• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dershane mi özel ders mi?

Benim kardeşim de aynen böyleydi. Hiç çalışmazdı tam bir tembeldi :) Baktım olmayacak (aramızda çok az yaş farkı var 1 sene ardımdaki sınıftan geliyordu) beraber ders çalışmaya başladık, ortaokulda salonda bize masa ayrıldı her dersimizi çalışmalarımızı orada yapıyorduk. Yaklaşık 1 sene boyunca sürekli ders çalıştırdım. Matematik, fen, ingilizce vs.. Zamanla çalışma temposunu yakaladı, sonra boynuz kulağı geçti deli gibi ders çalışmaya başladı özel ünide hukuk fakültesini burslu kazandı 1.likle bitirdi, sonra hakim oldu :) O kadar tembeldi ki ailem meslek lisesine veririz, onu da okuyamazsa sanayide çalışsın diyorlardı düşün.. Yani kesinlikle düzeltilebilir bir şey onla beraber ders çalışabilecek arkadaşı ya da kardeşi yok mu? Yoksa bu durumda özel ders daha iyi görünüyor, yalnız özel ders öğretmeni ile konuşup asıl amacınızın çocuğa ders çalışmayı sevdirmek olduğunu belirtin.
Bir de çocuğun önünde kitap okuyun. Üniversite mezunuysanız kitaplarınızı gösterebilirsiniz. Ben ders çalışma sevdamı babamın üniversite kitaplarına duyduğum aşk ile kazandım mesela. Kapaklarına ve içlerine bakıp bir gün hepsini öğreneceğim diye onlarla yatıp kalkıyordum :))
Sadece çocuğa ders çalış demek yerine teşvik edin, bilgi sahibi olmanın çok önemli olduğunu belirtin. Ayrıca bilim ve teknik gibi dergiler alıp çocuğun bilimsel gelişmelere ilgi duymasını sağlayabilirsiniz, bu da sayısala yönelmesine neden olacaktır. Tabi önce siz okuyacaksınız hatta beraber okuyun, yenilikleri büyük bir mutlulukta öğreniyormuş gibi davranın.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Kardeşi var fakat henüz anaokuluna gidiyor, öyle birlikte ders çalışabileceği kimse de yok binada yaşıtı çocuk dahi yok. Kitap okuyorum hatta kendi kitaplarımı da gösteriyorum bana söylediği anne onca yıl okumuşsun üniversiteyi bile hala daha kitap okuyorsun sende bir garipsin bıkmadın mı okumaktan diyor bana. Üniversite kitaplarımı gösterdiğimde de anne acaba üniversiteye gitmesem mi baksana bu kitaplara aman allahım ben üniversiteye gitsem hiç sınıfımı geçemem herhalde kim çalışacak bu kadar kitabı diyor. Hayatı gırgırdan ibaret sanki.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Kardeşi var fakat henüz anaokuluna gidiyor, öyle birlikte ders çalışabileceği kimse de yok binada yaşıtı çocuk dahi yok. Kitap okuyorum hatta kendi kitaplarımı da gösteriyorum bana söylediği anne onca yıl okumuşsun üniversiteyi bile hala daha kitap okuyorsun sende bir garipsin bıkmadın mı okumaktan diyor bana. Üniversite kitaplarımı gösterdiğimde de anne acaba üniversiteye gitmesem mi baksana bu kitaplara aman allahım ben üniversiteye gitsem hiç sınıfımı geçemem herhalde kim çalışacak bu kadar kitabı diyor. Hayatı gırgırdan ibaret sanki.
Ben o konuda biraz kardeşimi küçük gördüğümü belirtiyordum. Cahil kalacaksın ve cahil insanları hiç sevmem diye. Amacın okumak olmasın, ne kadar çok şey öğrenirsen o kadar değerlenirsin diyordum. İnsanı insan yapan bilgisidir, ileri de bilim kadını olacağım diye gaza getiriyordum. İşte kardeşimin şansı benim gibi bir inek ablası olmasıydı. Benim gibi onu hırslandıracak öğretmen bulabilirseniz ne mutlu size. Ben bir süre boyunca hırslanmasını ve benimle yarışmasını sağlamaya çalıştım çünkü. Ben futbolcu olacağım okumama gerek yok diyordu :D

