Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Dermatoloğun Saç Dökülmem İçin Yazdığı Karışım

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

chen20

Sevgi emek ister...
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
189
2
66
İstanbul
3.5 aydır yoğun bir saç dökülmesi yaşıyorum. Sonunda doktora gitmeye karar verdim. Kan testimde hiçbir şey çıkmadı. Ve doktor bana şu reçeteyi yazdı.

İçeriğinde evigen, bemix, bepanthene ampülleri de olan bir karışım. Doktor bunları saç derime sürüp 4 saat beklememi, daha sonra da banyoya girmemi söyledi. Haftada iki gün yapacakmışım. Eczanede yapılan karışımın fotoğrafı da şu;

17 liraya aldım. Devlet bir kısmını ödemeseydi fiyatı 75 lira olurmuş. Eczacıya aile hekimlerine yazdırıp yazdıramayacağımı sordum. Onlar yazdığında da 17 liraya temin edebilirmişim.

Bu sitede saç dökülmesine karşı çok şey okudum. Maya maskesi, karanfil suyu, sarımsak yağı. Hepsini de denedim. Kullandığım sürece kesiyor. Hepinize teşekkür ederim paylaştığınız güzel bilgiler için. Bu reçeteyi paylaşmayı da kendime bir borç bildim.

Takipteyim konuyu canım kullandıkça yorumlarını bekliyorum bi de fotoğraf koyabilirsen çok güzel olurr :)

Bu tarz bir karşım bende kullanmıştım canım umarım iyi gelir saçına gelişmeleri yazarsan sevinirim.

Bugün ilk defa kullandım. Banyoda 20 tel kadar dökülmüştür saçım.

Ama kızlar etki gösterip göstermediğini anlamak için erken. Çünkü son bir buçuk haftadır saçıma sarımsak yağı, maya maskesi ve karanfil uyguluyordum. Dökülmemi büyük oranda azalttılar. Bu az dökülmede hala onların da etkisi olabilir. Önceden banyoda saçım avuç avuç dökülüyordu bu arada

Sadece bu karışımla karanfil suyunu kullanacağım artık. Kullandıkça gelişmeleri yazarım

Bu karışımı yıllar önce kullandım bende.ama kullandığım süre içinde etkisi oldu sadece ( 4 saat uzun bir süre bi kaç aydan sonra kullanmak zor geliyor

Kızlar bemiksin kokusu çok keskin. Bugün yolda yürürken rüzgar vardı. Kokusu buram buram geliyordu Acaba onun kokusunu önlemek için bir yönteminiz var mı? Bugün toplu taşıma araçlarını kullanırken inşallah koku başkasını rahatsız etmiyordur diyordum

ben de bemix evigen bepanten ve birkaç yağ karışımı kullanıyorum ve bemix için 3 4 damla lavanta yağı(esans) ve 2 damlada hindistancevizi yağı esansı damlatıyorum yıkadıktan sonra bemixin kokusu kalmıyor.

Ben de bir şişeye susam yağı, badem yağı, menekşe yağı koydum. Saçımı yıkadıktan sonra bu karışımdan biraz sürüyorum dibe gelmeyecek şekilde. Menekşe yağının kokusu hiç gelmiyordu. Onun için menekşe esansı ekledim. Ama esans alkolden oluştuğu için saçımı biraz kuruttu bu sefer de..

bende geçen haftalarda gittim bana da tresan şampuan vermişti birde demir hapı çok az demir eksikligi varmış şampuandan şuan memnunum bazıları saçları sert yapıyor felan demişti ama benim yumuşacık oluyor belkide saçımı hiç boyatmadıgım için olabilir birde şampuan gerçekten çok güzel kokusu felan diger şampuanlara göre pahalı bitkisel oldugu için 20 tl felan ama sürekli bunu kullanmayı düşünüyorum hoşuma gitti şuan için çok öyle büyük farklar bende göremedim daha 3 kere felan kullandım bakalım sonuç ne olacak demir hapını şimdilik bıraktım çünkü yan etkisi çok fazla mide bulantısı ve karın ağrısı yapıyor eger dökülmem yine azalmazsa başka doktora gidecem en son çare özelde bir doktor var çok iyi diyorlar ona gidecem çünkü geçen hafta doktora gittigimde doktorda çok azda seyrelme var dedi birde kızlar kireçli su saçları çok döküyormuş yengemin de burada saçları fazla dökülüyor geçen ankaraya gitti 15 günlügüne ve saçlarım hiç dökülmedi dedi suyun kirecini nasıl alabiliriz

karısmın içeriğini tam olarak yazarmısın rica etsem bazılarını okuyamadımda

Açıkçası ben de okuyamıyorum hepsini. Malum doktor yazısı Çıktısını alıp eczaneye götürebilirsin.

canım başlayalı 10 günden fazla olmuş sanırım faydasını gördün mü

şu an kafamda maya maskesi var ama leş gibi kokuyordu yaparken yıkarken de kokacak kesin ilk defa yapıyorum.

sülfatsız parfümsüz bir şampuan kullanıyordum içine ben de bemiks koydum böööğğ böyle rezalet bir koku yok hakikaten 2 kez kullandım ve sürekli geliyor kokusu saçımdan sen bir çözüm bulabildin mi canım bemiks kokusuna

Banada bahcelıevler semt polikliniğinde fulya goksu uzman doktor dermatolog yazdı aynen yazıyorum karısımı...huile ale olive, huile de ricine, huile de yasemi, huile de ammemd alove 100 gram....dodex ve evigen ampul 2 ser kutu en alttada 10 gunluk yazıyor ınanın eczacılar bıle okuyamadı yazım yanlısım buyuk ıhtımalle var kusura bakmayın ama benden 90 tl ıstedıler receteyı aldıktan sonra eczane eczane gezdım 10 eczane yapamayız dedı en sonunda bırı yapacaktı 90 tl cok geldı bana tekrar yazdır gıdıp dedı o zaman sızlere sorum saglık ocagındakı doktor bu receteyı yazabılırmı tekrardan bana hastahane uzak cunku alamazmıyım o sekılde bılen var mı? Bır de bu ve buna benzer karısımı kullanlar varmı memnun kaldınız mı bu arada demır ılacıda kullanıyorum ferrıtınım 9 sevıyesınde

Ben yazdırmıştım aile hekimliğine.
Aradan uzun zaman geçti. Bu maskeyi kurban bayramına kadar kullandım. Sonra saç dökülmem durdu. Saçlarımı da omzumda kestirdim. Kestirmenin de bariz etkisi oldu. Artık az dökülüyor. İlacın yanında şehir değişikliğinin de etkisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü şehir değiştirdikten 1 ay sonra dökülmem kesildi. İlacın yanında tavsiyem yapabiliyorsanız saçınızı içme suyuyla yıkayın.

Son düzenleme:

Chen20 Evigen ampul su an pıyasada yok( bendede dodex ampul var hınt yagı sarmısak yagı hındıstan yagı vs var acaba bepanten ampul alsam kendım bu karısımı yapsam olurmu? ama evıgen ampul eczanelerdede yok maalesefkı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…