Dersane kaydı sildirme

afitap06

Her şey güzel olacak :)
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2013
2.838
1.165
373
F.m dersanesi Ygs-Lys kursuna yazıldım Mayıs ayında başlayacak dersler tanıtım derslerine girdim fakat hocaya bir şey sordugumda bagırdı bana ve 2 hocada aynı şekilde sürekli bir siyaset konusu dönüyor sınıfta çok cıvıklar bende kaydımı aldırmak istiyorum Şubat ayından itibaren aylık 220tl babamın kartından çekildi yani 440 tlsi ödendi kitapları aldım çözdüm bir kısmını fakat arkadaşım 800tlye silerler dedi ne yapmam gerek girmedigim dersin parasını ödemek istemiyorum.Senet imzalamadık sadece bir kağıt imzalattılar okutmadılar kagıdıda abim avukat şehir dışında onunla konuşmadım henüz :/

valla dersanelerde genelde öyle birşey imzalatırlar ki gitmesen de bütün parayı ödemek zorunda kalırsın.senet değil diyorsun gerçi ama imzaladığın kağıdı görmeden kimse bilemez.

geçen ay yerel bi dershaneden kaydımı sildirdim. senet karşılığı 1.000 tlye imza atmıştım ve bunun 500 tlsini ödemiştim. kayıt sırasında da öyle sözleşme falan imzalatmadılar. sadece senetler... kaydımı sildirmek istediğimde aldığın ders saatine göre fiyat çıkaralım dediler ve ekim ayından bu yana gördüğüm ders saatine karşılık gelen ücretin 975 tl olduğunu söylediler :) e ne yapıcaz deyince 150 tl daha ver diğer senetlerini verelim dediler :) dedim neden 150tl? yani neye karşılık? cevap: ders saatine göre hesaplarsak 975-500=475 tl daha vermen gerekir. biz sana bu fiyattan yapıyoruz. ve bu 150 tl kayıt sildirme artı kitap parası dediler. sonuç:150tl yi de verdim kalan 500tl lik senedimi aldım :) onlarda haklı. iş yapıyorlar sonuçta ama ne bileyim 2 tarafında lehine ortak yol bulunmalı... Allah cc yardımcın olsun. büyük dershaneler daha bi dişli oluyorlar

valla dersanelerde genelde öyle birşey imzalatırlar ki gitmesen de bütün parayı ödemek zorunda kalırsın.senet değil diyorsun gerçi ama imzaladığın kağıdı görmeden kimse bilemez.

2800 bin tlye yazıldım en pahalı dersane burdaki az para değil ve ben ögrenciyim dersten başka her şey yapılıyor sınıfta ağlama derecesine geldim artık.Bize bile göstermedilerki kağıdı atın siz atın dedi

valla cnm ben de daha önce gitmediğim halde dersane parası ödemiştim ve ablam da ingilizce kursu parası ödemiştir.abin avukatsa en iyi aklı o verir.inş bağlayıcı birşeye imza atmamışsındır.

Bende internetten okudum 100tl kitap 150 tl kayıt silme parası diyorlar ama eğitim adına hiçbirşey yapılmıyor evde kendim çalışıyorum daha ilerdeyim konularda.Sizin dersaneniz ugraştırmamış fazla bu dersane çok dişli gerçekten ben ders falanda görmedim bir arkadaşımda dilekçe vermiş benim gibi 800tl diyince şok oldum.Bence haklı oldukları hiçbir yan yok eğitim vermiyorlar,siyasete bulaştırıyorlar 17 yasında bir lise ögrencisini,saçma sapan sorular soruyorlar,hoca ders anlatmıyor alıyor eline telefonu bize testi dagıtıp oturuyor bide eylemlere yöneltiyorlar bizi.Amin inşallah sıyrılırım kolayca :/

valla cnm ben de daha önce gitmediğim halde dersane parası ödemiştim ve ablam da ingilizce kursu parası ödemiştir.abin avukatsa en iyi aklı o verir.inş bağlayıcı birşeye imza atmamışsındır.

Paranın tamamını ödediniz peki? Korktugumda bu çünkü 2800 az para değil ve ben bu dersaneye daha fazla tahammülüm kalmadı Evet 3 kuzenimde avukat ama onlarla mücadele edebilirlemi bilmiyorum inşallah ama ben 17 yaşındayım imza geçerliligim olmaz diye düşünüyorum

normalde dersliğin rengini dahi beğenmeyerek cayma hakkın var. Özellikle tanıtım dersleriyse hiç para vermeden cayabilirsin. Hukuki prosedürde böyle.

Ses çıkarırlarsa hukuki yollardan hakkını arayacağını belirt. Tekrar üzerine basarak söylüyorum, tanıtım dersleri esnasında sınıfın rengini dahi beğenmesen paranın hepsini geri isteme hakkına sahipsin.

Biz hepsini ödedik.Hatta ben üniversitedeyken unutmuyorum yurt için senet imzaladık.Ama ben son ay gitmeyecektim.Kalmadığın ayı ödemezsin,sorun olmaz dediler.Ama son ay çıkarken o parayı da istediler.Siz böyle söylediniz deyince oradaki sözde müdür ve ne yazık ki emekli öğretmen olan adam ben böyle birşey demedim yalancı dedi.Tabi ortalığı yıktım ama yarı parasını ödeyerek senedi alabildim.Öğrenci demek kazıklayacak adam demek çoğu kişinin gözünde maalesef.

