Ders calisamiyorum

cillikiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2011
713
0
96
Diğer
off arkdaslar benim derdim ders calisamiyoy olmam daha dogrusu icimden ders calismak gelmiyor son siniftayim donem sinavlarimi aldim fakat alltan 4 sinavim var kalan onlara bi turlu hazirlanamiyorum....off cok canim skiliyor yuzdum yzudum sonuna geldim ama su son 4 sinavi alamicakmisim gibime geliyor daha onceleri girmistim tekrar bazilarina ama gecemedim ve sanki korkuyorum o sinavlara girmeye yeniden gecemem diye :( off canimda hic ders calsimak istemiyor...napcam bilmiyorum :(biktim artk mezun olup okul hayatindan kurtulmak istiyorum off

Canim belki kendine söyle demelisin daima- sIk disini bitecek bu sinavlar.ne kadar iyi calisirsam o kadar canuk iyi sonuc alabilirim ve biter.

ders calismak bazen cok zor olabiliyor ama kendine deki bu firsat var suan ellimde ve dersten kalmak istemiyorum,kalirsam yine ders calismal zorundayim.

Mezun olmak sizin istediğiniz şekilde yatayım keyfime bakayım aynı zamanda mezun olayım şeklinde olmuyor. Hepimizin canı sıkılıyor ders çalışırken ama bir şeyleri başarmak istiyorsan öncelikle çaba sarfetmelisin sonra da tevekkül.

ahh ahh üniversiteyi terk ettim, iş hayatına atıldım, evlendim, bebelerim oldu, hala çalışıyorum
deselerdi hayatın böyle böyle olacak; değil 4 senelik fakülte doktorasını bile yapmaya razıyım
çalışma hayatı o kadarda kolay değil inan bana "okul bitsin" modundaki şu halini bile çok özleyeceksin
bence kıymetini bil şimdi canın istemeyebilir ama kendini sıkmanında anlamı yok
stres yapma soluklan bir sene daha uzasın ama veremem bu dersleri dersen zaten yapacak bir şeyin kalmıyor
son seneye kadar gelmişsin buda biter :34:

Yarım bırakılan işleri sevmem günahına sevabına katlanacaksın bölümümü sevmedin?

mezun olduktan en fazla 3 ay sonra ah ah keşke bir kaç ders bıraksaymışsımda mezun olmasaydım diyeceksin.yada buna benzer bir şekilde mezun olup kurtulduğuna çok üzüleceksin.çünkü asıl hayat mezun olduktan sonra gerçekleriyle okadar kötü şekilde karşında duracakki şuan çok zor gelen ders çalışmayı bile özleyeceksin.bence bu kadar dert etme derslerini ve kafanı toparla kendini sıkmadan beynini bedenini rahatlatacak aralar vererek ders çalış.ve asla sınavları büyük bir yük olarak görme ozaman asla çalıştığın şeyi anlayamazsın.

ahh ahh üniversiteyi terk ettim, iş hayatına atıldım, evlendim, bebelerim oldu, hala çalışıyorum
deselerdi hayatın böyle böyle olacak; değil 4 senelik fakülte doktorasını bile yapmaya razıyım
çalışma hayatı o kadarda kolay değil inan bana "okul bitsin" modundaki şu halini bile çok özleyeceksin
bence kıymetini bil şimdi canın istemeyebilir ama kendini sıkmanında anlamı yok
stres yapma soluklan bir sene daha uzasın ama veremem bu dersleri dersen zaten yapacak bir şeyin kalmıyor
son seneye kadar gelmişsin buda biter :34:

seni okadar iyi anlıyorum ki ben 4 yıllık üniversiteyi bitirdim yüksek lisansa başladım ve yarım bıraktım.daha iş bulamadan evlendim şuan dünyalar güzeli bir kızım var 1 yaşında.allah ona uzun ömürler versin ama bazen diyorum ki kendime böyle bir hayat mıydı istediğin hayalini kurduğun.keşke 4 değil 14 yıl okusaydım üniversiteyi.ders çalışmak sınavlara girmek hiç yük gelmezdi bana ama her güzel şey gibi buda bitti ve mezun oldum.insan okurken hayattaki en zor şeyin sınavlar olduğunu sanıyormuş.keşke şimdi de tek derdim tek sorumluluğum sınavlar dersler olsaydı.gerçek hayatla mezun olur olmaz tanışıyormuş insan.çünkü okuldayken yaptığımız tek şey ders çalışıp sınava girmek geri kalan zamanlarda eğlenmek gezmek arkadaşlarla takılmak yani öyle çocuk bakmak ev geçindirmek ev işi yapmak gidi dertlerimiz yokmuş.uzun oldu biraz ama insanın kendi hayatının kontrolünü eline alması aslında bazen çokda keyifli değilmiş bunu anladım.

