Dert Bende Derman Sende....yüksek çaycı

işi bırakmalı mıyım?

• evet

OY: 27 100,0%
  • hayır

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    27

Benignelf

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2015
10
8
86
Merhaba arkadaşlar,
Ben çok uzun yazıp sizi sıkmak istemiyorum.4 yıllık işletme mezunuyum okurken kendimi geliştirmek için çok uğraştım dil kurslarına çok para döktüm,yurt dışına eğitime gittim(erasmus sınavı ile).Babam ben 8.sınıftayken vefat ettiği için bunları yaparken tek destekçim abim ve annemdi.Ben işsiz kalma korkum yüzünden ve annem yıllardır yalnız yaşıyor diye okul biter bitmez yazın işe girdim kendi memleketimde İşim ne diye soracak olursanız sekreterlik adı altında çaycılık temizlikçilik yapıyorum. Lavaboları yıkıyorum,camları siliyorum,patronun arabasını bile yıkadığım oluyo.Üniversite mezunu olduğum için patron kosgeb den bana verdiği ücretin yarısı kadar para alıyor.İşten çıkmak istedim bir keresinde senden memnunuz falan dedi işine gelmiyor tabi normalde üniversite mezunu bulamayacak ben gibi sabır edenini.Bana çok koyuyor artık işten çıkmak istiyorum yaşadığım yer küçük bir yer iş bulmam zor tabii birde ben yeni evlendim düğün borçları için anneme yardım ediyorum.Bazen ağlamak istiyorum işyerinde kendimi çok değersiz hissediyorum ve o kadar niye mek verdim de çalışıyorum diyorum.1 yılım doldu işten çıkarken evliliği bahane ederek çıkıp kıdem tazminatı alma hakkım var onu alsam ayıp olur mu patrona? Ve çıkınca eşimden para istemek zoruma gider diye düşünüyorum yada iş bulamazsam diye korkuyorum oturup KPSS çalışmak istiyorum akrabalar yüzünden mümkün olur mu yapabilir miyim bilmiyorum ne olur bana akıl verin...Abim ve annem benimle gurur duysun istiyorum,arkadaşlarım çalıştıkları yerdeki çaycılardan önemsemeyerek bahsettiklerinde bile gözlerim doluyor belli etmemeye çalışıyorum..

Küçük yerdeymişsin üniversite mezunu ve yurtdışı deneyimin var. Bence şansın öbür insanlara göre çok daha yüksektir. Eğer mutlu değilsen harcama kendini oralarda. Ama şimdiden kariyernet ten filan bak sana göre neler varmış, neler olabilir diye. Öyle hiç piyasayı bilmeden de ayrılma bence...

Canım git patrona güzelce anlat.
Bu işler için birini almayi düşünür musunuz de.biliyorsunuz ben sekreter olarak başladım ama bu işler benim eğitimime girdiğim işin tanimina vb.uymuyor.ben sizden memnunum ve fakat bu koşullar altında ayrılmayı düşünüyorum maalesef...Oysaki ben guveninizi sağlayıp sağ kolunuz gibi istihdam edilirim diye düşünmüştüm de.
Derdini söylemeye derman bulamaz.once konuşmayı dene bir bakalım ne diyecek.

neden ayıp olsun hakkın o kıdem senin sNiye düşünme. bu kadar kendini geliştirmişsin yapma bunu kendine... karar tabii ki senin ama bu sene b kadro alımı var işletme iktisat için a kadro çok zor. zaten erkene alındı kpss mayıs ayında ne kadar erken başlarsan o kadar iyi olur. akrabalarınla da konuşur durumu anlatırsın. ben de evlilik tazminatı aldım. evlenince bırakıp kpss ye hazırlandım hamdolsun atandım. rabbim yardımcın olsun. eşinle düşünceni duygularını paylaş birlikte çok da geç olmadan bir karara varmaya çalışın. ayrıca patrona ayıp olur kafasını bir kenara bırak lütfen vereceği tazminat ortalama bir aylık maaşın.

