• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ders çalıştırma-ödev yaptırma

Cahil Filozof

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2015
802
862
103
31
Merhaba. benim 11 yaşında kardeşim var. ders çalışma konusunda sıkıntı yaşıyoruz.
ben yapı olarak fazla sabırlı bir insan değilim zaten ona ödev yaptırırken tahammül sınırım zorlanıyor. onu üzmek de istemiyorum ama gerçekten dayanamıyorum. hem üniversite sınavlarım hem de bir yandan kpss çalışmam bir de üstüne kardeşim eklenince dayanılmaz bir hal alıyor. sinirleniyorum sonra bir şey sorunca ters cevap veriyorum..
annem de ona ödevi sen yaptır diyerek bana yüklüyor.
siz nasıl yaptırıyorsunuz ödev yapma ders çalışma alışkanlığı nasıl sağlanır..

Ödevi siz yaptırmamalısınız zaten. Oturup çalışmasını sağlayın sizin çalıştığınız odada başka bir masada da o çalışabilir. Tüm ödev bittikten sonra sorularını çözün. Ikiniz için de daha kolay olur.

Ödevi siz yaptırmamalısınız zaten. Oturup çalışmasını sağlayın sizin çalıştığınız odada başka bir masada da o çalışabilir. Tüm ödev bittikten sonra sorularını çözün. Ikiniz için de daha kolay olur.
aynı odada çalışıyoruz. ama o çalışmıyor başka şeylerle ilgileniyor. soru çözmesi için sürekli uyarmak zorunda kalıyorum. en son kalemini siliyordu mesela.
sürekli uyarmaktan kendi dersime de odaklanamıyorum.

Dersleri anlamıyorsa önce o eksiğini gidermek gerekir. Bilmediği konunun ödevini yapamaz. Anlıyorsa konuları onu motive et. Kardeşler ablalarıyla birşey yapmaya bayılırlar. Mesela iki hafta beni hiç üzmeden ödevlerini yap, seninle sinemaya gideceğim de. Bu tür şeyler. Ama sözünü mutlaka yerine getir.

Derse odaklanma sorunu varsa bi uzmandan yardım alın bence. Kalem silme, sağla solla ilgilenme, uyarınca derse dönüp beş dk sonra başka şeyle uğraşma, bunlar senin çözebileceğin şeyler değil Can'ım. Ayrı bi teknik gerektirir.

Dersleri anlamıyorsa önce o eksiğini gidermek gerekir. Bilmediği konunun ödevini yapamaz. Anlıyorsa konuları onu motive et. Kardeşler ablalarıyla birşey yapmaya bayılırlar. Mesela iki hafta beni hiç üzmeden ödevlerini yap, seninle sinemaya gideceğim de. Bu tür şeyler. Ama sözünü mutlaka yerine getir.
aa evet aslında güzel fikir.

Derse odaklanma sorunu varsa bi uzmandan yardım alın bence. Kalem silme, sağla solla ilgilenme, uyarınca derse dönüp beş dk sonra başka şeyle uğraşma, bunlar senin çözebileceğin şeyler değil Can'ım. Ayrı bi teknik gerektirir.
evet odaklanma sorunumuz var sanırım..

Valla yanlış anlamayın ama ben 15 yıldır özel ders veriyorum .....en zor olan annenin ders yaptirmasidir...

Ben de bekarken kardeşime ders çalıştırmayı çok denedim. Olmadı benle doğru düzgün çalışmaz. Kaldı ki öss de bütün matematik sorularını doğru yapmış ve pek çok kişiye matematik anlatmış insanım. Evlendim gittim özel ders aldı özel hocadan dinledi. Bu hafta sınavı var. Yok yine benle çalışmıyor. Bana sadece şımarıyor sıpa.:KK200:

Şunu demek istedim canim bir ogrenci aileden biri ile ders yapamaz.....yapsa da saglikli olmaz....illa ki dışarıdan profesyonel bir eğitimci şart. ...

Size bir eğitimci olarak tavsiyem şu; okuldan eve geldiğinde kesinlikle odev veya ders tekrarı hakkında hatırlatma, uyarı, telkin vs. yapmayın. Eğer sorumluluk duygusu gelişmiş veya dikkat problemi yoksa bir şekilde gec de olsa kendisi yapacaktır. Yapmasa bile okula öylece gitmesini sağlayın. Ertesi gün sorumsuzlugunun sonuçlarıni okulda goguslemek zorunda kalacaktir. Unutmayin ki odev ona ait. Size değil...

Bence soru çözümlerini sen yaptırmamalısın. Çalışsın, yapamadıklarını sorsun. Konuyu anlayamıyorsa da, evdeki bir bilen anlatır.

Ilk önce ödevlerini kendisi yapsın sonra siz kontrol edin yanlış yaptığı yerleri söyleyin anlamadigi bir soru ise anlatın. Ama ders konusunda fazla üstüne düşmeyin. Bu senin odevin ve senin sorumluluğunda diyn. Ogretmeniyle de konuşun gizlice. Böyle böyle anlatın durumu ders yapmak istemediğini zorla yaptırdığınız söyleyin. Birkaç kez ödevini yapmadan okula gitsin ve azari isitsin sonra yapar ödevlerini bence.
Beni kardeşim hiç ödev yapmazdı ödev yapmadan giderdi okula ve biz her yıl sınıfta kalacak diye beklerdik ama ya takdir alırdı ya da teşekkür. Öğretmenle annem konuşmuştu ödev yaptiramiyorum diye ogreetmende dersi çok güzel dinlediğini her sordu buna cep verdiğini söylemişti ki biz ummuyorduk böyle birşey diyeceğini.sadece ödev yapmak zor geliyordu kardeşime ogretmen de çok sevdiği için göz yumuyormus öyle demişti.

11 yaşına gelmiş artık, hala mı ödev yaptırıyorsunuz? Bırakın kendi yapmayı öğrensin. Yapmıyor mu? Bir kere azar yer, iki kere azar yer, sonunda yapar. Tabi ki boş bir öğrenci değilse.. Boşsa zaten siz zorla yaptırsanız da ona hiçbir faydası olmaz.

Size bir eğitimci olarak tavsiyem şu; okuldan eve geldiğinde kesinlikle odev veya ders tekrarı hakkında hatırlatma, uyarı, telkin vs. yapmayın. Eğer sorumluluk duygusu gelişmiş veya dikkat problemi yoksa bir şekilde gec de olsa kendisi yapacaktır. Yapmasa bile okula öylece gitmesini sağlayın. Ertesi gün sorumsuzlugunun sonuçlarıni okulda goguslemek zorunda kalacaktir. Unutmayin ki odev ona ait. Size değil...
bi de bunu deneyelim.. teşekkür ederim

Back
X