• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dert cok derman yok

ay tövbe de hıç denır mı öyle :26:

sende bunalmışsın bellı kı bence sende bı psıkoloğa gıt, depresyon felan olabılır ınsan kendı evladından bıkar mı hıç

benım kardeşımde çok hıperaktıf bı çocuktu, annem hep kurslara, futbola baskete yönlendırdı

orda enerjısını boşaltınca evde sesı çıkmıyordu :1:

ama şımdı bak uslandı, pedagog ıle görüşün mutlaka

ve dedığım gıbı ımkanınız varsa bı kursa gıtsın yaşıda müsaıt

ben evladımdan bıktım demedım yanlıs ansıldı yasadıklarımdan bıktım

canım bak ben de öğretmenim, hiperaktif çocukları iyi bilirim.

benim de böyle öğrencilerim oldu, dikkat dağnıklığı için ilaç kullanman şart, yoksa çocuk çok zeki olduğu halde ne yaparsan yap odaklanamaz ve başarısız olur, ayrıca çoook hareketli olduğu için deyim yerindeyse düz duvara tırmanır, benim öğrencim sınıf dolabının üzerine çıkmıştı:53:

arkadaşlarıyla uyum sağlayamaz, sürekli kavga eder, benimkiler böyleydi, ben form doldurup rama yönlendirmiştim

bi de tüm sınıf işlerini böyle öğrencilerime veriyordum, tahtayı silmek vb. sabit durmasınlar diye

tedaviyi ihmal etme yoksa çok zor, sabır diliyorum

Canum yayaya aynen katiliyorum . Yasadiklarindan bunalman normal, ayni sikinti maalesf yakin akrabamizda var ve kizin neler yasadigini goruyorum. Cocugun durtuleri ve hareketliligi o kadar yogun ki bas etmek mumkun degil. Hiperaktif cocuklar icin universite hastanelerinde bolumler var, Capada oldugunu bizzat biliyorum. Oraya gotur istersen. Cunku verilen ilaclar beynin hareket merkezini etkiliyor. Dogru ilac ve dogru doz cok onemli. Cogu cocuga sadece damla veriyorlar ve ise yariyor. Eger dlikkat daginikligida varsa ve damlaya ragmen devam ediyorsa dikkat daginikligi icinde ilac veriyorlar. Ama dedigim gibi buradakiler cocuk hiperaktivitesinde uzmanlasmis olduklari icin insanin ici daha bir rahat ediyor. Ve bu cocukar cok zeki oluyorlar. Bak simdi yaz tatili tatilde bu isin ustune dusersen okullar acidiginda epey mesafe kaydetmis olursun. Oglunun okul basarisi ve uyumu cok farklilasir. Sende rahat edersin ama bu isin pesinde kararlilikla kosturmak lazim.
Sadece sen bunaldigin icin degi evladinin sagligi ve gelecegi icinde gerekli. Bu arada cogucocukta ergenlikle ve ilacla beraber hiperaktivite yok oluyo canim.
Allah yardimcin olsun canim

canım bak ben de öğretmenim, hiperaktif çocukları iyi bilirim.

benim de böyle öğrencilerim oldu, dikkat dağnıklığı için ilaç kullanman şart, yoksa çocuk çok zeki olduğu halde ne yaparsan yap odaklanamaz ve başarısız olur, ayrıca çoook hareketli olduğu için deyim yerindeyse düz duvara tırmanır, benim öğrencim sınıf dolabının üzerine çıkmıştı:53:

arkadaşlarıyla uyum sağlayamaz, sürekli kavga eder, benimkiler böyleydi, ben form doldurup rama yönlendirmiştim

bi de tüm sınıf işlerini böyle öğrencilerime veriyordum, tahtayı silmek vb. sabit durmasınlar diye

