Derdiniz ne ki?

Ben şu kanıya vardım çalışan da bi kadın olarak ..Hem çalışıp ,hem eve ,hem çoluğa çocuğa yetişmek gerçekten zor oluyor annemde memurdu ben özelde çalışıyordum ..Farketmiyor ,yorucu ..O yüzden evim de missssss gibi ,yemeğimde her gün 5 çeşit diyemem..Çünkü bazı sabahlar uyanıp hazırlanmaya bile dermanım olmuyordu..Ama her zaman çalışmayı isterim,çalışabilecek imkanı olan her kadının da çalışmasını isterim..

arkadaşlar böyle konular olduğunda bence kişi kendi durumunu savunup karşısındakini hor görmemeli. bu tercih yahut imkanlara göre mecburiyette olabilir. kimsenin kimseyi çalışan bayana senin evin pis yada eşine vakit ayıramazsın gibi yadırgamaya kimseninde sen çalışmıyorsun bütün gün evde yatıyorsun diye öbürünü yadırgamaya hakkı yok . unutmayalım ki neyi yadırgarsak gün gelir o şey başımıza gelir.

o zaman herzamanki bizler kk kadinlarinin icinde ne isin var ki ?
Niye uye oldun ?

Bakın ben burda eleştiri yapmadım ,yine çözüme ulaşamaz çünkü gruplaşma olacak dedim..Ayrıca üye olurken sizden izin mi alacaktım pardon ???

Kızlarımıza; kocaya itaat etmek gerektiğini, kocanın bir adım gerisinde durmanın önemini, oğullarımıza; kızların korunup kollanması gereken hassas varlıklar olduğunu öğretelim.

Şu yukarıda yazdığım zihniyette bir kadını hicbirimiz takip etmemeliyiz, sevmekten bahsetmiyorum bile

Kadınları aşağılayan, kendisi de dahil tüm kadınları 2. sınıf gören, haklarını arayan, birey olduğunun farkında olan kadınlara karşı nefret duyan hemcinslerimi gördükçe utanıyorum. Onların yerine ben utanıyorum.

Bugün çok sinirliyim.üst üste geldi sanki anlaştılar yaa.Çalışan kadın batıyo bunlara.face de iki arkadaşımda çalışan kadınla ilgili cahide sultan mıymış bilmem neymiş onun yazısını paylaşmışlar.sonra da yorumlamışlar!çalışan kadının evi pismiş,çalışan kadının çocuğu sefilmiş. :KK62: çalışan kadının evinde huzur yokmuş,aldatmalar bu yüzden artmış.utanmasalar çalışan kadın sevişemiyor yorgunluktan dicekler! :KK11:yok anam çatlayın patlayın evim miss gibi.evimde huzurum var.çatır çatır da sevişiyorum çatlayın.tembellikten aşağılık duygusundan çalışan kadına saldıran benden cevabını misliyle alır.ki verdim de.:KK53: ohhh beee:KK14:

Kadinin tercihidir calismak ya da calismamak. Hic kimseyi ilgilendirmez bu.
ev kadinlarina ozeniyorum. Haftaici bigun evde olmak acele etmeden temizligimi yapip yemegimi ocaga koymak luks benim icin zaten. Ama calismasam olurum. Yapacak bir sey yok. Boyle mutlu oluyorum. Ben ev kadinlarini ezen calisan kadinlarin, calisanlari ezen ev kadinlarinin birbirlerini cekemedigini kiskandigini dusunuyorum. Ortada kompleks durumu var galiba.

Kadını çalışan ve çalışmayan olarak ayırmak hoş değil
Bende çalışıyorum tüm gün 2 çocuk var işim stres yüklü ve yoğun
Çekmek zorundamıyım dediğim çok zaman oluyor. Hatta hatta Canınız cehenneme diyerek çantamı alıp çıkıp gidesim geliyor
Çocuk hastaysa izin alamazsın alsan lafı edilir gece uykusuz olursun ama yığınla acil bişeyler istenir falan.
Cahide'den çok yorum yapanlar bence kendi egolarını kendi iyikilerini bunun üstüne kurmuşlar
Kadın demişki fıtratımıza uygun iş seçelim demiş bunlar iyiki çalışmıyorum evimin patronuyuma dökmüş işi
Evhanımı olup Kocasının zulmüne sadece parasızlığı çaresizliği yüzünden katlananlar ne ile açıklanacak
Ya da çocukların şiddet eğilimi madde bağımlılığı sadece annesi çalışan çocuklar da mı görülüyor
Eğer kastedilen rahat bir iş yaşamı ise haklı bana eziyet geliyor artık da çalışan kadın öyledir böyledir olayı masaldan hikaye

Şu yeni nesil blogger annelerden olmak isterim tabi, koca parasıyla o baby shower senin bu brunch benim, kidsshoplar vs gezmek isterdim ama hayat bize eşşek yüküyle para ve kolay kariyer imkanı vermiyor.

