Derdime bir çare

sevalbudak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2011
62
1
96
Diyarbakır
kızım 17 yaşında son zamanlar çok tartışıyoruz arada üstüne gidiyorum ama inanın çok fazla deyil ufak şeylere bile bağırıp çagırıyor konuşuyorum onla biraz sakin ol sabırlı ol ama boş ders çalışmıyor söyleyince bağırıyor tabi sonra bende sinirleniyorum cildiyle oynuyor yüzünü bazen yara içinde bırakıyor bana kızınca daha çok yapıyormuş onun dedigi dün arkadaşıyla telefonda konuşmak istedi bende dedim o kadar sık konuşma bagırdı koluma vurdu tabi bende çıldırdım telefonu eline alınca yarım saati geçiyo konuşması hic konuşma degil ama zamanı var sık sık olmaması lazım kafayı yıyecem benden nefret ettigini söylüyor ne yapayım nasıl bir yol bulayım bilemiyorum bu yaşlarda kızı olan benim gibi sorun yaşayıp çözüm bulan varsa lütfen akıl verin

Onun iyiliği için ders çalışmasını söylüyorsunuz, iyiliği için yüzünle oynama telle çok konuşma diyorsunuz vs vs.. annesiniz tabiki kötülüğünü istemezsiniz ama iletişiminiz yanlış. Kiziniza yaşım çok yakın ondan böyle konuşabiliyorum, 19 yaşındayım ben de.
Şöyle düşünelim arkadaşlarıyla yarım saatten fazla telle konuşuyorsa, sizinle evde çok konuşmuyor demektir.. Arkadaşlarına anlattıklarını neden size anlatmıyor mesela? Kendimden biliyorum, arkadaş gibi yaklaşmıyorsunuz...
Ders çalışması için söyle yapabilirsiniz, aman çocuğum yavrum hadi çalış sonra birlikte alışverişe gideriz şuraya gideriz üniyi kazanirsin neler aliriz üni ortamina girersin gibi.. Heveslendirin, arkadaş ortamının da ders çalısmanin gerekliliğini de vurgulayın.Hatta netlerine de birlikte bakın birlikte sevinin.. Kizarak bağırarak değil arkadaşca..
Kolunuza vurmasi affedilebilir değil, ama tek çözüm arkadaşça yanaşmak. Psikoloğa götürmeyin şimdilik. Bu sefer deli miyim ben der. Ergenlik işte idare edeceksiniz...@sevalbudak

Onun iyiliği için ders çalışmasını söylüyorsunuz, iyiliği için yüzünle oynama telle çok konuşma diyorsunuz vs vs.. annesiniz tabiki kötülüğünü istemezsiniz ama iletişiminiz yanlış. Kiziniza yaşım çok yakın ondan böyle konuşabiliyorum, 19 yaşındayım ben de.
Şöyle düşünelim arkadaşlarıyla yarım saatten fazla telle konuşuyorsa, sizinle evde çok konuşmuyor demektir.. Arkadaşlarına anlattıklarını neden size anlatmıyor mesela? Kendimden biliyorum, arkadaş gibi yaklaşmıyorsunuz...
Ders çalışması için söyle yapabilirsiniz, aman çocuğum yavrum hadi çalış sonra birlikte alışverişe gideriz şuraya gideriz üniyi kazanirsin neler aliriz üni ortamina girersin gibi.. Heveslendirin, arkadaş ortamının da ders çalısmanin gerekliliğini de vurgulayın.Hatta netlerine de birlikte bakın birlikte sevinin.. Kizarak bağırarak değil arkadaşca..
Kolunuza vurmasi affedilebilir değil, ama tek çözüm arkadaşça yanaşmak. Psikoloğa götürmeyin şimdilik. Bu sefer deli miyim ben der. Ergenlik işte idare edeceksiniz...@sevalbudak
inan arakadaş olmaya çalışıyorum

Size vurmasına nasıl izin veriyorsunuz? Konu ne olursa olsun anneye el kaldırılmaz! Babası ne diyor bu duruma?

ergenlik donemi ,asi olmasi cok normal ama el kaldiracak seviyeye geldiyse bi uzmandan yardim almaniz daha dogru olur.
ayrica size tavsiyem , cildi ile oynamamasini soyleyince sebeplerini ve kendisi icin endiselendiginizi de anlatin. bu sekilde daha iyi iletisim kurabilirsiniz ;)