tedaviyi ihmal etme yoksa çok zor, sabır diliyorum

evet ogretmenıde aynen sızın soyledıklerınızı soyluyor resmen duvara tırmanıyor dıyordu asla goz teması kurmuyor sureklı hırcın arkadaslarınında dıkkatını dagıtıyor dedı rehber ogretmenı ıle hazırladıgı formu kapalı bır zarf ıcınde duzeltıyorum psıkıyatrıye yonlendırdı hatta ben randevu alamıyordum hep dolu oluyordu kendılerı aldılar ama sadece oglumla gıttık hıc soru bıle sormadı cocuguma sadece ılac yazdı ve kullanacaksınız dedı bırkac sefer verdım faydasını goremedı ogretmenı sonra tekrardan ılacın dozunu yukselltıler ama 2 kere kullandım oglum sureklı karın agrısı cektı ve bırdahada asla vermedım ogretmenınede verdıgımı soyledım oglumu o halde gormek benı cok sarstı sızce dogrumu yaptım yoksa onun ıcın mı kotu yapıyorum ılacı vermemekle sız soyleyın lutfen

Hiperaktif çocuklar için özel eğitimler ve alanlar var.Bunları araştırıp oraya yönlendirebilirsiniz çocuğunuzu.
Devlet bünyesi altında kurumlar var mı acaba bu konuda, bilmiyorum. Araştırmak lazım.

Allah kolaylık ve sabır versin. İşiniz zor.
Her anne kendi evladını en çok düşünendir.Uzaktan duyduğumuz bir söz ya da davranış o anneyi kötü yapmaz.

Canum yayaya aynen katiliyorum . Yasadiklarindan bunalman normal, ayni sikinti maalesf yakin akrabamizda var ve kizin neler yasadigini goruyorum. Cocugun durtuleri ve hareketliligi o kadar yogun ki bas etmek mumkun degil. Hiperaktif cocuklar icin universite hastanelerinde bolumler var, Capada oldugunu bizzat biliyorum. Oraya gotur istersen. Cunku verilen ilaclar beynin hareket merkezini etkiliyor. Dogru ilac ve dogru doz cok onemli. Cogu cocuga sadece damla veriyorlar ve ise yariyor. Eger dlikkat daginikligida varsa ve damlaya ragmen devam ediyorsa dikkat daginikligi icinde ilac veriyorlar. Ama dedigim gibi buradakiler cocuk hiperaktivitesinde uzmanlasmis olduklari icin insanin ici daha bir rahat ediyor. Ve bu cocukar cok zeki oluyorlar. Bak simdi yaz tatili tatilde bu isin ustune dusersen okullar acidiginda epey mesafe kaydetmis olursun. Oglunun okul basarisi ve uyumu cok farklilasir. Sende rahat edersin ama bu isin pesinde kararlilikla kosturmak lazim.
Sadece sen bunaldigin icin degi evladinin sagligi ve gelecegi icinde gerekli. Bu arada cogucocukta ergenlikle ve ilacla beraber hiperaktivite yok oluyo canim.
Allah yardimcin olsun canim

goturmezmıyım tabıkı ıste ben bunun ıcın buraya bunları yazdım oglumdan bıktıgım ıcın degıl yanlıs anladılar bılen yasayan bırılerının oldugunu bıldıgım ıcın benı yonlendırmenızı ıstedım cok tesekkur edıyorum

evet ogretmenıde aynen sızın soyledıklerınızı soyluyor resmen duvara tırmanıyor dıyordu asla goz teması kurmuyor sureklı hırcın arkadaslarınında dıkkatını dagıtıyor dedı rehber ogretmenı ıle hazırladıgı formu kapalı bır zarf ıcınde duzeltıyorum psıkıyatrıye yonlendırdı hatta ben randevu alamıyordum hep dolu oluyordu kendılerı aldılar ama sadece oglumla gıttık hıc soru bıle sormadı cocuguma sadece ılac yazdı ve kullanacaksınız dedı bırkac sefer verdım faydasını goremedı ogretmenı sonra tekrardan ılacın dozunu yukselltıler ama 2 kere kullandım oglum sureklı karın agrısı cektı ve bırdahada asla vermedım ogretmenınede verdıgımı soyledım oglumu o halde gormek benı cok sarstı sızce dogrumu yaptım yoksa onun ıcın mı kotu yapıyorum ılacı vermemekle sız soyleyın lutfen

