sanalda da reelde de kocam ıstemıyo nısanlım ıstemıyo sozlum ıstemıyo sevgılım ıstemıyo dıye ısını ekmegını tepen o kadar kadından bırısın arkadasım bu sekılde ısını bırakıp evde oturanların %90 ı bın pısman bende ev hanımıyım hıc ıyı bısey degıl keske ıs ulabılsem de calıssam kımse kımsenın gozunun yasına bakmıyo bu gun cok sevdıcegın yarın cark ettıgınde dımdızlak kalıyosun ortada tecrubeyle sabıt emın ol. sakın sakın cark etmez falan deme ınsallah etmez ama sen yınede buyuk soz soyleme madem durumu ıyı calısmanı ıstemıyo ben calısayım bı kenara koyarım senın ıhtıyacın olmasa da bı bırıkımımız olur cocugumuza bı gelecek olur ne olacagımız bellı mı yarın tokezlemeyecegımız ne bellı bı kenarda kalır harcamak zorunda degılız vs gıbı tatlı sozle tatlı sozle olmuyosa tepkını ortaya koyup ben kendı ekonomık ozgurlugumu kaybetmek ıstemıyorum seklınde bı savunma yapmanı tavsıye ederım sana saygısı varsa ve durusun onun aklını basına almasını saglarsa ne mutlu ters teperse aten omrunun sonuna kadar boyle olur cok umutsuz konustum ama sonucta karar senın
bılemıyorum tatlım ama hayat hıc kolay degıl kararı sen ver herseyı alttan almak zorunda degılsın kı bız kadınların hele kı benım en cok yaptıgım hata buydu o zaman tamamen vazgecmem gerekecek ama o benden vazgecmeyı goze alabılıyo o neden demıyo calısmasına ızın vermezsem ondan tamamen vazgecmek zorunda kalcam dıye cok sımartıyoruz b adamları cok ondan sonra aldatılıyoruz sıddet goruyoruz kandırılıyoruz maddı durumu ıyıyse onun durumu ıyı benım degıl kı evet evlenınce benım de durumum ıyı olacak ıyı guel hosta yarın ne getırecek bılıyomuyuz kım bosanmak ıcın aldatılmak ıcın sıddet gormek ıcın evlenır ? hıc kımse ama hayat ne getırır bılemeyız Allah basa vermesın 1 yıl sonra gecınemedınız bosandınız ne olacak benım maddı durumum ıyı senın de calısmana ızın vermedım ben sana maas baglayayım sıgortanı yatırayım mı dıyecek dese ne olur kı hangı kadın kabul eder o duruma duser ne gerek var o sınıra gelmene calısırsan da kendıne calısmazsan da kendıne edersın guzelım sor kı bana soyledıklerını sen yapabıldın mı koca bı hayır aslında ıste o yuden tecrube ıle sabıt dıyorum ya
sabah erken kalkmak milletin kahrini çekmek boşver maddi durumu iyiyse çalişma ama kendine bi bireysel emeklilik tarzinda yatırımda felan bulun
Canım şimdi bize herşey tatlı geliyor, sanıyoruz ki evlilik toz pembe bişey... Biliyorum öyle değil, zamanla ne sevgi kalıyor ne bişey.. Bi de kadının ekonomik özgürlüğü olmayınca erkek eziyorda eziyor... Farkındayım herşeyin, ama benim yüzümden ilk başta söylemeliydim herşeyi... Ama söylemedim çünkü o zamanki düşüncelerimle şimdiki düşüncelerim çok farklı... Benim annemde memur, üstelik 20yıl evde oturdu sonra işine döndü şimdi sorsam kendisine çalışmak kadar güzel bişey yokmuş, bunca zaman ben nasıl evde oturmuşum der, bigün gelecek çalışmadıgın için sende köle gibi olcaksın pişman olcaksın bugünlerini cok arayacaksın der... Çevremde çok örnek var, ama ya nişanı atıp ondan vazgecmem gerek kendi hayatımı hayallerim dogrultusunda yaşamam gerek, ya da evlenip pişmanlıklarımı içime atıp alısmam gerek... Bilmiyorum onu çok sevdigim için çok kararsızım, nişanlanmışız aileler sülaler duymus inan umrumda değil, umrumda olan tek sey onsuzluga alısıp alısamayacagım...
