• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dersaneye gitmek istemiyorum psikolojim bozuldu yardım edin

sky56

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2010
38
0
96
Hatay
Merhaba arkadaşlar ben liseyi bu sene bitirdim.Sınava girdim fakat puanım düşük olduğu için tercih yapmadım ve kuzenimle aynı dershaneye yazıldık.(o eşit ağırlıkçı ben sayısalcıyım.) İlk bi kaç gün gayet iyiydi fakat sonra dersaneden soğumaya başladım.Zaten dersanede iki kere sınıf değiştirdim.Sınıfa hiç alışamadım.Geçen sene gittiğim dersanemi özlüyorum aslında dersane değilde ortamı özlüyorum.GEçen sene okulumdaki neredeyse bütün arkadaşlarımla aynı dersanedeydik.Ortam müthişti.Tabi geçen sene hiç ders çalışamadım.Ama dersaneye gitmeyi çok seviyordum.Ama bu sene öyle değil.Hiç gitmek istemiyorum.Arkadaşlarımdan kazananlar da oldu.Dün kuzenimle nerdeyse ağlıcaktık o kadarki strese girdik oda alışamadı.Bilmiyorum yaaa nefret ediyorum daha başlayalı 2 hafta oldu ama ben daha alışamadım alışırsın falan diyorlar ama bilmiyorum alışamayacağım galiba.Yardım edin kızlarr.... :çok üzgünüm:

Merhaba arkadaşlar ben liseyi bu sene bitirdim.Sınava girdim fakat puanım düşük olduğu için tercih yapmadım ve kuzenimle aynı dershaneye yazıldık.(o eşit ağırlıkçı ben sayısalcıyım.) İlk bi kaç gün gayet iyiydi fakat sonra dersaneden soğumaya başladım.Zaten dersanede iki kere sınıf değiştirdim.Sınıfa hiç alışamadım.Geçen sene gittiğim dersanemi özlüyorum aslında dersane değilde ortamı özlüyorum.GEçen sene okulumdaki neredeyse bütün arkadaşlarımla aynı dersanedeydik.Ortam müthişti.Tabi geçen sene hiç ders çalışamadım.Ama dersaneye gitmeyi çok seviyordum.Ama bu sene öyle değil.Hiç gitmek istemiyorum.Arkadaşlarımdan kazananlar da oldu.Dün kuzenimle nerdeyse ağlıcaktık o kadarki strese girdik oda alışamadı.Bilmiyorum yaaa nefret ediyorum daha başlayalı 2 hafta oldu ama ben daha alışamadım alışırsın falan diyorlar ama bilmiyorum alışamayacağım galiba.Yardım edin kızlarr.... :çok üzgünüm:

Bariz abartıyosun dersaneye gtcek paran var ortamı arıyosun bu devirde Allahım Yarabbim ya oturup dersine çalış ne işin var ortamla falan anlamıyorum dersane dersanedir dersini çalışır çıkar gidersin ortamlara giriceksen git ders çıkışı gir ben kardeşimi hem mahalleden hem arkadaslarından hıc kımsenın gıtmedıgı bır dersaneye yazdırdım kasıtlı ama çok memnun Allaha şükür buldukça bunamayalım lütfen ohaoldumsmile

üniversite hazırlıktayken ortamının olmaması ve ders çalışmakmı? yoksa ortamının olması ve eğlenmek ders çalışamamakmı önemli senin için?

Canım senin niyetin ders çalışmak sınava hazırlanmak değil...
Kendin de söylüyorsun sadece o ortamı özlüyorum diye.
Önceliğin arkadaşların, eğlence, ortam değil dersler olmalı.
Kuzenin de varmış aynı dersanede.
Ailenin imkanı varmış ki gidebiliyorsun. Okumak isteyip de imkanı olmayanlar ne yapsın?
Kendine bir sor... Ünv okuyup, mesleğimi mi elime almak istiyorum yoksa düşük bir maaşla işe başlamak ve ömrüm boyu olduğum yerde saymak ya da erkenden evlenip çoluk çocuğa karışıp kocamın eline bakmak mı istiyorum?

