Ders çalışmaya bir türlü başlayamamak

Hungary

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2019
332
676
18
İşsizlik hayattaki en büyük imtihanlarımdan biri oldu ve Kpss önlisans 2020 yi hedefliyorum ve bu sınav benim için çok önemli belkide hayattaki tek kurtuluş umutlarımdan biri denilebilir ama gel görün ki bir türlü ders çalışmaya başlayamıyorum, sürekli erteliyorum... Evli 2 çocuklu bayanlar ve özel sektörde çalışan insanlar onca işinin gücünün arasında bu ders çalışma fırsatını ve azmini kendinde buluyor bu şartlara rağmen atanan oluyor ama ben onca yaşadığım acıya ve tüm gün zamanımın boş olmasına rağmen bu azmi bulamıyorum. Bu durumu nasıl aşabilirim?😔

Masanın başına oturup ders çalışmaya başlayarak. Kimseye azim bi sabah uyandığında ansızın gelmiyor zorlayacaksınız kendinizi. İmkanınız varsa kütüphaneye gidin telefonunuzu da evde bırakın. Ben dışarıdan bakanların hep çalışkan bulduğu biriyimdir her zaman ne güzel çalışma isteğin azmin var derler mesela ama her zaman yok aslında. Ağlaya ağlaya masa başına oturduğumu biliyorum. Mecburum çünkü. Siz de öylesiniz. Göklerden gelen bir karar beklemeyin yani oturun ve çalışın :)

Hayatta her zaman B planın daha olsun böyle tek umudum kpss falan dersen strese girersin başarılı olamazsın hele ki Türkiye kpss birincisinin mülakatta elendiği bir ülke! Çalışsan bile olmuyor bazen ben 60 la torpille atananlar biliyorum sınava girmiş çıkmış düşünün. Rahat bir kafayla önce çalışma sürenizi kısa tutarak başlatın günde 2 saat bile yeter. Zaten sınavınıza 300 günden fazla var. Geriye kalan sürede çıkın gezin hayatınızdan soyutlamayın kendinizi. Daha başarılı olursunuz.

Masanın başına oturup ders çalışmaya başlayarak. Kimseye azim bi sabah uyandığında ansızın gelmiyor zorlayacaksınız kendinizi. İmkanınız varsa kütüphaneye gidin telefonunuzu da evde bırakın. Ben dışarıdan bakanların hep çalışkan bulduğu biriyimdir her zaman ne güzel çalışma isteğin azmin var derler mesela ama her zaman yok aslında. Ağlaya ağlaya masa başına oturduğumu biliyorum. Mecburum çünkü. Siz de öylesiniz. Göklerden gelen bir karar beklemeyin yani oturun ve çalışın :)
Atandınız mı peki?

Ayın 15inde bankamatiğe gidip maaşınızı aldığınız günü düşünerek çalışmaya başlayabilirsiniz. Önemli olan kendinizi motive edebilmek. Sınavı neden kazanmak istiyorsunuz? Öncelikle bunu düşünün. Sonrasında da kazanmak için hangi puanı hedeflediğinizi belirleyin. Kpss bir zeka sınavı değil çünkü. Çalışan yüksek puan alıyor hepsi bu.

Offf ben de kpss lisans b grubundan hazırlanıyorum ama çevremdekiler hep hevesimi kırıyor. "Atamalar yok, boşuna hazirlanma git bi işte çalış vs." O yüzden bi gün azimleniyorum çalışıyorum, 3 gün hevesim kaçıyor çalışamıyorum. Azim mazim kalmıyor. Sende de bu düşünceler var mi? Varsa belki o yüzden azim gelmiyordur:işsiz:

Back
X