• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dershane mi özel ders mi?

: )))) oncelikle sadece fen dersiyle alakali bir sorunu olabilir. Ilgisini cekmeyebilir fen. Kizinizin yasi dolayisiyla dershaneye gitmesini gereksiz buluyorum. Kiziniz ders calismayi bilmiyor olabilir. Ozel ders almasi daha iyi olacaktir. Ancak ozl ders icin de tecrubeli bir ogretmen degil mesela fizik kimya ya da biyoloji bolumlerinde okuyan bir unv ogrencisi tavsiye ederim. Bu tavsiyeleri size bir dershane ogretmeni olarak veriyorum. Bir de ozel dersi kesinlikle sizin evinizde ve kizinizin odasinda yaptirin

Çok teşekkür ederim. Matematik dışında hiçbir ders ilgisini çekmiyor diyebilirim. Açıkçası bende öyle düşündüm, direkt öğretmen gibi değil de derslerinde yardımcı olacak bir abla-abi gibi görsün istiyorum belki daha cazip gelebilir o zaman kızıma.

Baskınız devam ederse evden bile kacirirsiniz kizinizi. Bence psikologla gorusun.
aynen annem babam deli gibi ders çalış baskısı yaptılar ve hala yapıyorlar çocukmuşum gibi
25yaşındayım evden nasıl kaçarım diye düşünüyorum valla
başımın etini yediler
sırf bu sebepten bıktım onlardan..bezdirdiler..
ha ama küçükken dayak da vardı sınavlarda başarısız olunca öyle durumlar da var geçmişte tabi birikim bu..

Okulda kızınızı huzursuz eden bir ortammı var acaba? Belki öğretmeninden çekiniyordur azar işitmiştir belki ve bunun üzerine ders çalışmaktan kaçınıyor olabilir
Nacizane tavsiyem ders çalış çalış diye sürekli bunu dile getirmeden çocuğunuzun asıl problemi doğrultusunda çözüme ulaştırmanız onunla oturun çalışırken yaptıkça teşvikleyin onu motive edin ve imkanınız varda özel ders aldırın üniversite öğrencileri mesela hem uygun bir ücret alıyor hemde çocuğunuzda onu severse bir ablası yada abisi gibi görür onu böylesi daha faydalı olur bence dershaneler malum artık okul gibi oldular çok kalabalıklar çocuğunuzla özel ilgilenemeyebilirler

aynen annem babam deli gibi ders çalış baskısı yaptılar ve hala yapıyorlar çocukmuşum gibi
başımın etini yediler
ha ama küçükken dayak da vardı sınavlarda başarısız olunca öyle durumlar da var geçmişte tabi birikim bu..

Sizin durumunuz daha farklıymış. İnanın ben sürekli ders çalış baskısı yapmıyorum. Zaten çok yoğun ödevleri olmuyor sadece yarım saat en azından tekrar yapmasını istiyorum. Bugüne kadar kötü not aldığında değil şiddet uygulamak bir başkasıyla kıyaslamaya dahi girmedim. Söylediğim en ağır kelime anneciğim yapabilirsin biraz gayret etsen yapabileceğini sende bende çok iyi biliyoruz ama gayret etmiyorsun oldu.

Okulda kızınızı huzursuz eden bir ortammı var acaba? Belki öğretmeninden çekiniyordur azar işitmiştir belki ve bunun üzerine ders çalışmaktan kaçınıyor olabilir
Nacizane tavsiyem ders çalış çalış diye sürekli bunu dile getirmeden çocuğunuzun asıl problemi doğrultusunda çözüme ulaştırmanız onunla oturun çalışırken yaptıkça teşvikleyin onu motive edin ve imkanınız varda özel ders aldırın üniversite öğrencileri mesela hem uygun bir ücret alıyor hemde çocuğunuzda onu severse bir ablası yada abisi gibi görür onu böylesi daha faydalı olur bence dershaneler malum artık okul gibi oldular çok kalabalıklar çocuğunuzla özel ilgilenemeyebilirler

Çok konuştum okul arkadaşları hakkında, öğretmenleri hakkında hepsini çok seviyorum diyor görünürde hiçbir sorun yok. Yaklaşık 15 gündür sürekli ders çalış demeyi de bırakmıştım biraz kendi halinde olsun diye. Ama yine bir değişiklik olmadı ben ders çalış demeyi bıraktığımdan beri kitabın defterin yüzüne hiç bakmaz oldu.

başımın etini yediler

Evet ya sanki herkes cok calismak zorunda. Kendileri gencken ne kadar calisti acaba...

bence dershane de özel ders de değil çözümü...
psikolojik olarak bir sorunu yokmuş,sadece ders çalışmak istemiyroum diyor size..bu bir dönem bence..ergenliğe giriyor üstelik..açıkça da söylemiş,bana ders çalış diyince size sinir oluyorum diye...
dershane veya özel derse gönderirseniz bu sefer sizden soğur daha da agresifleşir diye düşünüyorum.daha önce okulda nasıl başarılıysa yine o hale gelecektir bence..sadece yanında olduğunuzu hissetsin yeter bence..