Son düzenleme:
Çok haklısınız bende kendimi böyle teselli etmeye çalışıyorum fakat olmuyo işte insan sevmediği bi yere gidince doğal olarak psikolojisi bozuluyor... :(

mervecim benim kızkardeşimle aynı yaştasın. Onunla sık sık konuşuyorum ben bu konularda.
Seni çok iyi anlıyorum inan. Bu söylediklerim gelecekte bir gün aklına gelirse o zaman tam anlamıyla anlarsın beni.
Şimdi arkadaş ortamı senin için çok öenmli, çok haklısın. Ama bu sene neden yanlızsın. Çünkü arkadaşların hep bir yerleri kazandı.
Sen neden ortama taklıp vakit kaybediyorsun. Tek yapman gereken derslerine odaklanmak. Lise ortamı çok güzeldir, sanırsın ki hiç öyle arkadaşların olmayacak.
Ama üniversiteye bir git bak hayatında yaşamadığın kadar çok zevkli günlerin olacak.
O kadar güzel bir ortamdır ki üniversite ortamı, bunu tatmalısın.
Sen şimdi kaybettiklerine bakma, kaznacaklarına bak.

İnan bunları bir ebeveny edasıyla, öğüt verir gibi yazmıyorum. Tekrar söylüyorum, laf olsun diye değil seni çok iyi anlayabiliyorum.
Bu konuda veya buna benzer konularda bir sıkıntın olursa, tecrübeli genç bir abla ve anne adayı olarak sana yardımcı olmak isteri. İster özelden ister burdan anlatabilirsin.

Çoookkk çooookkk teşekkür ederim. İçimi çok rahatlattınız.Bundan sonra sadeece derslerim benim için önemli olacak. ilerde geçireceğim güzel günleri düşünerek çalışacağım ve etrafımdakileri çokta kafama takmayacağım.DErslerime girip çıkacağım. Moralim bozulduğundada hep bunları düşüneceğim.Geçen sene ortam vardı fakat sınavda sıfıra sıfır elde var sıfır .Ama bu sene öyle olmayacak sadece derslerim ve ben zaten arkadaş ilerde istemediğim kadar olacak.... Kızlar çok saolunn hepinizi öpüyorum.Öğleden sonra dershanem var ve ben kafamdaki herşeyi bir kenara atıp zevkle dersaneme gideceğimm. kaydirigubbakcemile5 hihoyyyt

Çok haklısınız bende kendimi böyle teselli etmeye çalışıyorum fakat olmuyo işte insan sevmediği bi yere gidince doğal olarak psikolojisi bozuluyor... :(

kardeşim seninle aynı durumu yaşadı geçen yıl. yazıldı bir dershaneye, 1 hafta gitti, sonra yok arkadaşım yok, sıkılıyorum, aşışamadım vs bir sürü şey buldu ve ayrıldı. ama ayrılması sorun değildi çünkü henüz lise 3tü.

bu sene son sınıf ve istediği dershaneye gidiyor. şu an bir sıkıntısı yok.

eğer dershane değiştirme imkanın yoksa şartları kabullenip kendini bir şekilde motive etmeye bak.

Dersanemi istesem belki değiştirebilirler fakat sonradan pişman olmak istemiyorum.Bir kere başladım artık kafaya takmayacağım. ve derslerime bakacağım.
Ha bu arada kafam bozulursa yine yazarım buraya sizlerle konuşmak bana çok iyi geliyor.kaydirigubbakcemile2

Ohooo sen dershanede ortam ararsan üniversite hayal olur bak benden söylemesi. Kendin de söylemissin zaten gecen yıl ortam varmıs ama ders calısmak yokmuss !! :delphin:

Çoookkk çooookkk teşekkür ederim. İçimi çok rahatlattınız.Bundan sonra sadeece derslerim benim için önemli olacak. ilerde geçireceğim güzel günleri düşünerek çalışacağım ve etrafımdakileri çokta kafama takmayacağım.DErslerime girip çıkacağım. Moralim bozulduğundada hep bunları düşüneceğim.Geçen sene ortam vardı fakat sınavda sıfıra sıfır elde var sıfır .Ama bu sene öyle olmayacak sadece derslerim ve ben zaten arkadaş ilerde istemediğim kadar olacak.... Kızlar çok saolunn hepinizi öpüyorum.Öğleden sonra dershanem var ve ben kafamdaki herşeyi bir kenara atıp zevkle dersaneme gideceğimm. kaydirigubbakcemile5 hihoyyyt

