Ders çalışamıyorum

asada

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
150
2
118
İstanbul
meraba canlar :)
benim derdim şu..ders çalışamıyorum..ailem beni mutlu edicek herşeyi yapıyolar.ama ben onları mutlu edemiyorum.başarısız olunca onları hayal kırklığına uğratıyorum ve kendimi ok suçlu hissediyorum..bu sefer yapıcam çalışıcam diyorum duramıyorum yerimde..hemen d,kkatim dağılıyo doktora da gittim bi problem olmadığını söylüyo..sizce napıyımm kızlar :37:

Masa başına istemesen de oturman lazım en başta.
Senin elinde dikkat dağınıklığından kurtulmak.
Biraz kendini verdin mi kafanı kaldırmak istemezsin kitaplardan.

Başarılı insanların hayatlarını oku, ilham al biraz.
O da etkili.
Beynin çalışır, kendine faydan dokunur.
Ders çalışmak güzeldir. (;

ders çalışmayı eminim çoğu insan severek yapmıyordur.öncelikle anladığım kadarıyla bir idealin yok.çünkü insanlar idealleri uğruna çalışırlar yani ders çalışmayı aileni mutlu etmek için yapmamalısın zaten ideallerine ulaşmak için yapmalısın.canım ben öğretmnim tecrübelrme dayanarak söylüyorum istemek çok önemle ama ders çalışmak istemekle olmaz önce önüne bir hedef koymalısın sonrada o hedefe ulaşmak için ne gerekiyorsa onu yapmalısın o zaman otomatik olarak hem sen hemde ailen mutlu olacaktır.örneğin ben ne olmak istiyorum yani hangi mesleği yapmak itiyorum bu soruya cevap bulacksın sonrada o meslek için hangi alan derslerinde başarılı olmam gerekir bunu belirleyeceksin ardından her ünivrste sınvna çalılşan gençler gibi kaç puan almam gerekir bunu bulacaksın daha sonrada kendine uygun güzel bir ders planı çıkaracaksın ona uyarak çalışacaksın.plansız hiçbir şey olmaz bu hayatta.yaptığın plana uymak zorundaın.niçin,hedefine ulaşmak için...çalıştıkça başarılı olacaksın başarılı oldukça daha çok çalışmak isteyeceksin emin ol.hayatta hiçbirşeye kolay ulaşılamıyor bir söz vardır BİLGİNİN EFENDİSİ OLMAK İÇİN ÇALIŞMANIN UŞAĞI OLMAK ŞARTTIR.bence kendine hedef koyarak bu işe başlamalısın

bendede aynı dert var ygs ye calısma azmım vardı fakat lys ye calısasım gelmıyor yaz geldı dıyemı nıye bılmem gelmıyor oysakı buna daha cok calısmam gerek

Aynı dertten şikayetçiyiz canım.Bende çook dikkat eksikliği var ne yazık ki ders başına zor oturuyorum oturduğumda ise bir ses çıktığında tüm dikkatim dağılıyor ki ben birde yurtta kalıyorum ses olmayan zaman çok az,aklım başka şeylere gidiyor,hayal kuruyorum hatta bazen boş boş duvara bakmak bile o kitaba bakmaktan anlamlı geliyor :9: :17: Öncelikle bilgisayarı kapatmakla başla işe.Ortamda sesi yok etmeye çalış,yemek yedikten 30 dk sonra falan ders çalışmaya başla(aç çalışmaya başlarsan aklım yemekte oluyor hemen yemekten sonra başlarsan tıka basa doyduğun için rahatsız oluyorsun),1 saat çalış 15 dk ara ver ama o arada sakın tv ve bilgisayar açma yoksa 15 dk yı kesin aşıyorsun 5 dk daha diyip o arada ya uzan gözlerini dinlendir ya da bir iki şarkı dinleyip kafa dağıt,çay molası ver.İleriki güzel şeyleri düşün en basiti ders çalışıcam bütün derslerimi güzel şekilde vericem ve bütün yaz benim olucak,dinlenicem.Böyle düşünürsen motive olursun hem.İkimizede kolay gelsin umarım çalışabiliriz :)

evet gerçekten çok haklısınız..çalışmıyorum ama derslerim çok kötü değil teşekkür aldım..ama bu üniversteyi kazanmam için yetmiyo işte..bu zamanda iş bulmak da zor biliyosunuz :37: çalışmayı gerçekten çok istiyorum ama şu nalet bilgisayar olmasa işte..mesela bunları yazmak yerine çalıışabilirdim.. malesef duduramıyorum kendmi.dikkatimi toplamam lazımmm offff. :44:

Back
X