• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdime bir çare

Kızınız genel itibariyle annem ne anlar yaşlarında bu tek sizin kızınızla alakalı bir sorun değil ki şuan aynı yastaki butun gencler annwlerini begenmiyor bana sorarsaniz en buyuk etkende günümüzün saçma sapan dizilerindeki anne karakterleri

O karakterdeki anneler gibi olmanizi bekliyorlar onlar bu yaslari(ki onlerindeki butun yıllarida yas 17 gibi zannediyorlar) laylaylom şeklinde gecirmeyi düşünüyorlar
Öncelikle kızınızla iletisiminizin tamamen kopup kopmadigini gozden gecirin derim eger kopmamissa sanslisiniz en azindan toparlamak daha kolay olacak eger kopukluk tamamen söz konusuysa kendiniz bir psikologa danisip ne yapabileceginiz konusunda fikir danisin
Bu arada nasihat konusuna gelecek olursak bazilarina nasihat dinlemek kafalarina sopayla cakmak gibi geliyor karsiniza alip masihat verme seklinde degilde sohpet muhabbet esnasinda vermek istediginiz mesajlari laf arasinda soyleseniz belki daha etkili olur dusuncesindeyim

Ama nolursa olsun onu psikologa goturemiyorsaniz kendiniz gidip tafsiye alin derim sanirim artik butun devlet hastanelerinde psikolog mevcut Allah yardımcıniz olsun

Aklıma bu yazı geldi. Bende 26 yaşında olarak söylüyorum ki size o yaşlar biraz arkadaşlar daha önde olur. Bağırmak kavga etmek hiç birşeyi değiştirmeyecek. Belki aranızin açılmasına sizden uzaklasmasina neden olacaksınız. Yanında olun ama yönlendirmeyin onu. Zamanla o da sizi anlayacak. Emin ol En kiymetlisi siz olacaksiniz:KK66:

Üstün dökmen ve yine çok mantıklı bi makale. Hiç böyle düşünmemiştim. Çocuğum küçük şimdilik ama ilerisi için kulağıma küpe olacak. Paylaştığın için teşekkürler.

Ergenlikte yüzüyle oynayan biriydim ve yüzünle oynama drnmesi gerçekten ı yüzle oynama dürtüsünü tetikliyor .
Ona bunun için yapabileceğiniz öneriler olabilir mesela bi cildiyeye gdin beraber bi tedavi uygulasın güzel bi temizlensin cildi.cildiyle oynama sorununa dr öneri getirsin.siz görseniz içiniz gitse de ses etmeyin çaktırmadan dikkat dağıtın nr bilym bişeyler sorun başka bişeyle uğraştırın ama yüzünle oynama demeyin...
Aynı şekilde ders çalış cümlesi ders çalış dedikçe ders çalışmaktan soğur.Bir arkadaşın dediği gibi ona hayal kurdurun o hayallerin gerçek olması için ne yapması gerektiğini düşünür elbet:) mesela atıyprum inşaat mühendisi mi olcak işte böyle böyle büron olur istersen kendi evine çıkarsın kedin olur tam da senin hayal ettiğin gibi filan falan gaza getirin..sonra o da bişeyler uydurcak bikaç böyle yaptıktan sonra azimle herşey olur çalışan bir insanınn herşeyi yapabileceğşne emşnim diye gaza getirebilirsiniz.olayı sen-ben ilişkisine çevirmeden kısaca..çünkü inatlaşma hat safhada olur o dönemde mesela sen çalışırsan yaparsın bile deyince yok banane ben çalışmam diyebilir.. O yüzden çalışan yapar azmeden yapar buna eminim buna dair bi sürü yaşanmış öykü var filan demek daha mntıklı ne yapacağını kendi bulsun.ha olur da gelir derse anne çalışamıyorum içimden gelniyor
Beraber hem eğleneceği hem dinleneceği hem de ders çalışacağı program yapın bence çok güzel olur:)
Evde film takın onu da çağırın özellikle çalışan azmeden başarır konulu filmler :)) hiçbişey demeyin izlesin bi bilinçaltına yerleşsin o tarz düşünceler:)
doktora götürdüm ilaç kullandı eskiye göre iyi ama hep leke oluştu dedigine göre bana sinirlenince daha çok cildiyle oynuyormuş

doktora götürdüm ilaç kullandı eskiye göre iyi ama hep leke oluştu dedigine göre bana sinirlenince daha çok cildiyle oynuyormuş
vicdan yaptırıyor inanmayın
ama cidden yüzünle oynaama demek yerine dikkatini dağıtın daha iyi olur ters tepiyor çünkü yüzünle oynama demek