Kendi adıma rica ederim canım. Ülkemiz okumuş, kültürlü, kendi ayakları üzrinde duran kadınlarla dolsun.
Arkadaş çok önemlidir tabi ama hayatına bak, kendini geliştirmeye bak. İlerde çok harika, gelişmiş, kültürlü ve bilgi bir insan olduğunda çok arkadaşın olacak zaten.
Şimdi de olsun ama gününü güzel geçirecek kadar. Hayatının odak noktası olacak kadar değil. Hadi koş derslerini can kulağıyla dinle.olumunekankayizsmile

Şimdi hazırlanıyorum dershaneye gidecem eee sormam gereken sorularım var... :1hug:

amacın dersanede ortamdan cok sınavı kazanmak olmalı
ustelık ortam ne kadar az olursa o kadar derslerıne adapte olabılırsın
cok ıyı arkadaslarınla normal zamandada gorusursun
sırf ortam ugruna kac dersı kacırıyorsun

Zaman geçtikçe sen derslerine çalıştıkça denemelerden güzel puanlar almaya başlayacaksın o zmn dershaneneye giderken nasıl mutlu olacaksın onu düşün canım benim..
Yıl sonunda buraya nereyi kazandıgınıda yazarsın..=)))

aynı durumu bende yaşıyorum oğlum gitmek istemiyorum diyor.neden sizin dediklerinizi yapmak zorundayın diyor.bense bunun onun geleceği için önemli olduğunu anlatmaya çalışıyorum.sende böyle düşün hem geçen sene puanım düşüktü diyorsun geleceğini düşün.insanın mutlaka bir mesleği olmalı.yaşın küçük olduğu için şimdilik bunun önemini anlayamaya bilirsin ama sonra başını duvardan duvara vurursun.biraz adapte ol arkadaşlarını değil eğitimini düşün.

Kendiniz yamışsınız, diğer dershane de ortam çok iyiydi ama ders çalışamıyordum.
Dershaneye insanlar ortam edinmeye gitmiyor,
ortamınız iyi olsa ,yine ortama takılıp ders çalışmayacaksınız belli ki.
Amacınız ortam mı, geleceğiniz mi, bunun adını koyun bence önce.
Ailenizin de parası çok heralde, onları da düşünmediğinize göre.

dersane eğlenmeye gittiğin bi yer değil ki..
okuldan böyle şikayet etsen bir derece anlarım. arkadaşsızlık kötüdür derim.
senin yapman gereken derse girmek, hocalarından dersini dinlemek ve amacın doğrultusunda hareket etmek.
tabiki ortam istediğin gibi olsa güzel olur ama umduğunu bulamamışsın, yapacak çok da bişey yok.

Gelecek belki 50 yılın için 1 sene sıkılmayı göze alamaz mısın?

Son düzenleme:
bazen öyle oluyor insan alisamiyor ya da alismak istemiyor mesela bendede öyle olmustu ama benimki farkli bi durumdu hic tanimadigim insanlarin icinde hic dilini bilmedigim bir ülkede tek basima sessiz sessiz oturuyordum psikolojim mahvolmus durumdaydi simdi senin yazdiklarini okudumda keske benimde o kadar kolay olsaydi ama sende kendine göre bir arkadas bulabilirsen her sey daha güzel olur...

ben de hazırlanıyorum ama dersane fosssssss sengözlerimebaksanab

geçen sene ortamın çok güzel olması size üniversiteyi kazandıramamış ama eğer gerçekten üniversiteye girmek istiyorsan ortamı falan düşünme kazanmaya bak zaten kazandığın zaman üniversitedeki ortam hepsine bedel dersanedeki ortam neki yani siz sadece üniversiteyi kazanmaya bakın bir senelik ortam için hayatınızın en önemli yıllarından vazgeçmeyin....

Back
X