Ah senin şu bıdık.
Çalışıp da yapamıyor olsaydı, özel ders veya dershane düşünülebilirdi, yardımcı kitaplar, yaprak testler vs.
Senin bıdık "çalışmak istemiyor". Bunun çözüm yolu bence dershane falan değil, pedagog. Bir pedagog'a götürmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
Ardından dershane mi özel ders mi derseniz, ben dershane derim. 3-4 kişilik sınıflara ders veren özel butik dershaneler oluyor , o tarz bir yer olmalı, sıradan bir dershane değil.

Çok konuştum okul arkadaşları hakkında, öğretmenleri hakkında hepsini çok seviyorum diyor görünürde hiçbir sorun yok. Yaklaşık 15 gündür sürekli ders çalış demeyi de bırakmıştım biraz kendi halinde olsun diye. Ama yine bir değişiklik olmadı ben ders çalış demeyi bıraktığımdan beri kitabın defterin yüzüne hiç bakmaz oldu.

Siz götürün defterleri hadi bakalim birazcık tekrar edelim deyin yaninda sevdigi atistirmaliklardan koyun mesela birlikte yiyin çok sıkmadan süreyi çok uzatmadan çalışın arada başka şeylerden konuşun çünkü dikkat dağılıyor bir süre sonra önünüzde yarı yıl tatili var hem gezin hemde eksikleri kapamaya çalışın inanıyorumki 2.döneme düzelecektir.Umarım yakın zamanda rayına oturtursunuz

Merhaba arkadaşlar, daha önce de 5. sınıfa giden kızımın hiç ders çalışmamasıyla ilgili bir konu açtımtım. Sağolsun arkadaşlar tavsiyede bulunmuştu tüm tavsiyelere bende uydum fakat değişen hiçbir şey olmadı. Kızım hala ders çalışmak istemiyor yazılı notları da günden güne düşüyor. Hatta dün akşam Fen öğretmeni eşimi aradı deneme sınavı yapmış 24 sorudan 14 yanlışı varmış kızımın ve acaba yanlış mı işaretledi ya da başka bir sorun mu var diye günden güne notları düşüyor dedi. Eşimde konuştu bizde farkındayız hocam, gerek ben gerekse eşim derslerinde yardımcı oluyoruz. Yardımcı kitaplar ve yaprak testler aldık fakat buna rağmen kızım ders çalışmayı ısrarla reddediyor. Nasıl çözüme ulaştıracağımızı bizde bilmiyoruz dedi. Önümüzdeki hafta içi de tekrar okula gidip öğretmenleriyle görüşecek. Kızımda öğretmeni arayınca üzüldü tabii ama sadece anlık üzülüyor hiçbir çabası yok. Bu dönem zaten bitti ama ikinci dönemde kızımızın biraz toparlanması için özel ders ya da dershane düşünüyoruz ama hangisi daha iyi ona karar veremedik. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
Bu dediklerin çocuğa çalışma prensibi kazandırmaz. Eksik olduğu yerleri tamamlar ya da pekiştirir.
Yeni olan bir şeyse eğer özüne inmek lazım. Yeni değilse eğer çocuğu çalışmayı sevdirmek lazım.
Yoksa dersaneye de gider, oturur, kalkar ve gelir.

Bu dediklerin çocuğa çalışma prensibi kazandırmaz. Eksik olduğu yerleri tamamlar ya da pekiştirir.
Yeni olan bir şeyse eğer özüne inmek lazım. Yeni değilse eğer çocuğu çalışmayı sevdirmek lazım.
Yoksa dersaneye de gider, oturur, kalkar ve gelir.

İşte bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum birçok şey denedim ama olmuyor ısrarla ders çalışmak istemiyor okulla dersle hiç ilgisi yok.