evet bu çocuklar göz teması kurmazlar pek, ben özellikle söylerdim oğlum hadi gözüme bak öyle konuşalım diye ama gözlerini kaçırırdı hep, dediğim gibi 1 sn durmazdı, aslında çok zekiydi, hiç beni dinlemediği halde okuma- yazmayı bile sökmüştü çat pat:44:

yerine hiç oturmazlar, otursalarda sabit duramazlar, diyorum ya dolabın üzerine nasıl çıktı, bi kere de teneffüste arkadaşının başını tutup sınıf dolabının camına vurmuş, cam kırılmış, Allahım bi girdim sınıfa:53: allahtan diğer çocuğa bişey olmadı, saysam vukuatlarını:50: sabır en önemli şey ve tedavi

ama ilaç kullanmanız şart, ilaç onları sakinleştiriyor, sakinleşince de odaklanıyor derse, yoksa işiniz ve işimiz çoook zor:50:

içinize sinmediyse bir pedogoga götürün( çocuk psikiyatristi), daha yardımcı olur

Hiperaktif Çocuklara Verilen İlaçlar Bağımlılık Mı Yapıyor? / Aktüel Psikoloji
Valla canım benim bildiğim o ilaçlar tedavi etmez sadece anlık çocuğun dikkatini toplamasına ve dersi mesela takip edebilmesine yarar,sakinleştirir. Doktor tabiki doğru teşhis koymuştur, eğer şüpheniz varsa başka doktora daha gidin.Biz de doktor değiliz neticede bu ilacı da sorun bence.Benim bildiğim bu ilaçları olabildiğince kullanmamanız doğru olan (tabiki evde yoksa okulda ne dersi dinler ne de oturur sınıfın huzurunu da bozar kendi de bir şey anlamaz) onun yerine enerjisini tatilde ilaç yerine sporla atmanız daha doğru diye biliyorum.Ama şahsi görüşüm gidin bir doktora danışın.Böyle mühim konularda başkalarının dedikleriyle hareket edilmez ki :31:

evet bu çocuklar göz teması kurmazlar pek, ben özellikle söylerdim oğlum hadi gözüme bak öyle konuşalım diye ama gözlerini kaçırırdı hep, dediğim gibi 1 sn durmazdı, aslında çok zekiydi, hiç beni dinlemediği halde okuma- yazmayı bile sökmüştü çat pat:44:

yerine hiç oturmazlar, otursalarda sabit duramazlar, diyorum ya dolabın üzerine nasıl çıktı, bi kere de teneffüste arkadaşının başını tutup sınıf dolabının camına vurmuş, cam kırılmış, Allahım bi girdim sınıfa:53: allahtan diğer çocuğa bişey olmadı, saysam vukuatlarını:50: sabır en önemli şey ve tedavi

ama ilaç kullanmanız şart, ilaç onları sakinleştiriyor, sakinleşince de odaklanıyor derse, yoksa işiniz ve işimiz çoook zor:50:

içinize sinmediyse bir pedogoga götürün( çocuk psikiyatristi), daha yardımcı olur

aynen soyledıklerınız gıbı kac tane velı ıle tartıstım hıc kımse benı anlamıyordu yaramaz dıyorlar baska bır sey degıl benım oglum 5 yasında eltımın kızı okula baslamıstı onun yaptıklarına bakarak 5 yasında hem el yazısı ıle hemde normal yazı ıle okuma yı ogrendı cok guzelde yazıyordu ogretmen sınıf atlatalım dedı ama mudurumuz onaylamadı daha anlatsam neler neler

bugun mıraç kandılı herksın kandılı mubarek olsun bugun bol bol dua edecegım cocuklarım ıcın okuyan bana fıkır yazan herkesın kandılını kutluyor

keske cocuk yapmasaydım ılk basları cok guzellerdı buyudukce canavar oluyorlar

bunu onun yanındada söylemişseniz etkilenmiştir ve istenmeyen bi çocuk olduğunu düşünmüştür
bu arada tam olarak ne yapıyor örnek ver