ah saadece lisans sınavlarına çalışmak varmış diyorum ben.. tadını çıkar bence canım, okulu bitirmeye de hiç zorlamazdım ben olsam çünkü çok özleniyor :)) şaka bir yana, yüzmüş yüzmüşkuyruğuna gelmişsin, ha gayret canım

bende temmuzun 27sinde doktora yeterlilik sınavım var bir yandan ona çalışıorum tatlım,lisans bir şekilde bitiyor gidiyor bak ben doktoradayım halen çalışmak zorundayım...
gel beraber birbirimizi gaza getirelim çalışalım banada iyi olur hem :)

hepinize teker teker tesekkur ederim:)moral verdiginiz icin...aslinda ben o kdr kafama takmiyorumda bu sene mi mezun olcam seneye mi...ailem baski yapiyor onlar baski yaptikcada bunaliyorum zorla calisir gibi hissediyorum kendimi o yuzndende zevk almiyorum okurken anlamiyorum okudugmu...ailemden gordugum baski yuzunden okumak artik benim icin zorunluluk oldu...bugun sinav sonucumu ogrendim malesef gecemedim eylule kaldim saglik olsun...babam kizdi ya ne bileyim bence destek olmalari gerekyor boyle bi durumda bende istemem yaz tatilimi okuyarak gecirmeyi ama napayim elimden geldiginde calistim yeterli degilmis yada bazen hocalar kafaya takti mi gecirmezler oyleleride var...ilk okuldan bu seneye kdr dahil ne zmn dusuk notla gelsem hep firca yerdim kardesimde oyle...okumak o kdr basit degilki...off boyle iste umarim eylulde sinavlarimi gecer rahat bi nefes alirim.yaz tatil planim degisti :)oku babam oku:D

Son düzenleme:
hepinize teker teker tesekkur ederim:)moral verdiginiz icin...aslinda ben o kdr kafama takmiyorumda bu sene mi mezun olcam seneye mi...ailem baski yapiyor onlar baski yaptikcada bunaliyorum zorla calisir gibi hissediyorum kendimi o yuzndende zevk almiyorum okurken anlamiyorum okudugmu...ailemden gordugum baski yuzunden okumak artik benim icin zorunluluk oldu...bugun sinav sonucumu ogrendim malesef gecemedim eylule kaldim saglik olsun...babam kizdi ya ne bileyim bence destek olmalari gerekyor boyle bi durumda bende istemem yaz tatilimi okuyarak gecirmeyi ama napayim elimden geldiginde calistim yeterli degilmis yada bazen hocalar kafaya takti mi gecirmezler oyleleride var...ilk okuldan bu seneye kdr dahil ne zmn dusuk notla gelsem hep firca yerdim kardesimde oyle...okumak o kdr basit degilki...off boyle iste umarim eylulde sinavlarimi gecer rahat bi nefes alirim.yaz tatil planim degisti :)oku babam oku:D

anlıyorum seni haklısın düşük not aldığın zaman sana kızmaları yerine sana destek olmaları gerekir.yanlış anlama aileni asla yargılamıyorum buna hakkım yok sonuçta seni ve aileni tanımıyorum ama hayatta herşey not demek değil ve her zaman başarılı olacaksın diye bir kuralda yok.insan hayatının her evresinde ailesinden destek görmek istiyor ozaman kendini daha bir güçlü hissediyor.ailen bir parça daha anlayışlı olmalı sonuçta gerçekten emek harcayıp çalışıp başarılı olamıyorsan anlayışı hakediyorsun demektir.hiç çalışmayıp sorumluluklarını bilmiyorsan ozaman sana kızmalılar.seninde motivasyonunu düşürüyorlar tabi sende yaptığın her işi zorunluluk olarak yapıyor keyif almıyorsun.sıkma canını eylülde eminim verirsin sınavını ve mezun olursun.okumak kolay değil ve üniversite okumayan kimse işin zorluğunu bilemez.kafana çok takma olur mu.halledilmeyecek sorunlar değil bunlar.:70:

