evet hıcbırsey soylemedı ogretmenıde yerınde durmayan cok hareketlı bır cocuk oldugunu yazmıs sadece kullan dedı yoksa sureklı boyle olur dedı umranıye devlet hastanesınnde muslum kul dıye psıkolog
Adam psikolog degil,
Çocuk Psikiyatrisi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
evet hıcbırsey soylemedı ogretmenıde yerınde durmayan cok hareketlı bır cocuk oldugunu yazmıs sadece kullan dedı yoksa sureklı boyle olur dedı umranıye devlet hastanesınnde muslum kul dıye psıkolog
Adam psikolog degil,
Çocuk Psikiyatrisi
ay tövbe de hıç denır mı öyle :26:
sende bunalmışsın bellı kı bence sende bı psıkoloğa gıt, depresyon felan olabılır ınsan kendı evladından bıkar mı hıç
benım kardeşımde çok hıperaktıf bı çocuktu, annem hep kurslara, futbola baskete yönlendırdı
orda enerjısını boşaltınca evde sesı çıkmıyordu
ama şımdı bak uslandı, pedagog ıle görüşün mutlaka
ve dedığım gıbı ımkanınız varsa bı kursa gıtsın yaşıda müsaıt
canım bak ben de öğretmenim, hiperaktif çocukları iyi bilirim.
benim de böyle öğrencilerim oldu, dikkat dağnıklığı için ilaç kullanman şart, yoksa çocuk çok zeki olduğu halde ne yaparsan yap odaklanamaz ve başarısız olur, ayrıca çoook hareketli olduğu için deyim yerindeyse düz duvara tırmanır, benim öğrencim sınıf dolabının üzerine çıkmıştı
arkadaşlarıyla uyum sağlayamaz, sürekli kavga eder, benimkiler böyleydi, ben form doldurup rama yönlendirmiştim
bi de tüm sınıf işlerini böyle öğrencilerime veriyordum, tahtayı silmek vb. sabit durmasınlar diye
tedaviyi ihmal etme yoksa çok zor, sabır diliyorum
Canum yayaya aynen katiliyorum . Yasadiklarindan bunalman normal, ayni sikinti maalesf yakin akrabamizda var ve kizin neler yasadigini goruyorum. Cocugun durtuleri ve hareketliligi o kadar yogun ki bas etmek mumkun degil. Hiperaktif cocuklar icin universite hastanelerinde bolumler var, Capada oldugunu bizzat biliyorum. Oraya gotur istersen. Cunku verilen ilaclar beynin hareket merkezini etkiliyor. Dogru ilac ve dogru doz cok onemli. Cogu cocuga sadece damla veriyorlar ve ise yariyor. Eger dlikkat daginikligida varsa ve damlaya ragmen devam ediyorsa dikkat daginikligi icinde ilac veriyorlar. Ama dedigim gibi buradakiler cocuk hiperaktivitesinde uzmanlasmis olduklari icin insanin ici daha bir rahat ediyor. Ve bu cocukar cok zeki oluyorlar. Bak simdi yaz tatili tatilde bu isin ustune dusersen okullar acidiginda epey mesafe kaydetmis olursun. Oglunun okul basarisi ve uyumu cok farklilasir. Sende rahat edersin ama bu isin pesinde kararlilikla kosturmak lazim.
Sadece sen bunaldigin icin degi evladinin sagligi ve gelecegi icinde gerekli. Bu arada cogucocukta ergenlikle ve ilacla beraber hiperaktivite yok oluyo canim.
Allah yardimcin olsun canim
evet ogretmenıde aynen sızın soyledıklerınızı soyluyor resmen duvara tırmanıyor dıyordu asla goz teması kurmuyor sureklı hırcın arkadaslarınında dıkkatını dagıtıyor dedı rehber ogretmenı ıle hazırladıgı formu kapalı bır zarf ıcınde duzeltıyorum psıkıyatrıye yonlendırdı hatta ben randevu alamıyordum hep dolu oluyordu kendılerı aldılar ama sadece oglumla gıttık hıc soru bıle sormadı cocuguma sadece ılac yazdı ve kullanacaksınız dedı bırkac sefer verdım faydasını goremedı ogretmenı sonra tekrardan ılacın dozunu yukselltıler ama 2 kere kullandım oglum sureklı karın agrısı cektı ve bırdahada asla vermedım ogretmenınede verdıgımı soyledım oglumu o halde gormek benı cok sarstı sızce dogrumu yaptım yoksa onun ıcın mı kotu yapıyorum ılacı vermemekle sız soyleyın lutfen
evet bu çocuklar göz teması kurmazlar pek, ben özellikle söylerdim oğlum hadi gözüme bak öyle konuşalım diye ama gözlerini kaçırırdı hep, dediğim gibi 1 sn durmazdı, aslında çok zekiydi, hiç beni dinlemediği halde okuma- yazmayı bile sökmüştü çat pat:44:
yerine hiç oturmazlar, otursalarda sabit duramazlar, diyorum ya dolabın üzerine nasıl çıktı, bi kere de teneffüste arkadaşının başını tutup sınıf dolabının camına vurmuş, cam kırılmış, Allahım bi girdim sınıfaallahtan diğer çocuğa bişey olmadı, saysam vukuatlarını
sabır en önemli şey ve tedavi
ama ilaç kullanmanız şart, ilaç onları sakinleştiriyor, sakinleşince de odaklanıyor derse, yoksa işiniz ve işimiz çoook zor
içinize sinmediyse bir pedogoga götürün( çocuk psikiyatristi), daha yardımcı olur
keske cocuk yapmasaydım ılk basları cok guzellerdı buyudukce canavar oluyorlar
bunu onun yanındada söylemişseniz etkilenmiştir ve istenmeyen bi çocuk olduğunu düşünmüştür
bu arada tam olarak ne yapıyor örnek ver
8 yaşına kadar çocuk gelişiminde önemli hassas dönemlerinde yanlış yaptığınız bişeyler vardır evde huzursuzluk olabilir çok şımartılmış olabilir çocuğun gelişim dönemi çok önemli bu yaşa geldiğinde geç kalınıyor ama yinede yardım alarak düzeltilebilir allah yardımcınız olsun
nakna,
Önce çocugunu al Ram'a götür.
Oradaki testlerden bir tanı konur.
Daha sonra sizi bilgilendirirler.
Eğitim kısmında da yine Ram tarafından yönlendirme raporu yazılacak.
Kaynaştırma eğitimi mi yoksa özel eğitim mi alması gerektiğini belirtecekler.