Ben o konuda biraz kardeşimi küçük gördüğümü belirtiyordum. Cahil kalacaksın ve cahil insanları hiç sevmem diye. Amacın okumak olmasın, ne kadar çok şey öğrenirsen o kadar değerlenirsin diyordum. İnsanı insan yapan bilgisidir, ileri de bilim kadını olacağım diye gaza getiriyordum. İşte kardeşimin şansı benim gibi bir inek ablası olmasıydı. Benim gibi onu hırslandıracak öğretmen bulabilirseniz ne mutlu size. Ben bir süre boyunca hırslanmasını ve benimle yarışmasını sağlamaya çalıştım çünkü. Ben futbolcu olacağım okumama gerek yok diyordu :D

Benim kızımda şarkıcı olacakmış oyuncak mikrofon aldırdı bize onu alıyor eline geçiyor karşımıza şarkılar söylüyor oynuyor, hatta bazen mikrofonunu nereye koyduğunu unutuyor, tarak ya da benzeri bir şey alıp mikrofon yapıyor kendine. Geçen gün babasına baba ben büyüyünce şarkıcı olmak istiyorum aslında üniversiteye gitmeme gerek yok bunun için dedi.

Yaniliyorsun canim, sayisali iyi olan birinin diger dersleri hayli hayli kotu olabilir, bizim lisede bir cocuk vardi, muthis bir matematik zekasi vardi ama gel gor ki diger derslerden kalacak kadar kotuydu obur dersleri. Bazi insanlarin kafa baska calisiyor, belki de bunun cozumu yoktur, herkes her seyde iyi olmak zorunda degildir,

Herkes elbette herşeyde iyi olacak değil kesin olarak mutlaka diğerlerinide yapar, başarır gibi birşey söylemedim., zaten şahsi fikrim olarak diğer derslerdende ilgiyle, alakayla, ek dersle vs kolayca halledebileceğini söyledim. Belki sizin arkadaşınız durumu çok daha başkaydı. Tek bir kişiden yola çıkarak yanıldığımı düşünmem biraz garip olur.

Merhaba arkadaşlar, daha önce de 5. sınıfa giden kızımın hiç ders çalışmamasıyla ilgili bir konu açtımtım. Sağolsun arkadaşlar tavsiyede bulunmuştu tüm tavsiyelere bende uydum fakat değişen hiçbir şey olmadı. Kızım hala ders çalışmak istemiyor yazılı notları da günden güne düşüyor. Hatta dün akşam Fen öğretmeni eşimi aradı deneme sınavı yapmış 24 sorudan 14 yanlışı varmış kızımın ve acaba yanlış mı işaretledi ya da başka bir sorun mu var diye günden güne notları düşüyor dedi. Eşimde konuştu bizde farkındayız hocam, gerek ben gerekse eşim derslerinde yardımcı oluyoruz. Yardımcı kitaplar ve yaprak testler aldık fakat buna rağmen kızım ders çalışmayı ısrarla reddediyor. Nasıl çözüme ulaştıracağımızı bizde bilmiyoruz dedi. Önümüzdeki hafta içi de tekrar okula gidip öğretmenleriyle görüşecek. Kızımda öğretmeni arayınca üzüldü tabii ama sadece anlık üzülüyor hiçbir çabası yok. Bu dönem zaten bitti ama ikinci dönemde kızımızın biraz toparlanması için özel ders ya da dershane düşünüyoruz ama hangisi daha iyi ona karar veremedik. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
Özel ders veren biri olarak özel ders diyorum. Çünkü özel derste kızınızla bire bir ilgilenilecek, eksiklerinin üzerine gidilecek. Dershanede böyle bir ihtimal yok ya da çok yüzeysel olur ancak.

Önceden notları iyiyse ve düşüşe geçtiyse özel dersten dershaneden çok sorunun ne olduğunu anlamanız daha çok yardımcı olacaktır. Gerekirse uzman yardımı alın. Ama dersler konusunda hep problemli bir çocuksa özel ders eminim sonunuzu çözecektir.

Şimdi 5. sınıf öğrencimin dersinden çıktım. Başladığımızda notları 50-60 civarındaydı. Bugün matematikten 100 aldığı müjdesini verdi bana. Malesef karneye 5 düşüremeyecek ama muhteşem bir ilerleme kaydetti 1-2 ayda.

