• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ders çalışmak için son şansım

trombosit

Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2017
678
425
18
Merhabalar konuma başlarken bazı bilgiler vereceğim. Benim ekonomik özgürlüğüm yok, bir iç çamaşırı alırken bile para lafı eden, maddi durumu iyi bir aileye sahibim. Ekonomik özgürlüğün de ötesinde herhangi bir özgürlüğüm de yok. Pek bir yere gidemem. Evde sürekli kavga gürültü var. Erkek arkadaşımın ailesi yakında bize gelecek. Ailem onları çok sorgulayıcı bu aralar. Bir yere üye mi, sülalesinde ne hastalıkları var vs. Bunun yanında ben de ağır depresyondayım. Çünkü zaman zaman dayanamadığımı artık yaşamamam gerektiğini düşünüyorum, acılarımı dindirmek istiyorum.

Konuya gelirsek benim kurtulmak için son şansım şu önümüzdeki kpss. Fakat nasıl çalışacağımı bilmiyorum. Her gün kütüphaneye gideceğim. A grubundan da hazırlanmayı düşünüyorum. Bir arkadaşım bana çok destek veriyor. Onun desteği bana güç veriyor sağolsun. Sizce nereden başlayabilirim ,nasıl bir yol izlemem gerekir bunu sormak istiyorum. Çünkü buralarda iyi yerlerde olan insanlar var onlar çalışma düzeni ve azimle bu yerlere geldiler. Bilgi almak istiyorum. Bana yardımcı olur musunuz?

Merhabalar konuma başlarken bazı bilgiler vereceğim. Benim ekonomik özgürlüğüm yok, bir iç çamaşırı alırken bile para lafı eden, maddi durumu iyi bir aileye sahibim. Ekonomik özgürlüğün de ötesinde herhangi bir özgürlüğüm de yok. Pek bir yere gidemem. Evde sürekli kavga gürültü var. Erkek arkadaşımın ailesi yakında bize gelecek. Ailem onları çok sorgulayıcı bu aralar. Bir yere üye mi, sülalesinde ne hastalıkları var vs. Bunun yanında ben de ağır depresyondayım. Çünkü zaman zaman dayanamadığımı artık yaşamamam gerektiğini düşünüyorum, acılarımı dindirmek istiyorum.

Konuya gelirsek benim kurtulmak için son şansım şu önümüzdeki kpss. Fakat nasıl çalışacağımı bilmiyorum. Her gün kütüphaneye gideceğim. A grubundan da hazırlanmayı düşünüyorum. Bir arkadaşım bana çok destek veriyor. Onun desteği bana güç veriyor sağolsun. Sizce nereden başlayabilirim ,nasıl bir yol izlemem gerekir bunu sormak istiyorum. Çünkü buralarda iyi yerlerde olan insanlar var onlar çalışma düzeni ve azimle bu yerlere geldiler. Bilgi almak istiyorum. Bana yardımcı olur musunuz?

Sözelde bol bol test çözün,yanlışlarınızı görürsünüz belleğinizde yer eder...
Bir de youtube daki hocaları takip edin özet şeklinde gayet güzel anlatıyorlar.
Peki programı nasıl yapmalıyım? Sözel dersleri çok çabuk unutuyorum onları nasıl çalışayım?

kütüphanede yaşa her fırsat bulduğunda soru çöz her türlü soruyu çöz ben çalışırken bilinmeyen kaynaklarıda alırdım dersanedeki arkadaşlarım beğenmezlerdi ama ben o kaynaklardan çok şey öğrendim ve açık ara farkla en yüksek puanı alıp ilk atanan bendim özetle soru çöz soru çöz soru çöz :kahve:

Bol bol günlük tekrar yapın.
Ezber şeyler için şifreleme yöntemlerine bakabilirsiniz. Akılda tutması daha kolay olur.

Yanlış anlamayın ama a grubundan atanmak ultra zorlaştı artık herşeyi halletseniz bile torpil gerekiyor.Eger bu derece sıkışıksanız ben ilk olarak b grubuna yoğunlaşmanızı tavsiye ederim daha garanti a grubuna nazaran en azından.Özgürlüğünüze kavusunca yeniden hazırlanırsınız bi de bu durum psikolojinizi etkilesin istemem

kütüphanede yaşa her fırsat bulduğunda soru çöz her türlü soruyu çöz ben çalışırken bilinmeyen kaynaklarıda alırdım dersanedeki arkadaşlarım beğenmezlerdi ama ben o kaynaklardan çok şey öğrendim ve açık ara farkla en yüksek puanı alıp ilk atanan bendim özetle soru çöz soru çöz soru çöz :kahve:

Peki bir senede halledebilir miyim? Sayısalda temelim var.

Yanlış anlamayın ama a grubundan atanmak ultra zorlaştı artık herşeyi halletseniz bile torpil gerekiyor.Eger bu derece sıkışıksanız ben ilk olarak b grubuna yoğunlaşmanızı tavsiye ederim daha garanti a grubuna nazaran en azından.Özgürlüğünüze kavusunca yeniden hazırlanırsınız bi de bu durum psikolojinizi etkilesin istemem
Evet haklısınız A grubu atamaları çok zorlaştı. B grubundan atamalar ne durumda hiç araştırmadım. Ama en azından merkezi atama ile oluyor.