O yüzden work work work :D

alintilara cvb vermeden once sunu belirteyim.
sefillik nekadar yersiz bi kelimeyse benim yorumumde o sekilde.. arasindaki farkin cirkinligini dile getirmeye calistim. altinada tercih meselesi yazdim.. kisinin kendi hayata bakisi ile ilgilidir. yanlis anlasilmalara sebep olmak istemem..

Abarttığınızın farkında mısınız ?

Bu tip konulardan gerçekten de nefret ediyorum.Nedense konu iş hayatına mesleklere gelince herkese bir şeyler oluyor.Bir ötekileştirme,hor görme başlıyor her durumda.

Çalışan çalışmayana,çalışmayan çalışana karışamaz,karışmamalı.

yorumun alt kismini kesmeseydiniz bunun cevabini alirdiniz.. benim baskasini hor gorme luksumde yok..

bence büyük konuşmayın yorumunuzu yapın iyi güzel ama tartışma ortamı hazırlıyacak şekilde ezik göstermek küçümsemek hoş değil

kocasından don parası istemek lafı şık degil

yukarda cevapladim okursunuz..
burada calisan bayanda var calismayan. saygi duymak zorundayiz..uzulurum oyle bir anlam ciktiysa

Kızlarımıza; kocaya itaat etmek gerektiğini, kocanın bir adım gerisinde durmanın önemini, oğullarımıza; kızların korunup kollanması gereken hassas varlıklar olduğunu öğretelim.

Şu yukarıda yazdığım zihniyette bir kadını hicbirimiz takip etmemeliyiz, sevmekten bahsetmiyorum bile

fikrinize saygım var..
sevmemek ve takip etmemek sizin tercihiniz.
ve siz kimi sevip kimi takip etmemiz gerektiği konusunda merci değilsiniz...

becerebilirseniz sizde saygı duyun..

Benim çevremde de çalışmayan çok kadın var.hiç beni aşağıladıklarını görmedim.ama böyle numunelik çıkıyor.Banane çalışmazsa çalışmasın.diğer çalışanların da çalışmayana ne faydası ne zararı var.ama çalışanı kötülüyorsa ben bunda içten bi kıskanma hasetlik ararım.zira daha zor olan hem çalışıp hem evine yetebilmektir

Calismayan kadin olgusu son 50 yildir olan bir sey farkinda misiniz bilmiyorum. Calismayan kadin sehirlesmenin urunudur. Anadoluda kadinlar esek gibi calisiyo ne dogum izni ne bayram tatili. Onlarin cocuklari nasil buyuyo?

fikrinize saygım var..
sevmemek ve takip etmemek sizin tercihiniz.
ve siz kimi sevip kimi takip etmemiz gerektiği konusunda merci değilsiniz...

becerebilirseniz sizde saygı duyun..
Karar mercii olduğumu söylemedim zaten, becerebilseydiniz siz önce kk kadınlarına saygı duyardınız.

Kadinin tercihidir calismak ya da calismamak. Hic kimseyi ilgilendirmez bu.
ev kadinlarina ozeniyorum. Haftaici bigun evde olmak acele etmeden temizligimi yapip yemegimi ocaga koymak luks benim icin zaten. Ama calismasam olurum. Yapacak bir sey yok. Boyle mutlu oluyorum. Ben ev kadinlarini ezen calisan kadinlarin, calisanlari ezen ev kadinlarinin birbirlerini cekemedigini kiskandigini dusunuyorum. Ortada kompleks durumu var galiba.
canım ya zaten hayat böyle herşeyde insanlar birşeyleri çekemiyorlar.

o zaman herzamanki bizler kk kadinlarinin icinde ne isin var ki ?
Niye uye oldun ?

hani her fikre saygı derler ya haberiniz var mı?
sanırım yok...

buradaki ilk mesajımda parantez içerisinde bahsettiğim belirli kitle ile aynı düşünmüyorum diye forumdan neden faydalanmayayım ki?
komik...

hayırlı geceler..

alintilara cvb vermeden once sunu belirteyim.
sefillik nekadar yersiz bi kelimeyse benim yorumumde o sekilde.. arasindaki farkin cirkinligini dile getirmeye calistim. altinada tercih meselesi yazdim.. kisinin kendi hayata bakisi ile ilgilidir. yanlis anlasilmalara sebep olmak istemem..

yorumun alt kismini kesmeseydiniz bunun cevabini alirdiniz.. benim baskasini hor gorme luksumde yok..

yukarda cevapladim okursunuz..
burada calisan bayanda var calismayan. saygi duymak zorundayiz..uzulurum oyle bir anlam ciktiysa

Lafı çevirmeye de gerek yok.Don parası alan sefildir dedikten sonra tercih meselesi yazmanın pek bir albenisi kalmamış.

Back
X