Bence işten çıkmayın onların sizi çıkarmasını sağlayın söyledikleri her şeyi yapmayarak. Sekreterin görevi neyse o kadarını yapın, tazminat da garanti olur böylece? (Kendiniz çıkınca alınıyor mu bilmiyorum)

Çok iyi dayanmışsınız.
Çalıştığım yerdeki sekreterimiz ve ofis elemanımız işten ayrılınca, patronum ve çalışanlar tarafından onun görevleri de bana yüklenmişti.
Mutfak toplamak, yemek hazırlayıp bulaşık yıkamak, gelen misafirlere ikramlarda bulunmak, telefonla müşterileri arayıp tahsilat yapmak gibi.
Kaldı ki ben reklam metin yazarıydım, bir baktım temizlik elemanı olmuşum.
3 cümle kurmayı beceremeyen alaylı kameramanın 'bana bi gayfe yap, soframı kur' cümlesi o kadar ağırıma gidiyordu ki, tuvalete kendimi kilitleyip ağlıyordum.
1 ay dayanabildim, sonra istifa ettim.
Ne ailemden ne de çevremden kimseye diyemedim bu sebeple ayrıldım diye.
Geleceğim yoktu, bana bir şey katmıyordu orası diyerek geçiştirdim hep.
Siz de dik durun.
Şuan yaptığınız ofis elemanlığını her yerde bulursunuz ama okumuşsunuz.
Bir uzmanlığınız var.
Lütfen size bu muamelenin yapılmasına müsade etmeyin, değerinizi kendiniz belirleyin.

bende sekreterım ve küçük bir iş yerındeyım
birkaç kere bana cam sildirmeye çalıştılar bende dedım bu ısı yapcak bı çalışanımız var. Neymiş 50 yaşındaymış silerken birşey olurmuş. Ben peşinen konuştum. Cam silemem Temizlik yapmam. Ancak özel misafiriniz gelir çay servisi yaparım okadar 3 yıldır çalışıyorum. Kızları oldum resmen saolsunlar benı hiç kırmadılar bnce anlatmak lazım herseyi.
İnsanlar anlaşa anlaşa
tabıı hherkes benım patronlarım gıbı olamaz. Anlattın ve anlamadılarsa çık çunku eğitimin yerınde daha ıyı bır iş bulaacagına ınanıyorum.

siz gerçekten cesur bi karar vermişsiniz ben sürekli ayrılmayı düşünüp düşünüp kendimi teselli etmeye çalıştım.Yanlışım orda oldu sanırım

Alnını teriyle çalışıyorsun tebrik ederim
Ama okumasan da bunu yapabilirdin değil mi
Bence kendini köreltme o kadar okumuşken emeğinin hakkını almaya bak
Ne ayıbı zaten böyle bi hakkın var, evlilikten dolayı çık kıdem tazminatını al. Mümkünse ona dokunmayın senin harçlığın olsun eşinden para da istemene gerek kalmaz. Sana harçlık olur iş bulana kadar

Bence KPSS ye çalış evdeyken
Ne düşünüyosun bilmiyorum ama 70 üstü alan yerler var, adliyeler mesela. Mülakat işi biraz sıkıntı gerçi ama.. Puanına göre tercih te yapabilirsin

bende öyle düşünüyorum eşim gerek yok ayıp olur yüzyüze denk gelirseniz işten çıktıktan sonra iyi olmaz falan diyor
Ya o seni ofis elemanı almış her işi yüklemiş iyi oluyor sen devletin sana verdiği hakkı kullanınca niye iyi olmazmış. Ben o tazminatı almak için düğünden 3 ay önce nikahlandım.