Herkes elbette herşeyde iyi olacak değil kesin olarak mutlaka diğerlerinide yapar, başarır gibi birşey söylemedim., zaten şahsi fikrim olarak diğer derslerdende ilgiyle, alakayla, ek dersle vs kolayca halledebileceğini söyledim. Belki sizin arkadaşınız durumu çok daha başkaydı. Tek bir kişiden yola çıkarak yanıldığımı düşünmem biraz garip olur.
Haklisiniz, sanirim cevrem sanirim boyle insanlarla dolu o yuzden bunu genel gecer bir sey saniyordum ama degil galiba

Özel ders veren biri olarak özel ders diyorum. Çünkü özel derste kızınızla bire bir ilgilenilecek, eksiklerinin üzerine gidilecek. Dershanede böyle bir ihtimal yok ya da çok yüzeysel olur ancak.

Önceden notları iyiyse ve düşüşe geçtiyse özel dersten dershaneden çok sorunun ne olduğunu anlamanız daha çok yardımcı olacaktır. Gerekirse uzman yardımı alın. Ama dersler konusunda hep problemli bir çocuksa özel ders eminim sonunuzu çözecektir.

Şimdi 5. sınıf öğrencimin dersinden çıktım. Başladığımızda notları 50-60 civarındaydı. Bugün matematikten 100 aldığı müjdesini verdi bana. Malesef karneye 5 düşüremeyecek ama muhteşem bir ilerleme kaydetti 1-2 ayda.
Lisede kardeşimin liseler arası bilgi yarışması takımına seçildiğinde duyduğum gururu hissettim biraz nedense. Çok emek verip karşılığını görmek o kadar güzel ki..

Haklisiniz, sanirim cevrem sanirim boyle insanlarla dolu o yuzden bunu genel gecer bir sey saniyordum ama degil galiba

Kesinlikle değil. Önceki mesajlara da baktım sanırım daha yeni mezun olmuşsun liseden. Günümüz çok değişti artık. Anne-babalar, mesela konu sahibi arkadaşımız gibi, çok ilgililer çocuklarıyla. Ve insanlar artık bilinçli. Kreşler bile çocuk gelişiminde gittikçe gelişiyor. ;)

Evet konuştum sıcak baktı hatta ilginç bir şekilde anne galiba Fen öğretmenim özel ders veriyormuş onu çok seviyorum babam konuşsa bana da ders verir mi dedi. Öyle ki sınıfı en alt kat ve cam kenarında oturuyor kızım derste camın kenarından fen öğretmeni geçince el sallıyormuş, elinde büsküvi yerken öğretmenine de götürüp veriyormuş. Fen öğretmenine karşı ilgisi de gözümden kaçmadı.
Özel dersi kendi öğretmeninden aldırmanızda sakınca bulmuyorum bende.
hem sevdiği bir öğretmen hemde öğretmen sınavda ne tarz sorular soruyorsa
ona yakın örnekler çözer.Belki anlamadığı için sevmediği için çalışmak istemiyordur.
Orta 1 de bende pek çalışmayı sevmeyen zayıf bir öğrenciyken,okul kurslarıyla notlarımı yükselttim.
konuları anladıkça ve başarılı oldukçada ders çalışmaya başladım.dereceyle bitirdim.
İnşallah sorununuzu çözersiniz arkadaşım ayrıca şuan için dersaneyi hiç önermiyorum.
eğer kendi öğretmeninden ders aldırmayacaksanızda mutlaka tecrübeli birinden özel ders aldırın.
bende matematikçi ve piyasayı bildiğim için bunu söylüyorum:KK66:

Çok teşekkürler yorumunuz için. Önceden notları iyiydi ama ilkokulda genelde notlar hep iyi oluyor zaten. Bu dönem başından beri kötü gidiyor. İkinci dönem başında sizinde tavsiyeleriniz üzerine dershane yerine özel ders almasını sağlayacağız.