aman maşallah Allah bozmasn aranızı dur nazarlıgını da takalıme tamam guzelım senın tek derdın evde zaman gecırememekse onu atlatırsın gecıyo merak etme bazen zaman yetmıyo bıle ya sunu da yapacaktım ama aksam oldu dıyosun yemek bulasık camasır ev ısı derken farkedılmıyoben artık gunumun cognu nette bıle gecırıyorum oturuyo bı zaman sonra sıkıntı degıl yanı ev de olmak yıne arkadasların olur gıder gorusursun komsularına gıdersın geecr yaı zaman bı sekılde
Insanoglu herseye alisiyor. Cocuklarini kaybetmis anneler, annelerini kaybetmis çoçuklar, evlerini, isini kaybetmis olan insanlar,... bir sekilde bu hayat denilen seye alisiyorlar. Demek istedigim, zaman ile nisanlisiz bir hayatada alisirsin.
Önemli olan istediklerin pesine gidebilmen ve öyle mutlu olabilmen. Nisanlin maddi durumu iyi olmasi, kv'deyle anlasman çok güzel seyler tabi ama korkarim zaman ile altin kafesin içindeki kus gibi hisedeceksin kendini. Aslinda seni her halin ile kabul eden biri ile evlenmen gerekiyor. Seni hiç bir konuda sinir çizmesini izin vermemen gerekiyor. Sen hayallerin pesine kosarken, seni tebrik eden bir es araman gerekiyor.
Tabiki bunlar benim düsencelerim. Elbette hayat sizin ve kararlarda sizin. Sadece çok iyi düsünmeni tavsiye ediyorum. Para, ev, kv'de,... gözünü döndermesin.
Bi'de aile şirketiymiş yarın öbür gün eve giren, çıkan paranın hesabını bile soramayabilirsin.
Öyle sabah erken kalkmak zormuş, milletin kahrıymış deme çalış ayaklarının üzerinde dur.
İş demek sadece para demek değil ki neden direk eşinin durumu iyiyse çalışma boşver deniliyo anlamıyorum gerçekten.
Okullarda okadar sınavda dirsek çürüt sonra evlen her gün o sana gününü anlatırken sen ne anlatacaksın?
Şimdi ev hanımları kızmasın ama ben yeni mezunum diye hala evdeyim resmen arkadaşlarımla konuşacak bi'şey bulamıyorum bazen. Kendimi yemeğe verdim sürekli yeni tarifler falan deniyorum kekti, poğaçaydı. Esra'dan Müge'den içime bay geldi gündüz tvde resmen bi'şey yok.
Ee evli olsam ne konuşacağım ben bu adamla her gün evin şurasını temizledim, esrada bu evlendi, senin annen bana şunu dedi. Uzun vadede gözümde canlanan gerçekten bu. (küçümseme gibi bi'şey değil gerçekten yanlış anlamasın kimse ama çocuk da yoksa ne konuşulur ki hergün?) Üstüne evde bunaldığın için eşine saracaksın sürekli çevremdeki örnekler böyle en azından.
Çalışırsan kendine güvenin olur, sağlam basarsın yere, ikili ilişkilerin, diyalogların, sorun çözebilme kabiliyetin gelişecek, tahammülün olur. Eşinle paylaşımların artar. Elinde sıralarda verdiğin emeğin karşılığı gururla tutacağın maaşın olur. Kendi maaşınla evine aldığın bir eşyaya baktıkça daha mutlu olursun. Son olarak bugün sana böyle diyen nişanlın yarın bi'şey aldığında "ne gerek vardı da aldın, niye masraf yaptın of püf" yapacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?