Üstün dökmen ve yine çok mantıklı bi makale. Hiç böyle düşünmemiştim. Çocuğum küçük şimdilik ama ilerisi için kulağıma küpe olacak. Paylaştığın için teşekkürler.
Ne demek :) bende böyle düşünüyorum. Evet anne Kiz anne oğlan olarak cok iyi anlaşmalıyiz belki temeller o daha anne karnında baslamali. Ama anne anne baba babadır.

suyazmişdst: 42868190 .!.:
Onun iyiliği için ders çalışmasını söylüyorsunuz, iyiliği için yüzünle oynama telle çok konuşma diyorsunuz vs vs.. annesiniz tabiki kötülüğünü istemezsiniz ama iletişiminiz yanlış. Kiziniza yaşım çok yakın ondan böyle konuşabiliyorum, 19 yaşındayım ben de.
Şöyle düşünelim arkadaşlarıyla yarım saatten fazla telle konuşuyorsa, sizinle evde çok konuşmuyor demektir.. Arkadaşlarına anlattıklarını neden size anlatmıyor mesela? Kendimden biliyorum, arkadaş gibi yaklaşmıyorsunuz...
Ders çalışması için söyle yapabilirsiniz, aman çocuğum yavrum hadi çalış sonra birlikte alışverişe gideriz şuraya gideriz üniyi kazanirsin neler aliriz üni ortamina girersin gibi.. Heveslendirin, arkadaş ortamının da ders çalısmanin gerekliliğini de vurgulayın.Hatta netlerine de birlikte bakın birlikte sevinin.. Kizarak bağırarak değil arkadaşca..
Kolunuza vurmasi affedilebilir değil, ama tek çözüm arkadaşça yanaşmak. Psikoloğa götürmeyin şimdilik. Bu sefer deli miyim ben der. Ergenlik işte idare edeceksiniz...@sevalbudak
Ne tatli yazmişsin.19 luk biri ysxmişa benzetemedim maaşallah

kiziniza karsi ergenlik oncesi tavriniz nasildi? azarlar vurur muydunuz?
kimi cocuklar cok hassas oluyor ve yapilani asla unutmuyor,genellikle de kizlar..
yillar sonra da bu kucuklukte yasadiklarini bumerang misali geri donduruyorlar.
bende annemin bana karsi sert tavirlarini su yasima geldim hala unutmadim.

kizinizla yeniden baglanma surecine girmelisiniz,yani size guven duymasini saglamalisiniz,buyuk ihtimal size olan ofkesi hatta ileri gidip vuracak asamaya gelmesi kucuklugunden beri size karsi biriktirdigi seylerin patlamasi.
zaten ergenligi yeniden dogus bi nevi detoks olarak algiliyor cogu psikolog,ofke nobetleri patlamalar buyuzden daha cok artiyormus..
yapacaginiz en guzel sey bi uzman yardimi almak..
eger kiziniz gitmiyorsa siz esinizle gidin,en azindan nasil tavir almaniz gerektigi hakkinda yonlendirirler.
ama kendi ergenligimden hatirladigim,annemin o sira annelik yapmasindan cok arkadaslik yapmasini tercih ederdim sanirim..nasihat filan degil de,beraber film izleyelim yada yalniz kalmak istedigimde buna saygi duysun isterdim..
sagolsun annem kapilara ucan tekme atardi yemek yemeyi reddettigimde,odamin kapisindan zorla iceri girmeye kalkardi filan ki bu cok ama cok can sIkici bi durum..
gozunuz ustunde olsun ama bi o kadar da kendi halinde birakildigi izlenimi verin..

Son düzenleme:
Anne kız ilişkisi hassas bir konu.
28 yaşındayım hala benmde mükemmel bir iliskim yok.
Hayata bakışımız farklı çünkü.
Çocukken ablam daha ön planda büyümüştür bizdede(sağlık sorunları nedeniyle)
Hala ikisinin arasındaki iliski ve benimle olan çok farklı kısacası sorun kökten.
Bunun içinde psikolojik destek şart.

