"Derdim var" diyorsunuz ayorum....

herkezin derdi kendine büyük malesef
sizin yaşadıklarınızda azbuz şeyler değil
ama Rabbim size derdi verirken sizin yanınızda da olur hiç merak etmeyin
sadece isyan değil dua edin, düzelir inşallah herşey

herkezin imtihanı farklı farklıdır.. elbetteki daha beterini düşünüp şükretmek lazım ama Allah herkese içindeki bulunduğu zorluklara katlanma dayanma sabrı versin...

herşeyinn bir sonu var..

Yaşadıkların gerçekten çok üzücü canım:1hug:
Mesela ben en ufak şeyleri bile kafama takan bir insanım
Gerek benimde çocukluğumda yaşadığım problemlerden gerekse ailemden kaynaklanıyor

Ama tabiki dünyanın sonu değil dediğiniz gibi çok daha büyük sorunlar var..
Bende kaldırabileceğim kadar acı yaşıyorum senin çektiklerini ben yaşasam
Senden kat be kat daha zor toparlanırdım belkii:bbo:

Psikilojik sorunlarımın çoğu bitti.Yalnızca şuan anksiyete bozukluğu var..
Tabiki her zaman halimize şükretmemiz lazım..:Saruboceq:
Onunla savaşmaktayımkafamçokkarıştı

Bir bakima aslinda haklisin....bende bazen insanlarin kücücük bir sorundan kisisel kiyamet koparmasina saskinlikla bakiyorum....ama iste bana cok kücük ve önemsiz gelen o dert onun icinde firtinalar kopariyor....

Oysaki insanlar neler ile bogusuyor oysaki ne dertler ne acilar yasayipda dimdik ayakta duran insanlar var.....

Cocugma istedigi oyuncagi veya giyisiyi alamadim diye dert ederiz ama diger tarafda cocugna bir lokma ekmek bulamayan anneyi düsünürmüyüz acaba?

Aman saclarim söyle, popom böyle, burnum böyle surami begenmiyorum buram kötü deyip allahin bize verdigi saglikli bedeni begenmeyiz.....oysaki sükür etmemiz gerekmezmi? Saglikliyiz, Engeli degiliz....

Beterin beteri var....dogru.....ve gercektende ah vah demeden önce düsünmeli insan, sükür etmeli yinede haline.......Allah bu günlerimizi aratmasin....:Saruboceq:[/QUO
Yaşamayana küçükde olsa dert dağlar gibi geliyor çok basit ve saçma bi örnek ama geçenlerde eşim bana oje almaya gitmedi diye saatlerce ağladım ve 1 gün konuşmadım aslında olay oje değildi yıllarca her dediğimi yaptığı için bunu bana olan sevgisinde azalma olarak algıladım ama sonra daha sakin kafayla düşününce kendi yaptığıma ben bile güldüm yaşanılan acılar insanı öldürmüyorsa bence güçlendiriyor bazı alıntıları okuduğumda bu kadar güçlü oldukları için o bayanlara imreniyorum ve bazende basit şeylere takıldığım için kendime deli gibi kızıyorummmmm

Yasadiklariniz yutulur cinsten degil ...

Bundan sonra insallah Allah size saglikli ve mutlu bir hayat sunar ...

Hayat bazen insana öyle acilar veriyorki, gercekten bu benmiyim diyorsun... ve ne aciki dönüp bakiyorsun ve gercekten sen oldugunu anliyorsun... iste burasi cok agir öyle agir bir yük ki, kaldiramiyorum ve tasiyamiyorum diyorsun, üzerinden bir kac hafta yada bir kac ay yada bir kac yil gecmis ve sonunda insallah elinde koskocam bir olgun ve cok güclü bir insan olu vermissin ...

Beni cok etkileyen nokta, sizin "ben hala isyan etmiyorum demeniz"

Inanin bir cok insanlarimiz sizin de dedigi gibi en ufak bir sorunda hemen isyankar oluyorlar ... ben o zaman cok üzülüyorum demekki yeterince pismemisler ...

Her neyse, sunu unutmamak lazim, her sey gecici .... önemli olan gercegi bulabilmek ...

Şimdi düşün ki 2 ev var yanyana ve her iki evde bir çift yaşıyor.

Eşlerden biri karısına hakaret ediyor, aşağılıyor, ağza alınmayacak küfürler sayıyor.
Aynı esnada yandaki evde yaşayan koca da eşine hakaret ediyor, aşağılıyor ama aynı zamanda dövüyor da.

ılk evdeki kadın bunu biliyor, belki sesleri de duyuyor. Bu durumda bu kadının nasıl düşünmesi lazım?
"Oh çok şükür ki benim eşim bana bin tane küfür ediyor ama en azından dövmüyor" mu demesi lazım?
Sence bu kabullenilecek bir durum mu?

Demek istediğim şu ki, yan evdeki insanların bizden daha fazla acı çektiğini bilmek o anda bizim yaşadığımız mutsuzluğu maalesef ki alıp götürmüyor. Kesinlikle dert dertten üstündür ama adı üstünde derttir. Bu yüzden kimsenin derdini görmezlikten gelemeyiz, küçümseyemeyiz.
Elimiz yettiğince, dilimiz döndüğünce yol gösterebiliriz sadece.

