla,isteyip duruyoruz, o da aynı şeyden muzdarip.tüm sınıflarda bilgisayar,projeksiyon var ben bilgisayar istiyorum olduğu halde YOK hocam veremeyizle karşılaşıyorum. çok az malzeme var, sınıfın bin lira parası var bankada ihtiyaçları söylerim bakarız diye geçiştirmelerle yine YOK(okulun bşka ihtiyaçları varmış).sınıf rutubetli yerler soğuk halı alalım sınıfa dedim,veli tamam derse para verirse alalım dediler, velilerin ekstra para vermeyeceklerini bile bile yine kocaman bir YOK. çocukların üzerinde böcekler geziyor ilaçlatalım diyorum geçiştiriliyorum.BIKTIM ARTIK.müdürü görünce gırtlağını sıkasım geliyor.velilerde de iş yok.evlendm borçlar yüzünden para da yok ki ufak tefek eksikleri alsam
hocam kazen e burdan mail atsanız belki okul için bir bağış kampanyası yapar sitede ... Isteyen 5 lira verir isteyen 10 kısa bir sürede toplanabilir para yada velilerle konuşup bir kermes yapabilirsinix en acından toplanan para ile bir ilaçlama yapılır yerler halı kaplanır

Biz de köydeyken bir şeyimiz yoktu.
Senenin başında yani bu sıralar okulların malzemeleri değişiyor. Büyük okulların beğenmediği malzemeler köy okullarına ilaç gibi geliyor.Gidip onlardan varsa alabilirsiniz. Biz sınıf tahtalarımızı ve dolaplarımızı o şekilde almıştık.
Bir de buradan yardım konusu açmıştım ciddi miktarda oyuncak ve kırtasiye gelmişti okula.
Yani kısacası müdürden, devletten gelmesini beklerseniz zor.
Okul öncesi forumlarına yazın, milli eğitime telefon edin, her yere başvurun...

İlçelerin bilinen mağazaları zenginleri varsa ben olsam gider yardım isterdim mesela halıcıdan halı gibi yada başka bir zenginden ilaçlama yardımı gibi vermesenlerde şansımı denerdim kendime istemiyorsam utanmam hepsi yetiştireceğim çocuklar için belki o adi müdür de utanır pis cimri arkadaşların dediği gibi yardım kampanyalarıda işe yarar bunlar hep anaokullarının önemsenmemesinden oluyor

Ya çok garip gelcek ama müge anlıyı arasanıza. Mail falanda atın. Benim arkadaşımda anaokulu öğretmeniydi. Ahırdan sonıf yapmışlar diordu. Müge anlıyı aradı ısrarcı oldu sınıfı yenilemişlerdi. Arada ünlü olunca işin ucunda tv oluncca bölge halkı da extra yardımsever oldu diordu. Yani normaldr halı istediği bi zengin mağaza işin ucuna reklam gelince donatmış okulu falan.

Yahu ilaçlatmak çok para bişey değil ki?
velilere ş düşüyor, hangi ana baba çocuğun üstünde böcek gezsin ister ki? Ciddiyetin farkında mı değiller acaba.
10'ar lira verecekler yani ardı arası.
Halı konusunda da, parayla kaplatmak yerine, yine velilerden her biri evlerinden kullanmadıkları bir kilim getirse serilse gene idare eder yani.

benim aklımın almadığı , tamam müdür yok diyor, kaykamam yok diyor vs.....
ama o veliler o şartlarda el kadar çocuklarını nasıl gönderiyorlar.
nasıl isyan etmiyorlar bu nasıl okul, nasıl sınıf diye.
yani bu öğretmen görüyor da veli görmüyor mu sınıftaki böceği, rutubeti.
insan nasıl bırakır evladını.
niye şikayet etmezler , niye birlik olmazlar hiç anlamıyorum.
tamam herşeyi devletten beklemeyelim, ufacık sınıfın ilaçlanması 20 TL midir ? herkes 1 TL versin.
sınıfa halı mı alınacak, duvarlar mı boyanacak 5 TL versin her biri. mis gibi olur o sınıf ya el birliği ile.
ufacık kulübeden bahsediyor arkadaş.
yani nedir, kendi evladının daha iyi şartlarda olması için.
:KK12:

Sorun çokta para değil aslında idare anasınıfını sınıftan saymıyor.okullar açıldı sadece 1 metre çocuk boyundaki lavabonun dolabını kestirtebildim kavga ederek.bu olaydan sonra iyice bezdim birsey söylemiyorum birsey istemiyorum

Yahu ilaçlatmak çok para bişey değil ki?
velilere ş düşüyor, hangi ana baba çocuğun üstünde böcek gezsin ister ki? Ciddiyetin farkında mı değiller acaba.
10'ar lira verecekler yani ardı arası.
Halı konusunda da, parayla kaplatmak yerine, yine velilerden her biri evlerinden kullanmadıkları bir kilim getirse serilse gene idare eder yani.

Back
X