- 16 Mayıs 2014
- 3.315
- 3.912
- 248
- Konu Sahibi cocuklarimcanlarim
Benim kardeşim de aynen böyleydi. Hiç çalışmazdı tam bir tembeldi :) Baktım olmayacak (aramızda çok az yaş farkı var 1 sene ardımdaki sınıftan geliyordu) beraber ders çalışmaya başladık, ortaokulda salonda bize masa ayrıldı her dersimizi çalışmalarımızı orada yapıyorduk. Yaklaşık 1 sene boyunca sürekli ders çalıştırdım. Matematik, fen, ingilizce vs.. Zamanla çalışma temposunu yakaladı, sonra boynuz kulağı geçti deli gibi ders çalışmaya başladı özel ünide hukuk fakültesini burslu kazandı 1.likle bitirdi, sonra hakim oldu :) O kadar tembeldi ki ailem meslek lisesine veririz, onu da okuyamazsa sanayide çalışsın diyorlardı düşün.. Yani kesinlikle düzeltilebilir bir şey onla beraber ders çalışabilecek arkadaşı ya da kardeşi yok mu? Yoksa bu durumda özel ders daha iyi görünüyor, yalnız özel ders öğretmeni ile konuşup asıl amacınızın çocuğa ders çalışmayı sevdirmek olduğunu belirtin.
Bir de çocuğun önünde kitap okuyun. Üniversite mezunuysanız kitaplarınızı gösterebilirsiniz. Ben ders çalışma sevdamı babamın üniversite kitaplarına duyduğum aşk ile kazandım mesela. Kapaklarına ve içlerine bakıp bir gün hepsini öğreneceğim diye onlarla yatıp kalkıyordum :))
Sadece çocuğa ders çalış demek yerine teşvik edin, bilgi sahibi olmanın çok önemli olduğunu belirtin. Ayrıca bilim ve teknik gibi dergiler alıp çocuğun bilimsel gelişmelere ilgi duymasını sağlayabilirsiniz, bu da sayısala yönelmesine neden olacaktır. Tabi önce siz okuyacaksınız hatta beraber okuyun, yenilikleri büyük bir mutlulukta öğreniyormuş gibi davranın.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Kardeşi var fakat henüz anaokuluna gidiyor, öyle birlikte ders çalışabileceği kimse de yok binada yaşıtı çocuk dahi yok. Kitap okuyorum hatta kendi kitaplarımı da gösteriyorum bana söylediği anne onca yıl okumuşsun üniversiteyi bile hala daha kitap okuyorsun sende bir garipsin bıkmadın mı okumaktan diyor bana. Üniversite kitaplarımı gösterdiğimde de anne acaba üniversiteye gitmesem mi baksana bu kitaplara aman allahım ben üniversiteye gitsem hiç sınıfımı geçemem herhalde kim çalışacak bu kadar kitabı diyor. Hayatı gırgırdan ibaret sanki.