Cilt Bakımı Ürünleri Dermokozmetikler-sivilce sonrası bakım-cilt bakım rutini

Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri

Meltemesintisi80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2019
1.073
2.316
Merhaba,
Uzun süredir takipçisi olduğum ve yeni üyesi bulunduğum bu forumda denediğim kore kozmetiklerinden bahsetmek istiyorum
İlk önce kısa bir özet: 35 yaşındayım ve 33 yaşında aknetrent tedavisi oldum. Sivilce tedavisinden bana kalan ortadan yağlıya dökük cildim orta kuru oldu ve sivilce izlerim kaldı. Doktorlar dermapen önerdi ama fiyatları çok çok uçuktu benim için . İlk ay cildime hametan ve güneş kremi sürmeye devam ettim çünkü cildim hala çok ince yapıdaydı. Sonrasında youtube da uzun süren araştırmalar (!) sonucu kore kozmetiklerini buldum. Bu konuda youtube da naturallyserein,ayşe çakar izleyebilirsiniz.Eğer ingilizce sorun olmayacaksa wishtrend ten kore cilt bakımı ve ürünleri hakkında pek çok bilgi edinmek mümkün.Şimdi gelelim ben neler yaptım.
  1. Çok uzun bir süre depresyonla uğraştıktan sonra kendimi affettim ve kendimle barıştım (bu şaka değil hanımlar;herşey kendini sevmekle başlıyor)
  2. Disiplin disiplin.. Eve gelir gelmez eğer makyaj varsa çift bazlı temizleme. Ben çok sık fondeten kullanan biri olmadığım için çay ağacı yağlı bir temizleyici yetiyor ama gün içinde makyaj yapıyorsanız ilk önce yağlı sonra su bazlı bir temizleyici şart.
  3. Tonik: Ben gerçek gülsuyu yada witch hazel kullanıyorum. Lekeleriniz çok yoğunsa pixi, the ordinary, by wishtrend gibi markalardan glikolik asitli tonik alabilirsiniz. Düşük konsantrasyonla başlayınız.Ben eczaneden AHA ve BHA özellikli azelderm krem aldım(azeleik asit molekül yapısı büyük ve hafif bir asittir) ve haftada iki kere (gece) uyguluyorum. Cildinizi hafif hafif soyuyor.
  4. Eğer azelderm kullanıyorsam işlemi burada bitiriyorum.Haftanın diğer günleri cildimi hafif sıcak suyla su ile yıkadıktan sonra tonik üstüne serum uyguluyorum (By wishtrend in c serumu,mizon un hyaluronik asit ve dermoskin in active serumunu kullanım.Sadece dermoskin ürününden sonra kullandığım kremlerle tepkimeye girdi sanırım çünkü serum yüzümden soyuldu resmen) .Bunun dışına salyangoz jelini de serum gibi kullanabilirsiniz.Ayrıca bir türk markası palabs için de çok iyi deniliyor,denenebilir.Bir de doa kozmetik var ama internet siteleri ve gram-fiyat ilişkisi kafamı karıştırıyor
  5. Maske uygulaması şart değil (biraz lüks gibi ama yapınca ciltte fark oluyor) . Limonian dan aldığım 7 günlük maskeler,mizon un maskeleri yada neutrogena,garnier gibi nemlendirici özellikli maskeler kullanabilirsiniz. Bazı maskeler serumla (içine arbutin yada kolajen olanları gratislerde var) beraber veriliyor hatta.Ben her gün yapmasam da haftada bir iki kere yapıyorum.Maske uygulamasını 15 dk tutup kalan sıvı ile yüzüme masaj yapıyorum ;özellikle kontür bölgelerine
  6. Cilt yağı : çok elzem değil ama leke için soğuk sıkım kuşburnu yağı ve tamanu yağı en iyisidir., ben bade natural en aldım ama the ordinary markasında , destek markası,misbahçe markası da var.Not: Yüzünüze yağ sürmeden önce komedejenik sıralamasını bilin lütfen . Mesela hindistan cevizi yağı yüze sürülmez.Bununla beraber bazı yağlar kuru ciltler için bazıları olgun ciltler için iyidir.
  7. Nemlendirici: Bu sürdüğünüz ürünler için bir bariyer etkisi gösterecektir. Çok pahalı nemlendiriciler olsa da ben dermoskin topical biotin N kreminden memnunum. Nemlendiricinizi yağ ile birlikte karıştırıp da sürebilirsiniz. Bir de gece maskeleri var uygulanan ama ben hiç gerek görmedim.
  8. Ayda bir kendime dermaroller yapıyorum. Etkisi bence inanılmaz.İlk yaptığımda hiç bastırmadım ve 15 gün bekledim.Sonra biraz bastırarak yaptım ve serum sürdüm (1 sa bekleyin sürmeden önce). Sonra 15 gün aralıklarla devam ettim. Şimdi ayda bir yapıyorum.
  9. Ben sigara içen biri olduğum için sigarayı da azalttım.Eğer sigara,alkol yada kahve alışkanlıklarınız varsa cilt düzelmez kolay kolay.
  10. Bu esnada yediklerime de dikkat ettim tabi. Şekeri sıfırladım (çok zor olsa da) , yeşil smoothie içmeye başladım,fermente ürünler kullandım,dışarıda yemek yemedim vs vs
  11. En önemlisi de sabır. Bu 6-12 aylık bir süreç. Dermapen de yaptırabilirsiniz (en kısa yol) ama etkisi için yine de cilt bakım rutininiz olması gerekiyor. Lekeler için retinol,hipokron içeren kremler de var;acnelyse,expigment gibi.Ancak bunlar ağır kremlerdir ve doktor tavsiyesi ile kullanın lütfen.Ciddi anlamda tahriş edebilirsiniz yüzünüzü.
  12. İlaç tedavisi biteli 7 ay oldu.Hala lekelerim var ama ciddi miktarda azaldı.Asıl önemlisi cildimin rengi düzeldi ve ton farklılıkları büyük oranda gitti. Gözeneklerim daha küçük. Bu bahsettiğim ürünleri (maske hariç) 7 ay önce almıştım ve hala kullanıyorum o yüzden fiyat performans açısından iyi ürünler.Yani para harcamadım diyemem tabi ama en uygun şekilde de cilt bakımı yapmak mümkün. Başka kore markaları da var;Cosrx gibi .İçerikleri olukça temiz.Bazı ürünler biraz pahalı (özellikle serumlar ve bazı tonikler) ama internetten saçma sapan ürünler alacağımıza içerik listesini paylaşan markalardan almak en iyisi. Umarım yardımcı olmuştur.Sizlerin e Sevgiler
 
X