Son düzenleme:
anlıyorum seni haklısın düşük not aldığın zaman sana kızmaları yerine sana destek olmaları gerekir.yanlış anlama aileni asla yargılamıyorum buna hakkım yok sonuçta seni ve aileni tanımıyorum ama hayatta herşey not demek değil ve her zaman başarılı olacaksın diye bir kuralda yok.insan hayatının her evresinde ailesinden destek görmek istiyor ozaman kendini daha bir güçlü hissediyor.ailen bir parça daha anlayışlı olmalı sonuçta gerçekten emek harcayıp çalışıp başarılı olamıyorsan anlayışı hakediyorsun demektir.hiç çalışmayıp sorumluluklarını bilmiyorsan ozaman sana kızmalılar.seninde motivasyonunu düşürüyorlar tabi sende yaptığın her işi zorunluluk olarak yapıyor keyif almıyorsun.sıkma canını eylülde eminim verirsin sınavını ve mezun olursun.okumak kolay değil ve üniversite okumayan kimse işin zorluğunu bilemez.kafana çok takma olur mu.halledilmeyecek sorunlar değil bunlar.:70:

tskler cnm :54:soyleidigin herseyde haklisin cnm sana yuzde yuz katiliyorum...hayirlisi neyse o olsun cnm...bu arada senin gibi bi annesi oldugu icin kizin cok sansli :nazar:...

Son düzenleme:
tskler cnm :54:soyleidigin herseyde haklisin cnm sana yuzde yuz katiliyorum...hayirlisi neyse o olsun cnm...bu arada senin gibi bi annesi oldugu icin kizin cok sansli :nazar:...

27 yaşındayım ve 16 yıl aralıksız sadece okudum..ailemi çok sevindirdiğim gururlandırdığım anlarımda oldu hayalkırıklığı yaşattığım zamanlarda oldu...ama ailem hep yanımdaydı hep güvendiler bana.lise 1. sinifta ilk dönem tam 5 tane sıfır notum vardı karnemde ve abimle babam beni karşılarına alıp bir sonraki dönem hepsini düzelticeme dair söz aldılar benden.bende onları mahçup etmedim tüm notlarımı düzelttim.üniversiteyi sınava girdiğim ilk yıl kazanamadım ama ailem yine yanımdaydı bir sonraki yıl sanat tarihi bölümünü kazandım çanakkale de okudum.ardından ankarada yüksek lisansı kazanıp gittim evlendiğim için yarım bıraktım.işte bu aileme yaşattığım hayalkırıklığıydı.ailemden çok kendime yapmıştım bu haksızlığı.şimdi kızıma iyi bir gelecek verebilmek için ailemden gördüğüm olgunluğu anlayışı kızımada göstermeye çalışıyorum.inanıyorum ki senin ailende seni çok çok seviyordur sadece seni düşündüklerini önemsediklerini gösterme tarzları farklı olabilir.sen yinede takılma bunlara sınav dediğin nedirki insanın elinin kiri:9:bu arada hangi bölümde hangi şehirde okuyorsun???

bence eğitim gerçekten çok önemli, herkes şartları el verdikçe tabi yüksek lisans ve doktora yapabilmeli, kendiini yetiştirmek adına tabi bu okumayı, çalışmayı ve yeni şeyler öğrenmeyi sevenler için geçerli:)
sende sıkma canını ben lisansta öyle devamlı çalışan biri değildim, üniv.nin voleybol takımındaydım, sosyal hayatımıda çok güzel yaşadım açıkçası süper bölüm1.si fln olmadım, şuan bölüm 1.mz ve çoğu arkadaşım işsiz yada kendi mesleğini yapmıyor ama ben kendi mesleğimi tam anlamıyla yapabiliyorum..
sana tavsiyem bu zaman sana bir fırsat olsun amaca yönelik çalış ales ve üds çalış okulda kalabiliyosan kal, hatta başka şehirlerdede birsürü üniv. var oralara başvur, bu sefer ailen seninle gurur duyacaktır;)

Back
X