Biz de çok iyi anlasamadik hiç annemle. Bunun ergenlikle alakalı olduğunu sanmıyorum. Çünkü herşey çok güzel giderken birden yaşın 14 olmasiyla değişmiyor.

Annem beni hiç takdir etmedi. Seviye tespit sınavında sınıfta birinci okulda 8. olmuştum ama beklediğim takdiri göremedim. Hemen sonra ki dönemde sınıfta 19. olmuştum. Kuru kuru aferin demek bazı çocuklara yetmiyor. Pahalı hediyelerden bahsetmiyorum. Beni övmesini isterdim hep. Yaptığım herhangi bi şeyi övse babama yada teyzeme ne bileyim herhangi birine. Yalanciktan bile olsa birinin yanında kendimi önemli hissettirse çok mutlu olurdum.

Ben de dudağımı yerdim. Kanayana kadar ugrasirdim. Çocuğu zaman farketmezdim kan tadı gelince bırakırdım. Ne yazık ki bi daha tamamen duzelmedi. Hala ufak izler var çok uzun zaman böyle devam ettiği için. Biz o kadar kopuktuk ki evde yemek yapmayı bile ogrenemedim. Evlenmeden önce yemek kursuna gittim.

Yani demem o ki; kızınıza yapma etme şöylesin böylesin demeyin. Tabi ki uyaracaksiniz ama kendimden biliyorum, inadına tam tersini yapmak geliyor bu sefer de insanın içinden. Bi gün pasta yapin üzerine "kızıma" yazın. Ama sonra senin için pasta yaptım demeyin. Bi sohbet ortamında onun da duyduğu yerde " aslında x'in cildi çok güzel çok hoşuma gidiyor şu lekeleri de bi geçirelim çok güzel kız olacak" deyin. Gibi gibi gibi...

Biz de çok iyi anlasamadik hiç annemle. Bunun ergenlikle alakalı olduğunu sanmıyorum. Çünkü herşey çok güzel giderken birden yaşın 14 olmasiyl. değişmiyor.

Annem beni hiç takdir etmedi. Seviye tespit sınavında sınıfta birinci okulda 8. olmuştum ama beklediğim takdiri göremedim. Hemen sonra ki dönemde sınıfta 19. olmuştum. Kuru kuru aferin demek bazı çocuklara yetmiyor. Pahalı hediyelerden bahsetmiyorum. Beni övmesini isterdim hep. Yaptığım herhangi bi şeyi övse babama yada teyzeme ne bileyim herhangi birine. Yalanciktan bile olsa birinin yanında kendimi önemli hissettirse çok mutlu olurdum.

Ben de dudağımı yerdim. Kanayana kadar ugrasirdim. Çocuğu zaman farketmezdim kan tadı gelince bırakırdım. Ne yazık ki bi daha tamamen duzelmedi. Hala ufak izler var çok uzun zaman böyle devam ettiği için. Biz o kadar kopuktuk ki evde yemek yapmayı bile ogrenemedim. Evlenmeden önce yemek kursuna gittim.

Yani demem o ki; kızınıza yapma etme şöylesin böylesin demeyin. Tabi ki uyaracaksiniz ama kendimden biliyorum, inadına tam tersini yapmak geliyor bu sefer de insanın içinden. Bi gün pasta yapin üzerine "kızıma" yazın. Ama sonra senin için pasta yaptım demeyin. Bi sohbet ortamında onun da duyduğu yerde " aslında x'in cildi çok güzel çok hoşuma gidiyor şu lekeleri de bi geçirelim çok güzel kız olacak" deyin. Gibi gibi gibi...
Anne takdiri çok önemli.Ben annemin bana tek iyi sözü yada övgüsünu bilmem.Sürekli eleştiri, beğenmeme, başkalarını örnek gösterme vs vs.Annem gibi yapmiyorum.Oğluma sarilirim, sevgi gösteririm , gurur duyuyorum seninle derim, çok şansliyim annen olduğum için derim,
Sevgi ve takdir çok önemli.Ailede yeterince sevilmedim diye hirçin olsum ve uyumsuzum.Hep ilgi ve takdir bekliyorum.Bu da eşimi yoruyor