Ben matematik ogretmeniyim. Maalesef bu genel bir durum 5.siniflar icin. 4+4+4 sistemi ile mufredat ağır geliyor. Matematiği iyiymis sevindim :) umarim devam eder. Dersane icin kesinlikle erken. Özel ders düşünün yalniz öğrenci tercih etmeyin. Deneyim cok onemli. Cocukla iletisim cok onemli. Ankarada olsaydiniz yardimci olurdum

bence dershane de özel ders de değil çözümü...
psikolojik olarak bir sorunu yokmuş,sadece ders çalışmak istemiyroum diyor size..bu bir dönem bence..ergenliğe giriyor üstelik..açıkça da söylemiş,bana ders çalış diyince size sinir oluyorum diye...
dershane veya özel derse gönderirseniz bu sefer sizden soğur daha da agresifleşir diye düşünüyorum.daha önce okulda nasıl başarılıysa yine o hale gelecektir bence..sadece yanında olduğunuzu hissetsin yeter bence..

Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Ah senin şu bıdık.
Çalışıp da yapamıyor olsaydı, özel ders veya dershane düşünülebilirdi, yardımcı kitaplar, yaprak testler vs.
Senin bıdık "çalışmak istemiyor". Bunun çözüm yolu bence dershane falan değil, pedagog. Bir pedagog'a götürmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
Ardından dershane mi özel ders mi derseniz, ben dershane derim. 3-4 kişilik sınıflara ders veren özel butik dershaneler oluyor , o tarz bir yer olmalı, sıradan bir dershane değil.

Pedagoga götürdüm canım ama o da kızımda bir problem olmadığını söyledi. Sadece kardeş kıskançlığı olabilir dedi. Bazen oğlum henüz anaokuluna gidiyor o niye ders çalışmıyor diye sinirleniyor, bende ona da boyama kitapları aldım boyama yapıyor ablası ders çalışırken bu seferde oooohhh oğlun boyama yapsın ben ders çalışayım diyor.

Ben matematik ogretmeniyim. Maalesef bu genel bir durum 5.siniflar icin. 4+4+4 sistemi ile mufredat ağır geliyor. Matematiği iyiymis sevindim :) umarim devam eder. Dersane icin kesinlikle erken. Özel ders düşünün yalniz öğrenci tercih etmeyin. Deneyim cok onemli. Cocukla iletisim cok onemli. Ankarada olsaydiniz yardimci olurdum

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Keşke ama maalesef İstanbul'dayım. Evet matematik dersi çok iyi aldığı en düşük puan 95 onda da siniri tepesinde geldi 95 aldım diye. Kızım ne güzel işte kötü not almamışsın ki dedim nasıl kötü almamışım 100 almam gerekiyordu dedi. Keşke matematiği sevdiği kadar diğer derslerini de sevse.

bazen farkinda olmadan ders ders diye icindeki ders askini biz oldurebiliyoruz..matematigi bu kadar iyi olan bir cocuk eminim siz hicbirsey soylemezseniz durup dusunup diger derslere calismasi gerektigini gorecektir.bence ev icerisinde bir karar alip ona ders calismasi gerektigini asla soylemeyin..onun kendi disiplinini kazanmasi lazim.sadece hergun belli bir saatte elinize kitabinizi alin tv yi kapatin.o surecte o da uzerine duseni yapacaktir.kendisini dinlemesine firsat verin.

matematigi de dusuk olsa farkli yaklasirdim..ama belli ki bu cocuk istedigi zaman calisabiliyor.sadece onu rahat birakmalisiniz

Ozel ders cok daha mantikli. Hatta universite ogrencisi secin ders alirken de. Benim de o yasta ogrencilerim var da epey gelisme katettik abla gibi gorduklerinden iletisimimiz de iyi. Yasli bir hocadansa ogrenci daha mantikli

şunu unutmamak lazim cocuk basarisiz oldugu dersi sevmez kabullenmez calismak istememesi de bu yüzden. Bakin matematik söz konusu olunca nasil dert ediyor.. çünkü anliyor seviyor en onemlisi başarıyor. Bende fizik dersinden kacabildigim kadar kacardm anlayamazdim yapamazdim basarisizligimi görmek istemezdim. Tavsiyem önce basarbildigini anlayabildigini farkettirmek. Bununla okul ogretmeni pek ilgilenemez ama özel dersi bu noktada dusunebilirsiniz. Kesinlikle deneyimli iletisimi iyi bir öğretmen olmali. Cevrenize bi sorun derim

Bende genelde matematik dersi kötü olup diğer dersleri iyi olan çocuklar gördüm ama senin çocuğunun matematiği iyiyse bu çok güzel sözlü dersler için iyibir öğretmenden özel bir ders alması daha iyi olur çocuğun üzerine çok gitmeyin bu yüzdende çalışmak istemeye bilir ingilizce içinde ayrı bir öğretmen şart

Back
X