Siz de çok şeyler yaşamışsınız, dilerim bundan sonraki hayatınız mutlu ve huzurlu geçer, başka dertler çalmaz kapınızı.

ayyy tüylerim ürperdi allah yardımcın olsun canım. ama gerçekten isyan etmeme konusunda sana katılıyorum. isyan etsende etmesende bu derdi çekeceksin. isyan edip bide karşılığında günah sahibi olunuyor..allah derdi olanlara sabır versin.

yani herkese katılıyorum ben de...
ben babamı kaybettim, babası hasta olan insanınki dert değil bu açıdan bakınca...
yani bu hissi biliyorum, bazen insanların dert dediği şeyler bana da çok çocukça gelir
ama herkes kendi durumuna göre bişeyleri dert ediyor işte
işin ilginci dün bu da dert mi dediğim dert başıma geldiğinde ben de aynı tepkiyi verebiliyorum bazen
sözün özü garip varlıklarız işte kaydirigubbakcemile3

Derdin büyüğü küçüğü olmuyor,burnunun üstünde sivilce çıkan bile dertlidir kendince
Ama tabii ki yenilir yutulur değil yaşadıkların
Umarım bundan sonra şansın döner ve mutluluklarını paylaşırsın bizlerle
Ya da tek derdin bıurnundaki sivilce olur:Saruboceq:

yaşadıkların gerçekten çok üzücü..ama, bana sana sıradan gelen, başka birine büyük dert gibi gelebiliyo..bende bazen şaşırıyorum okuyunca buda dertmi diye..

Bence şu var sen yaşadıklarına dayanıp dik durabilmişsin ; ben mesela o kadar derdin yanında bi aşk için ne kadar sıkıntı çekiyorum hemde bu yaşımda ...
Herkes yaşadığını bilir bunun acısını çeker güçlü durur yada duramaz ...
Herkes her yükü kaldıramaz ve de bunun yarıştırılması hoş değil tabi
sana dert olan bana dert değildir mesela yada tam tersi ...
derdin küçüğü büyüğü olmaz
Allah dert verip derman aratmasın kimseye küçük yada büyük farketmez sonuçta huzur bozan bişey

Herkezin derdi kendinedir. Allah kimseye dermansız dert vermesin.
Ne olursa olsun isyan etmek yanlış tabiiki katılıyorum sana ama senin yaşadıkların daha ağır diyede kimsenin derdini küçümseyemezsin.
Sonuçta buraya insanlar bi nevi içini dökmeye sıkıntısını atmaya geliyor. Bu gün kaynanasınla canı sıkılır dertlenir yarın kocasına öbür günde derti baya büyüktür ve başka günler dert ettiği olayları hatırlayınca güler geçer buda dertmiymiş der. ınsan oğluyuz zor yaratıklarız.

Öpüldünüz...

Büyük acılar yaşadığımızda ,yanımızda küçük şeylere dert edinen insanları görünce hayıflanırız .Bu benim yaşadığımın yanında seninki dertmi diye..Keşke tek derdim bu olsa deriz. Öyleki büyük acıları yaşadıkca başkalarının ufak şeyleri gözümüze problem bile görünmez .Ama herzaman için senden daha büyük sorunlar yaşayan birileri vardır işte buda problemi çeken için teselli olamaz işte..Benim çocuğum hastalandığında daha büyük, dermansız hastalıkları olanları görünce şükür yarabbim dedim ama sağlıklı neşeli çocukları görüncede üzüldüm ,ağladım.. Ama senin de dediğn gibi önemli olan isyan etmemek.. Derdi veren Allahdan dermanınıda dilemek..

Eşlerden biri karısına hakaret ediyor, aşağılıyor, ağza alınmayacak küfürler sayıyor.
Aynı esnada yandaki evde yaşayan koca da eşine hakaret ediyor, aşağılıyor ama aynı zamanda dövüyor da.

İlk evdeki kadın bunu biliyor, belki sesleri de duyuyor. Bu durumda bu kadının nasıl düşünmesi lazım?
"Oh çok şükür ki benim eşim bana bin tane küfür ediyor ama en azından dövmüyor" mu demesi lazım?

Demek istediğim şu ki, yan evdeki insanların bizden daha fazla acı çektiğini bilmek o anda bizim yaşadığımız mutsuzluğu maalesef ki alıp götürmüyor. Kesinlikle dert dertten üstündür ama adı üstünde derttir. Bu yüzden kimsenin derdini görmezlikten gelemeyiz, küçümseyemeyiz.

Siz de çok şeyler yaşamışsınız, dilerim bundan sonraki hayatınız mutlu ve huzurlu geçer, başka dertler çalmaz kapınızı.

imza vereliniortak

İlk evdeki kadın bunu biliyor, belki sesleri de duyuyor. Bu durumda bu kadının nasıl düşünmesi lazım?

çok güzel dile getirmişsin arkadaşım katılıyoruma.s en nefret ettiğim insanlar başkalarının dertlerine bakıp oohh ben iyiymişim diyenler :kızgın::kızgın:

canım zor günler geçirmişsin umarım bundan sonra mutlu olursun:teselli: ufak tefek şeyleri kafaların takıp dert edenler zaten kendilerini hiç uğruna hırpalayanlar yerimseniben

açok zor bı hayatın bı hayatın olmuş ama bundan sonra düzelır inş. her dağın kendine göre rüzgarı
var

Back
X