hayır canım tekrarlayan bi kist türü değil,en basit kist türlerinden biri,sen çok evhamlısın:) zaten ameliyatta o kisti besleyen damarları bağlıyorlar,yumurtalık rezervlerini de koruyolar
yok canım hiç öyle bi sorunum olmadı her ayın 25 inde görürüm adetimi,10 kasımda ameliyat oldum,yine aynı şekilde 25 kasımda normal adetimi gördüm..hala da öyle
selam... benimde sol overde3.2 cmlik dermoid kistim var doktorum laparoskopi önerdi.belirsizlik insanı daha cok yoruyor.ilk kontrolde dermoid kist çıkmıstı ayrıntılı ultrasonda çikolata kisti çıktı en som mr da dermoid kist çıktı ve benim ca 125 değerim de cok yuksek çıkıyor.Acaba bu yasta kansermi oldum falan diye çok ağladım(29 yas.)mr sonucunu dr a göstermeye gittiğimde 1 ay sonra için tekrar mr istedi eğer yine dermoid kist çıkarsa lap. yapıcam dedi.öncelikle yumurtalığını kurtarmaya calısıcam dedi eğer yumurtalığa yapısıksa yapacak bişey yok yumurtalığım alınacak ama tek yumurtalıklada hamile kalabilirsin dedi.ameliyattan korkuyorum ameliyattan sonra olusabilecek şeylerden de korkuyorum ama korksamda korkmasamda ameliyat olucam aslında olup kurtulmak istiyorum bir an önce tüm korkularıma rağmen.ameliyat olan arkadasların yazdıklarını okuyorum o kadar buyutulecek birşey değil diyorlar ama neticede ameliyat ismi bile bir soğuk Allah hepimizin yardımcısı olsun nerde varsa şifa versin yanında bizlerede inşallah..
Canim ben o dermoid kistin olabilir diyen doktordan 1 ay sonra baska bir doktora daha gittim ve o dedi ki burada yok öyle büyük bir kist sadece 2 ufak var ama onlar sanmam ki sorun olsun,
yani o ilk doktor galiba benim idrar torbami gördü
cünkü 3-5 saniyede bakip dedi büyük kistiniz var, ve idrar torbamda bos degildi ama hic sormadida bosalttin mi diye,
cünkü ikinci doktor dedi galiba idrar torbanizi görüyorum suan, wc gidip gelin tekrar bakayim