Özel dersi kendi öğretmeninden aldırmanızda sakınca bulmuyorum bende.
hem sevdiği bir öğretmen hemde öğretmen sınavda ne tarz sorular soruyorsa
ona yakın örnekler çözer.Belki anlamadığı için sevmediği için çalışmak istemiyordur.
Orta 1 de bende pek çalışmayı sevmeyen zayıf bir öğrenciyken,okul kurslarıyla notlarımı yükselttim.
konuları anladıkça ve başarılı oldukçada ders çalışmaya başladım.dereceyle bitirdim.
İnşallah sorununuzu çözersiniz arkadaşım ayrıca şuan için dersaneyi hiç önermiyorum.
eğer kendi öğretmeninden ders aldırmayacaksanızda mutlaka tecrübeli birinden özel ders aldırın.
bende matematikçi olarak ve piyasayı bildiğim için bunu söylüyorum:KK66:

İnşallah çok teşekkür ederim. Kızımda okul kursuna gitti fakat kendi okulunda değildi kurs aynı semtte başka bir okuldaydı ve farklı öğretmenler giriyordu derslere. Kızım hem kendi öğretmenleri olmadığı için hem de kursla okuldaki üniteler birbirini tutmadığı için gitmek istemedi. Örneğin biz ingilizcede 3. ünitedeyiz kursta 7. üniteyi anlatıyorlar gibi. Fen kursunu da kendi öğretmeninin anlattığı gibi anlatmıyormuş o yüzden istemedi. Hatta kurstaki fen öğretmenine de demiş öğretmenim bizim kendi fen öğretmenimiz farklı anlatıyor siz farklı anlatıyorsunuz diye.

Çok teşekkürler yorumunuz için. Önceden notları iyiydi ama ilkokulda genelde notlar hep iyi oluyor zaten. Bu dönem başından beri kötü gidiyor. İkinci dönem başında sizinde tavsiyeleriniz üzerine dershane yerine özel ders almasını sağlayacağız.
Özel ders için mutlaka seveceği ve yanında rahat edeceği birini bulun. Daha yaşı küçük kızınızın, öğretmen olmasına gerek yok ders verecek kişinin. Aklı başında bir üniversite öğrencisi 8. Sınıfa kadar iş görür. Hem ücret daha uygun olur sizin için. Ve muhakkak aylık ücrette anlaşın daha uygun olur yine.
Ufak bir tavsiye, ikinci dönemin başlamasını beklemeyin. Tatilde eğer bir planınız yoksa birinci dönemin konularını tekrar etmek, temel atmak adına tatil için yoğun bir program alın. Hızlandırılmış kurs gibi olsun ki ikinci döneme hazır başlasın.

Lisede kardeşimin liseler arası bilgi yarışması takımına seçildiğinde duyduğum gururu hissettim biraz nedense. Çok emek verip karşılığını görmek o kadar güzel ki..
Son derece gurur verici bişey. Normal şartlarda bu kadar hızlı sonuç almıyorum ama bu ufaklıkla frekanslarımız tuttu sanırım. Mutluyum bugün, emeğinin karşılığını görmek güzel...

Özel ders için mutlaka seveceği ve yanında rahat edeceği birini bulun. Daha yaşı küçük kızınızın, öğretmen olmasına gerek yok ders verecek kişinin. Aklı başında bir üniversite öğrencisi 8. Sınıfa kadar iş görür. Hem ücret daha uygun olur sizin için. Ve muhakkak aylık ücrette anlaşın daha uygun olur yine.
Ufak bir tavsiye, ikinci dönemin başlamasını beklemeyin. Tatilde eğer bir planınız yoksa birinci dönemin konularını tekrar etmek, temel atmak adına tatil için yoğun bir program alın. Hızlandırılmış kurs gibi olsun ki ikinci döneme hazır başlasın.

Aslında bende böyle düşündüm ama burada bazı arkadaşlar bu kadar baskı yapmayın bu kadar baskı evden bile kaçırır deyince korktum açıkçası. Tatil için bir planımız yok ama tatilini iyi geçirsin dedikleri için ikinci dönem başı gibi düşündüm.

Merhaba arkadaşlar, daha önce de 5. sınıfa giden kızımın hiç ders çalışmamasıyla ilgili bir konu açtımtım. Sağolsun arkadaşlar tavsiyede bulunmuştu tüm tavsiyelere bende uydum fakat değişen hiçbir şey olmadı. Kızım hala ders çalışmak istemiyor yazılı notları da günden güne düşüyor. Hatta dün akşam Fen öğretmeni eşimi aradı deneme sınavı yapmış 24 sorudan 14 yanlışı varmış kızımın ve acaba yanlış mı işaretledi ya da başka bir sorun mu var diye günden güne notları düşüyor dedi. Eşimde konuştu bizde farkındayız hocam, gerek ben gerekse eşim derslerinde yardımcı oluyoruz. Yardımcı kitaplar ve yaprak testler aldık fakat buna rağmen kızım ders çalışmayı ısrarla reddediyor. Nasıl çözüme ulaştıracağımızı bizde bilmiyoruz dedi. Önümüzdeki hafta içi de tekrar okula gidip öğretmenleriyle görüşecek. Kızımda öğretmeni arayınca üzüldü tabii ama sadece anlık üzülüyor hiçbir çabası yok. Bu dönem zaten bitti ama ikinci dönemde kızımızın biraz toparlanması için özel ders ya da dershane düşünüyoruz ama hangisi daha iyi ona karar veremedik. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

