• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ders çalıştırma-ödev yaptırma

11 yaşına gelmiş artık, hala mı ödev yaptırıyorsunuz? Bırakın kendi yapmayı öğrensin. Yapmıyor mu? Bir kere azar yer, iki kere azar yer, sonunda yapar. Tabi ki boş bir öğrenci değilse.. Boşsa zaten siz zorla yaptırsanız da ona hiçbir faydası olmaz.
ödev ya da ödevi olmasa bile en azından her konudan birer test çözsün diye uğraşıyorum.

Ilk önce ödevlerini kendisi yapsın sonra siz kontrol edin yanlış yaptığı yerleri söyleyin anlamadigi bir soru ise anlatın. Ama ders konusunda fazla üstüne düşmeyin. Bu senin odevin ve senin sorumluluğunda diyn. Ogretmeniyle de konuşun gizlice. Böyle böyle anlatın durumu ders yapmak istemediğini zorla yaptırdığınız söyleyin. Birkaç kez ödevini yapmadan okula gitsin ve azari isitsin sonra yapar ödevlerini bence.
Beni kardeşim hiç ödev yapmazdı ödev yapmadan giderdi okula ve biz her yıl sınıfta kalacak diye beklerdik ama ya takdir alırdı ya da teşekkür. Öğretmenle annem konuşmuştu ödev yaptiramiyorum diye ogreetmende dersi çok güzel dinlediğini her sordu buna cep verdiğini söylemişti ki biz ummuyorduk böyle birşey diyeceğini.sadece ödev yapmak zor geliyordu kardeşime ogretmen de çok sevdiği için göz yumuyormus öyle demişti.
anladım teşekkür ederim. bundan sonra zorlamicam kendisi oturur ya da azarı yedikten sonra kendisini düzeltir sanırım

Size kim ders yaptırıyordu o yaşlarda iken

Atanıp giderseniz kim yaptıracak derslerini

Derslerin onun sorumluluğunda olduğunu ve yapması gerektiğini bilecek yaşta bilmiyorsa da geç kalmadan öğrenmeli

Sonrasında ödül fikri güzel tatilde bir yere gitmek vs olur dışarı çıkıp üç kuruşluk ekmek arası döner yeseniz bile ona güzel olur

Herkes kendi sorumluluklarını yerine getirsin bunu açıkça anlatın kimse ona tuvalete git demiyor kalkıp gidiyor değil mi ders de aynen öyle

Ya da annenize kalk yemek yap demeyince aç mi kalıyorsunuz basit ve hayata dair örnekler ile sorumluluk kazanmasını sağlayın zira eğitim hayatı uzununun

Size kim ders yaptırıyordu o yaşlarda iken

Atanıp giderseniz kim yaptıracak derslerini

Derslerin onun sorumluluğunda olduğunu ve yapması gerektiğini bilecek yaşta bilmiyorsa da geç kalmadan öğrenmeli

Sonrasında ödül fikri güzel tatilde bir yere gitmek vs olur dışarı çıkıp üç kuruşluk ekmek arası döner yeseniz bile ona güzel olur

Herkes kendi sorumluluklarını yerine getirsin bunu açıkça anlatın kimse ona tuvalete git demiyor kalkıp gidiyor değil mi ders de aynen öyle

Ya da annenize kalk yemek yap demeyince aç mi kalıyorsunuz basit ve hayata dair örnekler ile sorumluluk kazanmasını sağlayın zira eğitim hayatı uzununun
ben kendim yapıyordum. belki sürekli ben dediğim için benim dememi bekliyor ama artık karışmayacağım, ona anlatıp sorumluluğu ona yükleyeceğim. daha sonra yapamadığı olursa yardım edeceğim. teşekkürler

Merhaba. benim 11 yaşında kardeşim var. ders çalışma konusunda sıkıntı yaşıyoruz.
ben yapı olarak fazla sabırlı bir insan değilim zaten ona ödev yaptırırken tahammül sınırım zorlanıyor. onu üzmek de istemiyorum ama gerçekten dayanamıyorum. hem üniversite sınavlarım hem de bir yandan kpss çalışmam bir de üstüne kardeşim eklenince dayanılmaz bir hal alıyor. sinirleniyorum sonra bir şey sorunca ters cevap veriyorum..
annem de ona ödevi sen yaptır diyerek bana yüklüyor.
siz nasıl yaptırıyorsunuz ödev yapma ders çalışma alışkanlığı nasıl sağlanır..
Bu alışkanlık küçük yaştan verilir.
Tabir-i caizse ağaç yaşken eğilir. Şimdiden sonra konuşarak bu işin önemini anlatarak bir mesafe alabilirsin.

Merhaba. benim 11 yaşında kardeşim var. ders çalışma konusunda sıkıntı yaşıyoruz.
ben yapı olarak fazla sabırlı bir insan değilim zaten ona ödev yaptırırken tahammül sınırım zorlanıyor. onu üzmek de istemiyorum ama gerçekten dayanamıyorum. hem üniversite sınavlarım hem de bir yandan kpss çalışmam bir de üstüne kardeşim eklenince dayanılmaz bir hal alıyor. sinirleniyorum sonra bir şey sorunca ters cevap veriyorum..
annem de ona ödevi sen yaptır diyerek bana yüklüyor.
siz nasıl yaptırıyorsunuz ödev yapma ders çalışma alışkanlığı nasıl sağlanır..
siz karısmayın, kendısı yapsın, takıldıgı yer olursa sorsun size, ödevını yapmazsa tv tablet oyun vs yasaklayın....
bıze kımse yardım etmezdı, hep kendımız yaptık odevlerımızı bu sorumluluktur..
onunda bunu öğrenmesi gerek.

siz karısmayın, kendısı yapsın, takıldıgı yer olursa sorsun size, ödevını yapmazsa tv tablet oyun vs yasaklayın....
bıze kımse yardım etmezdı, hep kendımız yaptık odevlerımızı bu sorumluluktur..
onunda bunu öğrenmesi gerek.
evet ben de küçükken hep kendim yapardım.
geçen haftadan yarına ödevi varmış, yapmamış. yarın da sınavı varmış. bana sen yaparmısın abla dedi. yapmayacağımı söyledim. bugün onunla konuştum senin sorumluluğun ben karışmayacağım bundan sonra dedim.

11 yasında hala ödev yapma sorumluluğunu almamışsa en basta yapılan bir yanlışlık vardır.yani kendisi ödevini yapıp yapamadıklarını size sorar sadece olay budur yani.

evet ben de küçükken hep kendim yapardım.
geçen haftadan yarına ödevi varmış, yapmamış. yarın da sınavı varmış. bana sen yaparmısın abla dedi. yapmayacağımı söyledim. bugün onunla konuştum senin sorumluluğun ben karışmayacağım bundan sonra dedim.
tabii asla yapma bi düşük alsında öğrnsin

Back
X