Sevgili konu sahibi, anladigim kadariyla cok safsiniz. Yapmayin o ayak islerini, hatta inadina hicbir is yapmayin, alin tikir tikir paranizi. Bu gune kadar yaptiklariniza sayin. Boyle patron dediginiz asagilik insanlar yuzunden siz ve sizin gibi pekcok saf insan kullaniliyor. Kullandirtmayin kendinizi. Cok bunaldiysaniz da cikin o isten (kovmasini beklemeden); evlilik tazminatini da alirsiniz hem, ama bu arada is arayin tabi. Sakin bu ahlaksizlar yuzunden calismayi birakmayin..
Sevgiyle..

hakkınızı alın bence ve harcanmayın orada daha fazla
en kötü ihtimal orada çalışırken bir taraftan da iş arayın, aramazsanız fırsat ayağınıza gelmez

Tatlım öncelikle üzülme.
Şunu unutma patron sen söylemeden rahatsızlığını bilmez, yani " ya bu kız üni. mezunu bir kız ben buna araba yıkatıyorum" demez. Aksine "benim arabamı bile üniversite mezunu yıkıyor" diye düşünüyordur.
Ağlamayana meme yok. Git konuş bak yukarıda kızlar ne güzel fikirler vermişler. Patronun işine gelirse, gelmezse sana iş mi yok canım? Git bir markette vardiya usulü çalış mesela, en azından görevin belli olur. Kullandırtma kendini daha fazla.

Evlilik bahanesiyle cikarsaniz tazminat alabiliyorsunu diye biliyorum ben. Niye ayıp olucak 3 5 kuruşa her işini size yaptirirken ayıp değil ya. Resmen belese bir dunya iş yıkmış üzerinize. Esinizden bu kadar çekinmeyin para mevzusunda. O sizin yoldasiniz artik. Ve erkek evine bakmakla meshuldur. Siz ona destek olmussunuz calisarak. Çalışmak istemediginizi soyleyin tepkisini belli eder zaten para konularinda

evlilik tazminatını alın

süreyi geçirmeyin başka iş ararsınız olmazsa kpss çalışın çoluk çocuk yokken

eşiniz tazminatı isteme demiş ama olmaz o arabasını yıkatırken utanmıyor da sen yasal tazminatını isteyince mi suç

vermezse de dava aç al

Bir süre çalışmayıp başka olanaklar değerlendirmeye çalışın derim. Siz yalniz degilsiniz. Bircok arkadasim var sizin gibi. Yerinde olsam gerekirse 1 yil 2 yil calismadan daha iyi bir yer icin mucadele ederdim. Bu zamanda torpilliler sagolsun kpss bile yalan oldu. Sözüm hakki ile kazananlardan dışarı fakat 26 puan ile atanan gizli kadro öğretmenleri gorunce isyan ediyorum.

Maalesef cok yanlis bir ''dönem" de (!) yaşıyoruz. Çoğu insan tanidiklari sayesinde haklari olmayan ayri departmanlara ve alanlara yonelerek gercek hak sahiplerinin ekmegini calmis oluyor. Asla simdiki yerde çalışma derim arkadasim..

4 yıllık lisans mezunusunuz, yabancı diliniz var, yurtdışı deneyiminiz var patronun arabasını yıkıyorsunuz? Yaptığınız işi küçümsemek için söylemiyorum asla, yanlış anlaşılmasın ama mezuniyetten sonra hiç çaba göstermemişsiniz gibi geldi bana. İş aradım sınavlara girdim şunu yaptım bunu yaptım deseniz neyse de.
Mühim olan okumak değil üniversite bittikten sonra binlerce mezunun arasından sıyrılabilmek. Siz direk ya iş bulamazsam deyip 4 yıllık emeğinizi çöpe atmışsınız. Bu iş için üniversite okumanıza gerek yoktu ki. Asıl mezun olduktan sonra çabalamanız gerekiyordu. Ki hiçbir şey için geç değil. Sınavlara girin KPSS ye hazırlanın. Ordan bir an önce kurtulun. Sekreterlik için okumadınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…