Derdimi size anlatiyorum

rabbim sevmediği kişi için meleklerine dermişki "ona herşeyi ne istiyosa verin.yeterki sussun sesini duymayım"
sevdiği kişi içinde dermişki "ona istediklerini hemen vermeyin ona bırakın bana dua etsin.bırakın sesini duyayım onun duası onun sesi bana çok sevimli geliyor.sakın rabbimden şüphe etme yapılabilecek en kötü büyük günahtır.

rabbim sevmediği kişi için meleklerine dermişki "ona herşeyi ne istiyosa verin.yeterki sussun sesini duymayım"
sevdiği kişi içinde dermişki "ona istediklerini hemen vermeyin ona bırakın bana dua etsin.bırakın sesini duyayım onun duası onun sesi bana çok sevimli geliyor.sakın rabbimden şüphe etme yapılabilecek en kötü büyük günahtır.

duygulanıyorum böyle şeyleri duydukca yaaaaa:14:

adamın birisi ekmek almaya fırına gider...
fırıncı ile hoşbeşe başlarlar...
adam hoş sohbettir fırıncı da sohbete aç...
bir iki hoşbeş derken gelen ekmeğini alır gider, gelen ekmek alır gider adam hala beklemektedir...
iki üç on onbeş dakika sinirlenip sabırsızlanmaya, içinden fırıncıya söylenmeye başlar...
oysa bilmezki fırıncı az sonra pişecek en güzel ekmeğini vermek için bekletmektedir adamı...

dünyayı insanoğlunun kıt görüşü ile algılamamlı...ve dualarım kabul olmuyor Allah beni duymuyor ya da sevmiyor gibi bir kör yanılgıya düşmemeli...Allah'ın affı ve sevgisi sonsuzdur, sizin kendinizi affetmemek gibi bir lüksünüz yoktur...hayatta düşebileceğiniz en büyük yanılgı ve Yaradan adına affedilmeyeceğinize karar vermektir bu şimdiye kadar işlediğiniz her günahtan daha günah...

ne güzel bir örnek bayıldım vallahi , hayatın her alanına uyarlanır. teşekkürler

adamın birisi ekmek almaya fırına gider...
fırıncı ile hoşbeşe başlarlar...
adam hoş sohbettir fırıncı da sohbete aç...
bir iki hoşbeş derken gelen ekmeğini alır gider, gelen ekmek alır gider adam hala beklemektedir...
iki üç on onbeş dakika sinirlenip sabırsızlanmaya, içinden fırıncıya söylenmeye başlar...
oysa bilmezki fırıncı az sonra pişecek en güzel ekmeğini vermek için bekletmektedir adamı...

dünyayı insanoğlunun kıt görüşü ile algılamamlı...ve dualarım kabul olmuyor Allah beni duymuyor ya da sevmiyor gibi bir kör yanılgıya düşmemeli...Allah'ın affı ve sevgisi sonsuzdur, sizin kendinizi affetmemek gibi bir lüksünüz yoktur...hayatta düşebileceğiniz en büyük yanılgı ve Yaradan adına affedilmeyeceğinize karar vermektir bu şimdiye kadar işlediğiniz her günahtan daha günah...

daha ne denir ki bu yoruma:34:

‎"Çaresizlik ALLAH'tan gelen en güzel işarettir ..
Dua'nın vaktinin geldiğini gösterir ..
Süzülüyorsa gözünden yaşlar, hüzünlüyse Güzel Yüzün ,
RABBİN Seni özlemiş, sesini duymak istemiş demektir.."

Hz. Mevlâna

İlk defa duydum Mevlana'nın bu şiirini.. Bugünlerdeki bu sıkıntılarımın dertlerimin arasında,beni o kadar etkiledi ki engel olamadım 2 damla yaş düştü. İçim umut doldu. Çok teşekkürler paylaştığınız için..

jeanneCdarc, tienen, SonBahar0108 ve nevgul61 ağlattınız beni gece gece yahu :14: Ne kadar güzel şeyler yazmışsınız :42: :46::46::46:

‎"Çaresizlik ALLAH'tan gelen en güzel işarettir ..
Dua'nın vaktinin geldiğini gösterir ..
Süzülüyorsa gözünden yaşlar, hüzünlüyse Güzel Yüzün ,
RABBİN Seni özlemiş, sesini duymak istemiş demektir.."

Hz. Mevlâna

bu söz beni çok mutlu ediyor nedense, hiç bir dua cevapsız kalmaz hayırlısını iste her şeyin.Ve bekle

Çok güzel... :16:

Back
X