Aklıma bu yazı geldi. Bende 26 yaşında olarak söylüyorum ki size o yaşlar biraz arkadaşlar daha önde olur. Bağırmak kavga etmek hiç birşeyi değiştirmeyecek. Belki aranızin açılmasına sizden uzaklasmasina neden olacaksınız. Yanında olun ama yönlendirmeyin onu. Zamanla o da sizi anlayacak. Emin ol En kiymetlisi siz olacaksiniz;)

Eklentiler

• Screenshot_2015-10-03-23-28-48.webp
    Screenshot_2015-10-03-23-28-48.webp
    32,8 KB · Görüntüleme: 242
Bir kez daha okudum da üzüldüm sizin adınıza vallahi.. Küsmeyi deneseniz, size kötü davrandığında konuşmasanız. Hatasini anlayacak davranislar sergileseniz. Tamam tavsiye verdim ama hepimiz ergen olduk hatta ben hâlâ ergenim. Bu kadarı da fazla. Babasına karşı nasıl??

Kiziniz tam ergenlik doneminde onu cok fazla engellememeye calisin.
Arkadaslariyla sizde gorusun, evinize cagirin, onlarla samimi olun.
Sizinle dertlesebilsin, sizden uzaklasmasin, tam bu deli zamanlarda kotu seylere yonelebiliyor gencler, Allah korusun.
Beraber vakit gecirin, mutlu olacagi seyleri yapin...

Ergenlikte böyle durumlar olabiliyor.. biraz siddeti fazla sanki kizinizda.. nasıl davranmaniz gerektiği hakkında bence yardım alın.. yüzü ile oynaması ne derecede.. ciddi bir durum çünkü.. o da destek alsa çok iyi olur.. ilerde daha zor oluyor..

Merak ettim kızınız küçükken de anlaşamadığınız olur muydu? İlişkiniz nasıldı?
Benim bir yeğenim var ve ablamla anlaşamıyor da kreşteki öğretmeni ilerde de böyle olur. İlişkinizi düzeltin demişti.

Fazla üstüne gitmeyin bence,
Cildi için doktora götürün, iz kalacağını söyleyin.
Herşey aynı anda söylemeyin,
Uslup çok önemli sert ve sürekli söylerseniz, yüze çıkarırsınız.

Bir kez daha okudum da üzüldüm sizin adınıza vallahi.. Küsmeyi deneseniz, size kötü davrandığında konuşmasanız. Hatasini anlayacak davranislar sergileseniz. Tamam tavsiye verdim ama hepimiz ergen olduk hatta ben hâlâ ergenim. Bu kadarı da fazla. Babasına karşı nasıl??
babası ve abisine karşıda aynı okuldan geliyor yemegini hazırlıyorum önüne bırakırım yer gider yatakta uzanır televizyon izler ders diyince kalkar bir yarım saat çalışır sonra arkadaşlarını arar konuşur gelir tekrar televizyon izler sonra ben tekrar söyleyince kalkar derse zaten fazla çalışamıyo daha o saatte uykusu geliyo uyuyo nerde yanlış yapıyorum nasıl davranayım bilmiyorum

Merak ettim kızınız küçükken de anlaşamadığınız olur muydu? İlişkiniz nasıldı?
Benim bir yeğenim var ve ablamla anlaşamıyor da kreşteki öğretmeni ilerde de böyle olur. İlişkinizi düzeltin demişti.
küçükken kötü degildi ama oğlum ondan büyük o biraz içine kapanıktı ben onunla biraz daha ilgileniyordum şimdi bile diyiyo kızım sen onu daha çok seviyorsun

Kimileri zor atlatiyo ergenligi ustune gitmemek lazim senin 3 kere 4 kere demenle ders basina oturunca sanki dersmi calisiyo iki sayfa cevirip kapatiyo zorlamayla itelemeyle ders konusunda bi yere varamazsiniz bence daha acil bi sorun olan size olan tavri ne hakla vurur size ne hakla bagirir ne olursa olsun bi evi cocuk yonetip herkesi parmaginda oynatamaz babasi filan konussun once nasil davrancagini annesine vemkirmemeyi ogrensin bence sizde size kotu davrandiginda konusmayin kirildiginizi uzuldugunuzu iyice anladin ki ders alsin vicdan azabi ceksin hic bi cocuk annesinin uzulmesine dayanamaz sizde bi sure hiv karismayin o yok gibi davranin yemegini kendi hazirlasin toplasin bu kadar pervane olmayin

