4 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 tutam dereotu
150 gr. beyaz peynir
Tuz
Yapılışı
Unu kaba alıp tuzunu ekliyoruz. Ortasını havuz gibi açıp maya, süt, sıvıyağı ekliyoruz.
Yumurtaların birinin sarısını üzeri için ayırıp kalanları ekliyoruz. Maya erinyeceye kadar kenardan un almadan karıştırıyoruz.
Rendelenmiş peyniri ve ince kıyılmış dereotunu da ekleyip kenardan hamurları alarak yoğuruyoruz.
Hamuru bezelere bölüyoruz. Unlanmış tezgahta pasta tabağı boyutunda açıyoruz.
Uç kısımları birleşik olacak şekilde şeritler kesiyoruz.
Rulo şekilde sarıp doluyoruz.
Yok canım bekletmedim, şekil verip fırına attım
Canım şekil verdikten sonra üzerine avucunla biraz bastır.Pişerken kabaracağı için şekil bozulabilir, biraz bastırırsan şekli bozulmadan pişer
Yok canım bekletmedim, şekil verip fırına attım
Canım şekil verdikten sonra üzerine avucunla biraz bastır.Pişerken kabaracağı için şekil bozulabilir, biraz bastırırsan şekli bozulmadan pişer
yaş maya çok kabarıyo biliyorum bi kere denemiştim. lezzeti tuzlu poğaça tadındamı acaba:26: ben tuzlulara bayılıyorum ama beceremiyorum yahu kötüyüm bu konuda tuzunu ne kadar attın şeker hiçmi yok bunda?
yaş maya çok kabarıyo biliyorum bi kere denemiştim. lezzeti tuzlu poğaça tadındamı acaba:26: ben tuzlulara bayılıyorum ama beceremiyorum yahu kötüyüm bu konuda tuzunu ne kadar attın şeker hiçmi yok bunda?
Evet canım tuzlu, şeker hiç yok... Yaparsın canım
Mayayı çok koymayınca fazla şişmiyor, tarifte 1 tatlı kaşığı yeterli geldi.
Kuru mayayla yapacaksan ona da yine 1 tatlı kaşığı (silme) yeterli gelir sanırım canım
Evet canım tuzlu, şeker hiç yok... Yaparsın canım
Mayayı çok koymayınca fazla şişmiyor, tarifte 1 tatlı kaşığı yeterli geldi.
Kuru mayayla yapacaksan ona da yine 1 tatlı kaşığı (silme) yeterli gelir sanırım canım
çok yeteneksizim oyüzden detayına kadar soruyorum ben yapınca kesin ya şeklinde ya bişeyinde mutlaka bi acayiplik olcak ah ahhhhh olan evdekilere oluyo alone genemi diyolar
çok yeteneksizim oyüzden detayına kadar soruyorum ben yapınca kesin ya şeklinde ya bişeyinde mutlaka bi acayiplik olcak ah ahhhhh olan evdekilere oluyo alone genemi diyolar