Dert babası Brenda

Türk insanının mermura garanti meslek bakıp memurluk dısındaki meslekleri ciddiye almayısı... Bir kpss dramı...
Yalnız değilsiniz sizin durumunuzda binlerce insan var bu ülkede. Atanamadıgı için evlenemeyen, atanamadıgı için kücük düsürülen vs. Bu sizin degil devletin ayıbı. Üniversite mezunlarına iş güvencesi vermiyor. Her yıl aynı bölümler binlerce ögrenci mezun veriyor. Coğuda açıkta kalıyor. Bu binlerce kişiden sadece 100 kisi atanıyor meslegini yapıyor. Gerisine gerizrkalı muamelesi yapılıyor. Hayır efendim kimse geri zekalı falan degil. Sistem yanlışş... Halk cahil...

ağzı olan konuşuyor boşver. eğer evde oturup atanamasaydın sanırım biraz çabalaman gerek diyecektim ki sen zaten hem çalışıp hem yüksek lisans yapıp hem de kpss ile uğraşıyormuşsun. daha ne olsun. kulaklarını tıka geç.
benim kardeşim sadece evde oturup kpss çalışmasına rağmen düşük aldı. baya moralimiz bozuldu ama gık demedik. sonuçta kendi hayatı. sağlık olsun yine çalışır yaparsın dedik diye bile bize baya atarlandı.

Umursamaman gerek. Umursamanın sebebi içten içe zaten bu konuda üzgün olman. İnşallah bu cümlelere he he diyip geçecek kadar düzgün ve içine sinen bir yerde çalışırsın.

Umursamaman gerek. Umursamanın sebebi içten içe zaten bu konuda üzgün olman. İnşallah bu cümlelere he he diyip geçecek kadar düzgün ve içine sinen bir yerde çalışırsın.

Henüz çalışamayacağımın farkındayım iyi yerler deneyim istiyor ama bir şekilde tırmanarak seneler içinde iyi şartlara erişmeyi umuyorum. Elbette üzülüyorum üzülmüyor değilim ama ne yapayım, olmamış işte beni daha fazla üzmenin manası nedir değil mi?

Atanmışsın ama adam olamamışsın diyesi geliyor insanın. Annem tarafında da var bu zihniyet yemin ediyorum görüşmek bile istemiyorum kimseyle. Ben özelde alıyorum o adamın söylediği maaşı. Yani 4000 almak için memur olmak gerekmiyor. Bayramda seyranda ne zaman denk gelsek dayı teyze kuzenler tayfasıyla erdemli naptın girdin mi kpssye. Yok girmedim, yaa öyle mi banka sınavlarına gir bari takip ediyo musun. Bak şu bankada geçen alım olmuştu. Ben her seferinde mavi ekran bıktım artık bu zihniyetteki insanlardan. Özelde çalışıyoruz diye köle ama onlar devlette çalışıp benden az maaş alsalar bile paşa gibi davranıyolar. O yüzden hiç takma canım her yerde var bu tür insanlar.

devlette mi?? ben hiç denk gelmedim.

Şimdi şöyle anlatayIm. Her öğretmen bir değil misal bir öğretmen Boğaziçi ya da odtü gibi bir üniversiteden mezun ve devlette çalışan atanmış matematik ögretmeni diyelim. Devletten aldığı para herkesle aynı 3bin lira diyelim ek dersle bu değişmez. Hangi üniversiteden mezun olursanız olun devletten alınan para bir ders saatine karşılık aynıdır.

Sonrasındaysa ders, kurs imkanı mezun olduğu üniversite ve başarısından dolayı herhangi bir yerden mezun öğretmene göre daha fazla oldugu için çok daha fazla para kazanabiliyor. Ders saati ücreti de tecrübesi ve başarısından dolayı daha fazla oluyor.

Benim tanıdığım kadın öğretmenlerden hem devlette çalışıp hem özel ders vererek rahatça 6k kazanan var ve ders konusunda seçici. Kendi okulundan öğrencilere -ki zaten bence bu etik değil- ve ailesine güvenmediklerine ders vermediği halde bu parayı rahatça kazanıyor.

İş kişide bitiyor yani. siz işinizde iyiyseniz her meslekte iyi paralar kazanılabilir.

Ben de bu yüzden konu sahibinin içinin rahat olmasını diliyorum. Kendisi başarılı ve işinde iyiyse zaten bu bahsedilen rakamlar onun için kazanılması güç şeyler olmayacak.

Şimdi şöyle anlatayIm. Her öğretmen bir değil misal bir öğretmen Boğaziçi ya da odtü gibi bir üniversiteden mezun ve devlette çalışan atanmış matematik ögretmeni diyelim. Devletten aldığı para herkesle aynı 3bin lira diyelim ek dersle bu değişmez. Hangi üniversiteden mezun olursanız olun devletten alınan para bir ders saatine karşılık aynıdır.

Sonrasındaysa ders, kurs imkanı mezun olduğu üniversite ve başarısından dolayı herhangi bir yerden mezun öğretmene göre daha fazla oldugu için çok daha fazla para kazanabiliyor. Ders saati ücreti de tecrübesi ve başarısından dolayı daha fazla oluyor.

Benim tanıdığım kadın öğretmenlerden hem devlette çalışıp hem özel ders vererek rahatça 6k kazanan var ve ders konusunda seçici. Kendi okulundan öğrencilere -ki zaten bence bu etik değil- ve ailesine güvenmediklerine ders vermediği halde bu parayı rahatça kazanıyor.

İş kişide bitiyor yani. siz işinizde iyiyseniz her meslekte iyi paralar kazanılabilir.

Ben de bu yüzden konu sahibinin içinin rahat olmasını diliyorum. Kendisi başarılı ve işinde iyiyse zaten bu bahsedilen rakamlar onun için kazanılması güç şeyler olmayacak.

ha onu biliyorum o konuda tamamım. ben de biliyorum matematik öğretmeni tek başına kadın 3 çocuğuyla ev , araba, çocuklar özel okulda süper yani maşallah. ama işte tarih öğretmeni özel ders verme gibi durumu olmaz. ha dershane falan olabilir ama o da yasal değil. hem devlete hem özel olmaz. o yüzden dedim devlette alamaz diye ;)

ha onu biliyorum o konuda tamamım. ben de biliyorum matematik öğretmeni tek başına kadın 3 çocuğuyla ev , araba, çocuklar özel okulda süper yani maşallah. ama işte tarih öğretmeni özel ders verme gibi durumu olmaz. ha dershane falan olabilir ama o da yasal değil. hem devlete hem özel olmaz. o yüzden dedim devlette alamaz diye :KK66:

Aynen, haklısınız.

Ülkede resmen kast sistemi olustu "memurlar ve ötekiler"
Banada hic cazip gelmio memur olmak. Cok özür diliyorum kimseyi kirmak istemem ama bence memurlar asalaklar (en azindan benim gördüklerim) sabah 8den 12ye kadar calisip ögleden sonra takiliyolar.

Herkes devlette mi çalışacak özelde çalışan zekasız mı ne görgüsüzlermiş. Hiç kafana takmaya değmez inan,herkes biyerden kazanıyor parasını. Garibim 4 bini hava atma meselesi sanıyor. Nekadar basit burdan anla..

Back
X