Ben sayısalcıydım ve senin gibi anında unuturdum sözelleri bu nedenle en çok sözele çalıştım, derse başlamadan önce istisnasız her dersin bütün konularının özetini baştan aşağı okurdum ki unutmayayım diye.
sabah 1 saaatimi bunun için ayırırdım, daha sonra odaklanacağım konulara geçer konuşunu çalışır sorusunu çözerdim.
korkumdan 16 yayın bitirdiğimi çok iyi hatırlıyorum sadece tarihten.

Yani kendi eksikliklerini sen biliyorsun, çalışma sitilini nasıl rahat edeceğini sen biliyorsun bizler sadece kendimize göre olan iyi yönleri yazabiliriz ancak.

Ben sayısalcıydım ve senin gibi anında unuturdum sözelleri bu nedenle en çok sözele çalıştım, derse başlamadan önce istisnasız her dersin bütün konularının özetini baştan aşağı okurdum ki unutmayayım diye.
sabah 1 saaatimi bunun için ayırırdım, daha sonra odaklanacağım konulara geçer konuşunu çalışır sorusunu çözerdim.
korkumdan 16 yayın bitirdiğimi çok iyi hatırlıyorum sadece tarihten.

Yani kendi eksikliklerini sen biliyorsun, çalışma sitilini nasıl rahat edeceğini sen biliyorsun bizler sadece kendimize göre olan iyi yönleri yazabiliriz ancak.

Teşekkür ederim.

Peki bir senede halledebilir miyim? Sayısalda temelim var.
valla yalan olmasın ben 3 ay hızlandırılmışta 87 alıp atanmıştım ama ben çoook hırslanmıştım başka şansım yok gibi
bişeydi gecem gündüzüm soru çözümü olmuştu istesen zamanında varsa her türlü yaparsın :kahve:

Bir de hız vs göre taktik belirleyin

Ben mat yavaşım mesela

Önce sözel 60 sonra Türkçe kalan 65-70 dakikada da mat yapıyorum

Bu şekilde 15-20 mat ancak yapabiliyorum zira

2014 te 80 2016 88 aldım

Açıkçası bende sizinle biraz aynı durumdayım aile açısından değil de kpss konusunda. 2016 da ilk kez hazırlanıp girdim. Puanım fena değildi fakat bizim bölüm için henüz yeterli değil. Tekrar kursa yazıldım. Ben hazırlanırken bilmediğimden rastgele kaynaklar almıştım. HHerkes sürekli tarih zor dedi diye tarihe çok yüklendim. Bunun için başka dersleri ihmal etmişim. Sonradan fark ettim. Kursa gitmenizi tavsiye ederim size bi disiplin katar kursuna göre de bilgi katar. Ben ufak çaplı şimdiden başladım. Birkaç ay önce tarihe başlamıştım bıraktım. Şimdi coğrafyam kötü diye ona başladım. Engin Eraydın diye coğrafya hocası var netten onu izleyebilirsinz,onun konu anlatımlı ve soru bankası kitabını aldım. Benim geçenseneki tecrübem kaliteli kaynak kullanın. Piyasada o kadar çok kitap var ki gerekli gereksiz o yüzden kaynak secimi doğru yapın derim. Sonrasında kursu beklemeden ya da eylül û beklemeden hemen çalışmaya baslayın. İlk kez hazırlanacaksanız çalışacağınız konu üzerinden geçmiş soru tiplerine bakın,benim pişmanlıklarımdan biri de bu. Ona göre kaynak seçiminden bulunun. Bizim kurts ilk tarihten başlamıştı. Bende bilmeden 2,3 kaynak almıştım sorularını çözdüm konu bittiği an tüm testleri bitirirdim o gün ya da birkaç gün içinde. Sonra kurs ilerledikçe o kaynağın tarihi kötü diye matematik hocasından bile duydum,o kaynak kendini güncellemiyor yanlış sorular da var diye bende sonra fark ettim. Benim nacizane önerim, bi kitaptan soru çözmeye başladığınızda 4 test varsa 3 testi çözün 1 testi sonraya bırakın ve önemli ya da değişik gördüğünüz soruları işaretleyin,sonra ara ara bakın onlara. Ben böyle yapmadım, kaynak sıkıntııs çektim eski çözdüğüm sorulara bakınca da hiç hatırlamadım. Havaya gitmiş yani pekçok çözdüğm. Bir tavsiyem de vatandaşlık için. Bu arada ben B için hazırlanmıştım. Gy-gk için konuşuyorum. Vatandaşlık bana göre nankör bi ders. Bizim kurs vatandaşlığı ilk zamanlarda verdiydi. 2-3 ay içinde bitmişti ve çok çabuk unutulan bi ders. Ben abartısız 10 kez çalıştım ona videolar dinledim vs. Sınavda 9 soru çıktı sanırım 7 doğru yapmıştım. Bizim bi tanıdık da öğretmenlikti o da vakit yok diye hiç bakmadım dedi sadece çıkmış soruları çözdüm dedi o da 7 doğru yapmış. :) Biraz uzunca oldu fakat bunlar benim acı tecrübelerim,çalışırken hata yaptığım kısımlar bana göre. Umarım faydalı olmuşumdur.

Once sayisallari bitirmek daha iyi oluyor. Her gun bir test turkce cozsen paragraf da hallolur. Geriye zaten genel kultur kaliyor. Onu da son aylarda halledebilirsin. Gozunde cok buyutme sakin ol. Daha bir sene var coook rahat yetisir. Alan varsa alana asil ama ilk bolum zaten kolay oluyor ama alan zorlayabiliyor

Back
X