Son düzenleme:

İşte bu iyi haber :) Kesinlikle hiçbir derse girmedim tanıtım dersleride saçmaydı zaten ders bile değildi.Peki sorun çıkartırlarmı yani mahkeme gibi? Evde çalışagım diyip çıkacagım uzamasın diye çok teşekkür ederim :))

Kafam karıştı şimdi :/ Peki siz hukuki yollara başvurdunuzmu? Kesinlikle öyle tuttular mı bırakmıyorlar ve bende eminim o bana bagıran hocanın beni yalancı çıkartacagını ne insanlar var ya

henüz eğitim almadığın için ders parası kesemezler. sadece kırtasiye masrafı adı altında kitapların parasını keserler. sanırım o da 500-600 civarı ediyor. yani eskiden dershanede çallışırdım usul bu şekildeydi. elinde senet olsa bile iptal etme hakkın var. sadece sana harcanan parayı kesebilirler. haa ben olsam ne yaparım ben olsam azcık cıngar çıkarırım hoca bana bağırdı vs diye. yani azcık tehdit bile ederdim arkadaşlarım da buraya geliyor onları da etkilerim filan derdim.
siyasi muhabbet olur çünkü şu an malum konulardan dolayı ortsalık karışık. bence gitme oraya. bunu hükümeti desteklediğim için söylemiyorum. tam tersi hükümetin de bahsettiğin oluşumun da karşısında bir görüşe olduğum için söylüyorum. güzelce hiçbir ideolojik unsur taşımayan bir eğitim kurumuna yazıl.

ahh ya sen hatayı o dersaneye gitmekle yapmışsın keske baştan hiç gitmeseydin bende üniversteye hazırlanırken gitmiştim ve bin pişman olmuştum o dersanedeki ayrımcılık dünyada başka hiçbir yerde yoktur heralde hala hakkımı helal etmiyorum ordaki bi hocaya. inşallah kolaylıkla sildirebilirsin fazla ücret ödemeden

normalde kendini bilen bir dershaneci sorun çıkarmaz. çıkarırlarsa onlardan ücret iadesini yapmadıklarını belirttikleri bir yazılı kağıt isteyin. muhtemelen vermezler. :) milli eğitim müdürlüğüne ya da iş mahkemesine şikayet edeceğinizi söyleyin.

Kitapların parası kendi sitelerinde dahi 100tl yazıyor 500-600 çok değilmi? Zaten müdürün odasına indim hemen müdür bey çok önemli bir toplantıdaymış akşam 8'de öyle kaldı bu haftada gitmedim.Zaten eger yokuşa sürerlerse söylerim sınıfta siyaset konusuluyor ders anlatılmıyor bana bagrılıyor,erkek arkadaşlarımın yanına indigimde başka gözle bakılıyor sorularıma cevap verilmiyor diye sıralarım tek tek zaten bulundugum yer küçük bir ilçe hemen duyulur çünkü tanınıyoruz aynen dediginizi yapacagım.
Ama çekiyorlar resmen bizi o yöne televizyonda çıkanlar yalan değil yani saçmaladılar iyice.Başbakanla dalga geçiliyor.Bende hükümeti desteklemiyorum ama eğitime din karıştırmak ne demek.Öyle yapacagım zaten tek amacım kaydımı sildirip paramı geri almak

Umarım biliyordur.Sözleşmeyide okutmadıklarınıda ekleyecegim zaten imza geçerliligimin olmadıgınıda söyleyecegim

Evet ya niye gittiysem ( En iyi sınıftayım erkeklerin katına iniyorum hocalar bagırıyor ne işiniz var diye..Bende bana bagıran hocaya etmiyorum yüzünede söyledim.Off umarım ödemem ya çok pişmanım yazıldıgım için

Verdiği kitapların ücretlerini hesapla onlara daha ucuz gelir ama piyasa üzerinden bile şu kadar tutuyor diyebilirsin onlar şu fiyat derslerse eğer.tanıtım dersleri ücretsizdir ders ücreti almazlar kaydını sildirebilirsin bence. bende bir dershaneden kaydımı sildirmiştim işi yokuşa sürdüler taşındığımı söyledim ikamet istediler allahtan yazlık kışlık ayrı ev vardı yazlığın ikametini götürüp sildirebilmiştim. sorun çıkarmazlar ama eğer çıakrsada tanışacağını belirtirsin kesin bi durum yok eğer taşınmazsam devam edebilirim ama şuan boşuna para vermek istemiyorum dersin.sen geç olmadan aileni alıp gidip konuş sıkıntı çıkarmazlar diye düşünüyorum.

Hesapladım 80 civarı tutuyor,tam tanıtım derside sayılmaz aslında etüt gibi ders anlatılmıyor test dagıtıyorlar 2011den kalma.Sanslıymıssınız ama abimin üstüne Bursada evimiz var onu göstersem olurmuki? Ailemde o olay oldugu gün biz sana güveniyoruz al çantanı çık paranla rezil olma dedi.

en iyi sınıftakilere genelde daha iyi davranırlar onların aldığı yüksek puanla kendi reklamlarını yapıcakları için ama eğer tesettirlü değilsen yada sevgilin varsa bi şekilde öğrendilerse o zaman ayrımcılığı yapıyolar hep söylerlerdi ama ben en iyi dersane o diye gitmiştim bizzat yaşaayınca ayrımcılığı böyle kinleniyoruz işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…