Son düzenleme:
Anbe takdiri çok önemli.Ben annemin bana tek iyi sözü yada övgüsünu bilmem.Sürekli eleştiri, beğenmeme, başkalarını örnek gösterme vs vs.Annem gibi yapmiyorum.Oğluma sarilirim, sevgi gösteririm , gurur duyuyorum seninle derim, çok şansliyim annen olduğum için derim,
Sevgi ve takdir çok önemli.Ailede yeterince sevilmwdim diye hirçin olsum ve uyumsuzum.Hep ilgi ve takdir bekliyorum.Bu da eşimi yoruyor

Aynen bende öyleyim işte :) oğlum legolardan sözde ev yapıyo. Mükemmel olmuş sen müthişsin deyince ağzı kulaklarına kadar degiyo :)

Aslında düşününce bu eksikliğin ne kadar tehlikeli olduğunu farkediyorum. Benim karşıma değişik insanlar da çıktı. Geriye dönüp bakınca hep aynı tongaya düştüğümü anlıyorum. Takdir edilip sen yaparsın dendikce kim cagirirsa onun peşinden gittim. Ama hani Allah yüzüme baktı denir ya :) . Toparlayabilecegim köşelerden döndüm. Donemeyenlerde var tabi. İlgi açlığı çok fena bişey. Ve Tek güvenli telafisi evde oluyo.

Yani çocuğun masrafini karşiladin ve okuttun diye o çocuk kusursuz olmaz ki. Güneş gördü ve su aldi diye her ağaç ayni tat da meyve mi veriyor!
Annemi sevmiyorum.Ne yapsam beğenmiyor; güya beğenmeyince ben o işi daha iyi yaparmişim..hadi ordan! Ne üzücü ya...

Benim de annemle aram hiç iyi değildi. Sürekli baskıcı bir tavrı vardı. Annemin bana bir şeyi yap demesi, benim için direk Yapma olarak algılanmasıydi. Hatta annemin bu tutumları yüzünden erken evlendim. Baskıdan kurtulurum diye ama iyi b.k yedim:)) annem hEp iyiliğimi isterdi kendince ama öyle olmuyor işte. Bakıyorum da kendi çocuğuma karşı annem gibi olabiliyorum ve silkenip kendime geliyorum.:) uzmandan kendiniz adına yardım alabilirsin. Belki bir yerde hata yapıyorsunuz.

kızım 17 yaşında son zamanlar çok tartışıyoruz arada üstüne gidiyorum ama inanın çok fazla deyil ufak şeylere bile bağırıp çagırıyor konuşuyorum onla biraz sakin ol sabırlı ol ama boş ders çalışmıyor söyleyince bağırıyor tabi sonra bende sinirleniyorum cildiyle oynuyor yüzünü bazen yara içinde bırakıyor bana kızınca daha çok yapıyormuş onun dedigi dün arkadaşıyla telefonda konuşmak istedi bende dedim o kadar sık konuşma bagırdı koluma vurdu tabi bende çıldırdım telefonu eline alınca yarım saati geçiyo konuşması hic konuşma degil ama zamanı var sık sık olmaması lazım kafayı yıyecem benden nefret ettigini söylüyor ne yapayım nasıl bir yol bulayım bilemiyorum bu yaşlarda kızı olan benim gibi sorun yaşayıp çözüm bulan varsa lütfen akıl verin
Hiç sebep sormamişsiniz; sadece eleştirmişsinz...olumlu sonuç beklemeyin kizinizdan

Hep öfke duydum anneme.Çocuğu çok eleştirmek onda savunma duygusu yaratiyor...Doğum yaptim yine de sevemedim...Ben çocuğuma her gun kaç kez sarilirim, sararim.En azindan anne kokusu alsin diye...

küçükken kötü degildi ama oğlum ondan büyük o biraz içine kapanıktı ben onunla biraz daha ilgileniyordum şimdi bile diyiyo kızım sen onu daha çok seviyorsun
Ayy canım benim ya. Çok dikkatli olmak lazım birden fazla çocuk varsa. Konuşmaya çalışın ikinizi de çok seviyorum diye. Bu davranışlarınıza da yansısın aynı zamanda. İnşallah düzelir herşey yoluna girer.

Back
X