Hayır aksine fazla arkadaş olmak çocuğun size karşı saygısını yitirir. Çocuğunuza vurma cesaretini verecek kadar arkadaşsınız. Boyle hareketler de bence üzüldüğünüzü gösterin kızmayın. Birazcık vicdani varsa bence pişman olabilir.

kızım 17 yaşında son zamanlar çok tartışıyoruz arada üstüne gidiyorum ama inanın çok fazla deyil ufak şeylere bile bağırıp çagırıyor konuşuyorum onla biraz sakin ol sabırlı ol ama boş ders çalışmıyor söyleyince bağırıyor tabi sonra bende sinirleniyorum cildiyle oynuyor yüzünü bazen yara içinde bırakıyor bana kızınca daha çok yapıyormuş onun dedigi dün arkadaşıyla telefonda konuşmak istedi bende dedim o kadar sık konuşma bagırdı koluma vurdu tabi bende çıldırdım telefonu eline alınca yarım saati geçiyo konuşması hic konuşma degil ama zamanı var sık sık olmaması lazım kafayı yıyecem benden nefret ettigini söylüyor ne yapayım nasıl bir yol bulayım bilemiyorum bu yaşlarda kızı olan benim gibi sorun yaşayıp çözüm bulan varsa lütfen akıl verin
Bence bir uzmanla konuşun. Mutlaka konuşun. Size vurmasi hiç hoş degil
ALlah eirgesin

çocukla arkadaş olmak yanlış
ama sizin yaptığınız da yanlış
sürekli uyaran nasihat veren bir eebveyn çok sıkıcı
mesela tel ile konuşacağı zaman tmm ama film açtım mısır patlattım çok bekletme sensiz başlamam gibi bişey yaptınız mı
ya da haftasonu bi günü ders çalışmaya ayır diğer gün pasta yapıcam x arkadaşlarını çağır takılırsınız kızkıza vs dediniz mi

ders çalışınca o senin işin demek yerine destekleyici sözler söylediniz mi

Ergenlikte yüzüyle oynayan biriydim ve yüzünle oynama drnmesi gerçekten ı yüzle oynama dürtüsünü tetikliyor .
Ona bunun için yapabileceğiniz öneriler olabilir mesela bi cildiyeye gdin beraber bi tedavi uygulasın güzel bi temizlensin cildi.cildiyle oynama sorununa dr öneri getirsin.siz görseniz içiniz gitse de ses etmeyin çaktırmadan dikkat dağıtın nr bilym bişeyler sorun başka bişeyle uğraştırın ama yüzünle oynama demeyin...
Aynı şekilde ders çalış cümlesi ders çalış dedikçe ders çalışmaktan soğur.Bir arkadaşın dediği gibi ona hayal kurdurun o hayallerin gerçek olması için ne yapması gerektiğini düşünür elbet:) mesela atıyprum inşaat mühendisi mi olcak işte böyle böyle büron olur istersen kendi evine çıkarsın kedin olur tam da senin hayal ettiğin gibi filan falan gaza getirin..sonra o da bişeyler uydurcak bikaç böyle yaptıktan sonra azimle herşey olur çalışan bir insanınn herşeyi yapabileceğşne emşnim diye gaza getirebilirsiniz.olayı sen-ben ilişkisine çevirmeden kısaca..çünkü inatlaşma hat safhada olur o dönemde mesela sen çalışırsan yaparsın bile deyince yok banane ben çalışmam diyebilir.. O yüzden çalışan yapar azmeden yapar buna eminim buna dair bi sürü yaşanmış öykü var filan demek daha mntıklı ne yapacağını kendi bulsun.ha olur da gelir derse anne çalışamıyorum içimden gelniyor
Beraber hem eğleneceği hem dinleneceği hem de ders çalışacağı program yapın bence çok güzel olur:)
Evde film takın onu da çağırın özellikle çalışan azmeden başarır konulu filmler :)) hiçbişey demeyin izlesin bi bilinçaltına yerleşsin o tarz düşünceler:)

Herkes anneye vurma konusunda
Nasıl vurur anneye demiş de çocukta öfke kontrol sorunu var demek ki
Anne diye bağlamamak lazım
Tabiki o annesi ona nasıl yspılır ama kimseye vurmaması gerek karşısındakinin anne olduğunun yanısıra bi birey olduğunun farkında olması lazım onu ezemez düşüncesi olmalı..
Bunun için anne de kızına karşı aynı sen bir bireysin tutumunu sergilemeli onu ezmemeli aradaki iletişim dengesi çok hassas gerçekten..

Back
X