8 yaşına kadar çocuk gelişiminde önemli hassas dönemlerinde yanlış yaptığınız bişeyler vardır evde huzursuzluk olabilir çok şımartılmış olabilir çocuğun gelişim dönemi çok önemli bu yaşa geldiğinde geç kalınıyor ama yinede yardım alarak düzeltilebilir allah yardımcınız olsun

bunu onun yanındada söylemişseniz etkilenmiştir ve istenmeyen bi çocuk olduğunu düşünmüştür
bu arada tam olarak ne yapıyor örnek ver

nasıl bır ornek vereyım anlamadım.evdekı davranısları dıyorsanız eger evde bır fırtına herseyı sorun yapıyor yapma denılenın aksıne davranıslar babaya karsı gelmeler hırcınlıkları kardeslerıne vurması daha neler ama ozunde cok merhamatlı bır cocuk bunu bılıyorum mesala dısarıya bırakamıyorum cunku cok meraklı ve sakar bır cocuk sokaktan gecen arabayı gordugu halde hıc umursamaz karsıya gecer daha dogrusu gormuyor bıran dalgınlıkla aslında oda goruyor ama araba ona gorunmuyor o yuzden evde bunalıyor farklı ve cok soru sorar bız neden olecez nasıl dogduk bızı kım getırdı sureklı merak ıcındedır legolarla oynamayı cok sevıyor hep yuksek rakamlarla ugrasıyor aklıma gelenler bunlar

8 yaşına kadar çocuk gelişiminde önemli hassas dönemlerinde yanlış yaptığınız bişeyler vardır evde huzursuzluk olabilir çok şımartılmış olabilir çocuğun gelişim dönemi çok önemli bu yaşa geldiğinde geç kalınıyor ama yinede yardım alarak düzeltilebilir allah yardımcınız olsun

elbette hatalarım oldu yasadıklarımızın etkısınde kaldınıda bılıyorum daha dogrusu evde huzur olmayınca mutlulukta olmuyor ne onlar guluyor nede ben ama once kendımı duzeltmem gerekıyor galıba

konu sahıbının cok fazla uzerıne gıdıyorsunuz,ben anlayabılıyorum onu tıpkı kendı oglu gıbı olan bır yakınım var,anne babadan tutun anane babane herne akraba var ıse bezdırmıs durumda,ustelık kız ve 9 yasında,herkes bulmus sakın uysal cocugu bosa atıp tutuyo,ALLAH yardım etsın dıcenıze sukursuz dıyorsunuz

nakna,

Önce çocugunu al Ram'a götür.
Oradaki testlerden bir tanı konur.

Daha sonra sizi bilgilendirirler.

Eğitim kısmında da yine Ram tarafından yönlendirme raporu yazılacak.
Kaynaştırma eğitimi mi yoksa özel eğitim mi alması gerektiğini belirtecekler.

nakna,

Önce çocugunu al Ram'a götür.
Oradaki testlerden bir tanı konur.

Daha sonra sizi bilgilendirirler.

Eğitim kısmında da yine Ram tarafından yönlendirme raporu yazılacak.
Kaynaştırma eğitimi mi yoksa özel eğitim mi alması gerektiğini belirtecekler.

tesekkur ederım ben bu ram dedınızi anlayamadım hastanelerde oluyormu yoksa sadece capadamı telefonlamı randevu yoksa ınternetlemı cunku ben anadolu yakasında oturuyorum karsıya gıdene kadar numaralar bıtero yuzden sordum lutfen kusuruma bakmayın

Back
X