benimkide 5 e gidiyor o da çok isteksiz bu günlerde, eğer durumunuz varsa özel ders derim ben, dershanelerin etüd merkezlerinin faydalı olduğunu düşünmüyorum

Aslında bende böyle düşündüm ama burada bazı arkadaşlar bu kadar baskı yapmayın bu kadar baskı evden bile kaçırır deyince korktum açıkçası. Tatil için bir planımız yok ama tatilini iyi geçirsin dedikleri için ikinci dönem başı gibi düşündüm.
10 senedir özel ders veriyorum ve tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki geç kalırsınız. Tabi ki çocuğu boğmayın. Mesela hafta içi sadece 1 saatlik ders 2 haftada toparlar. Ya da gün aşırı 1-2 saat yeterli olur muhtemelen tüm tekrarlar için. Zaten 5. Sınıf birinci dönem konuları çok az. Kesirlere yeni geçtiler çoğu okulda matematik dersinde. 2 ünite falan var tekrar edilecek. Fen dersinde de yanılmıyorsam 3 ünite bitti henüz.
Geri kalan zamanlar onun olsun, eğlenin, faaliyetler yapın, sinemaya gidin. Genelde güzel çocuk filmleri olur bu aralar tatil diye.

10 senedir özel ders veriyorum ve tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki geç kalırsınız. Tabi ki çocuğu boğmayın. Mesela hafta içi sadece 1 saatlik ders 2 haftada toparlar. Ya da gün aşırı 1-2 saat yeterli olur muhtemelen tüm tekrarlar için. Zaten 5. Sınıf birinci dönem konuları çok az. Kesirlere yeni geçtiler çoğu okulda matematik dersinde. 2 ünite falan var tekrar edilecek. Fen dersinde de yanılmıyorsam 3 ünite bitti henüz.
Geri kalan zamanlar onun olsun, eğlenin, faaliyetler yapın, sinemaya gidin. Genelde güzel çocuk filmleri olur bu aralar tatil diye.

Evet sizin dediğiniz gibi günde 1 saat ya da gün aşırı 1-2 saat çocuğuna sıkmamış olur. Tavsiyeleriniz için tekrar teşekkür ederim.

Benim kızımda 6. Sınıfa gidiyor bende kendi tecrübelerinden yararlanarak size şunu söyleyebilirim.Ne kadar çok çalış derseniz o kadar çok tepki veriyorlar kızımda 15.30 gibi eve geliyor, gelince günün nasıl geçti diye biraz sohbet ediyoruz o arada yemeğini yiyor. Bir süre sonra günün planını yapıyoruz ne ödev var,hangi yazılı ,kaç konu ezber ondan sonra onu bir süre rahat bırakıyorum ne yapmak istiyorsa onu yapıyor.Sık sık film seyrederiz birlikte konuyu ona bırakırım internetten istediği yaşına uygun bir film alçar alırız elimize çekirdekleri,çikolataları,cipsleri bir güzel bu da ödülümüzdür .özellikle cuma günleri özeldir ertesi gün okul yoktur film izlemek için.Aranızdaki paylaşımlar çoğalıca için bağınız güçlenecektir diye düşünüyorum

5. Sınıf zor bir dönem...Notları düşen bir öğrenci gittikçe nasıl olsa başaramıyorum duygusuna kapılarak boşverecek ve kısır döngü içine girecektir. Öğrencilerin isteksizliğinin sebebi genelde başaramadıklarını, anlamadıklarını düşünmektir.
Dershanenin sınıf ortamından farkı olmayacaktır bu sebeple özel ders diyorum. Ancak özel dersi verecek kişi de çok önemli şu an ergenlik ile oyun çağı arasındalar çünkü. Eğlenceli ders işleyerek öncelikle ders çalışmayı sevdirmeli.

Back
X